De kerstdecoratie trends van 2018

Nog even en de kerstversiering ligt weer in de winkel, want het warmste feest van het jaar in de koudste periode komt er weer aan. Om je huis kerstproof te maken kun je maar beter op tijd beginnen.

De kerstboom
De kerstboom is het middelpunt van de huiskamer dus die mag natuurlijk niet ontbreken. Een tip, neem gewoon een kunstkerstboom! Daar heb je namelijk levenslang plezier van en levert je een stuk minder rommel op al die dennennaalden overal. Wist je dat ze net echt lijken?

Niet alleen leuk voor aan de boom .

Kerstballen zijn natuurlijk onmisbaar voor in de boom maar je kan ze ook voor andere dingen gebruiken. Leg ze bijvoorbeeld in een schaal met wat leuke takjes en dennenappeltjes en wat glitters of stop ze in een vaas met lichtjes. Of hang ze in een slinger aan de muur of aan een kerstkrans dat kan natuurlijk ook nog. Zo kan je er ieder jaar weer lekker creatief mee bezig zijn, en hou je de variatie er in.

De kerstversiering en decoratie
Ieder jaar willen we de kerstboom toch weer anders versierd hebben helaas is dat wel een dure hobby. Maar wat nu als je het zelf kan maken. Begin met een basis kleur als wit of zilveren ballen. En voeg daar gewoon ieder jaar kleurrijke handgemaakte attributen aan toe. Zoals stoffen engeltjes, kerstkoekjes, andere leuke strikjes of glitterslingers of zuurstokjes.

Kersthuisjes

Om nog meer sfeer in huis te krijgen kunnen de kersthuisjes natuurlijk niet ontbreken. Hoe leuk is het om een klein kerst dorpje in huis te hebben. . Geef jezelf gewoon ieder jaar een onderdeel van het dorp cadeau en bereid je kerstcollectie zo uit. Zo is het voor heel de familie ieder jaar weer spannend wat er aan het dorp toegevoegd is. Ook leuk is het om dit dorpje op te leuken met nepsneeuw en takjes van buiten.

Vergeet jezelf niet..

Vergeet natuurlijk ook jezelf niet. Sinds een paar jaar zijn de kerstruien weer helemaal in. En hoe leuk is het als heel het gezin dezelfde trui aan heeft? Lekker ’s avonds in de bank in de zelfde kersttrui geeft toch wat extra sfeer, vind je niet?  Ook handig voor de kerstkaart, gewoon een foto van jullie in en kerstrui en je kerstkaart steelt dit jaar de show! Wil je echt uitpakken dan zijn er natuurlijk ook nog leuke bijpassende kerstsokken.

Complete kerstbeleving

Nu jullie een aantal tips hebben gekregen kun je vast aan de slag want je kan natuurlijk maar niet vroeg genoeg beginnen. Ga alvast lekker fantaseren hoe jij dit jaar jou huisje kerstproof wil maken. En vergeet niet de kerstmuziek aan te zetten wanneer je begint. Zo krijg je veel meer inspiratie. Wees lekker creatief en geniet vanaf het begin want voor je het weet is kerst alweer voorbij.

Nieuwe trend: vloerkleden steeds vaker vintage look

Nieuwe trend vloerkleden steeds vaker vintage look

Nieuwe trend vloerkleden steeds vaker vintage look
Vloerkleden sieren al eeuwen de vloeren van woningen, kastelen of landhuizen. Het geeft een stijlvolle en klassieke uitstraling aan de inrichting van je woning. Je kunt hiermee een deel van de vloer in woonruimte, hal of slaapkamer bedekken. Dit geeft een extra aanvulling op de uitstraling van je woning en je kunt hier heel gericht een specifieke sfeer mee creëren. Tegenwoordig is er een nieuwe trend in opkomst, waarbij vloerkleden steeds vaker een vintage look dienen te hebben. Maar wat maakt een vloerkleed precies vintage en waarom is dit een trend die steeds populairder wordt.

