Nieuwe badkamer kopen? Let op deze 5 belangrijke dingen!

Nieuwe badkamer kopen Let op deze 5 belangrijke dingen!

Nieuwe badkamer kopen Let op deze 5 belangrijke dingen!
Het is tijd voor een nieuwe badkamer. Alles mag vernieuwd, aangepast of veranderd en dit idee kan overweldigen. Zeker als je nog niet direct weet wat je wilt, kun je met je handen in het haar zitten. Gelukkig is het mogelijk om een complete badkamer uit te kiezen, zodat je zeker weet dat alle afzonderlijke delen bij elkaar passen en op elkaar staan afgesteld.

1 Wat heb je voor ogen?

De verschillende badkamerstijlen zijn reeds voor je samengesteld en dit maakt het een stuk gemakkelijker om te bepalen wat mogelijk is en hoe het in het geheel uit zal gaan zien. Je hoeft zo niet zelf een volledig beeld te hebben van wat je als eindresultaat wilt bewerkstelligen. Toch heb je vaak al een idee van waar je voorkeur naar uit gaat. Laat hierover je gedachten gaan, zodat je de perfecte stijl gelijk kunt herkennen wanneer je deze in de showroom of online voor je ziet. Dit is een belangrijke eerste stap naar het vinden van de ideale complete badkamer.

2 Online bestellen

Veel aankopen verlopen tegenwoordig online. Ook het uitkiezen en uiteindelijk bestellen van een complete badkamer kun je via de online webshop gemakkelijk realiseren. Hierop zijn duidelijke foto’s geplaatst waarop complete badkamers in diverse stijlen staan opgesteld. Zo kun je direct zien hoe de betreffende badkamer er compleet uit zal zien en welke sfeer het zal uitstralen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten materialen, douches, baden, tegels en andere onderdelen die jouw badkamer uniek en persoonlijk maken. Neem contact op voor meer informatie of het plaatsen van een directe bestelling.

3 Sanitair expert

Laat je bij het uitkiezen van een complete badkamer adviseren door de sanitair expert die samen met jou een unieke, op maat gemaakte badkamer kan realiseren. Het assortiment is even rijk als flexibel en kan worden besteld in diverse uitvoeringen en maten, zodat volledig aan de behoeften van het wensenpakket kan worden voldaan. Voor een scherpe prijs krijg je zo een badkamer die van alle gemakken is voorzien en met zekerheid past in de ruimte die hiervoor beschikbaar is in je woning.

4 Maak een begroting

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer, doe je er verstandig aan om eerst een begroting te maken. Zo weet je precies wat je kunt besteden om de diverse wensen op je lijstje te kunnen verwezenlijken. Je komt zo niet voor onaangename verrassingen te staan en weet vooraf al beter wat je kunt verwachten.

5 Veiligheid voorop

Bij het uitkiezen en plaatsen van een nieuwe badkamer, is het belangrijk dat eveneens wordt gekeken naar de veiligheid. Er dient voldoende ruimte rondom bad, douche en toilet te zijn om veilig door de ruimte te bewegen. Zorg voor voldoende stroeve ondergrond, zodat je niet uitglijdt. Besteed aandacht aan dergelijke details en je badkamer wordt een plek om te ontspannen.

De 5 nieuwe trends in badkamerland

De 5 nieuwe trends in badkamerland

De 5 nieuwe trends in badkamerland
Je kunt altijd rekenen op nieuwe ontwikkelingen binnen het design van sanitair en badkamers. De fraaiste en luxueuze uitvoeringen zijn steeds vaker voor iedereen beschikbaar, waardoor je kunt genieten van de meest verbluffende foefjes en bijzonderheden in je oude vertrouwde badkamer. Zeker als je toe bent aan een geheel nieuwe make-over is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de 5 nieuwe trends in badkamerland. Zo hoef je het jezelf niet achteraf zwaar aan te rekenen, wanneer de laatste prachtige gadgets aan je voorbij zijn gegaan. Breng jezelf op de hoogte, zodat je precies weet wat er verkrijgbaar is en geniet met volle teugen van de verbluffende opties.

Trend 1. Regendouche in badkamer

Eén van de nieuwste douches die beschikbaar zijn, is de regendouche. De regendouche van Badkamerdepot biedt je de ervaring van een warme zomerse regenbui, in de beschutting van je eigen badkamer. Doordat de kop van de regendouche recht boven je hoofd hangt, valt het water ook direct op je hoofd naar beneden, waarbij het de illusie creëert van een heuse regenbui. Vaak kun je kiezen uit een ronde of vierkante douchekop, die redelijk groot van omvang is. Hierdoor wordt het effect nog meer versterkt en kun je heerlijk ontspannen na een dag hard werken.

Trend 2. Vrijstaand bad

Een ander onderdeel dat prachtig zal staan in je badkamer en waarmee je iedereen kunt imponeren, is een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad kan in elk type badkamer geplaatst worden, maar zal eerder tot zijn recht komen in een grotere badkamer. Er zijn hierin veel verschillende soorten uitvoeringen mogelijk, van strak naar modern tot klassiek en romantisch. Ook de materialen kunnen naar eigen wens worden gekozen. Een ultieme ervaring van een vrijstaand bad is uiteraard het Romeinse bad op pootjes.

Trend 3. Ronde spiegels

Een onderdeel waarmee je zeker indruk kunt maken en je badkamer mee kunt onderscheiden, is het gebruik van ronde spiegels in de badkamer. Vaak kenmerken vierkante of rechthoekige spiegels de uitstraling van de badkamer, echter door het plaatsen van ronde spiegels krijg je gelijk een heel ander gevoel. Het strakke, moderne maakt zo plaats voor speelse ronde vormen, die gecombineerd kunnen worden met verschillende formaten.

Trend 4. Waskommen als wastafel

Nog steeds immens populair is het gebruik van waskommen als vervanging van ingebouwde wastafels. Je kunt zo een decoratieve uitstraling realiseren en bepalen van welk materiaal de waskommen gemaakt moeten zijn. Het is een ware blikvanger in elke badkamer.

Trend 5. Decoratieve tegels

Een badkamer hoeft geenszins saai of strak te zijn. Het plaatsen van decoratieve tegels biedt de badkamer vaak een meer creatieve uitstraling, waar je met hartenlust in kunt variëren. Deze zijn in verschillende vormen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Zo creëer je een cleane badkamer

Zo creëer je een cleane badkamer

Zo creëer je een cleane badkamer
Bij het uitkiezen en samenstellen van de verschillende onderdelen voor een nieuwe badkamer komt nog heel wat kijken. Het is zeker niet iets dat je binnen een uurtje duidelijk hebt of gerealiseerd. Er valt veel in te beslissen en elk onderdeel moet de juiste functionaliteiten en afstellingen hebben zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt. Om een badkamer te krijgen met een cleane uitstraling, zul je veel tijd en aandacht moeten besteden aan het bedenken wat je precies wilt en voor ogen hebt. Enkel zo zul je snel het resultaat kunnen verkrijgen dat je in gedachten hebt. Er zijn 5 tips te noemen die het mogelijk maken om snel een cleane badkamer te creëren.

Tip 1. Kies een stijlvolle wastafel

In een chique badkamer mag uiteraard een wastafel niet ontbreken. Gelukkig zijn hier veel soorten van waaruit je kunt kiezen. Een losstaande wastafel bovenop een houten frame is uitermate stijlvol en geeft gelijk een wat vrijdenkende uitstraling. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ingebouwde wastafel waarbij deze netjes in het meubilair is weggewerkt. Dit kan ook uitermate stijlvol ogen. Laat je gedegen informeren naar de mogelijkheden en bekijk verschillende stijlen, alvorens je een keuze maakt.

