Het infrezen van je vloerverwarming

Op zoek naar vloerverwarming? Vaak is de enige mogelijkheid die er is het infrezen van vloerverwarming (dit geldt niet voor iedereen). Bij het infrezen wordt de vloerverwarming al in de bestaande dekvloer gelegd. Er wordt met behulp van een diamantzaag gleuven ingesneden. Dit betekent dus dat je deze niet hoeft open te breken en op zoek moet naar een nieuwe dekvloer. Om te achterhalen of het infrezen van de vloerverwarming iets voor jou is zetten we de voor- en nadelen even op een rijtje.

Voordelen van het infrezen van je vloerverwarming:

  • Zoals al eerder al benoemd, hoef je je geen zorgen te maken over je dekvloer. De vloerverwarming wordt hier namelijk ingelegd met behulp van speciale apparatuur. Hiernaast is er dus ook geen extra opbouwhoogte nodig waardoor deuren dus niet ingekort hoeven te worden.
  • De vloer warmt sneller op dan bij een normaal vloerverwarmingssysteem, omdat de buizen echt tegen de vloer aan liggen. Je hoeft dus niet lang te wachten als je het koud hebt!
  • Infrezen van de vloer is een van de goedkopere opties als het aankomt op vloerverwarming, althans relatief gezien. Het leggen van vloerverwarming heeft nou eenmaal een groot kostenplaatje dus ga er niet vanuit dat het bij het infrezen beduidend lager is.
  • Het infrezen is zo gebeurd, meestal duren de werkzaamheden maar een dag. Dit komt door de apparatuur die hiervoor gebruikt wordt. Het is een zeer efficiënt proces.
  • Nadat de vloerverwarming is gelegd kan gelijk de oude (of nieuwe) vloer er weer op. Hoe snel kan het gaan?
  • Er komt amper rotzooi bij kijken. Bij het infrezen wordt gelijk gebruik gemaakt van een stofzuiger die alle afval opzuigt. Maak je dus maar geen zorgen dat je hierna nog moet poetsen.

Nadelen van het infrezen:

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er eigenlijk geen nadelen aan het infrezen van de vloerverwarming. Er zijn wel een aantal randvoorwaarden wil je dit laten doen. De dekvloer moet namelijk van cement of anhydriet gemaakt zijn, anders valt hier niet doorheen te raken met een diamantzaag. Heb je bijvoorbeeld al tegels als vloer gelegd dan is dit helaas ook niet meer mogelijk, tenzij je de tegels wilt uitbreken en daarna opnieuw wilt leggen (wat veel moeite kost). Gelukkig zijn er in dat soort situaties ook nog andere mogelijkheden!

Conclusie, het infrezen van je vloerverwarming is voor sommigen de perfecte oplossing. Raadpleeg wel een expert, zoals bijvoorbeeld Horbach Vloerverwarmingen, om te kijken naar de mogelijkheden en wat er bij jou in huis allemaal moet gebeuren. Het is altijd al mogelijk om een offerte aan te vragen!

Tips voor de huiskamer

Tips huiskamer

In welke kamer brengt men meestal de meeste tijd door? De huiskamer natuurlijk. Het is de kamer van het huis, het woord zegt het al. De plek waar iedereen rustig gaat zitten als ze even willen bijkomen, kletsen, visite ontvangen en tv kijken. Iedereen komt er samen en het is dus een belangrijke kamer. De huiskamer is het centrum van het huis en daarom is het super belangrijk dat het goed ingericht wordt. Wat voor sfeer wil je creëren en wat voor indruk wil je wekken bij je gasten, dat zijn de eerste dingen waar je over na moet denken om te weten wat voor materialen en wat voor kleuren je in je huiskamer wil, want die zijn voor die punten cruciaal.

Wat is nodig in de huiskamer

Over het algemeen zijn we heel vrij in wat we allemaal in de woonkamer willen zetten en weten we het ook allemaal wel. Een bank, bijzettafel en de juiste verlichting. De vraag is vooral hoe vol u de huiskamer inrichten wil en wat voor verlichting de kamer moet verlichten. Verlichting is zeer belangrijk voor de sfeer en is super bepalend voor het gevoel dat u probeert te creëren in de kamer. Een felverlichte woonkamer is vaak minder warm en sfeervol dan gedimde lichten of kaarsverlichting.

Hetzelfde geldt voor hoe vol de kamer is. Een kamer met veel meubels dicht op elkaar zal warmer voelen dan een witte kamer met weinig en strakke meubels. Een tapijt in de huiskamer kan ook veel warmte geven aan een kamer. Wat hang je aan de muur is ook een belangrijke vraag om over na te denken. Hoe druk en welke kleuren gaan de dingen zijn. Passen ze in de stijl van de rest van de meubels? De huiskamer is hartstikke belangrijk, dus probeer er een beetje tijd en aandacht aan te schenken.

Op zoek naar meer woontips? Bekijk ook onze tips voor het kiezen van een nieuwe keuken.

Voor welke salontafel ga jij?

Voor welke salontafel ga jij

Voor welke salontafel ga jij
Een salontafel is een sprekend object binnen je interieur. Je wilt er dan ook zeker van zijn dat je bij de aanschaf kiest voor het juiste model. Dit kan nog een hele uitdaging zijn, aangezien er een ruime keuze is. Hierdoor kan je soms overweldigd worden en je afvragen wat het beste in je woning zal passen. Een salontafel uitkiezen doe je dan ook zeker niet in een oogwenk, maar het is verstandig om hier geduldig de tijd voor te nemen en je te verdiepen in de mogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke opties die beschikbaar zijnen kun je rustig overwegen welke salontafel het beste in het design van je inrichting past.

Praktische overwegingen

Salontafels vind je in alle soorten en maten,het is handig om vooraf te bepalen hoe groot de salontafel voor je woning kan zijn. De omvang bepaalt voor een groot deel hoe de salontafel zal ogen, wanneer deze eenmaal in de woning is geplaatst. Je wilt immers niet dat alle ruimte  door de tafel wordt ingenomen en je eigenlijk geen kant meer op kunt. De salontafel zal worden afgestemd op de zithoek waar deze bij wordt geplaatst. Je doet er dus verstandig aan om eerst de ruimte op te meten en te bepalen welke omvang de salontafel kan hebben. Uiteraard is hier ook een persoonlijke smaak bij betrokken. De één wil graag een groter model salontafel, om er meer op te kunnen neerzetten. Een ander behoudt echter mogelijk liever meer been- en loopruimte, waardoor een kleiner model beter past bij de gebruikersbehoefte van de koper. Hier kun je vooraf al goed over nadenken.

De vormgeving

Vaak heb je wel al een idee hoe een salontafel eruit moet zien. Ook de vorm is hierin bepalend voor het uiteindelijke beeld en de uitstraling van de woonkamer. Kies je voor een recht model of wil je liever juist rondere vormen terugbrengen in de salontafel? Dit maakt soms een heel verschil tussen een strakke of juist een vrouwelijke vormgeving. Een salontafel kan ook zijn opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij er een ladekast onder het bovenblad hangt. Hierin kun je dan weer spullen kwijt, waardoor dit een handige keuze kan zijn. Ook kun je verschillende kleinere tafels bij elkaar zetten, waardoor er een speels effect ontstaat en je kunt spelen met de lay-out in de woonkamer. Je zit zo niet vast aan één enkele salontafel.

Het materiaal

Naast de omvang en vormgeving van de salontafel, is het belangrijk goed na te denken over het materiaal waaruit deze moet bestaan. De één houdt van strak en modern, waarbij metaal of hardere materialen perfect zullen staan. Een ander wil meer een rustieke uitstraling realiseren, hout bij uitstek geschikt voor is. Wil je meer een open lay-out behouden, dan kun je kiezen voor glazen salontafels, waarbij er nauwelijks contouren zijn.

Dit zijn de 5 grote voordelen van oven gedroogd haardhout

Dit zijn de 5 grote voordelen van oven gedroogd haardhout

Dit zijn de 5 grote voordelen van oven gedroogd haardhout
Er zijn verschillende voordelen te benoemen wanneer het gaat over gedroogd haardhout. Om een goed en veilig haardvuur te stoken, wil je uiteraard de beste kwaliteit haardhout om dit mogelijk te maken. Veelal wordt hier gedroogd haardhout voor ingezet omdat je hier snel en gemakkelijk mee uit de voeten kunt.

1 Laag vochtigheid percentage

Wanneer hout minder vocht bevat, zal het gemakkelijker kunnen worden ingezet voor de aanmaak van een haardvuur. Door het in een oven te drogen, haal je de vochtigheid er voor een groot deel uit en blijft er een vochtigheid percentage van 20% over. Je realiseert hiermee tevens een volledige verbranding en daardoor een hoger rendement. Je haalt simpelweg meer uit het hout dan wanneer dit nog meer vocht bevat. Het stoken van het hout is hierdoor bovendien minder schadelijk voor het milieu.

2 Geen schimmel of ongedierte

Haardhout moet vrij zijn van vocht. Wanneer je het te lang zou opslaan voor gebruik in de toekomst, zal er schimmel ontstaan en wordt het hout onbruikbaar. Bij hout dat je vers gekapt uit de natuur weghaalt en plaatst voor opslag bij je woning kan tevens ervoor zorgen dat er ongedierte als maden of houtmijt en termieten aan je woning gaan wegknagen. Oven gedroogd haardhout wordt zo heet bewerkt, dat ongedierte niet overleeft.