Vintage vloerkleden

In de interieurwereld vind je steeds meer de behoefte om de vintage look terug in het ontwerp te brengen. Steeds meer elementen uit eerdere perioden vinden zo een comeback in het moderne design van inrichtingen en zijn goed te combineren met moderne stijlen. Vintage vloerkleden zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleurrijke patronen en designs. Hiermee kun je een duidelijk statement maken in verschillende interieurstijlen. Vaak worden delen van oude tapijten verweven met nieuwe elementen, waardoor elk tapijt een eigen uniek verhaal vertelt. Dit maakt vintage zo’n aantrekkelijke keuze, omdat het oude invloeden en verhalen van eerdere periodes meebrengt naar het heden en je zo verbonden raakt met de geschiedenis die het vloerkleed in zich draagt.

Diverse stijlen

Vloerkleden met een vintage look zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoering. Je kunt hierbij kiezen tussen klassiek, retro, antiek of authentiek. Elk biedt een eigen uitstraling waarmee je een kamer kunt stijlen en een gewenste sfeer kunt realiseren. Je kunt kiezen uit diverse patronen en kleurstellingen, zodat er altijd wel een vloerkleed tussen zit dat precies past in het interieur van je woning. Kies voor blokpatroon, lijnen of patchwork, waarbij de kleuren door elkaar gemengd een apart en uniek motief vormen. De vintage look zorgt ervoor dat het lijkt alsof een vloerkleed al heel lang in gebruik is, terwijl je gewoon kunt genieten van nieuw materiaal en dus kunt vertrouwen op een schoon textiel.

Vintage look met modern combineren

Een vloerkleed met een vintage look is te gebruiken in alle typen designs. Of je nu modern kiest, klassiek of chique en stijlvol, een vintage vloerkleed zal in alle interieurs een unieke stempel drukken. Modern wordt hierdoor verzacht en tegelijkertijd een wat stijlvoller tintje geven, terwijl een klassieke inrichting juist een stoerder randje kan krijgen door een vintage vloerkleed hierin te plaatsen.

Eyecatcher

Door een vloerkleed met een vintage look te plaatsen in je interieur, geef je deze een waar blikvanger. Alle aandacht zal gelijk naar het vloerkleed gaan en mensen zullen geïnteresseerd zijn in het verhaal dat eraan vast zit. Zo heb je gelijk gespreksstof en maak je indruk op gasten. Een ideale reden om een vintage vloerkleed in je woning te plaatsen.

Hoe duurzaam is ledverlichting?

Hoe duurzaam is ledverlichting

Hoe duurzaam is ledverlichting
Zeker in de wintermaanden wordt weer volop gebruik gemaakt van binnenverlichting. De dagen worden korter en veelal zul je thuis zijn in je eigen woning. Meer tijd zal hier worden doorgebracht en de lampen zullen vroeger aangaan dan tijdens de zomermaanden. Dit zorgt er uiteraard voor dat er een hoger verbruik aan elektriciteit is en dit zul je gaan terugzien in de rekening voor elektriciteit. Om dit binnen de perken te houden, is het verstandig om naar manieren te zoeken om dit verbruik terug te dringen tot een absoluut minimum. Een uitstekende manier die je hierbij kan helpen, is de inzet van led lampen. Deze lampen zijn uitermate duurzaam en besparen aanzienlijk op de uiteindelijke kosten die je voor elektriciteit kwijt bent.

Wat zijn ledlampen?

Ledlampen werken niet direct hetzelfde als normale lichtbolletjes of peertjes. Zo bevatten ze geen gloeidraad. LED staat voor ‘Light Emitted Diode’ en verbruiken aanzienlijk minder energie dan standaard gloeilampen. Ze besparen zelfs energie ten opzichte van spaarlampen of Tl-verlichting, terwijl ook deze al een stuk minder energie verbruiken. Je doet er dus zeker verstandig aan om dergelijke ledlampen aan te schaffen, wanneer je zuiniger wilt omspringen met het elektriciteitsverbruik in je woning, met name tijdens de wintermaanden.

Waardoor minder verbruik?