Tip 2. Greeploze badkamermeubels

Je kunt naast de bekende badkamermeubels ook kiezen voor badkamermeubels greeploos in ontwerp. Dit zijn meubels als handgrepen, toiletten of wastafels die verder zonder verdere zichtbare verbinding tot de grond. Deze lijken eerder te zweven tegen de muur aan en dit kan er erg stijlvol uitzien. Het geeft met zekerheid een moderne en vooruitstrevende indruk.

Tip 3. Bepaal de stijl voor de doucheruimte

Een doucheruimte is uiteraard een belangrijk onderdeel in een badkamer. Ook deze zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar en het loont de moeite om je goed te laten adviseren, alvorens je er één uitkiest. Je wilt naast esthetica ook verzekerd zijn van praktische gemakken. Het moet prettig voelen om in je nieuwe badkamer te douchen, dus hier mag wel zorgvuldig aandacht aan worden besteed.

Tip 4. Zorg voor voldoende opslagruimte

Om een badkamer een verzorgde indruk te geven, is het belangrijk om voldoende opslagruimte te hebben voor alle bad spullen, handdoeken, washandjes en toiletgerei. Dit voorkomt dat de badkamer ophoopt met onvoorziene benodigdheden en je er nauwelijks nog ontspanning kunt vinden. Voldoende kasten en planken geven een verzorgde uitstraling en maken het mogelijk om alles netjes te houden.

Tip 5. Kunst in badkamer

Voor een meer persoonlijke element in de badkamer kan kunst uitkomst bieden. Door meerdere schilderijen of foto’s te plaatsen aan de wanden van de badkamer, creëer je een geheel eigen sfeer en zal de badkamer nog fijner aanvoelen. Een cleane badkamer is zo gegarandeerd mogelijk.

Inspiratie voor een nieuwe badkamer: badkamerbehang

Inspiratie voor een nieuwe badkamer badkamerbehang

Inspiratie voor een nieuwe badkamer badkamerbehang
Lange tijd werd dit als niet voor mogelijk gehouden. Het gaat dan natuurlijk over behang in de badkamer. Daar was het immers te vaak te vochtig voor zodat het eigenlijk niet mogelijk was om het goed aan de muur te laten plakken en daar te houden. Tegenwoordig is dat wel anders. Sterker nog, het is zelfs een trend om behang in de badkamer aan te brengen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat dit op de juiste manier wordt gedaan. De volgende informatie helpt je hierbij.

Direct uitzoeken

Wanneer je een badkamer gaat verbouwen, dan is het slim om het behang vanaf het eerste moment centraal in de plannen te stellen. Wanneer je allerlei nieuwe spullen voor je opgeknapte badkamer gaat halen, doe je dit aan de hand van de uitstraling die je met het behang wil gaan neerzetten. Het is immers zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamer er mooi strak uitziet. Dit geeft je een nog beter gevoel en zorgt ervoor dat je er met plezier tijd in doorbrengt de komende jaren.

Het soort behang

Het is wel belangrijk om goed op te letten welk soort behang je gebruikt in de badkamer. Vaak zal worden aangeraden om te kiezen voor vliesbehang. Dit is immers een net iets krachtiger soort behang. Alleen al daarom is het natuurlijk goed te begrijpen dat dit beter zal blijven zitten. Alle reden om hier dus eens goed naar te kijken. Er zijn ook wel varianten van papier of vinyl, maar let dus wel op de voordelen en nadelen die aan elke soort zitten. Dit bepaalt je keuze.

Het ontwerp

Badkamerbehang ziet er over het algemeen net even anders uit dan andere soorten behang. Dat komt bijvoorbeeld omdat er andere motieven in zitten of doordat er meer gebruikgemaakt wordt van bijvoorbeeld fotobehang. Alleen al om die reden is er dus veel meer keus en moet je je keuze op een hele andere manier bepalen. Neem de tijd om de vele mogelijkheden door te nemen. Zo zorg je ervoor dat je zeker weet dat je de allerbeste optie neemt. Het is immers de komende jaren het behang waar je tegenaan zal kijken.

Industriële badkamer en suite

Industriële badkamer en suite

De industriële woontrend is nog helemaal niet op zijn hoogtepunt. Er zijn nog heel wat plekken in huis waar de industriële stijl zijn plaats aan het veroveren is. Een lekker woonhuis begint immers bij een huis dat tot in de kleinste hoekjes in dezelfde stijl is ingericht. Koppel je eigen stijl aan de laatste woontrends en je krijgt: een industriële badkamer en suite. Wij zochten alvast een paar tips en inspiratie voor jou.

Gebruik ijzeren raampartijen en deuren

Industriële panden waren uitbundig voorzien van ijzeren ramen. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van metalen schuifdeuren. Neem deze ideeën mee in je inrichting van je badkamer en suite. Ze verhogen het stoere accent en laten het licht mooi doorstromen tussen de badkamer en je slaapkamer.

Kies je slaapkamer en badkamer in dezelfde kleuren en materialen

Binnen de industriële stijl bestaan er nog diverse trends. Je hebt waarschijnlijk voor één of meerdere (maar niet alle) van de volgende materialen gekozen voor je slaapkamer: beton, ruwe baksteen, keramiek tegels, hout, glas, koper, messing, of metaal. Kies bijvoorbeeld een bad in betonlook als je in je slaapkamer betonlook muren hebt. Of laat het hout van je vloeren doorlopen. Zo creëer je een perfect geheel tussen je slaapkamer en je badkamer en wandel je feilloos tussen deze twee oorden van genieten heen en weer. Want daar gaat het bij een lekker woonhuis toch om?

Laat je adviseren

Weet je zelf niet goed wat je wilt of hoe er aan te beginnen? Dit is geen schande! Laat je goed adviseren of ga inspiratie opdoen bij een woonwebsite. Zo krijg je een beter inzicht wat voor jou het beste past. Bouw je je badkamer in je slaapkamer? Of gebruik je de kleine kamer naast je slaapkamer als badkamer? En hoe zit het met de water- en elektriciteitsleidingen? Welke afvoer en verluchting moet je voorzien? Plaats je best een vrijstaand bad of eerder een bad tegen de muur? Het zijn praktische vragen die wel wat technische antwoorden vereisen. Samen met onze tips hierboven kom je er gegarandeerd wel uit. Binnenkort geniet jij van een heerlijk spa-gevoel in je badkamer en suite!

6 tips bij het uitzoeken van meubels voor jouw nieuwe badkamer

6 tips bij het uitzoeken van meubels voor jouw nieuwe badkamer

De badkamer is de plek waar veel mensen hun creatieve ei kwijt kunnen als het om interieur gaat. Hier kan je namelijk allerlei varianten op loslaten. Dit kan het heel leuk maken, maar het kan ook ontzettend overweldigend zijn. Daarom kunnen deze 6. tips je goed helpen bij het zoeken van de juiste badkamermeubels.

1. Maak een plan
Het inrichten van een badkamer begint met het maken van een plan. Het is immers zo dat je aan veel zaken moet denken wanneer je aan je badkamer denkt. Niet alleen je badkamermeubel moet op orde zijn. Ook je douche, wasbakken en bijvoorbeeld je designradiator moeten natuurlijk aan de hoogste eisen voldoen. Teken de badkamer eerst uit en maak een begroting voor je plan.

2. Doe inspiratie op
Omdat er zoveel te krijgen is, gebeurt het gemakkelijk dat je al snel te veel wilt kopen. Deze impulsaankopen zijn echter bij lange na niet altijd de meest ideale aankopen die je doet. Kijk daarom eerst eens rond, bijvoorbeeld op internet. Zo kan je inspiratie opdoen voor de ideale badkamer. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker aankopen kunt doen omdat je beter weet wat je wel en niet mooi vindt.