3 Geur en kleur behouden

Bij het kiezen van oven gedroogd haardhout wil je uiteraard wel de originele geur en kleur behouden. Wanneer je hout droogt in een oven, gaan de kleur en geur niet verloren en zul je het hout op een prettige manier kunnen opslaan. Tevens zal de geur vrijkomen tijdens het branden en kun je hier volop van genieten. Er gaat niets van de schoonheid van het hout verloren, waardoor een haardvuur optimaal genot wordt.

4 Direct stookbaar

Naast dat het volledig valt op te branden, is gedroogd haardhout tevens direct stookbaar. Doordat het vocht er voor een groot deel uit is opgelost, kan het vuur gelijk het hout als brandstof nemen. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat het vuur brandt. Zeker in de winter is dit een groot voordeel.

5 In pallets verkrijgbaar

Je hoeft al het werk niet meer zelf te doen. Bij Openhaardhout-gigant.nl is al het hout reeds voorbewerkt en kun je deze in pallets kopen. Zo heb je gelijk het juiste aantal hout in opslag en kom je met een gerust hart de winter door. Het hout heeft al de omvang die het nodig heeft voor direct gebruik en zal hierdoor ook minder ruimte innemen. Je kunt zo meer haardhout in opslag leggen.

5 tips voor het sfeervol inrichten van een woonkamer

5 tips voor het sfeervol inrichten van een woonkamer

5 tips voor het sfeervol inrichten van een woonkamer
Fijn vertoeven in de woonkamer is het pas echt wanneer er ook de juiste sfeer hangt. Dat betekent dus dat je hier tijd en moeite in moet steken. Je hebt de sfeer immers vooral in eigen hand door de juiste inrichting. Deze 5 tips helpen je bij het vinden van de juiste sfeer. Houd je daar dus aan vast.

1. De juiste tafel

Een tafel is niet alleen maar functioneel. Het is ook gewoon een centraal punt in de kamer. Dat betekent dus ook dat hier veel sfeer mee te creëren is. Een goed voorbeeld van de juiste tafel is het kiezen voor robuuste tafels. Deze passen immers in heel veel verschillende interieurvormen.

2. Rolgordijnen

Een goede manier om een bepaalde sfeer neer te zetten is door te kiezen voor rolgordijnen. De kleuren en de ontwerpen die hierin te vinden zijn maken dat er veel waarde van genoten kan worden. Zeker als het gaat om het neerzetten van een bepaalde sfeer in huis. Er zijn veel moderne, mooie rolgordijnen die overal bij kunnen passen.

3. Accessoires

Maak veel gebruik van accessoires. Het zijn immers juist de details die vaak de beslissende factor zijn in de mate waarin een bepaalde sfeer ervaren wordt. Het aanbod op dit vlak is eindeloos. Bovendien kan je hier ook zelf het een en ander mee doen door spullen te hergebruiken. Dit maakt het ook persoonlijk.

4. Kleuren

Ook kleurgebruik zal natuurlijk nooit onderschat mogen worden. Het verven van de woning, het kiezen van het behang en ook de kleuren van de meubels en dergelijke spelen allemaal mee bij het neerzetten van een bepaalde sfeer. Kies dus kleuren die passen bij wat je voor ogen hebt qua stijl.

5. Laat je adviseren

Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt kan je het best ervoor kiezen om iemand in de arm te nemen die hier wel wat mee kan. Je geeft dan aan wat je precies wenst en laat de expert vervolgens een plan maken. Meestal is dit de beste optie om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk krijgt wat je eigenlijk wenst.

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

Een haard vormt een romantische toevoeging voor ieder interieur. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een Scandinavisch, industrieel, landelijk of zelfs modern interieur. Toch kan een haard ook op andere manieren bijdragen aan de woonkamer. Natuurlijk is veel afhankelijk van het type haard. Toch kan je ook zelf creatief aan de slag gaan om die haard optimaal in de woonkamer te verwerken. Onderstaande vijf inspirerende ideeën zullen daar alvast aan bijdragen.

# 1. Synchronie in de woonkamer

De haard kan het orgelpunt zijn van de woonkamer maar kan ook gewoon een onderdeel vormen van het interieur. In designwoningen zien we het wel vaker terugkomen: de open haard vormt een integraal onderdeel van het interieur. Zo verwerkt men de open haard gewoon in het tv-meubel. De inrichting loopt dan synchroon door en de haard vormt een functioneel element, net zoals pakweg de sofa dat ook is. Deze stijl doet het voornamelijk goed bij een lage en verticaal lopende haard, terwijl het tv-meubel dan weer de horizontale proporties inneemt. Uiteraard kan je de stijldoortrekking ook anders verwerken. Bijvoorbeeld door de open haard bovenop een brede houten balk te monteren die eveneens als bankje kan worden gebruikt.

# 2. Leg de focus op symmetrie

Bevindt de haard zich centraal in de woonkamer? Dan kies je voor een symmetrische indeling. Denk bijvoorbeeld aan de montage van de tv boven de haard en ingebouwde kasten die qua diepte mooi aansluiten bij de schouw. Waar de symmetrie vooral het structurele betreft, vinden we het creatieve bij de invulling ervan. Persoonlijke spulletjes geven het bijvoorbeeld een levendige invulling. Toch kan ook een bijzondere toevoeging als een stenen dierenkop hier de levendige asymmetrie introduceren.

# 3. Breng de buitenwereld binnen

Uiteraard zal dit eenvoudiger zijn bij een houtkachel. Hierbij kan het zelfs in meer dan alleen de landelijke stijl gebruikt worden. Zo kan je bijvoorbeeld de overgang naar de volgende kamer opentrekken. Denk aan ronde inkappingen die zich naast de haard bevinden en waarbij je gewoon door de muur heen kan kijken. Die kan je dan vullen met boeken voor een levendige look, maar kan je ook gebruiken als unieke opstalplaats voor jouw houtblokken. Met de houtkachel in de nabijheid combineer je de landelijke en moderne sfeer in een enkel interieur.

# 4. De hangende open haard

Interieurarchitecten kennen het al langer: de hangende open haard. Vaak creëert men een contrast met de omgeving door eronder een vloerinkeping met witte keitjes aan te leggen. Hoger vinden we dan de modern vormgegeven open haard. De haard hangt hierbij centraal in de woonkamer, terwijl het ventilatiesysteem rechtstreeks met het dak verbonden is. Een aanrader voor open woningen.

# 5.  Aanrader: een lange haard

Wil je tot slot jouw woonkamer een ruimer gevoel schenken? Dan bestaan er heel wat hulpmiddelen. Spiegels en lichtinval zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Hiernaast kan ook een langgerekte open haard aan dat gevoel bijdragen. Kies wel voor kleine gasvlammen. Op die manier wordt de woonkamer niet te druk en blijft de rust behouden.

 

Nieuwe aanwinst: Ferm Living Plantenbak

Dat ik gek ben op Urban Jungle is een feit. Het groen van de planten is zowat het enige dat een opvallende kleur mag hebben in mijn interieur. Ik ben altijd op zoek naar mooie maar vooral ook gemakkelijke planten (ik heb nou eenmaal niet echt groene vingers) en daarbij natuurlijk ook naar leuke potjes en plantenbakken. Ik heb weer een te gek nieuw item welke ik graag met jullie deel: De Ferm Living Plantenbak.

Ferm Living Plantenbak
Zoals gezegd wil ik jullie graag mijn Ferm Living Plantenbak laten zien. Ik heb hem besteld bij één van mijn favoriete woonwebwinkels: Flinders. Daar kwam ik het assortiment van Ferm Living tegen. Een woonmerk met veel verschillende producten. Van hanglampen tot kledingrekken en dus ook de plantenbakken. Ik had de Ferm Living Plant Box al eens voorbij zien komen op Instagram en ik was meteen verkocht. Het design is strak, modern en toch tijdloos en natuurlijk ook nog eens in mijn favoriete (niet officiële) kleur : Zwart. Al heb je hem overigens in 8 verschillende kleuren.

 

De gekozen plantjes
Toen het pakketje eenmaal aankwam (hoe handig hij zit al meteen in elkaar dus dat scheelt een hoop werk en tijd), kon ik niet wachten om er meteen plantjes voor te kopen. Ik dacht er zelfs aan om de bak even op te meten zodat ik wist hoeveel plantjes er in pasten. Eenmaal aangekomen bij het tuincentrum kwam ik direct deze prachtige Monstera tegen. Ik heb al 3 monstera’s in huis maar dit type had ik nog niet. Vervolgens koos ik ook voor de linkse plantjes. Zoals ik al zei, ik heb geen groene vingers dus vraag me ook niet hoe dit plantje heet, maar ik weet dat hij in ieder geval gaat hangen over de bak. Ook zocht ik nog een wat hoger plantje voor de diversiteit en daarvoor kwam ik uit bij de Lepelplant. Deze heeft een luchtzuiverende werking en goedgelovig als ik ben, vind ik dat heel belangrijk.