Een Ledlamp is opgebouwd als een halfgeleider. Deze produceert licht, zodra er in de juiste richting stroom doorheen wordt geleid. De elektronische component zendt rechtstreeks licht uit, waardoor de woning kan worden verlicht. Vaak zit er een chip in de ledlamp die is gemaakt van lichtgevende materiaal. De Diode geleidt aan de ene kant de elektrische stroom, maar houdt deze aan de andere kant tegen. Wanneer de stroom doorgang vindt, levert dit licht op en kun je dit duurzaam laten schijnen.

Zuinig en gelijk voorradig

Wanneer je gebruik maakt van een ledlamp, kun je rekenen op een besparing van 90%. Dit is hoeveel zuiniger de ledlamp is ten opzichte van een normale gloeilamp. Je hebt veel minder Watt energie nodig om eenzelfde mate aan verlichting te realiseren. Ledlampen hebben bovendien geen tijd nodig om op te warmen en kunnen gelijk de gewenste mate aan verlichting bieden.

Milieubewust verbruik

Naast de praktische voordelen, is het gebruik van ledlampen nog eens een stuk beter voor het milieu ook. Doordat ledlampen een minder vermogen hebben en minder straling afgeven, is het veiliger in gebruik, zeker voor mensen die gevoelig zijn voor straling. Ze stralen eveneens minder CO2 uit, waardoor ook het milieu minder wordt belast. Gloeilampen zijn hierin een stuk minder veilig.

De 5 nieuwe trends in badkamerland

De 5 nieuwe trends in badkamerland

De 5 nieuwe trends in badkamerland
Je kunt altijd rekenen op nieuwe ontwikkelingen binnen het design van sanitair en badkamers. De fraaiste en luxueuze uitvoeringen zijn steeds vaker voor iedereen beschikbaar, waardoor je kunt genieten van de meest verbluffende foefjes en bijzonderheden in je oude vertrouwde badkamer. Zeker als je toe bent aan een geheel nieuwe make-over is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de 5 nieuwe trends in badkamerland. Zo hoef je het jezelf niet achteraf zwaar aan te rekenen, wanneer de laatste prachtige gadgets aan je voorbij zijn gegaan. Breng jezelf op de hoogte, zodat je precies weet wat er verkrijgbaar is en geniet met volle teugen van de verbluffende opties.

Trend 1. Regendouche in badkamer

Eén van de nieuwste douches die beschikbaar zijn, is de regendouche. De regendouche van Badkamerdepot biedt je de ervaring van een warme zomerse regenbui, in de beschutting van je eigen badkamer. Doordat de kop van de regendouche recht boven je hoofd hangt, valt het water ook direct op je hoofd naar beneden, waarbij het de illusie creëert van een heuse regenbui. Vaak kun je kiezen uit een ronde of vierkante douchekop, die redelijk groot van omvang is. Hierdoor wordt het effect nog meer versterkt en kun je heerlijk ontspannen na een dag hard werken.

Trend 2. Vrijstaand bad

Een ander onderdeel dat prachtig zal staan in je badkamer en waarmee je iedereen kunt imponeren, is een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad kan in elk type badkamer geplaatst worden, maar zal eerder tot zijn recht komen in een grotere badkamer. Er zijn hierin veel verschillende soorten uitvoeringen mogelijk, van strak naar modern tot klassiek en romantisch. Ook de materialen kunnen naar eigen wens worden gekozen. Een ultieme ervaring van een vrijstaand bad is uiteraard het Romeinse bad op pootjes.

Trend 3. Ronde spiegels

Een onderdeel waarmee je zeker indruk kunt maken en je badkamer mee kunt onderscheiden, is het gebruik van ronde spiegels in de badkamer. Vaak kenmerken vierkante of rechthoekige spiegels de uitstraling van de badkamer, echter door het plaatsen van ronde spiegels krijg je gelijk een heel ander gevoel. Het strakke, moderne maakt zo plaats voor speelse ronde vormen, die gecombineerd kunnen worden met verschillende formaten.