3. Wees praktisch
Een badkamer moet natuurlijk mooi zijn. Vergeet daarbij echter niet dat het vooral ook handig is als iedereen in het gezin kan doen wat hij of zij moet doen in de badkamer. Ga dus niet alleen voor het mooiste badkamermeubel, maar bedenk ook in hoever dit meubel kan helpen de badkamerzaken op orde te houden. Heeft het bijvoorbeeld voldoende vakjes en plankjes voor alle leden van het gezin?

4. Vergeet het schoonmaken niet
In een badkamer heb je per definitie met veel vocht te maken. Dat betekent dus ook dat je op een andere manier naar meubels die je mooi vindt moet kijken. Ze moeten immers ook goed schoon te houden zijn. Veel moeilijke hoekjes en kleine ruimtes zijn dan misschien niet direct het meest aantrekkelijk. Denk hier dus wel even goed over na wanneer je een meubel wilt gaan kopen.

5. Koop op de groei
Eerder las je al over de noodzaak om ook aan de praktische kant van een meubel te denken. Dit geldt niet alleen in de huidige situatie, maar zeker ook voor de toekomst. Wanneer je een badkamermeubel gaat aanschaffen, denk er dan vooral ook over na of deze over twee, drie of vijf jaar nog voldoende groot is. Dit kan namelijk snel veranderen in gezinnen.

6. Maak het niet te moeilijk
Het meubel in elkaar zetten en installeren is natuurlijk leuk. Het kan echter ook een flinke worsteling worden wanneer het moeilijker is dan het lijkt. Probeer het dus vooral niet te ingewikkeld te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door een meubel te kopen dat al in grote mate compleet aangeleverd kan worden. Of door er een monteur bij te bestellen.

How to be a parisian

5x tips on how to get a Parisian Bathroom:

Misschien heb je al van het boek “How to be a parisian” gehoord. In dit boek lees je alles over de cultuur, fashion en attitude van een Parisienne (parijse vrouw). Een echte Parisienne houdt van kunst, cultuur en politiek. Ze houdt van een feestje en is lichtelijk arrogant. Als het op het interieur aankomt dan houden Parisiennes van een simpele naar authentieke look.

Wil jij nou ook zo’n mooie maar simpele badkamer als een Parisienne? Lees dan de volgende tips door:

1.Kleur: stick to the basics

Ga voor neutrale kleuren en gebruik niet te veel verschillende kleuren, dit leidt af. Je wil de badkamer kalm houden zodat je optimaal kunt genieten van je rustmoment onder de douche of in bad. Daarnaast zijn neutrale kleuren tijdloos, waardoor je de muur niet zo vaak hoeft te verven. Want een echte Parisienne is liever lui dan moe en het verven van een muur valt niet onder haar hobby’s.

2.Tijdloze inrichting

Kies voor een tijdloze inrichting, zo behoud je de authentieke look. Ga bij het kiezen van meubels ook voor neutrale kleuren en chic design.

3.Onopvallend comfort

Comfort is belangrijk in een badkamer, ook voor een Parisienne. Maar het mag niet “over the top” zijn. Kies bijvoorbeeld voor een comfortable douche. Een regendouche, bijvoorbeeld de grohe Euphoria,heeft een fijne brede straal, het is net of sta je midden in een regenbui. Dit zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. En misschien nog belangrijker voor een echte Parisienne: een regendouche voegt luxe toe aan je badkamer.

4.Accessoires

Ondanks dat je badkamer simpel wilt houden zijn accessoires nodig. Niet te veel, maar alleen de noodzakelijke items. Ga bijvoorbeeld voor een mooie grote spiegel. Parisiennes houden ervan om zichzelf te verzorgen alles moet perfect zijn. En die mooie rode lippenstift opdoen wordt heel moeilijk zonder een spiegel.

5.Wijn en kaas

Een stukje brie of camembert en een glas rode wijn zijn essentials in de badkamer van een Parisienne. Genieten van een kaasplankje en een glas wijn terwijl je in bad zit maakt je gelukkig. Kies voor een Villeroy en Boch bad, dit oorspronkelijke Franse merk wordt gekenmerkt door zijn chic design.

Ga dus voor een authentieke maar simpele look. Kies voor kwaliteit, comfort en luxe. Kijk voor inspiratie voor je badkamer op SuperBath.nl, waar je een groot assortiment aan badkamerartikelen vindt. Deze factoren zorgen voor een tijdloos design. Want onthoudt: als Parisienne ben je liever lui dan moe.

De mooiste design radiatoren voor in je woonkamer

In de jaren zeventig kregen steeds meer huishoudens centrale verwarming. Voor die tijd werd de woonkamer verwarmd door een gaskachel of open haard. In de andere vertrekken was het ’s winters gewoon koud. Je ging met een kruik naar bed en in de keuken warmde je je aan het fornuis. Nu kunnen we ons dat niet meer voorstellen. Tegenwoordig is in alle woningen centrale verwarming aanwezig. In veel huizen wordt gebruik gemaakt van radiatoren van een standaard model. In alle vertrekken vind je dezelfde radiatoren, er is hooguit onderscheid gemaakt tussen het vermogen, omdat de woonkamer vaak warmer moet worden gestookt en groter is qua oppervlakte dan de slaapkamers. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor hippe design radiatoren.

Ieder vertrek zijn eigen design radiator

Je kunt nu online de mooiste radiatoren voor in je woning bestellen. Een designradiator van CVKoopjes.nl past in ieder interieur. Kies een mooie radiator van Delonghi of Vasco voor in de woonkamer of studeerkamer. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen en afmetingen zodat je voor iedere situatie de juiste radiator kunt kopen. Let daarbij op het juiste vermogen zodat de ruimte op de juiste temperatuur kan worden verwarmd zonder dat de radiator te heet moet worden gestookt zodat hij defect raakt. Door thermostaten tussen de radiatoren te plaatsen kun je de ideale temperatuur per vertrek gemakkelijk instellen.

Een mooie radiator in de slaapkamer of badkamer

Wanneer je de slaapkamer gaat inrichten denk je wellicht niet direct aan de radiator. Want ja, die zit er immers al in. Maar ook de radiator kun je als je wilt vervangen door een designradiator van CVKoopjes.nl. Je kunt een keuze maken uit het assortiment van topmerken zoals Hermrad of Thermrad. Bekijk het ruime assortiment en maak je keuze. Kies een radiator die qua ontwerp en kleur het beste past bij het interieur van de desbetreffende ruimte. Je kunt op deze manier ook een radiator aanschaffen die qua afmetingen precies past in bijvoorbeeld een hoek of een nis in de kamer. Je bent niet langer afhankelijk van de standaardmaten van gewone radiatoren maar kunt hierin nu eenvoudig je eigen keuzes maken. Laat de radiatoren in je woning voortaan deel uitmaken van het interieur en pas ze aan aan je eigen smaak.

Inspiratie voor een mooie en stijlvolle badkamer

badkamermeubels teak

De badkamer is een vertrek in huis waar je dagelijks komt. Om te douchen, in bad te gaan, je op te maken of te scheren en natuurlijk om je tanden te poetsen. Daarom wil je natuurlijk dat de badkamer helemaal naar jouw smaak is ingericht. Als je veel ruimte hebt dan is het misschien prettig om veel opbergruimte te hebben. Badkamermeubels teak passen in veel inrichtingen en zijn daarom erg populair. Deze meubels zijn ook erg stijlvol en daarom vallen ze bij een grote groep mensen in de smaak. Je kunt dit soort meubels op het internet kopen bij meerdere aanbieders.

