Soorten en stijlen deuren

Buitendeuren geven de eerste indruk van je huis. Het is dus belangrijk dat deze aanspreekt en bij jouw huis past. Ook binnendeuren zijn belangrijk voor de uitstraling van je kamers. Er zijn veel verschillende soorten deuren verkrijgbaar, hierbij zie je verschil in materiaal, stijl en vorm. Hieronder lees je een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden.

Binnendeuren

deurglasBij de binnendeuren voor de woonkamer is het erg belangrijk dat ze qua stijl aansluiten bij jouw inrichting. Populaire soorten binnendeuren zijn:

  • Glazen deuren: Glazen deuren geven een open en lichte uitstraling. Ideaal voor kleine ruimtes.
  • Vouwdeur: Ook een vouwdeur is een goede oplossing voor een kleine ruimte. Je kunt de deur namelijk gemakkelijk wegschuiven. Een vouwdeur klinkt misschien ouderwets, maar deze deuren zijn tegenwoordig in allerlei mooie materialen en kleuren verkrijgbaar.

Buitendeuren

deur luxDe buitendeuren geven de eerste indruk van je huis. Daarnaast moeten ze ook veilig zijn tegen inbraak en goed isolerend zijn. Veel voorkomende buitendeuren zijn:

  • Luxe houten deuren: Luxe voordeuren van hout geven een stijlvolle en klassieke uitstraling. Ze passen erg goed bij oudere huizen.
  • Kunststof deuren: Kunststof deuren staan goed bij moderne huizen. Hierbij is het mogelijk om ramen in de deur te plaatsen. Ook behoren verschillende kleuren tot de mogelijkheden.

Bron afbeeldingen: Deuren, Glazen deur, luxe houten deur