Tips voor originele planten in je huis

Een huis wordt altijd opgefrist met een paar planten in elke hoek of bloemen op tafel. Het interieur krijgt daardoor meer stijl en mensen zullen zich aangenamer voelen in het bijzijn van planten. Daarbij komt nog eens bij dat planten helemaal niet duur hoeven te zijn. Met een paar euro extra maakt u van uw interieur een mooie en aangename plek want het oog wil ook wat.

Een grote kamerplant

De kamerplant is vast en zeker de bekendste in zijn soort. In een lege hoek een grote kamerplant zetten die de hoek en de halve kamer tegelijkertijd opvult. Een kamerplant vraagt niet veel, alleen beetje water en de dode steeltjes verwijderen zodat er geen bruine bladeren opkomen. Je kan een kamerplant zetten waar je wilt, dat hoeft niet per se in een hoek maar dat kan perfect naast een bureau of de televisie.

Vleesetende planten

Het klinkt misschien raar maar eigenlijk is het doodnormaal om een paar vleesetende planten in de kamer te zetten. Als je de planten in de woonkamer heb staan zal je opmerkelijk minder last gaan krijgen van vliegen. Een vleesetende plant lokt de vlieg en dan ineens klapt hij toe en de vlieg is weg. De planten kosten niet veel en de mens loopt er geen gevaar door. Op vleesetende planten lees je meer over deze plantensoort.

Een wand speciaal voor de planten

Mocht je in de woonkamer een lege wand hebben dan kan je erover nadenken om een hippe plantenwand te creƫren in de kamer. Een wand vol met planten geeft rust en een gevoel van leven. Je kan de wand opvullen hoe je zelf wilt en ook kan je kiezen hoe groot precies de wand wordt want je kan alle kanten op met de planten.

Wil je meer weten over verschillende soorten planten? Kijk dan in de plantenencyclopedie op Groenrijk.nl.