Maak van je badkamer een prettig vertrek

Door te kiezen voor een uitgekiende inrichting maak je van je badkamer een prettig vertrek om te zijn. Als je zorgt voor voldoende bewegingsruimte maar ook voor genoeg opbergmogelijkheden dan heb je de ideale situatie. Je hebt in de badkamer alles bij de hand en ook voldoende ruimte om je comfortabel te bewegen en gemakkelijk aan en uit te kleden. Als je kinderen hebt die het leuk vinden om in bad te gaan dan moet er natuurlijk ook ruimte zijn om badspeelgoed en speciale kindershampoo en badschuim op te bergen. Zo wordt in bad of onder de douche gaan een feest in plaats van een drama. Veel kinderen vinden haren wassen niet leuk of houden sowieso niet van in bad gaan. Door er een spelletje van te maken in een gezellig ingerichte badkamer wordt het misschien een beetje minder vervelend of zelfs wel leuk.

Kijk naar de mogelijkheden en richt je badkamer praktisch in

Ook als je badkamer niet zo groot is kun je er vaak toch nog iets leuks van maken. En dat hoeft ook nog niet eens zo heel veel tijd te kosten. Een complete badkamer make-over heb je snel geregeld, als je wilt zelfs al binnen een dag. Je kunt volop inspiratie opdoen bij verschillende woonwinkels of natuurlijk het internet. Het voordeel van deze laatste bron is dat je hem kunt raadplegen wanneer je maar wilt en je hoeft er de deur niet voor uit. Hoe dan ook: Als ook jouw badkamer aan een nieuwe look toe is dan is het nu het moment om het aan te pakken.

Industriële badkamers zijn stoer en trendy

Industriële badkamer

De industriële stijl is al een hele tijd in. De loft-woningen, opgeknapte ateliers of een rijhuis waar industriële elementen in gebracht worden: ze zijn en blijven gegarandeerd nog een hele tijd populair. Bij renovaties worden verlichting en meubelen nogal snel vervangen. Badkamers daarentegen werden hierin nogal eens vergeten. Het is eerlijk gezegd soms wel een hele opdracht om een badkamer volledig te vernieuwen. Maar woontrends veranderen en gelukkig wordt nu ook de badkamer ingericht in dezelfde stoere en ruwe stijl als de rest van de woning.

 

Het succes van de industriële stijl

Deze stijl, en daarmee ook de industriële badkamer, heeft zijn populariteit aan verschillende elementen te danken. Zo gaan we bijvoorbeeld meer en meer kiezen voor eerlijke materialen. Denk maar aan beton, metaal en hout. Het zijn dé materialen om een industriële badkamer in te richten. Daarnaast gaan we voor duurzaamheid en we gaan spullen recupereren. We vinden meubelen, verlichting en accessoires in tweedehandswinkels en gaan daarmee aan de slag. Zo zien we in industriële badkamers oude fabriekslampen, gerecupereerde tegels uit oude huizen of we maken een douchecabine van een oude ijzeren deur met veel glas.Industriële badkamer

Alles kan en mag

Kranen uit de douches van een leegstaande fabriek, gegalvaniseerde teilen als wasbakjes, steigerhouten rekken of ruwe bakstenen muren: het kan in een industriële badkamer. Vloeren en muren worden eenvoudig met beton bekleed. Bij de inrichting worden vooral natuurlijke kleuren gebruikt. Wit, grijs, beige en hout zijn de hoofdkleuren. Deze versterken nog maar eens de gezelligheid die er heerst in een huis in industriële stijl.

Zeg niet zomaar badkamer tegen een industriële badkamer

De badkamer wordt meer dan alleen maar een plaats waar je je wast. Het wordt een luxe relaxruimte met diffuus licht. De badkamers worden ook alsmaar ruimer. Er is dus plaats genoeg om er andere activiteiten te doen. Er wordt een ligzetel geplaatst om lekker te relaxen na een ontspannend bad. Je leest er een boek of je knuffelt met de kinderen. Het is een plaats waarin je je terugtrekt en eens lekker tijd voor jezelf neemt. Gewoon genieten is de boodschap!

Een luxe badkamer in één dag

Droom jij ook van een luxe badkamer? Zo een waar je helemaal tot rust kan komen. Een soort wellness plek in je eigen woning? Nou dat kan! Wij geven je enkele tips waardoor je jouw, wellicht ietwat saaie badkamer, in één dag omtovert tot een luxe badkamer.

Het zit ‘m in de stof
Nee, we gaan nu niet zeggen dat je jouw witte tegels zo hard moet schoonboenen zodat ze weer blinken. En we gaan ook niet zeggen dat je jouw kranen moet voorzien van een gouden verflaagje om meer luxe te creëren. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: het zit ‘m in de stof. Wellicht is er iets of wat toelichting nodig:  een badkamer is van nature erg kaal en strak door het gebruik van harde materialen als tegels, porselein en staal. Als je daar dan juist zachte materialen als stof tegenover zet creëer je de juiste balans en daarmee ook de luxe uitstraling waar je naar op zoek bent.

Knit Factory
Aan welke stoffen je dan precies moet denken? Onderstaand laten we verschillende categorieën zien van Knit Factory. Zij ontwerpen en produceren haar producten in Nederland. Dit gebeurt in een van de laatste breifabrieken van Nederland. Je krijgt dus een 100% Hollands product. Daarnaast hebben de producten, doordat ze op ambachtelijke wijze worden geproduceerd, een extra luxe uitstraling.

Badlakens, badhanddoeken en handdoeken
Afhankelijk natuurlijk van welke grootte jij prefereert kun je kiezen voor badlakens, badhanddoeken of handdoeken. Mocht je het verschil niet precies weten volgt hier een korte uitleg: Badlakens zijn het grootste (180×90) gevolgd door de badhanddoeken (140×70) en als laatste de kleinste, namelijk de handdoeken (110×60). Vaak bergen mensen deze op in een gesloten kast. Dat is dus helemaal niet nodig. Zeker niet met deze luxe van Knit Factory. Stapel ze op in een open kastje, leg ze klaar op de rand van je bad (ook als je niet in bad gaat!) of rol ze speels op en leg ze in een grote mand. Niet alleen decoratief maar natuurlijk ook functioneel want zo heb je altijd meteen je handdoek bij de hand!

 

 

Gastendoeken
Veel mensen hebben ze niet eens op het badkamer (vaak alleen op het toilet): Gastendoeken. Voor een luxe badkamer is dit zeker een must-have! Hang ze naast je wastafel in plaats van die grote handdoeken voor een eleganter effect. Met een afmeting van 50×30 moet je toch je gezicht en handen kunnen afdrogen. Sowieso is het hygiënisch om deze wat vaker te verwisselen.

 

Badmatten
De tijd van de hoogpolige (en hoe onhygiënisch!) badmat is voorbij. Ga voor een strak en modern exemplaar. Net zo lekker warm aan je voeten maar het geeft zeker een luxere uitstraling. Durf ook eens te variëren in kleur: niet al je badtextiel hoeft dezelfde kleur te zijn. Kies bijvoorbeeld eens voor een afwijkende kleur badmat ten opzichte van je handdoeken. Combineren is het sleutelwoord!

Badjassen
Tot slot de belangrijkste: de badjas. Waarschijnlijk kleurt je huidige badjas helemaal niet bij je badkamer, laat staan bij je badtextiel. Misschien heb je hem zelfs wel veilig opgeborgen in je dichte kast. Deze badjassen van Knit Factory mogen echter wel gezien worden! Ze passen perfect bij de rest van je badtextiel dus hang hem vrolijk op aan een haakje in je badkamer.

Zo zie je maar weer dat een luxe badkamer echt geen nieuwe tegels nodig heeft of gouden kranen. De juiste accessoires zorgen voor het luxe wellness effect. En dat gewoon bij jou thuis!

