Groen in huis!

Waarschijnlijk is het je al wel opgevallen: groen is hip! Je kunt er niet omheen: groene meubels en muren, botanische prints en heel veel planten is al een tijdje een ontzettende trend. Wij helpen je op weg met het vinden van groene wooninspiratie!

Wist je dat heel veel planten in huis ook nog eens heel gezond is? Ze zuiveren namelijk de lucht. Dat alleen al is een goede reden om meer groen aan je interieur toe te voegen. Er zijn meerdere manieren om de kleur groen in je interieur te verwerken. Laten we beginnen met een paar simpele woonideeën!

Groene woonaccessoires

De simpelste manier voor meer groen in huis is natuurlijk planten toevoegen. Een paar grote kamerplanten geven gelijk een hoop sfeer aan je huis. Denk aan een goudpalm, een olifantenpoot of een gatenplant. Geen groene vingers? Geen probleem! Cactussen en vetplantjes zijn makkelijk te onderhouden en ook nog eens heel leuk.

Een andere makkelijke manier om een beetje groen aan je huis toe te voegen is met woonaccessoires. Tegenwoordig is het heel makkelijk om leuke posters en prints te vinden met een botanisch thema. En zo’n poster met een tekening van een plant of blad is ook nog een hartstikke hip.

Wil je geen gaatjes boren in de muur? Ga dan voor leuke donkergroene kussens en een mooi plaid voor op de bank. Zet vazen en kruiken van groen glas of aardewerk neer op vensterbanken, in boekenkasten en op wandtafeltjes om je interieur aan te kleden.

Groene meubels en muren

Een iets meer drastische manier om groen aan je interieur toe te voegen is met nieuwe meubels of een nieuw kleurtje op de muur. Ga eens voor een gave groene fauteuil of een nog gedurfder: een groene bank! Iets minder opvallend is een groene servies- of boekenkast.

Je kunt natuurlijk ook een muurtje in een mooie tint groen verven. Olijfgroen, donkergroen, zeegroen, het kan allemaal! Klinkt misschien een beetje gewaagd een groene muur, maar groen is juist een hele natuurlijke en rustgevende kleur voor in je interieur. Met de juiste aankleding wordt zo’n groene muur de eyecatcher van je interieur!

Wil je nou helemaal meegaan in de botanische woontrend? Ga dan voor behang met een botanische print! Super gaaf, maar ook super gedurfd. Online kun je de prachtigste behangetjes vinden met prints van grote groene tropische bladeren.