Review
Wat ik nu precies van de plantenbak vind? Hij is natuurlijk wel erg prijzig, dat geef ik eerlijk toe.  Maar dat zijn planten over het algemeen natuurlijk ook al. Een goede bak waar je planten in staan, is dan zeker een must. Met mijn 2 katten is het belangrijk dat hij stevig staat en niet zomaar om kan vallen. Nou dat lukt bij deze plantenbak niet. Hij is kwalitatief zeer sterk. Je betaalt dus zeker niet alleen voor de merknaam maar ook zeker voor een stukje kwaliteit. Echt een aanrader!

Hoe vinden jullie hem?

5 Tips voor een warmere woonkamer

5 Tips voor een warmere woonkamer

Een warmere woonkamer kan op meerdere manieren worden opgevat. Het gaat er natuurlijk om dat je je er meer op je gemak gaat voelen. Daar kan je wat aan doen met behulp van wat leuke tips voor het inrichten. Deze vijf kunnen daarom goed van pas komen. Zo straalt je woonkamer direct de warmte uit die je wenst.

1 Op de vloer
Wie een woonkamer gaat inrichten, doet er goed aan om hem dan ook in zijn geheel in te richten. Vergeet dus ook niet aan een vloerkleed te denken. Juist een kleed op de vloer maakt er een geheel van. Een keuze voor een mooi kleed met goede kleuren zorgt voor een behaaglijk gevoel. De opties hierin zijn eindeloos voor elke woonkamer.

2 De kleuren
Wat je ook kiest, denk er altijd aan wat kleur voor je kan doen. Begin dus altijd met het opstellen van een kleurplan. Welke kleuren wil je bij elkaar combineren en welke uitstraling zal dit geven? Wil je ontspannen? Zoek hier dan de juiste kleuren bij. Wanneer je hier uit bent, dan kan je daar de juiste spullen bij gaan zoeken. Zo kan je het gevoel nog verder versterken.

3 Licht en donker
Wat geldt voor de kleuren, geldt natuurlijk ook voor het licht. Dit is alleen maar nog sterker gaan gelden met bijvoorbeeld de opkomst van ledverlichting in allerlei vormen. Wanneer je dus zeker wilt zijn van een goede warme uitstraling, dan doe je dat aan de hand van een goed uitgebalanceerd lichtplan. Doe dit op dezelfde wijze als het opstellen van een kleurenplan.

4 Plafond en muur
Zoals eerder al aangegeven werd bij het vloerkleed, is het vooral van belang om de hele woonkamer als geheel te beschouwen. Juist wat je op de vloer, de muren en het plafond doet zal van groot belang zijn voor de warme uitstraling die je zoekt. Dit geldt niet alleen voor de kleuren, maar zeker ook voor accessoires die je ophangt. Spiegels en schilderijen zijn voorbeelden.

5 Het raam
Tot slot is het ook belangrijk om na te denken over de ramen. De ramen op zichzelf zijn niet direct belangrijk, maar wel wat je ervoor hangt. De gordijnen bijvoorbeeld zijn van flink belang om te zorgen dat je woonkamer een echte warme, fijne uitstraling krijgt. Houd je aan deze tips en het bezoek zal graag langskomen.

Wil je meer handige tips? Bekijk dan ook onze tips voor het kiezen van een nieuwe keuken.

5 tips om de woonkamer op te ruimen

1 linksdraaiende deur 2 openvakken

Het kan best lastig zijn om de woonkamer op orde te houden. Er komen altijd diverse spullen en accessoires het huis in, maar daardoor stapelt het zich ook allemaal maar op. Dit is natuurlijk geen fijne omstandigheid om in te leven. Wanneer je je woonkamer op orde wilt houden, dan kan je dat het best doen aan de hand van deze tips.

1. Doe het dagelijks

De beste tip om je woonkamer op te ruimen is dat je het niet zo ver laat komen. Anders gezegd het is vooral verstandig om de rommel die je maakt ook direct weer op te ruimen. Heb je iets gebruikt, laat het dan niet staan. Heb je gestofzuigd, zet de stofzuiger terug in de kast. Heb je de was gevouwen, breng het dan naar de inloopkast.

2. Kleine stapjes

Wanneer je het dan toch een beetje te ver hebt laten komen en de troep is een beetje opgestapeld, dan is het het best om dit stapsgewijs op te lossen. Je kan dit doen door bijvoorbeeld zolang als dat nodig is iedere dag een klein deel te doen. Dit kan bijvoorbeeld elke keer een deel van de kamer zijn.

3. Zorg voor voldoende ruimte

Het is belangrijk om te begrijpen dat rommel in de kamer vaak ontstaat omdat er niet voldoende opslagruimte is. Dit kan je oplossen door te zorgen dat je meer leuke kasten in huis hebt staan. Kasten zijn namelijk ook nog eens leuke meubelstukken om je kamer te verfraaien.

4. Leg een systeem aan

Het is verstandig om meer systematisch te gaan werken. Zorg dus dat je van tevoren een plan hebt met betrekking tot wat je met de spullen wilt doen. Dit maakt het ook gemakkelijker om dingen die in de toekomst nieuw binnenkomen snel op te ruimen. Zelfs wanneer je niet direct tijd hebt.

5. Wees kritisch

Wanneer je spullen gaat opruimen, durf dan kritisch op jezelf te zijn. Bekijk bij alles of je het nog wel echt nodig hebt. Wanneer dit niet het geval is, doe het dan weg. Dit kan je bijvoorbeeld doen met spullen die je al meer dan een jaar niet hebt aangeraakt. Stel jezelf maar eens de vraag hoe groot de kans is dat dit in het komende jaar wel gebeurt.

Wonen in een landelijke stijl

Een interieur past bij je persoonlijkheid. De één wil alles strak en georganiseerd inrichten terwijl een ander ‘s avonds wil thuiskomen in een huis dat warmte, sfeer en gezelligheid uitstraalt. Smaken verschillen, of je nu van een modern, klassiek of landelijke interieur houdt. Als het maar ‘klopt’ en matcht met jouw persoonlijke voorkeur.Ik weet nog dat ik het vroeger als klein meisje altijd heerlijk vond om s ’avonds kaarsjes aan te steken en lekker met een dekentje op de bank te kruipen. Van jongs af aan sprak de landelijke stijl mij erg aan. Tot de dag van vandaag zie ik dat terug in mijn leefruimte.

Comfortabel, natuurlijk, sfeervol, zomaar een aantal woorden waar je aan denkt als je het hebt over een landelijke stijl. Met de juiste ingrediënten waan je je in een heerlijke, cozy omgeving en daar hoef je niet eens voor op het platteland te wonen.

Een mooie klooster- of boomstamtafel kan de landelijke sfeer extra benadrukken. Decoreer deze bijvoorbeeld met een schaal van onbewerkt hout of beton. Geborstelde voorwerpen van ijzer of takken met bessen leg je hier nonchalant in. Wat betreft het decoreren van een landelijk interieur geldt vaak: Less is more!


Decoratie in natuurlijke kleuren matchen goed met een landelijk interieur.

Bij de eettafel passen eetkamerfauteuils met gestoffeerde knoopjes die ook nog eens heerlijk zitten. Lang tafelen is dus geen probleem. Leuk in combinatie met de eetkamerbank.
De Toulouse eetkamerfauteuil heeft een gecapitonneerde rugleuning en is ook verkrijgbaar als eetkamerbank.


Wil je het gehele interieur met elkaar laten matchen? Dan kun je bijvoorbeeld je eetkamerfauteuils combineren met een bank of fauteuil met dezelfde bekleding. Is de woonkeuken apart van de woonkamer dan geeft het toch rust als de kleuren doorlopen in je huis.
In landelijke interieurs zie je veel gecapitonneerde banken waar je lekker in weg kunt kruipen. De San Remo is daar een mooi voorbeeld van met een gecapitonneerde rugleuning ,romp en armleuningen. Een plaid zorgt voor warmte en gezelligheid voor de koude avonden. Niet alleen functioneel maar in een contrasterende kleur of stof ook mooi om spanning in je interieur te brengen.


De San Remo heeft een gecapitonneerde romp, armleuning en rugkussens.

De hoezenbank is ook dit seizoen weer helemaal terug! In een lichte linnen stof heel goed te combineren met natuurlijke kleuren en materialen. Wollen vloerkleden, rieten accessoires en onbewerkt hout. Met linnen gordijnen in een zand of een licht grijze kleur is dit altijd een goede combinatie. Een mooi voorbeeld van een bank met losse hoes die perfect in een landelijk interieur past is de Cambridge.


De hoezenbank is dit seizoen weer helemaal terug.

Als de landelijke stijl jouw voorkeur heeft dan zijn er nog vele andere modellen van UrbanSofa die daar perfect bijpassen, van sofa, loungebank tot hoekbank. Keuze genoeg dus!
Voor mij blijft het nog steeds een geluksmomentje als ik ‘s avonds na een dag hard werken, heerlijk op de bank weg kan kruipen onder een plaid. Net als dat kleine meisje, kaarsjes aan en even genieten van mijn landelijke interieur.

Handmade wandhangers, planthangers en bloemhangers van Druiventuintje

Ben jij zo iemand die alle trends bijhoud voor een hedendaags interieur dan heb je haar vast en zeker al voorbij zien komen… Maak kennis met Druiventuintje.