Design in je eigen interieur

In 2017 zien we steeds meer luxe in het interieur terug. Mensen willen niet zomaar een aantal woonaccessoires in huis maar juist degene die luxe uitstralen. Merkgevoeligheid speelt daarbij een grote rol en natuurlijk ook duurzaamheid. Wij kwamen 5cc.nl tegen. Een bedrijf die precies weet waar we het over hebben.

5cc.nl
Bij 5cc.nl vind je een zeer uitgebreid assortiment topmerken op gebied van designproducten. Naast hun webshop waar je vrijwel alles kunt vinden voor je interieur, hebben ze ook een aantal gespecialiseerde “merkenshops” opgezet, zoals blomus.5cc.nl, georgjensen.5cc.nl of decorwalther.5cc.nl. Zo kun je dus eenvoudig rondkijken tussen de items van je favoriete merk.

Design woonaccessoires
De slogan van 5cc.nl: “Design is in the details” weergeeft goed waarom design woonaccessoires zo belangrijk zijn in een interieur: ze zijn vaak het sluitstuk van een interieur of ‘the finishing touch’ van een inrichting. Het zijn de design woonaccessoires die je interieur zo’n luxe uitstraling geven. We geven hieronder drie voorbeelden die totaal verschillende ruimtes in je woning een luxe uitstraling geven:

1. Kandelaars in je woonkamer
Licht is luxe en met een design kandelaar op je eettafel, salontafel of op je dressoir creëer je direct een luxe effect. Wel belangrijk is om dan te kiezen voor een kandelaar die een statement maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Georg Jensen kandelaar uit gepolijst messing.

2. (LED) Make-up spiegels in je badkamer
Naast de praktische kant geeft een design make-up spiegel ook echt een luxe sfeer aan je badkamer. De ingebouwde LED verlichting laat het verchroomd messing prachtig naar voren komen. Deze make-up spiegel van Decor Walther vergroot 5x en heeft daarnaast een automatische uitschakeling na 10 minuten.

3. Design verlichting in je tuin
Design kun je natuurlijk ook in je tuin terug laten komen. Kies voor design tuinlampen. Deze Eva Solo tafellamp is echt een kwaliteitsproduct. Hij werkt op zonne-energie. Door 8 uur volle zon is de lamp daarna opgeladen voor wel 20 branduren licht. Schijnt het zonnetje even een dag wat minder dan kun je hem ook nog via USB opladen.  Hij is in verschillende groottes verkrijgbaar.

Fotocredits: 5cc.nl

Wellness in je eigen huis!

Waarschijnlijk zat hij wel bij één van je goede voornemens voor 2017: meer tijd voor jezelf nemen. Een super goede voornemen natuurlijk maar hoe doe je dat nu? Het gemakkelijkste is meer tijd te besteden in de badkamer. Dat is een plek waar je altijd alleen bent en waar je even helemaal tot rust kan komen.

Een wellness gevoel bij je thuis
Is je badkamer vooral erg praktisch en eigenlijk helemaal niet zo gezellig? Dan zul je er waarschijnlijk niet graag veel tijd willen doorbrengen. Maak je badkamer dus gezellig en schaf de juiste items aan om hem aan te kleden. Het begint bij kaarsjes… Kaarslicht terwijl je geniet van een heerlijk warm bad geeft een extra zen en ontspannen gevoel. Zet her en der wat kaarsjes aan. Dit kunnen natuurlijk mooie grote stompkaarsen zijn maar je kunt ook gewoon wat leuke waxinelichtjes plaatsen.

wellness badkamer

De nieuwe wellness collectie van Hunkemoller
Ken jij de nieuwe wellness collectie van Hunkemoller al? Deze nieuwe collectie bevat allerlei lekkere crèmes, leuke make-up tasjes, heerlijk zachte badjassen en een handige scrubhandschoen zodat jij helemaal als nieuw de badkamer uitstapt. Daarnaast geeft het je badkamer ook een luxeuitstraling. Hang je badjas aan een mooi haakje (dan is hij ook meteen lekker warm door de dampen van de douche, wanneer je hem na het douchen aantrekt) en berg ook meteen al die rondslingerende make-up doosjes, tubes en kwasten op in het make-up tasje. Dat ziet er meteen een stuk opgeruimder uit. Wij vinden onderstaand tasje wel stijlvol. Hij staat perfect bij een strakke zwart-witte badkamer.

make-up tasje

De gehele collectie vind je bij Hunkemoller, maar om je toch nog wat enthousiaster te maken… hier nog wat extra sfeerbeelden:

wellness thuis wellness collectie

Zo die eerste goede voornemen kan worden afgevinkt. Nu nog afvallen of meer sporten? Dan kun je straks ook shinen in je nieuwe badkleding van Hunkemoller. Helaas hebben we daar geen handige tips voor!

Tips om zelf te kitten

Heb jij van die loslatende kitranden in je badkamer? Of zijn je kitranden vanwege haar kleur aan vervanging toe? Je kunt dit door een professional laten maar uiteraard kun je dit ook gemakkelijk zelf. Wij geven enkele tips om zelf perfect te kitten!

Welke kit?
De eerste en meteen ook belangrijkste vraag is: Welke kit heb je nodig? Er zijn namelijk veel verschillende soorten kit. Wil je bijvoorbeeld de naden tussen je plint en muur kitten, dan kun je het beste gaan voor acrylaatkit. Deze is half-elastisch en kun je gemakkelijk overschilderen. Wil je een voeg kitten in de badkamer of toilet (de welbekende natte ruimtes) dan kun je het beste siliconenkit gebruiken. Deze is in veel kleuren verkrijgbaar. Kies ook meteen de juiste kleur want je kunt deze kit niet overschilderen. En heb je kit nodig bij het plaatsen van raamwerk dan kun je juist het beste kiezen voor beglazingskit. Kortom keuze genoeg. Kijk goed bij de beschrijving op de verpakking welke kit het meest geschikt is voor jouw klus.

badkamer-kitten

Het stappenplan
Om vervolgens goed te kitten dien je met geduld de volgende stappen te doorlopen:

1. Schoonmaken
Om je kit goed te laten hechten is het belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken. Dit kun je het beste doen met een vochtige doek maar zorg wel dat de ondergrond droog achterblijft. Is de ondergrond echt vet dan kun je een klein beetje schoonmaakmiddel toevoegen.

2. Afplakken 
Je kunt gebruik maken van kittape. Deze kit zorgt ervoor dat je zonder probleem een rechte lijn kunt kitten. Let wel op dat kittape in verschillende maten verkrijgbaar is. De ruimte tussen de twee strips laten de dikte van je kitnaad zien. Kies dus een passende grootte bij je klus.

3. Kitten
Nadat je jouw kitpistool gereed hebt gemaakt kun je beginnen met kitten. Plaats het kitpistool aan het begin van je te kitten naad. Houd deze in een hoek van circa 45 graden en knijp de hangreep gelijkmatig in. Het is belangrijk in één vloeiende beweging de kitrand te spuiten. Wanneer je de naad gevuld hebt dien je zo snel mogelijk de kitrand glad te strijken. Dit kun je zeer eenvoudig doen met je vinger (even in een bakje warm water met wat afwasmiddel houden). Duw niet te hard maar veeg wel het overtollige kit weg met je vingers.

4. Uitharden
Voordat de kit mag uitharden dien je het kittape te verwijderen. Daarna zul je geduld nodig hebben. Kijk goed op de verpakking van het type kit hoelang het uitharden zal duren en hoe lang je eventueel moet wachten met overschilderen.

Fotocredits: Pinterest

Tips voor het onderhouden van je wasmachine

wasmachine onderhouden

Een goede wasmachine gaat jaren mee en toch kunnen er na verloop van tijd gebreken optreden. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van kalkaanslag op het verwarmingselement, kunnen er nare geurtjes optreden en kan het filter verstopt raken. Volg de onderstaande tips op zodat je langer van je wasmachine kunt genieten.