Trend 4. Waskommen als wastafel

Nog steeds immens populair is het gebruik van waskommen als vervanging van ingebouwde wastafels. Je kunt zo een decoratieve uitstraling realiseren en bepalen van welk materiaal de waskommen gemaakt moeten zijn. Het is een ware blikvanger in elke badkamer.

Trend 5. Decoratieve tegels

Een badkamer hoeft geenszins saai of strak te zijn. Het plaatsen van decoratieve tegels biedt de badkamer vaak een meer creatieve uitstraling, waar je met hartenlust in kunt variëren. Deze zijn in verschillende vormen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Dit zijn de leukste vloertrends van 2018

Dit zijn de leukste vloertrends van 2018

Vloertrends maken een vloer uniek en sprekend. Je kunt hierin veel verschillende wegen betreden en bekijken wat het beste bij jouw kamers past. Je kunt de vloeren aankleden met tapijten, kleden, kussens of vloerkleden, de één nog unieker en sprankelender dan de ander. Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden om je vloer op te vrolijken en speciaal te maken. We zullen de leukste vloertrends van 2018 eens onder ogen nemen.

Vloerkleden

Vloerkleden geven een unieke en speelse uitstraling aan een wooninterieur. Ook kun je hiermee heel gemakkelijk verschillende delen in de ruimte onderscheiden, waardoor er knusse hoekjes of stijlvolle dinerruimtes ontstaan. De mogelijkheden zijn oneindig en het hangt helemaal van je persoonlijke voorkeuren af wat voor vloerkleden je wilt gaan plaatsen. Kies een rond vloerkleed en geef een meer vrouwelijke sfeer aan je woonruimte. Je kunt deze zowel onder een ronde tafel als onder een vierkant model leggen. Eigenlijk zijn deze overal wel te plaatsen, in een woonkamer, een werkruimte of een kinderkamer. Ze zijn vaak in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en ogen sfeervol en warm. Je kunt kiezen voor een ruwe variant of voor een zachte, wollen uitvoering. Eén met meerdere kleurtjes of een egaal geheel. Net wat bij je interieur past. Het zal de blikvanger van de kamer worden.

Mixen van materialen

Het mixen van materialen is een duidelijk signalement van de hedendaagse trends op vloergebied. Verschillende stijlen en materialen voor vloeren lopen steeds vaker in elkaar over en vinden hun weg zelfs omhoog langs de muren. Het is belangrijk hierop te vertrouwen op de uitstekende duurzaamheid en kwaliteit van de verschillende materialen en je hoeft niet langer te twijfelen over de combinaties die erin mogelijk zijn.

Natuurmaterialen

Een duidelijke trend dit jaar is het gebruik van natuurmaterialen, als hout en steen. Ook hierin kun je vertrouwen op de natuurgetrouwe motieven die in vloeren als vinyl zijn terug te vinden. Hout, natuursteen en marmer zijn niet meer van echt te onderscheiden. Het moet lijken alsof je vloer werkelijk uit hout bestaat. Plaats hier vloerkleden op van wol of sisal en je creëert een waarlijk natuurlijke sfeer in je woonkamer. Ook zijn er vloerkleden van kokos of zeegras, waarmee je nog meer de natuur in huis haalt en kunt variëren met structuren, kleuren en texturen.

Blokpatronen of ribbelstructuren

Je zult in hedendaagse trends ook veel meer blokpatronen zien, gecombineerd met aparte ribbelstructuren. Je kunt kiezen uit selecties opgebouwd uit stroken of tegels om het gewenste resultaat te behalen. Ook deze kunnen de uitstraling bieden van echte materialen als hout of steen, terwijl je heel gemakkelijk de vloer bekleedt met een vinylvloer. Een dergelijke vloer kan overal gelegd worden, omdat het bestand is tegen vloerverwarming en elementen als water, vetten en mogelijk andere vloeistoffen. Dergelijke structuren zijn dus eveneens in een keuken goed te plaatsen.

