Galerie in je tuin

Beroemde beelden in je tuin, van beroemde kunstenaars? Het is voor de meeste mensen niet weggelegd. Bovendien ontbreekt vaak de ruimte om een mooi beeld te plaatsen. Toch, met een handigheidje kun je beelden aan je tuin toevoegen. Een alternatieve galerie in je eigen tuin!

Ruimte
De meeste tuinen hebben een grootte, die precies past bij wat groen, een terras en misschien een klein stukje gazon. Als je van beelden in je tuin houdt, dan past er misschien een kleintje, aan de rand van je terras. Voor een groter beeld ontbreekt vaak de ruimte.

Een extra toevoeging
Je kunt je tuin zelf niet zomaar groter maken, dat stuit meestal op verzet bij buren of gemeente. Maar het kan ook anders. Misschien heb je nog een kale muur of schutting, precies wat je nu nodig hebt. Hier hang je een tuinschilderij, waar je een afbeelding op hebt staan van een beroemd beeld naar keuze. Zo’n tuinschilderij wordt ook wel tuinposter of tuindoek genoemd. Dit tuinschilderij wordt op een speciaal materiaal afdrukt. Het moet immers tegen allerlei weersomstandigheden kunnen.

De afbeelding
De afbeelding op het schilderij kan een beroemd beeld laten zien. De David van Michelangelo in je eigen tuin, dat is nu mogelijk. Het leuke is, dat je een tuinschilderij na een aantal weken of maanden ook kunt verwisselen met een ander exemplaar. Misschien wordt het nu de Venus van Milo?

Er kan nog meer
Ben je toch niet zo’n beeldenliefhebber als je eerst had gedacht? Je kunt ook kiezen voor een spannend schilderij. Maar ook een mooi uitzicht over een bergdal, een zonnig strand of een besneeuwde helling, er zijn mogelijkheden genoeg om een extra dimensie aan je tuin mee te geven.