Maak de machine regelmatig schoon

Een machine schoonmaken die als doel heeft om schoon te maken klinkt een beetje vreemd. Toch is het belangrijk om je wasmachine regelmatig schoon te maken zodat je vetluis en aangekoekte zeepresten voorkomt.

Het beste kun je de machine één keer per maand onder handen te nemen. Dat kan onder andere door de machine een keer leeg op 90 ℃ te laten draaien met een flinke scheut azijn. Daarnaast doe je er verstandig aan om de rubberen rand met keukenpapier na te lopen. Hiermee haal je veel vetluis weg. Vetluis is de viezigheid die zorgt dat je was op termijn kan gaan stinken en dit kan zelfs vlekken op je kleding achterlaten. Vergeet niet het filter schoon te maken. Hier gaan kleine voorwerpen en pluisjes in zitten en kan eenvoudig worden schoongemaakt door het filter uit de machine te nemen en met een stofzuiger schoon te zuigen. Tot slot het zeepbakje. Neem deze uit de machine zodat je het met een borsteltje en een sopje af kunt poetsen.

Voorkom nare geurtjes

Zoals bij de eerste tip al duidelijk werd zorgt vetluis voor een stinkende wasmachine. Vetluis is geen diertje maar een bacterie die ontstaat bij wassen op lage temperaturen. Door de lagere temperaturen lost het wasmiddel minder goed op waardoor vetluis kan ontstaan. Wassen op lagere temparuren is beter voor het milieu dus het advies is om dit gewoon te blijven doen. Gebruik echter wel de onderstaande tips om geurtjes te voorkomen.

Je kunt geurtjes voorkomen door de juiste dosering van je wasmiddel te gebruiken. Vaak zijn mensen geneigd om te veel wasmiddel te gebruiken waardoor vetluis gemakkelijk kan optreden. Gebruik de doseerdop en lees voor gebruik dus goed de gebruiksaanwijzing van het middel. Was daarnaast een keer in de maand op een programma van 90 ℃. Dit zorgt niet alleen dat je wasmachine schoont blijft maar zorgt er ook voor dat vetluis verdwijnt.

Ontkalk de wasmachine

Kalkaanslag in de wasmachine kan ervoor zorgen dat de wasmachine minder goed functioneert. Door de kalkaanslag in het verwarmingselement heeft de wasmachine meer energie nodig om het water op temperatuur te krijgen. De kalkslag ontstaat door de hardheid van het water. Op waterhardheid.nl kun je zien hoe hard het leidingwater voor jouw regio is. Je kunt onder andere Calgon gebruiken om kalkaanslag tegen te gaan. Daarnaast kun je ook natuurazijn, soda of een vaatwastablet gebruiken bij een lege wastrommel en een wasprogramma op 90 ℃.

Laat een ander je wasmachine onderhouden

Mocht je zelf niet zo handig zijn met de bovenstaande tips of schiet het er vaak bij in dan kun je natuurlijk ook altijd een wasmachine huren of leasen. Er zijn redelijk veel online aanbieders zoals bijvoorbeeld Skala waar je voor een vast bedrag in de maand een wasmachine kan huren. Reparatie is bij dergelijke bedrijven altijd inbegrepen waardoor de bovenstaande ongemakken snel worden verholpen. Een ander voordeel van huren is dat je niet in een keer een grote som geld kwijt bent en toch de nieuwste apparatuur in huis hebt.

De toiletruimte stijlvol inrichten

Het toilet; een veelvuldig bezochte ruimte in je huis maar vaak onderbelicht qua inrichting. Veel mensen richten deze ruimte zo steriel mogelijk in. Toilet, eentonige tegeltjes, kraantje, wc-rolhouder, wc-borstel, c’est ça! Maar hoe kun je deze ruimte toch wat beter inrichten dan menig ander doet?

wc-ruimte-inrichten

Het eerste waar je wellicht aan denkt is een afwijkende kleur voor je vloer- en muurtegels, maar dit is natuurlijk risicovol en de kans is aanwezig dat je hier na enige tijd op uit bent gekeken. Daarom is het aan te raden om een veilige keuze in tegels voor de vloer en muren te maken. Ook met deze tegels is er nog genoeg aan de ruimte op te fleuren!

Neem één of twee afwijkende tinten
Je toilet ziet er waarschijnlijk al redelijk eentonig uit door de veilige keuze in tegels op de vloer en tegen de wand. Dit kan je perfect doorbreken door de rest van je toiletinrichting in één of twee afwijkende tinten in te richten. Denk hierbij aan je handdoeken, wc-borstel, zeeppompje, wc-mat, etc. in bijvoorbeeld lime-groen, aquarel-blauw of bordeaux-rood. In dat geval is het handigst dat je alles van hetzelfde merk neemt, zodat dit exact dezelfde kleur is. Een merk met een breed assortiment in vele kleuren wat zich hier goed voor leent is het Belgische kwaliteitsmerk Aquanova.

Kies een afwijkende wc-bril
Aangezien de rest van je toilet waarschijnlijk al is ingericht met tegels in een witte tint kan je beter een afwijkende kleur voor je wc-bril kiezen. Dit breekt weer het kleurpatroon, waardoor je toilet minder saai is. Dit kan alsnog een veilige keuze zijn, zoals een houtpatroon, of een fellere kleur, als je iets gewaagds wil proberen. Ben je deze gewaagde kleur na een tijdje beu? Dan is een nieuwe toiletbril snel aangeschaft. Dit is toch iets handiger dan een gewaagde tegelkleur kiezen en deze na verloop van tijd te vervangen.

Zoek naar andere oplossingen voor standaard accessoires
Welke accessoires heb je standaard nodig in je toilet? Juist, je wc-bril, wc-rolhouder, reserve wc-rolhouder, pedaalemmer, etc. Zou het niet leuk zijn om hier eens wat variatie in te brengen? Denk hierbij aan een alternatief voor een reserve wc-rolhouder, zoals een mandje van hout of staal. Of neem een pedaalemmer, welke je ook in kan wisselen voor een zinken emmer.

Dit zijn slechts enkele tips om je toiletruimte stijlvol in te richten. Uiteraard zijn er nog veel meer manieren mogelijk, maar probeer bovenstaande gedachtegang vast te houden. Wees differentiërend in de kleine dingen. Hiermee maak je je toilet nét wat afwijkender dan de normale toiletruimte, zonder dat je heel de ruimte hoeft te verbouwen.

Je keuken en badkamer: méér dan alleen functioneel

keuken1

Vroeger waren er een aantal ruimtes in huis die je enkel gebruikt voor het functionele: het toilet, de keuken en badkamer. Daar werd dan ook niet veel aandacht aan besteed qua stijl en sfeer. Alleen het hoognodige werd in deze ruimtes geplaatst. Tegenwoordig is dat echter anders.

Aandacht
Vandaag de dag besteden we bij de inrichting van ons huis net zoveel aandacht aan de keuken en de badkamer als aan de woon- en slaapkamer. Zelfs het toilet wordt nu stijlvol ingericht. De keuken wordt vaak een verlengstuk van onze woonkamer en de badkamer moet ook geheel naar wens worden gestyled.

Verandering van functiekeuken
Waarom besteden we nu wel zo veel aandacht aan die praktische ruimtes? Het antwoord is simpel: ze hebben andere functies erbij gekregen. Vooral de keuken en de badkamer. Het zijn niet alleen meer plekken voor functioneel gebruik zoals het bereiden van eten en jezelf wassen.