Handgemaakt
Wij zijn groot fan van handgemaakte woonaccessoires. Handmade is op dit moment ook helemaal trendy. Natuurlijk kun je niet overal even goed in zijn dus gelukkig zijn er een flink aantal mensen die hun creativiteit en talent gebruiken voor het maken van de mooiste accessoires voor jouw interieur. Zo ook Druiventuintje. De shop is pas geopend in maart van dit jaar en het is nu al een doorslaand succes. Eigenaresse Lies gaat vol passie aan de slag met de knoopkunst uit de jaren ’60/’70 om ook jouw interieur te voorzien van de mooiste hangers in allerlei prachtige kleuren.

Planthangers
In de Urban Jungle stijl van tegenwoordig kunnen planthangers zeker niet ontbreken. Doordat je ook planten in de hoogte hangt krijgt je interieur een speels effect. Je bestelt een planthanger inclusief potje dus je hoeft alleen nog een plantje te kopen. Je kunt er natuurlijk een hangend plantje in zetten zoals een erwtje maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een korte variant.

Bloemhangers
Naast planthangers zijn er ook bloemhangers. Deze zijn een stuk kleiner en daarmee echt super schattig. Je hebt geen hele bos bloemen nodig maar slechts één enkele mooie bloem of tak. De bloemhangers zijn er ook in verschillende soorten en kleuren. Ze zijn leuk te combineren met elkaar en met de planthangers!

Wandhangers
En dan tot slot onze favoriet: wandhangers. Elk interieur zou er één moeten hebben. Druiventuintje gebruikt verschillende knooptechnieken waardoor geen enkel exemplaar hetzelfde is. Kies je voor een stoere grote of een subtielere kleine? En dan nog de kleur kiezen. Laat je vooral inspireren op het Instagram account van Druiventuintje. Daar vind je de nieuwste creaties van Druiventuintje. Leuk weetje: het hele gezin van Lies zoekt mee naar de mooiste houten stokken voor de wandhangers!

Binnenkort komen er ook tasjes en een speciale lijn voor baby- en kinderkamers. Houd Druiventuintje dus goed in de gaten!

De trend van dit moment: Grof gebreide dekens!

Hij staat al een tijdje op mijn persoonlijke wishlist… zo’n heerlijk groot en warm deken dat grofgebreid is.  Zo eentje van 100% merinowol. Maar waar koop je die? Gewoon bij bolletje wol…offuh WolletjeBol!

WolletjeBol
Allereerst moeten we even kwijt hoe leuk en origineel we de naam vinden. Alleen daar word je al vrolijk van. In 2010 is haar hobby haken een beetje uit de hand gelopen en heeft ze een groot aantal kussens en dekens gemaakt. Toen ze eind 2016 de trend van de grof gebreide dekens tegenkwam heeft ze het roer omgegooid en is ze nu met volle overgave en passie aan het breien geslagen. Naast haar webshop kun je haar creaties ook tegenkomen op diverse fysieke locaties waaronder De Nieuwe Winkel in Breda.

Enorme keuze
Wat ik het leukste aan WolletjeBol vind is dat ze openstaat voor allerlei ideeën. Heb jij dus een specifieke kleur of maat in gedachte die niet op haar webshop staat dan kun je dat gewoon naar haar sturen. Zo wilde ik graag een groen deken (binnenkort zeker te zien op IG!) en ook dat was geen enkel probleem. Sowieso biedt ze al een enorme keuze. Zo kun je kiezen uit verschillende patronen: egaal, blokken of strepen, natuurlijk eindeloos veel kleuren,diverse afmetingen en sinds kort ook zomerdekens. Deze zijn dunner, lichter en luchtiger dan winterdekens. Ideaal dus voor tijdens de zomermaanden die er nu aankomen!

Inspiratie
Je hebt hem waarschijnlijk al op menig IG account voorbij zien komen maar WolletjeBol ligt ook in het interieur van deze Instagrammers:

HomebySoph


Tryféna

En Aylin
(zij bestelde er meteen twee!)


En binnenkort dus ook te zien op ons IG account!

Stijlvolle oude meubels & vintage decoratie

Is de kringloopwinkel jouw tweede huis en struin je wekelijks de leukste rommelmarkten af op zoek naar stijlvolle oude meubels en vintage decoratie? Dan hebben we er voor jou een leuk adresje bij. Check Beautiful Waste!

Beautiful Waste
Alle oude meubels en vintage decoratie die je op Beautiful Waste ziet hebben een eigen verhaal.  Ze zijn gevonden op een plaats waar ze niet de aandacht kregen die het verdiend. In jouw interieur  krijgen de items een tweede leven. Je moet alleen even snuffelen voordat je dé perfecte items hebt gevonden. Maar dat is natuurlijk ook heerlijk om te doen!

Tweede leven
Het is helemaal trendy om items in je interieur te hebben die al een heel leven hebben gehad voordat ze in jouw interieur mochten shinen. Gebruikerssporen horen er op. Dat maakt elk item uniek en speciaal. In combinatie met nieuwe woonaccessoires en meubels komt alles het beste tot zijn recht en krijgt alles een karakter. Zelf ben ik helemaal fan van legeritems. Ik houd nou eenmaal van de kleuren en het is vaak stoer en robuust. Oude kisten, jerrycans, helmen (kan ook prima als item in je pronkkast) en ga zo maar door.

Opgeknapt
Zoals gezegd mag er gezien worden dat het item een tweede leven heeft gehad maar toch moet de functie nog wel kloppen. Een mooie oude lamp hoort natuurlijk licht te geven en een kastje moet ook dicht en open kunnen. Netty, eigenaresse van Beautiful Waste knapt daarom de items voor je op maar wel op zo’n manier dat het karakter te zien blijft. Ze doet dit met volle passie.

Inspiratie
Door de prachtige sfeerbeelden die Netty maakt en plaatst op het Instagram account van Beautiful Waste blijf je op de hoogte van nieuwe items die ze in haar shop heeft. Natuurlijk moet je er wel snel bij zijn want het zijn unieke items. Regelmatig even digitaal snuffelen dus.

 

 

De leukste woondecoratie voor kleine prijsjes!

We hebben weer een adresje gevonden die je kunt toevoegen aan je bladwijzers. Maak kennis met De Leukste Woondecoratie!

De Leukste Woondecoratie
De naam van de webshop doet het al een beetje vermoeden… ze hebben er ontzettend leuke woondecoratie van dit moment. Denk aan super gave posters, leuke kaartjes om op te hangen en zeker voor de zomerse dagen die er aan zitten te komen, mooie tuinposters. De webshop bestaat nog niet zo heel lang dus ze zijn nog bezig met het inrichten van de webshop maar dat mag de pret niet drukken want er is nu al genoeg om te shoppen. Daarnaast kun je hun producten ook shoppen bij conceptstore The Upperside in Enschede.

Woondecoratie voor kleine prijsjes
We weten niet hoe het met jou zit maar wij kunnen woondecoratie blijven shoppen. En heb je eenmaal te veel dan wissel je gewoon wat af door een deel op te slaan. Des te leuker vind je het dan als je het weer in je interieur plaatst. Op dit moment hebben wij een zwak voor zwart-wit woondecoratie. Dit is echt tijdloos. Maar als je zoveel woonaccessoires koopt is het wel belangrijk dat het een beetje betaalbaar blijft. Bij De Leukste Woondecoratie zijn wij tot nu toe alleen nog maar kleine prijsjes tegengekomen. Volgooien die winkelmand dus!

Onze favorieten
Zoals altijd hebben wij onze favoriete items weer even op een rijtje gezet voor jullie.

Fotolijst dubbel glas wit
Leuk voor veertjes of het zelf drogen van blaadjes en bloemetjes! Prijs: €4,50


Kussen gatenplant
Net zo populair als de Monstera plant zelf! Prijs: €11,95

Here comes te sun
Leuke tuinposter waardoor het prachtige liedje van The Beatles in je kop blijft zitten! Prijs: €17,95

Vaas antraciet Gem
Handig vaasje voor wat losse takken en bloemen! Prijs: €9,50

Woonketting zwart 170 cm
Maar liefst 170 cm lang! Prijs: €12,50

Hip en eigen(wijs) wonen

We hebben weer een super leuk adresje voor jullie: Hippe Tantes. Zoals eigenaresse Cindy zelf zegt is het dé webshop voor hip en eigen(wijs) wonen!

Hippe Tantes
Vol enthousiasme heeft eigenaresse Cindy Hippe Tantes overgenomen. Zelf is ze ook altijd bezig met haar interieur. Ze verandert haar interieur regelmatig, leest daarnaast vele woonbladen en is altijd op zoek naar nieuwe dingen op gebied van wonen. Het assortiment van Hippe Tantes bestaat uit vele toffe merken zoals Bloomingville, Nordal, House Doctor, Krasilnikoff, Wowgoods, Onshus, Winkeltje van Anne en nog veel meer.

De mooiste woonaccessoires
Noem het maar op en Hippe Tantes heeft het. Van kapstokken tot klokken, fotolijsten, vaasjes en potjes maar natuurlijk ook hippe posters en wand stickers. Naast woonaccessoires kun je er ook te gekke lampen kopen en allerlei mooie en handige items voor in je keuken.

