Stijlvol én gezellig inrichten

Het is soms moeilijk om te doen, de inrichting van het huis. Want heb je eindelijk alle meubels op elkaar afgestemd, lijkt het ineens zo kil. Een té gezellig huis lijkt vaak weer erg rommelig. Maar hoe maak je dan nu een gulden middenweg?

Rust creëer je door de kleuren in huis op elkaar af te stemmen. Gebruik een of twee basiskleuren, en ga op zoek in deze kleuren. Witte meubels met grijze accessoires, houten meubels met witte accessoires… Allemaal voorbeelden van rustige kleurencombinaties.

Sfeer creëeren

Vaak word er angstig gereageerd op ‘kleur in huis’. Maar een fellere kleur toevoegen aan de inrichting, geeft vaak net die bijzondere touch aan jouw huis. Stel het je maar eens voor: wit met grijze meubels, her en der een blauwe vaas, blauw schaaltje, blauw kussentje op de bank. Het blauwe geeft net wat kleur en vrolijkheid. En vrolijkheid maakt gezelligheid!

En denk ook vooral aan kussens op de bank, kaarsjes aan en een kleurrijk kleed op de vloer! Dit lijken op het oog simpele meubelstukken en accessoires, maar het totaalplaatje maakt het een stuk gezelliger in huis.

Inspiratie

Inspiratie kun je opdoen in woonmagazines maar ook zelfs in de folders die bij iedereen zo op de mat vallen. Zoek daarin naar de kleuren die je mooi vind, en ga lekker op zoek naar spulletjes die sfeer maken. Een gezellige thuis, dat wil en kan echt iedereen!