Binnenzonwering kiezen

Het is belangrijk dat er de juiste zonwering is in de ruimte waarin je werkt of leeft. Het draagt namelijk bij aan een gunstig leef- en werkklimaat. Goede binnenzonwering houdt de warmte en kou buiten, waardoor er bespaard wordt op energie. Voor de productiviteit is het belangrijk dat je je comfortabel voelt in de ruimte waarin je werkt. Als het te warm is in de werkruimte kan dit voor vermoeidheid en concentratieverlies zorgen. Door de juiste zonwering in je leef- en werkomgeving toe te passen kun je deze problemen voorkomen. Iedereen wil natuurlijk graag van het licht profiteren, maar tegelijkertijd wel de warmte buiten houden. Daarnaast heeft binnenzonwering ook een decoratieve functie: het bepaalt de sfeer in je woning of kantoor.

Verschillende typen zonwering

Er zijn erg veel verschillende typen zonwering. Aan elk type zonwering zitten voor- en nadelen verbonden. In deze blog vind je een overzicht van de verschillende soorten binnenzonwering.

Rolgordijnen

Rolgordijnen geven je woning een modieuze uitstraling en zijn daarnaast geschikt voor iedere situatie. Rolgordijnen voorkomen inkijk in het pand en regelen de lichtinval.

Paneelgordijnen

Een paneelgordijn is geschikt om te hangen voor tuindeuren en grote ramen. Paneelgordijnen worden ook gebruikt als kamerafscheiding. Paneelgordijnen kunnen gemakkelijk verschoven worden en de paneelgordijnen op rails kun je afzonderlijk verschuiven, zodat je helemaal zelf de lichtinval kan bepalen. Doordat je de lichtinval zelf kunt bepalen, heb je altijd de juiste sfeer in huis. Bovendien kun je een paneelgordijn eindeloos combineren.   

Plisségordijnen

Plissés zorgen voor een gezellige sfeer en combineren functionaliteit met design. Een plissé is als het ware een stof die zich als een harmonica opvouwt wanneer het opgetrokken wordt. Deze vorm van binnenzonwering is één van de meest veelzijdige vormen van raamdecoratie. Plisségordijnen zijn er in diverse graden van transparantie.

Jaloezieën

Jaloezieën kunnen in hoge mate het licht reguleren en dragen daarnaast bij aan de sfeer in een ruimte. De bediening van jaloezieën kan gedaan worden met een koord of met een ketting. Elektrische bediening is ook mogelijk. Op deze manier kun je de jaloezieën op een afstand bedienen. Het voordeel van jaloezieën is dat ze in gesloten toestand het licht voor het grootste gedeelte buiten houden en in volledig open toestand laten jaloezieën het licht vrijelijk binnen.

Lamellen

Lamellen zijn geschikt voor alle soorten ramen. Lamellen staan bekend om hun functionaliteit. Ze zorgen naast zonwering ook voor privacy. Het grote verschil met jaloezieën is dat lamellen geopend worden in de lengte en jaloezieën op horizontale wijze. Lamellen geven een stijlvolle uitstraling en zijn zeer eenvoudig in gebruik.