5 tips voor een sfeervolle tuininrichting

Wil je je tuin opnieuw inrichten met sfeervolle tuininrichting? De vraag is natuurlijk hoe. En wat is leuk voor in de tuin? In dit artikel geven wij je 5 tips om je tuin op een sfeervolle manier in te richten, zodat jij straks trots je nieuwe tuin kan laten zien aan je vrienden tijdens een borreltje.

1. Vissen in de vijver
Dit is leuk in iedere tuin: een klein vijvertje! Zo’n klein waterfeestje is rustgevend en ook nog eens mooi om te zien. Je kunt zelfs een mini vijvertje maken op je balkon. Alles wat je nodig hebt is een kleine of grote pot of schaal, als er maar water in kan. Je kunt je vijvertje inrichten met allerlei waterplanten en als ie leuk genoeg is, maakt een kikkertje er misschien wel zijn of haar huisje van.

2. Lampionnetjes
Je zit heerlijk in je loungeset onder de veranda met een wijntje in je hand, maar toch heb je het gevoel dat er iets mist wat sfeer geeft. Wat dacht je van lampionnetjes? Een leuke sliert aan lampjes aan je veranda zorgt voor een sfeervolle uitstraling en geven ook nog eens genoeg licht om lekker bij te kunnen lezen.

3. Klimplantrek aan de muur
Heb je niet zo’n grote tuin of wil je eindelijk iets doen met die ene muur? Wat dacht je van een klimplantrek? Hang zo’n rek aan de muur en maak er allerlei flesjes en reageerbuisjes aan vast om plantjes in te doen. Ziet er hartstikke leuk uit en is ook nog eens goed voor de groeispurt van je plantjes.

4. Picknicken
Wat dacht je van een picknicktafel? Eenvoudig maar hartstikke leuk voor op dat grasveldje in de tuin. Kun je met de hele familie aan eten en versieren met allerlei plantjes. Toch liever geen hele picknicktafel? Probeer dan eens een houten tuinbank. Een stuk kleiner, maar geeft zeker net zoveel sfeer. Kijk voor een leuke houten tuinbank eens op tuinmeubelen.nl om inspiratie op te doen.

5. Blotevoetenpad
Loop je graag op blote voeten door je tuin? Vrolijk je tuin op en leg een blotevoetenpad aan. Dit is niet alleen lekker zodat je op blote voeten door de tuin kunt, maar ziet er ook nog eens super leuk uit en voegt echt toe aan de sfeer van je tuin. Maak gebruik van verschillende ondergronden zoals houtsnippers, kiezeltjes, doorg zand en boomschijven.