Onze favorieten
Natuurlijk hebben wij onze favorieten weer uitgekozen en kunnen we niet wachten deze met jullie te delen. Check ze hieronder:

HOUSE DOCTOR 2 DRAADMANDJES MINT GROEN, €29,95

ET AUSSI STEKKERLAMP SOLEIL CLEAR, €171,80

WINKELTJE VAN ANNE A4 POSTER NAAR BED NA EEN DAG PRET, €4,95


WINKELTJE VAN ANNE TUINPOSTER FRISSE SNUIT WIT, €25,95

Leuk om te weten: 20 en 21 mei staat Hippe Tantes op het Flavourites feest in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Helemaal trendy: Kuipstoeltjes in je interieur!

Je ziet ze wekelijks voorbij komen in een nieuwe aflevering van VT wonen weer verliefd op je huis en ook alle woonbladen staan er vol mee. Je kunt er niet meer omheen. Heb jij al kuipstoeltjes in je interieur?

Kuipstoeltjes 
De trend van 2017 is toch wel het gebruik van kuipstoeltjes in je interieur. Natuurlijk aan de eettafel maar je kunt hem natuurlijk ook plaatsen in een hoekje om heerlijk te lezen. Buiten het feit dat ze er natuurlijk enorm stijlvol uit zien, zitten ze ook nog eens uiterst comfortabel. Ze zitten enorm stevig. Een goede houding dus voor je lichaam. Je kunt er gemakkelijk uren heerlijk op zitten door de ronde vormgeving.

Kiezen maar
Wist je dat er vele uitvoeringen zijn van de bekende kuipstoeltjes. De welbekende witte variant heb je natuurlijk maar daarnaast kun je ook kiezen voor vele andere kleuren. Voor een scandinavische look kun je kiezen voor een houten onderstel. Mocht je in plaats van een scandinavische kuipstoel een stoerdere sfeer willen creëren dan kun je kiezen voor een metalen onderstel. Ze zijn natuurlijk ook enorm leuk te combineren met andere stoeltjes.

Betaalbaar design
Misschien nog wel het beste kenmerk van deze kuipstoeltjes is dat ze enorm betaalbaar zijn. Zeker wanneer je een eettafel hebt waaraan 6 stoelen kunnen worden gezet is het kopen van stoelen vrij prijzig. Bij ZASQO.nl bestel je al een kuipstoel vanaf €58,95. Zij hebben overigens een enorm groot assortiment kuipstoelen dus voor ieder wat wils.

Onze favorieten
Hieronder zie je enkele stoelen van ZASQO.nl die wij erg mooi vinden maar bekijk ook gerust de andere kuipstoeltjes.

Design eetkamerstoel Brandy zwart, €69,95


Kick eettafelstoel Daan roze, €68,95

Design kuipstoeltje DAW ABS lichtblauw, €114,95

Scandinavische eettafel stoel Brandy wit, €69,95

Hippe kuipstoel Fay wit, €64,95

Fotocredits: ZASQO.nl

5 voordelen van behang ten opzichte van verf

De muren van je woning of kantoor laat je niet kaal. Zelfs niet wanneer je voor de industriële look gaat. Je kiest dan bijvoorbeeld voor het verven van de muren. Het is echter een nog beter idee om voor het behangen ervan te kiezen. Er zijn namelijk flink wat voordelen te bedenken die behangen heeft ten opzichte van verven. Je vindt ze hier op een rij.

1. Veel meer mogelijk
Wanneer je de muren gaat verven, dan kom je er niet onderuit dat je aan één en dezelfde kleur vastzit. Dit is natuurlijk niet het geval wanneer je gaat behangen. Een behangexpert kan je al snel op de vele verschillende mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld motieven wijzen. Daardoor kan je dus veel meer creativiteit in je woning stoppen zonder dat het direct veel meer werk hoeft te zijn.

2. Andere uitstraling
Verf is verf. Je kunt wel van kleur veranderen en je hebt wel verfsoorten die meer of minder op waterbasis zijn, maar uiteindelijk blijft het verf. Behang is van een hele andere orde. Er zijn namelijk talloze soorten materialen waarmee je de muren kunt bekleden als je voor behang kiest. Het is eigenlijk nog maar zelden zo dat het een simpel papiersoort betreft. Dit maakt de mogelijkheden bijna onbeperkt.

3. Warmere uitstraling
Het is gemakkelijker om een sfeer neer te zetten met behulp van behang. Dit komt omdat de kwaliteit altijd goed in te schatten is. Dit is bij verven toch enigszins anders. Verf kan er goed uitzien op het oog, maar pas wanneer het daadwerkelijk is aangebracht is te zien wat het effect op de ruimte is. Het komt nogal eens voor dat dit niet het effect is wat vooraf verwacht werd. Dit is met behang minder snel het geval.

4. Betere isolatie
Hoewel het niet direct om de isolerende werking te doen is, spreekt het bijna voor zich dat behang net iets beter isoleert dan verf. Dit komt omdat er simpelweg een extra laag op de muur die kou en vocht buiten houdt wordt geplaatst. Pas wel op in zeer vochtige ruimtes, bij een overdaad kan dit het behang aantasten.

5. Langer te behouden
Behang heeft een opvallend lange levensduur. Het is dus veel doeltreffender om voor behang te kiezen. Een geverfde wand moet over het algemeen na een jaar of vijf opnieuw worden aangepakt. Behang daarentegen gaat zomaar vijftien jaar mee, soms zelfs langer.

Zo combineer je trendy vloerkleden met vloerverwarming

Vloerkleden geven je huis extra sfeer en warmte. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een “harde” vloerbedekking voor een vertrek, zoals plavuizen, hout, een gietvloer of ander materiaal. Deze vloeren zijn ook prima te combineren met vloerverwarming. Maar dit kan soms wel wat kil aandoen. Dit kun je eenvoudig oplossen door in een kamer vloerkleden neer te leggen. Omdat vloerkleden in veel uitvoeringen verkrijgbaar zijn, kun je ze met vrijwel iedere woonstijl combineren. Veel woonkleden zijn prima te combineren met een vloer waaronder vloerverwarming is aangebracht. Als je twijfelt is het verstandig om hierover advies in te winnen bij een deskundige op het gebied van vloerverwarming.

Kan ik een vloerkleed neerleggen als ik vloerverwarming heb?

Vloerverwarming kan over het algemeen prima worden gecombineerd met de trend dat steeds meer mensen kiezen voor een mooi vloerkleed in de woonkamer. Een vloerkleed zal de warmte die de vloerverwarming afgeeft goed geleiden en niet blokkeren. Wel is het verstandig om bij de aankoop van een vloerkleed te informeren of het kleed van je keuze goed te combineren is met vloerverwarming. De verkoper kan je daar over het algemeen goed over informeren. Soms moet worden gekozen voor een andere onderlaag om het kleed in een kamer te gebruiken die door middel van vloerverwarming wordt verwarmd.

Een vloerkleed is gemakkelijk schoon te houden

De belangrijkste reden waarom steeds minder mensen kiezen voor vloerbedekking is dat het lastig is om schoon te houden. Zeker als je huisdieren of jonge kinderen hebt er en af en toe een ongelukje gebeurt. Maar een vloer van ander materiaal vinden veel mensen vaak wat koud aandoen. Dan is een kleed een prima oplossing. Dit is over het algemeen gemakkelijk schoon te maken als er toch een keer wat misgaat. En je hebt het voordeel dat een kleed extra warmte geeft en geluidsabsorberend werkt. Je kunt een vloerkleed prima afstemmen op je inrichting. Je kunt een kleed kiezen in de kleuren van je meubels, of juist in een afwijkende kleur voor het nodige contrast. Ook in de slaapkamer of zitkamer doet een mooi warm kleed het altijd heel goed.

Studio HØFT! Fris, modern en minimalistisch!

Het is alweer een tijdje geleden dat we een toffe webshop met jullie gedeeld hebben. Houd je van kleine authentieke woonaccessoires en minimalistische meubelen dan moet je Studio HØFT! kennen!

Studio HØFT!
Het assortiment van Studio HØFT! is fris en modern. Kenmerkend zijn de natuurlijke kleuren zoals verschillende prachtige houttinten maar ook zwart, zilver, goud en voornamelijk heel veel wit. Wij moesten bij de meeste producten van Studio HØFT! meteen denken aan een mooie rustig scandinavisch modern interieur maar doordat de producten heel rustig en minimalistisch zijn gemaakt is de collectie eigenlijk in elk interieurstijl toe te passen.


Meubelen

Bij Studio HØFT! vind je een ruim assortiment meubelen zoals banken, poefen, krukjes en stoelen. Van musthave kuipstoelen voor bij je eettafel tot een prachtige vlinderstoel als eyecatcher in je interieur. En heb je nog geen hangstoel in huis? Dan is dit het moment om hem aan te schaffen. Met wat gezellige kussentjes is hij super comfortabel. Het hele jaar ophangen in huis en in die mooie zomerse weken hang je hem gewoon in je tuin!

Textiel
We willen ook graag het assortiment textiel van Studio HØFT! uitlichten. Wat dacht je van een prachtig grof gebreid plaid van merinowol. Zeker een trend van 2017! Daarnaast hebben ze ook enorm mooie pandan vloerkleden. Zeker als je van een Boho inrichting houd moet je deze gewoon in huis hebben. O, en over die kussentjes voor in de hangstoel gesproken… deze shop je natuurlijk ook gewoon bij Studio HØFT!