De keuken: samenkomen
De keuken heeft nu een veel uitgebreidere rol gekregen. Het is een sociale ruimte geworden, waar we graag samenkomen met elkaar. De kinderen maken hun huiswerk aan het kookeiland terwijl er gezellig wordt gekookt, we drinken er graag een borreltje na een lange werkdag, we werken er, en genieten ’s ochtends van een kopje koffie en de krant.

De badkamer: ontspanning
De badkamer is niet meer alleen de plek waar we ons snel wassen en tandenpoetsen voordat de dag begint. Het is ook een plek geworden waar we graag willen ontspannen en tot rust willen komen. Een plekje om je heerlijk even terug te trekken.

Andere manier van inrichten
badkamer
Door de veranderende rol richten we deze ruimtes tegenwoordig anders in. We houden rekening met ons praktische wensen, maar ook wat de hedendaagse trends zijn en wat voor luxe en extra’s we willen toevoegen.

Wellness en functionaliteit komen samen
Als je badkamer niet al te groot is, hoef je niet in te leveren op luxe. Ook voor een compacte badkamerinrichting zijn er diverse mogelijkheden. Hou hier rekening mee bij het ontwerp. een dubbele wasbak omdat je een druk gezin hebt (handig voor de ochtendspits), een badwand als je ruimte wat beperkt is (bad en douche in één) en dan toch die whirlpool, sunshower of stoomdouche voor de wellness-momentjes. De combinatie kan allemaal. En dat geheel in je eigen persoonlijke stijl. Van strak en modern naar wat klassieker, alles is mogelijk.

Koken en kletsen
Hetzelfde geldt voor de keuken. Als je naast het koken ook gezellig samen bent met elkaar, dan neem neen grote eettafel. Of een groot kookeiland waar je aan de ene kant kunt koken en andere kant allemaal krukken hebt staan waar mensen kunnen gaan zitten. Omdat de keuken nu echt meer tot een van onze leefruimtes kan worden gerekend, wordt hij ook zodanig ingericht. De stijl van de woonkamer trekken we erin door of kiezen juist voor een andere bijzondere inrichting. De trends voor dit jaar voor de keuken natuurlijke tinten en materialen, net als voor de woonkamer. Veel steen, marmer, hout, koper en leder zien we erin terug. Qua kleur zien we nu veel grijs- en monochrome tinten. De trends zijn toe te passen op zowel grote keukens als kleinere keukens.

Inspiratie opdoen
beurs

Wil je je badkamer of keuken opnieuw gaan inrichten? Doe dan eerst zelf lekker veel inspiratie op. Koop magazines, surf op internet of bezoek een leuke woonbeurs. Bijvoorbeeld de Wonen & Designbeurs in de Amsterdam RAI van 29 september t/m 2 oktober 2016 of de Excellent Woonbeurs in Ahoy Rotterdam van 6 t/m 9 oktober. Genoeg geïnspireerd? Ga dan naar de keuken- of badkamerspecialist en laat je goed adviseren wat het beste bij jou thuis gerealiseerd kan worden.

Foto’s: Piet Boon

Review: Nude Audio Move L Bluetooth Speaker

Muziek maakt een mens blij. Daarnaast geeft het natuurlijk ook sfeer in je huis. Zo is een gezellig achtergrondmuziekje nooit weg. Wij hebben daarom de Nude Audio Move L bluetooth speaker getest. Onze ervaringen lees je hier.

Bluetooth Speaker
Allereerst natuurlijk de vraag: waarom een bluetooth speaker? Iedereen heeft tegenwoordig zijn of haar favoriete muziek opgeslagen op mobiele telefoons, harde schijven etc. We streamen natuurlijk allemaal muziek van netwerken als Spotify. CD’s zijn achterhaald en worden nog door maar weinig mensen gekocht. Een groot nadeel van radiozenders is vaak de ellenlange conversaties van de DJ’s en de reclames die natuurlijk niet echt passen als achtegrondmuziek. Een Bluetooth speaker maakt het heel eenvoudig jouw favoriete muziek af te spelen van jouw apparaten. Je zet de speaker gewoon neer en met een bluetooth connectie blijft je apparaat met de speaker verbonden, ook als je je met het apparaat verplaatst door je woning.

IMG_6032

Badkamer
Wij gaan de Nude Audio Move L vooral testen in de badkamer. Inbouwspeakers zijn vaak erg duur, het geluid vanuit een telefoon of iPad is vaak te zacht met een stomende douche op de achtergrond en over stoom gesproken… de meeste telefoons kunnen ook niet eens tegen die dampen.

IMG_6037

Nude Audio Move L Bluetooth Speaker
Voordat we deze speaker gaan reviewen eerst enkele gegevens over dit apparaat:

Specificaties
– Verkoopprijs €99,95
– Bluetooth 3,0
– Draagkoord
– Mini USB kabel mee geleverd
– Draadloos streamen tot wel 10/15 meter
– 8 uur onafgebroken muziek streamen
– Spatwater proof
– 3,5 mm AUX ingang (voor apparaten die geen Bluetooth hebben)

Ervaringen Lifestylewonen.nl
Zoals gezegd gaan wij de bluetooth speaker vooral testen in de badkamer. De ultieme test is natuurlijk een badkamer met zeer veel ruis. We hebben hiervoor een badkamer gebruikt volop geluidfactoren: Een inloopdouche met 2 regenstortdouches, een spelend kind van 1 in een badje, 2 converserende mensen en natuurlijk een afzuigsysteem voor de stoom.

En dan natuurlijk onze bevindingen:

nude beoordeling

Voordelen:
– Het koortje is handig om de speaker op te hangen in bijvoorbeeld de badkamer
– Ook als je apparaat geen Bluetooth heeft kun je hem gebruiken met de AUX ingang
– Handig pocketformaat zodat je hem continue op een andere locatie kunt gebruiken (meenemen naar het strand of zwembad is zeker een optie)
– Hij is zeer eenvoudig te gebruiken doordat er slechts 4 knoppen op zitten: volumeknoppen, een ON/OFF knop en een knop waarmee je een bluetooth verbinding kunt maken
– Het geluid is hard genoeg (en dan nog zuiver) om 2 regenstortdouches, een spelend kind, 2 converserende mensen en een afzuigsysteem te overheersen
– 8 uur muziek streamen betekent echt nauwelijks opladen dus de oplader kun je gewoon thuislaten.

Nadelen:
– Het geluid is te zacht om te gebruiken bij een feestje (maar wat verwacht je ook van een pocketformaat speaker)
– Een USB aansluiting voor het opladen mist helaas
– Het “gewone” geluid komt slechts uit één kant van de speaker. Je zult hem dus wel op een tactische plek moeten zetten om de gehele woonkamer/keuken te voorzien van muziek.

De Nude Audio Move L bluetoothspeaker is te bestellen bij GSMpunt.nl. Ze hebben daar overigens ook leuke items voor je telefoon. Dus een leuk telefoonhoesje nodig? Check hun website.

Een badkamermeubel uitkiezen

Je badkamer inrichten doe je niet vaak. Het is daarom belangrijk goed na te denken over wat je precies wilt. Mensen kiezen vaak voor een neutrale basis in verband met de verkoopbaarheid van de woning in de toekomst. Iets waar je vaak wat vrijer in bent is de keuze in een badkamermeubel.

Jouw specifieke wensen
Een badkamermeubel uitkiezen kan nog best lastig zijn. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Buiten de praktische zaken zoals de afmetingen is er keuze uit tal van designs. Daarnaast kun je kiezen voor een enkele of dubbele wasbak. Deze laatste is erg populair.

