Internet vergelijken

Via een vergelijkingswebsite kun je de verschillende internetabonnementen vergelijken en bekijken die op jouw adres beschikbaar zijn. Door dan ook over te stappen hoef je minder geld te betalen voor je internetabonnement. Ook kun je tijdens het vergelijken kiezen voor een ander internetabonnement, wanneer je bijvoorbeeld sneller of langzamer internet wilt hebben. Via zo’n vergelijkingswebsite kun je profiteren van verschillende kortingen en welkomst cadeaus. Er is dan ook veel concurrentie en dit zorgt ervoor dat internet aanbieders met extra lage prijzen komen. Ook is het internet vergelijken erg makkelijk en kun je al in een paar minuten overstappen.

Verschillende soorten internet abonnementen

Om het juiste internet abonnement voor jou te vinden is het belangrijk op de hoogte zijn van de verschillende internet verbindingen. Ten eerste is er ADSl. Deze verbinding is de goedkoopste optie en er zijn dan ook veel aanbiedingen te vinden voor een ADSL internet verbinding. Ook zijn er welkomstcadeau’s en kortingen die je krijgt bij het afsluiten. Verder ben je volledig vrij in de keuze voor een internet aanbieder en is ADSL veel beschikbaar. Kortom voor een goedkoop abonnement, dat gemiddeld snel is, is ADSL een goede optie.

Kabel is de tweede soort internet verbinding. Deze is wat sneller dan ADSL. Wel is het nadeel dat je verplicht bent een televisie abonnement af te nemen, aangezien deze ook via de kabel verloopt. Wel maakt de afstand naar de wijkcentrale niet uit, en kun je dus op een wat afgelegen plek alsnog een redelijk goed internet krijgen.

Glasvezel is snel maar is wel beperkt beschikbaar. Een internet verbinding die dan ook erg snel is en altijd goed werkt, dat is glasvezel zeker. Zo kun je snelheden verwachten tot maar liefst 500mbits per seconde. Ook is de upload en downloadsnelheid volledig gelijk. Het nadeel van glasvezel is dat het niet overal beschikbaar is. En ook wanneer je een niet zo’n actieve internet gebruiker bent is glasvezel niet nodig. Glasvezel kost namelijk veel geld en de snelheden zijn alleen echt nuttig voor grote gebruikers.

Combinatie pakketten

Om je internet tv bellen abonnement nog goedkoper te maken kun je kiezen voor een combinatie pakket met de televisie. Bij kabel is dit dus verplicht, maar bij ADSL en glasvezel kun je optioneel ook voor dit combipakket kiezen. Wanneer je ook graag bellen in het pakket wilt hebben kun je beter kiezen voor een alles in 1 pakket. Dit pakket is dan ook het goedkoopst en is zeker uitgebreid te noemen. Het voordeel van het alles in 1 pakket is dat je elke maand goedkoper uit bent en ook is er maar 1 maandelijks factuur om te betalen. Tevens is er 1 aanspreekpunt bij problemen met het internet bellen of tv.