Onze favorieten
Dit keer was het een hele klus om onze favoriete items te kiezen. Er waren er namelijk zo veel. Kortom, je moet zeker zelf even een kijkje nemen maar voor nu dan toch onze top 8:

Butterfly chair zwart
Prijs: €210,-

 

Grof gebreid plaid – merino wol
Prijs: €169,-


Dreamcatcher shell S
Prijs: €32,70

Hanenmand ruit zwart
Prijs: vanaf €100

Moderne draadstoel wit
Prijs: €99,-

Hanenmand van baleinen klein
Prijs: Vanaf €65,-

Stone men couple
Prijs: €39,-

Kruk Bankje Kort
Prijs: €98

Foto’s in je interieur

Niets zo persoonlijker dan foto’s in je interieur te gebruiken. Je kunt er de belangrijkste mensen in jouw leven mee laten zien zodat je vaker naar ze kunt kijken, je kunt er je passie voor een hobby mee tonen en je kunt er je reislustige leven in delen. Kortom: Foto’s zijn een must in elk interieur.

Vele kleine lijstjes
Ben je creatief en heb je eigenlijk heel veel foto’s die je wilt ophangen dan kun je het beste clusteren. Zo houd je jouw interieur clean en krijg je geen rommelig effect. Het handige van vele kleine lijstjes met verschillende foto’s is dat je foto’s regelmatig kunt afwisselen. Ben je uitgekeken op een foto dan hang je er gewoon een nieuwe in. Styletip: kies voor veel verschillende lijstjes in dezelfde kleur. Zo houd je eenheid maar geeft het ook een speels effect. Of ga juist voor een bonte verzameling zoals hieronder.

Foto laten drukken
Heb je één mooie foto die echt als eyectacher in je interieur mag worden getoond dan kun je kiezen voor het laten drukken van een foto op verschillende materialen. Bij Herinneringen Op Linnen kun je bijvoorbeeld kiezen van het laten drukken van een foto op hout. Binnen enkele dagen heb je jouw foto in huis. Je kunt ook kiezen voor een foto op aluminium. Hier schreven we eerder ook al een blogpost over.

Fotobehang
Ben je helemaal fan van een foto dan kun je deze natuurlijk ook laten drukken als behang. Ons advies is om dit wel te doen bij een reisfoto van een mooi landschap of een speciale plek voor jullie. Natuurlijk kan het ook een foto zijn van een omgeving of een bepaald stilleven. Kies je namelijk voor een portretfoto van je gezin of van jullie als stelletje dan kan het zijn dat je er vrij snel op uitgekeken bent wanneer je eigenlijk niet om die hoofden heen kunt. Tip: Je kunt tegenwoordig ook een foto laten drukken op stickerbehang. Deze kun je tot 3/4 keer verplaatsen zonder dat je jouw muur beschadigd. Wel zo handig als je van afwisselen houdt in je interieur.

Photocredits: Linnep1n, Herrineringen op Linnen

Een must-have woonitem voor de reisliefhebber

Ben jij een echte reiziger en heb je al een groot deel van de wereld gezien of ben je juist van plan om veel reizen te gaan maken dan moet je dit nieuwe product in huis hebben. Maak kennis met Wereldkaart Memories van Woodprint.nl

Wereldkaart Memories
Wereldkaart Memories is net gelanceerd en nu al gewillig. Een prachtige wereldkaart op hout geprint die je zelf helemaal kunt personaliseren. De wereld is net iets kleiner gemaakt waardoor er genoeg ruimte over is voor het ophangen van je reisfoto’s. Daarnaast ontvang je ook 100 prikkers. Je kunt daarbij kiezen voor vlaggetjes of pins. Deze bevestig je eenvoudig met een hamer. Heb je meer prikkers nodig dan kun je er ook extra bij bestellen. Helemaal handig is het spoeltje garen dat je er bij krijgt. Hiermee kun je jouw routes visualiseren. Zeker wanneer je een doorreis hebt gemaakt is dit erg handig.

De opties
Je kunt kiezen uit 3 formaten. Onze favoriet is zeker de grootste van 140×80 cm zodat het een echte eyecatcher wordt in je interieur. Je bestelt deze voor €159,50. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de kleinere variant van 124×70 cm (nog steeds flink!) voor €129,50. Daarnaast kun je ook gaan voor de kleinste variant van 105×60 cm voor €99,50. Je kunt ook kiezen uit twee soorten: Original (bestaat uit losse planken) en Bright (bestaat uit één plaat). Speciaal voor mijn volgers mag ik jullie een korting van 20% aanbieden op Wereldkaart Memories met gebruik van code LSW2017 (geldig tot 1 juni 2017). Snel bestellen dus!

Personaliseren maar
Eenmaal opgehangen kun je hem natuurlijk elke keer weer aanpassen. Hang je nieuwste reisfoto’s op en voeg je nieuwste reizen toe. Let op: Door deze wereldkaart wil je alleen maar meer reizen maken. Je bent gewaarschuwd.

Wereldkaarten op hout
Naast Wereldkaart Memories heeft Woodprint.nl ook diverse andere wereldkaarten op hout.

Maak kennis met HD Metal van Love The Wall

Wat moet je aan de muur hangen? Wordt het een mooie canvas, een kunstwerk op plexiglas of toch op forex? Je kunt ook kiezen voor HD Metal van Love The Wall. Wat het is en waarom je dit zou moeten kiezen voor jouw interieur lees je in deze blogpost.

HD Metal
Om te beginnen: wat is HD Metal nu precies? Het is een dunne plaat aluminium met een hoogglans coating. Door deze combinatie is het resultaat echt haarscherp. Daarnaast is het ook enorm sterk. En nu komt het mooiste van allemaal. Er kunnen geen krassen op komen. De kwaliteit blijft dus altijd hetzelfde. Ook is HD Metal watervast. Dit betekent dat je hem zowel binnen als buiten op kunt hangen.

Love The Wall
Je kunt een HD Metal kunstwerk bestellen bij Love The Wall Zij zijn onderdeel van de welbekende Herrineringen op Linnen.  Zij werken samen met een flink aantal kunstenaars die telkens weer de mooiste kunstwerken maken voor jou. Het leuke is dat je ook meer te weten kunt komen over de kunstenaars. Zo kun je een schilderij uitzoeken op basis van categorieën of  kies je een kunstenaar waar je de werken van wilt zien. Wil je overigens wel een canvas bestellen op een frame van duurzaam hout (natuurlijk nog steeds erg mooi) dan kan dit ook bij Love The Wall.

Enorme keuze
Een HD Metal kunstwerk is al te verkrijgen vanaf €37,-. Je kunt kiezen uit vele soorten. Wil jij bijvoorbeeld een beroemdheid aan je wand hebben hangen zoals Jimi Hendrix, Queen of The Beatles of ga je voor een mooie quote. De keuze is enorm. Je kunt ook kiezen uit zwart-wit werken of kunstwerken in kleur. Daarnaast kun je uiteraard nog kiezen uit verschillende afmetingen.

Hieronder enkele prachtige voorbeelden van HD Metal:

Review
Wij ontvingen een HD Metal schilderij van Love The Wall, namelijk de Bike van Ellen van Ham (zie hieronder) Allereerst moeten we zeggen dat het inderdaad loepzuiver is. Daarnaast zit het ophangsysteem er aan vast waardoor de plaat automatisch iets van de muur af hangt. Dit geeft echt enorme diepte. Het is echt iets totaal nieuws en dat is hetgeen wat we er zo leuk aan vinden. Kortom: een echte aanrader! Hou ons IG account in de gaten want daar plaatsen we binnenkort foto’s van de “Bike” in ons interieur.

4 handige tips voor het kiezen van een schilderij voor jouw interieur!

Veel mensen weten niet zo goed wat ze moeten ophangen aan een lege wand. Het is namelijk vrij lastig om een mooi en vooral betaalbaar schilderij te kopen. Wij hebben daarom voor jou een aantal handige tips:

1. Shop online
De handige wereld van het internetshoppen is de ultieme uitkomst bij het uitzoeken van een mooi schilderij. Je hebt namelijk in een oogopslag gezien of een schilderij bij jouw interieur past. De meeste fysieke winkels hebben slechts een klein aanbod waardoor je van de ene naar de andere winkel hopt en vervolgens eigenlijk nog niet precies vindt wat je wilt. Een leuk adresje voor jouw betaalbare kunst is Kunstvoorjou.nl. Zij hebben een zeer uitgebreid assortiment schilderijen van diverse kunstenaars uit onder andere Nederland, Duitsland en Polen.

2. Handgeschilderd
Het klinkt misschien voor de hand liggend maar kies voor een met de hand geschilderd exemplaar. Dit straalt niet alleen veel meer luxe uit maar je weet ook zeker dat je een uniek exemplaar in huis hebt. Ga dus niet voor een print op een canvas. Acryl- en olieverf op een handgeschilderd schilderij blijft ook mooi in kleur na verloop van tijd en dit doen de meeste gedrukte schilderijen niet. Zij verkleuren door bijvoorbeeld UV licht. Kortom: ga voor ambacht in plaats van massaproductie.