Tuinmeubels en matraskussens: de vier grootste tuintrends (2018-2019)

Veel mensen kijken uit naar de lente en zomer. Want wat is er meer ontspannen dan, met een lekker drankje, heerlijk in de tuin te zitten en je te laten bruinen door de stralen van de zon? De vraag stellen is hem beantwoorden. Vrijwel niets is namelijk relaxter dan genieten van de rust en de ruimte in jouw tuin

Omdat de tuin zo’n belangrijke plek is om tot rust te komen, is het noodzakelijk dat je je helemaal thuis voelt als je de achterdeur uitloopt. Zorg daarom dat jouw achtertuin een inspirerende plek is en een verlengstuk van je woonkamer. Dit kun je doen door aandacht te besteden aan gras, planten, bloemen en heggen. Maar minstens even belangrijk zijn comfortabele en sterke tuinmeubels en tuinkussens, zodat je heerlijk kunt ontspannen. 

De nieuwste trends qua tuinmeubels en tuinkussens 

Als je een trendy en eigentijdse tuin wilt, is het slim om de laatste trends op het gebied van tuinmeubilair, tuinkussens en accessoires goed in het oog te houden. Wat zijn momenteel de vier meest actuele trends voor het seizoen 2018-2019 op het gebied van tuinspullen? 

Trend 1: moderne, strak ontworpen tuinmeubels

Een van de grote trends in 2018 en 2019 is strak, rechthoekig tuinmeubilair. Tuinbanken, bijzettafels en tuinstoelen die rechte lijnen hebben en ondersteund worden door metalen poten of draagsystemen, zijn momenteel erg in trek. En dat is niet zo vreemd, omdat ze een ontspannen en luchtige uitstraling hebben. Precies: het gevoel dat je in jouw tuin wilt oproepen, want in de achtertuin kom je het liefste tot rust. De meubels voor in de tuin zijn niet alleen strak en degelijk, maar zorgen ook qua kleurstelling voor een relaxte atmosfeer. Populair zijn de natuurlijke kleuren lichtgroen en -bruin, net als de rustige kleuren grijs, gebroken wit en lichtblauw. Een echte trendkleur is denim drift. 

Trend 2: tuinmeubels met een industrieel ontwerp

Naast strak en rustgevend, is de praktisch ingerichte industriële tuin een hype. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van metalen en ijzeren materialen en stoere ontwerpen. Trendkleuren die jou industriële tuinstoelen, tafels en terras zowel een modern industriële als meer klassieke look geven zijn lichtgrijs, zwart, houtlook en donkergrijs. Dat zijn dit jaar dé kleuren als het gaat om industrieel ontwerp. 

Trend 3: matraskussens in zachte en strakke kleuren 

Tuinbankjes zijn helemaal hot deze lente en zomer, en ongetwijfeld ook in 2019. Want zonder modieuze en trendy matraskussens is de tuinbank natuurlijk niet af! Tegenwoordig zijn matraskussens voor buiten vooral gewild in zachte en strakke kleuren als lichtgrijs, grijs en denim blauw. Maar ook met chique beige en lichtroze matraskussens kom je dit seizoen modern en relaxed voor de dag! 

Trend 4: tuinmeubels en -kussens in landelijke en natuurlijke stijl 

Als één stijl nooit misstaat in een tuin, is het de altijd populaire landelijk-natuurlijke stijl. De landelijke stijl geldt dan ook als de onverslaanbare evergreen onder de tuinstijlen! Deze stijl creëer je door gebruik te maken van (licht)bruin houten tafeltjes, strakke (rieten) tuinstoelen en bijvoorbeeld mooie bloempoten en plantenbakken, ondersteund door een natuurlijk ogend kleed. Een natuurlijk design van de tuin kun je goed afmaken met lichte groene, grijze of lichtbruine matraskussens.

Een stoere kinderkamer

tienerkamer

Ik wilde graag een stoere kinderkamer voor Jackie. Natuurlijk is ze een meisje dat van roze houdt en mag ze kind zijn (die houden nou eenmaal van veel kleurtjes) toch wil ik de basis van de kinderkamer graag zwart-wit houden zodat deze past bij de rest van ons huis. Ik laat je zien hoe ik Jackies kamer inrichtte.