Enkele tips 
Hierbij enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een badkamermeubel:
– Laat het design aansluiten bij het interieur van de badkamer (modern of warm en sfeervol etc.)
– Kies een niet al te groot meubel (hij moet in verhouding zijn met de grootte van de badkamer)
– Houd rekening met de functionaliteit zoals opbergruimte
– Combineer met de juiste wastafelkranen
– Hangende badkamermeubels zorgen voor een ruimtelijk effect
– Ben je allebei lang of juist klein? Kies van voor een hangend badkamermeubel zodat je de hoogte aan kan passen

Levertijd
Het is belangrijk rekening te houden met een eventuele levertijd. Bij Sanitairtotaal.nl is dit bij vele meubels niet het geval en zijn ze direct op voorraad maar je zult zien dat jouw ideale badkamermeubel besteld moet worden. Ga dus op tijd op zoek!

Inspiratie
Hieronder enkele prachtige voorbeelden ter inspiratie:

Ad2-750x400 f04-090013101_d2
Knipsel VB-1200C VB-1200C2

Stoomcabine: Een genot bij jou thuis

Ooit een stoomcabine overwogen? Je hebt geen extreem grote badkamer nodig om deze luxe thuis te ervaren. Wij zochten voor je uit welke soorten je hebt, hoe duur stoomcabines zijn en wat de extra mogelijkheden zijn.

Stoomcabine
Een stoomcabine heeft vele voordelen. Ontspanning is natuurlijk de grootste. Na een lange dag werken kun je heerlijk ontspannen. Stoomcabines van dit moment hebben de nieuwste technieken. Aromatherapie, lichttherapie en zelfs Bluetooth-aansluitingen. Een welness-oord bij je thuis. Natuurlijk koop je een stoomcabine niet zoals je een pak melk bij de supermarkt gaat kopen. Je moet er goed over nadenken. Het is dan ook belangrijk op internet alvast goed te oriënteren naar de mogelijkheden (zoals in dit artikel!) en vervolgens in een winkel het comfort testen en meer informatie krijgen van een deskundige. Bij Sanitairtotaal.nl kun je bijvoorbeeld online oriënteren naar de verschillende modellen om vervolgens in hun showroom (waar meer dan 50 stoomcabines staan) de stoomcabines in het echt te bewonderen. Tevens kan een specialist meedenken over het technische element, namelijk het plaatsen van een stoomcabine in uw badkamer.

Soorten Stoomcabines
Je kunt kiezen uit verschillende soorten Stoomcabines. Natuurlijk is het geheel afhankelijk van je behoeften, je ruimte en wensen. Zo kun je kiezen voor een éénpersoons-stoomcabine of een wat grotere voor 2 personen. Wist je dat er zelfs stoomcabines zijn met een ingebouwde sauna of bad.

Eenpersoons:

stoomcabine-mocoori-sha1010002_h
Tweepersoons:
stoomcabine-mocoori-sha1410203_h
Inclusief Bubbelbad:
stoomcabine-met-bad-plash-b300-serie-b306b
Inclusief Sauna:
stoomcabine-met-sauna-plash-s617l-1

Fotocredits: Sanitairtotaal.nl

De kosten
Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort stoomcabine je wilt maar dit zijn ongeveer de vanaf-prijzen:
1 persoons: €1.395,-
2 persoons: €1.995,-
Met bad: €2.295,-
Met sauna: €3.250,-

Zou een stoomcabine iets voor jou zijn?

Voeg kleur toe aan je badkamer!

Veel mensen spelen op safe in hun badkamer. De tegels zijn vaak modern en tijdloos zodat, wanneer ze ooit het huis gaan verkopen, de badkamer bij veel mensen in smaak zal vallen. Maar deze moderne en tijdloze badkamer kan je juist eenvoudig levend en persoonlijk maken: voeg kleur toe aan je badkamer!

Persoonlijke touch
Je geeft de badkamer een persoonlijke touch door je accessoires. Kies deze dan ook zorgvuldig uit. Je shampooflessen hoeven niet meer verstopt te worden: je kunt ze overgieten in design flessen. Ook je tandenborstel hoeft niet meer in een lade gelegd te worden. Dit maakt de badkamer juist ‘jullie‘ badkamer.

Kleur
Aangezien de badkamer vaak één kleur heeft, afgewisseld met het wit van de keramische delen en het staal of RVS van de kranen, is het mooiste om slechts 1 kleur toe te voegen. Deze kleur mag dan best opvallen. Natuurlijk kun je de gekozen kleur in verschillende tinten terug laten komen in je badkamer. Laat de kleur terugkomen in de accessoires maar ook in je handdoeken en bijvoorbeeld je badmat. Deze zijn te koop bij bijvoorbeeld Peter Hahn.

Inspiratie
Hieronder enkele voorbeelden om te laten zien dat kleur echt iets toevoegt aan je badkamer:

2015-04-26_1136 2015-04-26_1137 2015-04-26_1137_001
Fotocredits: Brugman Keukens

 

Voor welke kleur gaan jullie?

Natuurlijke zepen

gastenzeep_alep-4238Fairtrade, Eco & milieubewustzijn zijn helemaal in. Ook op het gebied van wonen zie je dit terug. Zo kwamen wij laatst deze ‘natuurlijke zepen’ tegen. Lees hieronder snel meer:

Savon d’Alep
De oudste zeep ter wereld (4000 jaar geleden ontstond het recept) is de Savon d’Alep. Deze zeep is gemaakt van olijfolie, olie van laurierboom bessen, plantaardige soda en water. 100% natuurlijk dus! De zeep is geschikt voor de extra gevoelige huid en zelfs voor problemen als eczeem en acné.

Savon de Marseille
Een andere natuurlijke zeep is de Savon de Marseille. Franse kruisvaarders namen het recept mee naar Marseille en daarmee ontstond de Savon de Marseille. De zeep is er in wit en groen. Aan de groene zeep is olijfolie toegevoegd en aan de witte palmolie. De zeep is heerlijk mild met een frisse geur. Voor huid en haar en geloof het of niet maar deze zeep kun je zelfs gebruiken op je houten of natuurstenen vloer. Hiervoor kun je de zeep laten weken in een emmer en dan kun je het gebruiken als zeepwater.

natuurlijke zepennatuurlijke zepen

Decoratief
Buiten het feit dat natuurlijke zepen beter voor je huid zijn, zijn ze ook nog eens een stuk decoratiever. Ze hebben vaak een robuustere en grovere textuur waardoor ze gezien mogen worden. In je keuken, toilet of badkamer mogen deze zepen dan ook niet missen. Je kunt natuurlijke zepen al vanaf €2,50 kopen bij Beterleven.net. Daar vind je overigens meer fairtrade en eco woonproducten.

natuurlijke zepen

27012012-zeep-sweet-basil

29012012-zeep_lavendel

Fotocredits: Beter Leven

Wat vind jij van deze natuurlijke zepen?

 

Bijzondere tegels voor de badkamer: Fototegels

waterfall-bathroom-tiles-582x944 (1)Inmiddels hebben we, mede dankzij de vele woonprogramma’s en woonmagazines, in Nederland een goede smaak ontwikkeld. Het oude grenen interieur van de woonkamer heeft al jaren geleden plaats gemaakt voor verantwoord (namaak)design en in de badkamer houden we van strak, simpel en rustig. Dat is ook verstandiger uit oogpunt van de verkoopbaarheid van ons huis en om niet te snel genoeg te krijgen van het uiterlijk van ons wellness paleisje. Maar soms bekruipt ons wel eens het gevoel: Is this all there is..?

Fototegels
Wat te denken van photo tiles, oftewel Fototegels? Dat zijn tegels met een foto afbeelding, bijvoorbeeld van een waterval. In plaats van een plons in bad of een stap onder de douche lijkt het alsof je onder een waterval plaats neemt.
Hieronder enkele foto’s om inspiratie op te doen. Zo zie je maar: elke foto zorgt voor een andere sfeer in je badkamer.

tegels foto fototegels foto tegels

 

Fotocredits: Home Designing