3. Pak uit
Wees vooral niet te voorzichtig bij het uitkiezen van een mooi schilderij. Pak eens uit. Ga voor felle kleuren of een opvallend tafereel. De functie van een schilderij is niet een lege muur opvullen maar juist de aandacht trekken. Wees ook niet bang dat een schilderij niet in jouw interieurstijl past. Het leuke is juist om een compleet ander schilderij neer te hangen. Een modern schilderij in een klassiek interieur kan dus prima!

4. Probeer uit
Helemaal handig is de tool “Voorbeeld in mijn interieur” van Kunstvoorjou.nl. Wanneer je een schilderij hebt gekozen kun je door middel van een eigen interieurfoto kijken hoe het schilderij in jouw interieur staat. Super handig. Zo kun je precies inschatten hoe groot hij is en hoe hij er uit zal zien.

Onze favorieten
Natuurlijk hebben we onze favorieten van Kunstvoorjou.nl op een rijtje gezet. Check ze hieronder:

Alle schilderijen zien?  Bekijk ze op Kunstvoorjou.nl 

 

De BOXX: dé lightbox met verwisselbare slides!

We hebben weer een uniek concept gevonden die we zeker even met jullie willen delen. Het gaat dit keer om BOXX. De BOXX is dé lightbox met verwisselbare slides. Zo kun je nog eens afwisselen!

Het verhaal achter BOXX
Het verhaal achter het idee is eigenlijk niet zo mooi te omschrijven als dat zij dat zelf doen. Check vooral hun Behind the BOXX pagina want buiten creatingskills hebben ze ook zeker goede writingskills. Ik kan alvast verklappen dat het net een roman in enkele woorden is. De onderneming bestaat uit de hele familie. Een handige vader, een altijd klaarstaande moeder, een slimme zoon en drie creatieve dochters. Samen kwamen zij tot dit top idee en breiden ze de mogelijkheden nog elke dag uit.

Wat is de BOXX
Zoals gezegd is het een lightbox met verwisselbare slides. In slechts enkele stappen heb je jouw unieke BOXX. Hij is te verkrijgen in een klein of groot formaat. Vervolgens kies je een mooie slide om ervoor te plaatsen. Dit kan een grappige of mooie afbeelding zijn of een leuke tekst. Ze hebben er verschillende dus je kunt heerlijk snuffelen tussen de mooie plaatjes. Je kunt er natuurlijk ook meerdere kiezen zodat je eens kunt afwisselen. Tot slot kies je nog een kabel. Dit kan natuurlijk gewoon wit of zwart maar je kunt ook kiezen voor een zigzag variant. En tadaa! Je unieke lightbox wordt met de hand voor je gemaakt van oude wijnkistjes, Xt acryl en voorzien van een spaarlamp!

Pimp je BOXX
Daarnaast kun je hem natuurlijk ook pimpen. Je kunt het kistje een stoere kleur geven met een likje verf. Helemaal tof: je kunt ook een slide laten maken van je eigen afbeelding. Leuk bijvoorbeeld met een familiefoto of een mooie foto van een speciale vakantie.

Check nu snel alle mogelijkheden online of bekijk ze in het echt op 1e paasdag tijdens de feelgood market in Eindhoven.
Mijn boxx kun je checken op Homefreak.nl

QAZQA verlichting: uniek in iedere stijl

We kwamen een ontzettend gaaf merk verlichting tegen: QAZQA. Een assortiment zeer uiteenlopende lampen die in iedere interieurstijl passen. Wij laten je graag onze favorieten zien en geven je inspiratie voor het toepassen van deze verlichting in je huis.

QAZQA verlichting
Lampenlicht.nl is premium dealer van het merk QAZQA. Het assortiment QAZQA is naast ontzettend breed (zowel lampen voor binnenhuis als voor buitenhuis) ook nog eens ontzettend veelzijdig. Ze hebben verlichting voor elk type interieur. Of je nou een industrieel interieur hebt, een scandinavische stijl hebt een kleurrijk interieur of een romantische interieurstijl, er zijn altijd bijpassende lampen.

Neon lampen
Misschien vinden we het coolste nog wel de neon lampen in de QAZQA collectie. Het zijn echte eyecatchers in je interieur. Van een gele bliksemschicht tot een lief roze hartje. Onze favoriet? Zeker de witte tekst “Liefde”. Elk interieur heeft namelijk liefde nodig!

Vloerlampen
Een woonkamer zonder grote vloerlamp is niet compleet. Ga je voor een stoere driepoot of kies je voor een traditionele vorm? Tegenwoordig heb je een enorme keuze uit allerlei kleuren, materialen en stijlen. Ga voor groots en pak lekker uit. Kies voor een vloerlamp die gezien mag worden.

Hanglampen
Ook met hanglampen mag je uitpakken. Natuurlijk kun je hem hangen (of zelfs meerdere) boven je eettafel maar denk ook eens Out of the Box. Hang hem boven een sidetable om een gezellig hoekje te creëren. Onze favoriet is onderstaande hanglamp Loek van het merk QAZQA. Lekker robuust en toch ook erg romantisch.

Solar tuinverlichting
Ook voor de tuin is het assortiment verlichting groot. Van grondspots tot decoratieve lampen. Ook is er QAZQA solar tuinverlichting. Zeker een favoriet bij ons (lekker cliché maar we hebben ze thuis ook). Het grote voordeel is dat je ze continue kunt verplaatsen zonder dat je daarbij alle tegels moet verwijderen uit je tuin. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens geldbesparend want het kost je geen cent aan stroom. Laat het zonnetje haar werk maar doen!

 

Maatwerk meubels die passen in een interieur van nu!

Zoals elke week laten we jullie een leuke shop zien waar je goed kunt shoppen voor je interieur. Dit keer kwamen we RdeB Meubels Op Maat tegen. Zij hebben zelfgemaakte meubels en nog veel meer die helemaal passen in een interieur van deze tijd!

RdeB Meubels
René de Bruin, eigenaar van RdeB Meubels Op Maat, maakt de meubels van onder andere steigerhout (zowel nieuw als gebruikt), eikenhouten bladen, stalen industriële poten (in vele vormen en maten), steigerbuizen en nog meer materialen. Het coole van RdeB meubels Op Maat is dat zij ook maatwerk leveren. Heb jij dus een specifieke maat tafel nodig dan is dit mogelijk. Ze sturen netjes van te voren een offerte op. Heb je een andere specifieke wens dan kun je dit ook bij hen navragen. Eenvoudig via rdebmom@outlook.com of via 0655862213. Ook de bekende hairpin poten kunnen ze leveren!

Onze favorieten
Natuurlijk hebben we weer onze favorieten uitgekozen. Check hieronder onze top 4:

1. Rond Tafelblad max. 150×150 cm – Betonlook/Beton Ciré – 66 mm
Dit tafelblad bevat maar liefst twee interieurtrends van 2017: hij is rond en hij is van beton. Ronde tafels zijn helemaal trendy en passen in ieder huis doordat ze vaak niet zoveel ruimte in beslag nemen. Deze ronde tafel wordt extra stoer doordat hij van beton is. Je kunt de diameter helemaal zelf bepalen tot een maximum van 150.
Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende betonkleuren. En natuurlijk kun je zelf je poten of onderstel kiezen.

ronde tafel

2. Tafelblad 100×100/300 – Betonlook/Beton Ciré – 66 mm
Vind je zo’n ronde tafel toch maar niets dan kun je natuurlijk ook gaan voor een rechte betonnen tafelblad. Kies voor een dikte van 110 mm voor een extra stoer en robuust effect. Met mooie lichte houten poten krijgt de tafel een scandinavische look. Kies je voor een stalen onderstel dan past hij perfect in een industrieel interieur. Maar je mag natuurlijk ook verschillende stijlen combineren. Tip: Kies je voor een grote robuuste tafel dan is het leuk om verschillende soorten stoelen te gebruiken. Dit breekt het geheel een beetje.3. Tuintafelblad 100×120/250 – Betonlook/Beton Ciré

Niet alleen binnenhuis kun je jezelf uitleven met de betontrend van 2017. Wat dacht je bijvoorbeeld van zo’n stoere tuintafel? Ook hiervoor geldt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Wat wij erg cool vinden is dat je de dikte ook zelf kunt bepalen. Onze favoriet? Een betonnen tafelblad van 90 mm dik!

4. Zitting bankje 50×60/300 – 4CM – Oud Eiken Wagondelen – Massief
Wij zijn gek op bankjes! Ze zien er zo aantrekkelijk uit dat je er meteen op wilt gaan zitten. Het mooiste is natuurlijk als je bankje mooi aansluit bij je tafel. Kies bijvoorbeeld voor hetzelfde onderstel of hetzelfde blad. Onderstaand bankje is gemaakt van oud eiken wagondelen. Heerlijk als je meubels een eigen verhaal hebben!

5. Je eigen fantasie
Je kunt ook je eigen tafel laten samenstellen. Kies dan het blad dat je wilt of behoud je eigen tafelblad en kies daaronder passende tafel onderstellen. Ze hebben een enorme keuze aan industriële tafelpoten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit A-poten, X-poten, U-poten of wat dacht je van Z-poten?! Keuze genoeg dus! Helemaal volgens de interieurtrends van 2017!

