Je eigen wijnkelder

Niet ieder huis in Nederland is gezegend met een ruime kelder waar je je wijnflessen kunt bewaren. De meeste moderne huizen beschikken hooguit over een souterrain of een vieze kruipruimte onder het huis. Toch kun je – ook zonder kelder – wijn in een modern huis bewaren . Zo zou je bijvoorbeeld een wijnzolder of wijnkamertje kunnen maken.

Droog & donker
Het belangrijkste voor het bewaren van mooie wijn is dat dit op een droge, liefst donkere plek gebeurt, waar ook nog eens een constante temperatuur gewaarborgd kan worden. Richt bijvoorbeeld een plek in de kast onder de trap in voor het bewaren van wijn of kies voor een droge plek in de schuur.

Rusten
Wijn wil graag rusten. Daarom is het verstandig om een mooi wijnrek te kopen. Het mooiste zijn de stevige houten wijnrekken waar de flessen optimaal in kunnen liggen. Deze rekken kun je makkelijk inbouwen in een kast, op zolder, in de kelder of het souterrain en natuurlijk de schuur. Er zijn ook metalen wijnrekken, maar door de dunnere constructie wil dit nog wel eens trillen. Wil je je wijn in de woonkamer presenteren – bijvoorbeeld voor een etentje – neem dan een kleiner wijnrek dat past bij je interieur en plaats dat bij de tafel of de zithoek.

Mooie glazen
Wijn schenk je natuurlijk uit in mooie glazen. Kies eens voor bijzondere wijnglazen met een gravering of een geslepen patroon dat ook past bij de rest van je servies. Op deze manier maak je er een mooi geheel van. En dat zullen je gasten ook zeker op prijs stellen.