De muur

Allereerst wil ik zeggen dat ik dit idee heb overgenomen uit de VT-wonen. Ik ga dus niet met de eer lopen strijken. Oké, het mijne ziet er wel iets anders uit maar ik vind het erg tof geworden. Hoe we de muur zo hebben gemaakt? We hebben eerst de zwarte bergen geverfd. Eenmaal droog hebben we de druipers gemaakt. Deze maak je heel eenvoudig door witte verf te verdunnen met wat water. Let op: niet te dun want dan gaan je druipers tot de vloer. Vervolgens duw je een kwast met dit verfmengsel net boven de rand van de berg. Je verft dus als het ware wit op wit. Door het water krijg je een druiper en deze laat je mooi naar beneden glijden. Wissel af met hoe hard je duwt om verschillende diktes en lengtes te maken. Als finishing touch kun je de lijntjes extra inkleuren met een penseel maar dat heb ik niet gedaan. Mocht je de kwastvlekken zien op de witte muur dan kun je deze direct met een klein rollertje uitrollen.

 

kinderkamer

Beddengoed

Zoals in elke slaapkamer is ook bij een kinderkamer het bed en het beddengoed het belangrijkste. Je oog valt hier namelijk direct op. Naast het feit dat dekbedovertrekken er mooi uit moeten zien, moet hij uiteraard ook comfortabel zijn. In samenwerking met Emob koos ik dit zwart-witte cross dekbedovertrek uit voor Jackies kamer. Ik vind hem echt super mooi. Dikke kwaliteit en mooie diepe kleuren. Het leuke is dat je dit dekbedovertrek aan twee zijdes kunt gebruiken. Jackie vindt dit ook super leuk want nu mag ze elke avond voor het slapen gaan kiezen onder welke kleur ze wil gaan liggen.

 

tienerkamer

Accessoires

Natuurlijk maak je de kinderkamer af met de juiste accessoires. Ik maakte zelf de dromenvanger tijdens een workshop en met een ladder waarop je een plaid laat rusten maak je het geheel af. Ook handig zijn plankjes en leren plankdragers. Hier kun je kleine accessoires op zetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kleine de kamer gaat herdecoreren.

Dit is waarom camerabewaking een ondergeschoven investering voor je woning is

Dit is waarom camerabewaking een ondergeschoven investering voor je woning is

Tegenwoordig is het een veel gebruikte investering in huizen, maar toch zijn er veel vooroordelen over camerabewaking in je huis. Een goede beveiliging van het huis is in principe een must, want op een inbraak zit niemand te wachten. Echter kunnen er wel veel voor- en nadelen bestaan aan het hebben van een goede beveiliging. Ook de manier van beveiligen van je huis kan op meerdere manieren, waardoor de juiste bewaking vinden een grote klus kan worden.

De soort en het merk van camerabeveiliging

Er zijn vele soorten en merken voor camerabeveiliging. Het vinden van het juiste merk kan daarom lastig zijn. De prijzen van de camera’s loopt dan ook flink uit een. Zo zijn er diverse budget camera’s beschikbaar, maar is het ook mogelijk om voor een duurdere variant te kiezen. Een dure camera hoeft niet altijd beter te zijn dan de meeste goedkope. Deze kunnen namelijk ook over voldoende kwaliteit beschikken.

Is camerabeveiliging dan ook moeilijk?

Het antwoord op de vraag is vrij simpel, namelijk nee. Het aansluiten van de camera’s wordt vaak gedaan door het ingehuurde bedrijf, waardoor je hier zelf geen omkijk aan hebt. Het voordeel hiervan is met name dat de camera’s goed zijn aangesloten en dat je zelf geen problemen hebt met losse kabels door het hele huis. Als de camera’s eenmaal zijn aangesloten is het ook vrij gemakkelijk om de camerabeelden terug te kijken. Vaak zijn de camera’s aangesloten met een COAX kabel, waardoor terugkijken een makkelijke optie is.