Fotocredits: RdeB Meubels Op Maat

Neem snel een kijkje op hun website of volg ze op Instagram & Facebook

Vind de juiste balans tussen oud en nieuw!

Ja het is weer zover… we hebben weer een leuke shop gespot. Het combineren van oude items met nieuwe items is helemaal hot in 2017. Webshops met oude antieke items schieten daarom als paddenstoelen uit de grond. Je ziet haast door de bomen het bos niet meer. Het voelt daarom als onze taak om de leukste webshops uit te lichten. Deze week: TILT design en antiek.

TILT design en antiek
De eigenaren , Marion en Roel, hebben een passie voor interieurdesign, decoreren, inrichten en hergebruik. Dat zie je terug in de kwaliteit en de verrassende mix van stijlen: vintage design, industrieel design en Art Deco. Hun neus voor unieke vondsten levert wekelijks nieuwe items op in hun assortiment. Voor elk interieur dus wel iets passends.

Combineer oud met nieuw
Hou jij van items met karakter? Meubels met een eigen verhaal. Dan moet je zeker antieke items toevoegen aan je interieur. Het is wel van belang dat je deze combineert met nieuwe items. Je wilt immers niet dat visite denkt dat ze een oude zolder op wandelen. Als je de juiste balans vindt tussen oud en nieuw krijgen juist de oude items extra aandacht en ontpoppen ze zich als ware eyecatchers in je interieur. Antiek is ook enorm goed te combineren met felle kleuren of juist de wat zachtere pasteltinten.

Onze favorieten
Natuurlijk laten we ook dit keer weer een deel van het assortiment zien aan de hand van onze favoriete items. Dat was nog een hele klus maar het is gelukt. Hierbij onze 4 favorieten:

Industriële werkbank met bankschroef, 296 cm lang
Hoe stoer is het om een werkbank in je interieur te hebben? Bij ons staat hij al heel lang op de wishlist. Je kunt hem in je keuken zetten als kookeiland maar deze variant van TILT antiek en design is met haar 296 cm lang ideaal te gebruiken als dressoir of als TV meubel. Prijs: €595,-

Industriele staande kast met 10 kleppen, kleppenkast
Iedereen met een industrieel interieur moet gewoon een industriële kast in huis hebben. Wij zijn dan ook op slag verliefd op deze kleppenkast. Hij is bijna 2 meter hoog dus hij zal zeker niet wegvallen in je stoere interieur. Stylingtip: zet een aantal kleppen open en zet daar een plantje in zoals een erwtje. Deze zal mooi naar beneden groeien. Achter de overige kleppen kun je natuurlijk spulletjes opbergen. Oja, en deze kleppenkast heeft prachtige gebruikerssporen! Prijs: €395,-

Vintage kast, dressoir, wandmeubel, highboard
Heb je een meer retro interieur dan is deze vintage kast echt een musthave! De smalle pootjes zijn natuurlijk legendarisch onder deze robuuste kast. Je kunt er veel spulletjes in kwijt. En je mooiste items? Die krijgen natuurlijk een plekje achter de glazen schuifdeurtjes. Stylingtip: De kleur van deze kast komt perfect naar boven in combinatie met groen! Prijs: €895,-

Grote industriële muurlamp uit Brussel
Hoe gaaf is deze stoere lamp? Een echte eyecatcher voor je interieur. Hij is maar liefst 173 cm lang en is gemaakt van aluminium. Voor zijn formaat is hij dus niet zwaar. Handig als je jouw interieur nogal eens wisselt en houdt van het verplaatsen van je meubels. Prijs: €275,-

Fotocredits: TILT design en antiek

Check snel de webshop van TILT design en antiek en kies je eigen favorieten.

Industriële kasten in je interieur

Ik, als echte fan van een industrieel interieur, heb echt een zwak voor grote industriële meubelen. Zeker als het gaat om industriële kasten. Daarom dit keer een post over de industriële kasten van Industriele-tafels.com. Een echte eyecatcher voor in je interieur.

Open kasten
Veel industriële kasten zijn open. Hier kun je al je stoere items mooi in tentoonstellen in de woonkamer. Ga bij een industriële kast niet voor veel kleine woonaccessoires maar kies juist voor een paar stoere grotere items zoals een stoer legerkistje (handig want hier kun je allerlei spulletjes in bewaren zonder dat je kast rommelig oogt), wat kussens op elkaar gestapeld, een grof gebreid kleed en wat boeken. Wij zijn zelf fan van army green in je interieur maar in principe kun je vrijwel alle kleuren gebruiken om je industriële kast mee in te richten.

Industriële kast

Niet altijd zwart
Vaak zie je bij industriële kasten dat hout gecombineerd wordt met zwart staal. Dit zorgt voor een stoer contrast. Industriele-tafels.com levert ook standaard het stalen frame in het wit of zwart. Daarnaast maken zij het mogelijk te kiezen uit vele RAL kleuren. Hou je bijvoorbeeld van pasteltinten dan kan je toch kiezen voor een stoere industriële kast maar maak je het toch wat vrouwelijker en warmer door een gekleurd frame. Dus, wordt het zwart, army green of toch een mooie pastel mintkleurig kastframe?

industriële kasten

Combineren maar
Combineer een stoere industriële kast met een mooie industriële tafel. Dit haalt van beide het stoere karakter extra naar boven. Je kunt natuurlijk kiezen voor een normaal houten blad met een stalen frame maar je kunt ook kiezen voor een betontafel (hierover binnenkort meer!) Zelf vinden we de boomstamtafels ook super gaaf. Dit geeft een robuuste en ruwe uitstraling aan je interieur. Deze zijn ook te bestellen bij Industriele-tafels.com. Binnenkort zijn ze ook allemaal te zien op Boomstam-tafels.com.

5x staal in je interieur zoals je het nog nooit gezien hebt!

Op Instagram laten we je inspiratie op doen met behulp van de mooiste interieur sfeerbeelden. Deze week lichten we er een aantal foto’s uit met wel heel opvallend, stoer en zeker erg mooi zwart staal.

1. Een stalen vide
Hoe stoer is deze vide?

2. Een stalen boekenkast
Hou je van boeken dan moet je deze boekenkast hebben. De zwart stalen trap maakt het geheel extra stoer. En hoe cool is het om gewoon twee verdiepingen te hebben in je boekenkast!?

3. Stalen raamwerk
Stalen kozijnen zijn helemaal hot! Wil je een grote ruimte opsplitsen in twee kleinere ruimtes dan moet je zeker kiezen voor een raamwerk zoals hieronder!

4. Stalen trap
Heb je een trap in je woonkamer? Meestal niet echt mooi maar met een stalen exemplaar is het zeker de blikvanger van de ruimte!

5. Stalen serre
Tot slot deze serre. Hoe stoer is die?! De kleine raampjes maken het geheel wel donker dus een mooie witte muur als contrast maakt het geheel perfect af!

Fotocredits: Instagram

Stoere industriële lampen in jouw interieur

Jammer genoeg kun je moeilijk je hele huis volhangen met honderden lampen omdat er simpelweg niet zoveel lichtpunten zijn en omdat dit dan de sfeer niet ten goede komt. Maar jeetje, wat zijn er tegenwoordig veel toffe lampen te koop. Zelf zijn we erg fan van een industriële inrichting (zoals je op Instagram soms ook wel merkt). We kwamen de Industriële lampen van Directlampen.nl tegen die we toch wel heel graag met je willen delen.

Industriële lampen
Nog steeds in de fabriekslamp immens populair. Niet gek, ze passen namelijk in veel verschillende interieurs en je bent er niet snel op uitgekeken. Ze staan prachtig boven een robuuste eettafel of in een hoge gang of hal. Naast fabriekslampen heb je natuurlijk ook andere hanglampen, plafondlampen, vloerlampen, bureaulampen, wandlampen, tafellampen en zelfs industriële spots. Kortom keuze genoeg. Bij Directlampen.nl vind je alle industriële lampen gezamenlijk terug op één pagina. Shoppen maar!

Scandinavisch interieur
Industriële lampen staan ook goed in een Scandinavisch interieur! Daar zie je namelijk veel lichte materialen en houtkleuren in combinatie met zachte stoffen. Hier komen industriële lampen super tot hun recht. Zeker de fabriekslampen van gegalvaniseerd staal.

Onze favorieten
We begonnen met onze 5 favorieten maar aangezien we toch echt niet konden kiezen zijn het er uiteindelijk 7 geworden (maar het hadden er ook makkelijk 20 kunnen zijn). Check ze hieronder:

Robuuste bureaulamp Bronq Jikke groen, €79,95

Stoere hanglamp Bronq Austin grijs, €29,95 (aanbiedingsprijs!)

Industrieel hanglampje Bronq Weimar grijs Ø32 cm, €69,95 (aanbiedingsprijs!)

Vintage kooilamp Bronq Mistral bruin Ø17 cm, €59,95 (aanbiedingsprijs!)Stoere scheepslamp Light&living Quarry blauw Ø21,5 cm, €74,95

Robuuste staande lamp Bronq XXL Office zwart 180 cm, €79,95 (aanbiedingsprijs!)

Industriële hanglamp Light&Living Clinton antraciet Ø52 cm, €159,95 (aanbiedingsprijs!)