De privacy van een camera

Veel mensen zijn bang voor de privacy van de beveiligingscamera’s. De camera’s kunnen in principe alles opnemen. Op het moment dat je er voor kiest om een camera in de badkamer of slaapkamer op te hangen, worden dus ook alle privé momenten gefilmd. De camera’s zijn zo gemaakt dat het voor hackers niet makkelijk is om deze beelden te kunnen bekijken. Verder ben je er zelf verantwoordelijk voor om de beelden te delen met anderen. Je hebt dus zelf in de hand of andere mensen jouw beelden te zien krijgen of niet.

De camerabewaking veilig en niet in het zicht ophangen

Vrijwel niemand vindt het fijn om de hele dag de camera in huis te zien hangen, wat natuurlijk logisch is. Niemand houdt ervan om bekeken te worden. Daarom is een groot voordeel van de beveiligingscamera’s dat ze ongezien opgehangen kunnen worden. Zo kunnen de camera’s verstopt zijn in een rookmelder. Hierdoor kun je niet zien dat er eigenlijk een camera in de rookmelder zit.

5 trends voor vloertegels

5 trends voor vloertegels

Is jouw huidige vloer beschadigd of versleten? Dan kun je overwegen om nieuwe vloertegels te nemen. Op de website Totaaltegel.nl vind je een overzicht van allerlei soorten vloertegels variërend van keramische, natuurstenen, Portugese tot en met composietvloertegels. Er zijn verschillende looks mogelijk en afhankelijk van jouw voorkeuren, budget en wensen kun je een keuze maken uit een groot assortiment aan vloertegels. Houd bij het uitkiezen bijvoorbeeld rekening met het soort meubels of behang dat je thuis hebt. Hieronder geef ik vijf trends op het gebied van vloertegels.

 

Neem keramische vloertegels

Op de site van Brabant Tegels Elshout zijn de diverse soorten tegels verkrijgbaar. Zo kun je een keuze maken uit diverse ‘looks’ van hardsteen, beton of metaal tot en met hout, marmer of een industriële look. Het aanbod van Brabant Tegels Elshout volgt de huidige trends op het gebied van de tegels. Misschien dat je een woonruimte hebt met veel metaal of hout erin; dan kun je jouw vloertegels daarop aanpassen en afstemmen. Bovendien zijn keramische vloertegels gemakkelijk schoon te houden omdat vlekken en krassen er niet tot nauwelijks in slijten.

 

Natuurstenen vloertegels

Veel mensen kiezen voor een natuurstenen vloertegel. Hierin zijn diverse opties mogelijk van een moderne tot een klassieke look. Eventueel kun je ook raamdorpels of vensterbanken van natuursteen nemen als je al een natuurstenen vloer hebt en een bepaalde ruimte in huis uniform wilt hebben. De prijzen van de vloertegels per vierkante meter staan erbij vermeld. Neem ook een kijkje op het tabblad ‘outlet’ om actieprijzen op het spoor te komen. Van desert black tot en met Yak of black berry leisteen; de namen zeggen jou in eerste instantie misschien niet direct iets maar door een kijkje te nemen op de site van Totaaltegel, en naar de foto’s te kijken, kun je een indruk verkrijgen van het soort steen of patroon waar het om gaat. Denk bijvoorbeeld aan natuurstenen vloertegels van bijvoorbeeld basalt, travertin, marmer of graniet.

 

Portugese vloertegels

Portugese vloertegels worden gekenmerkt door duizelingwekkende, geometrische patronen of bijvoorbeeld bloemmotieven. Je ziet hier ook de invloed van islamitische kunst in. Dergelijke tegels doen het vooral goed in moderne woningen. Je kunt kiezen uit lichte, donkere of multicolor exemplaren vloertegels. Ook zijn de tegels in diverse afmetingen verkrijgbaar en dankzij de snelle levering door Totaaltegel hoef je geen weken te wachten op jouw nieuwe vloertegels. Eventueel kun je een tegelzetbedrijf als je zelf de tegels niet kunt leggen vanwege bijvoorbeeld tijdgebrek. Als je het leggen van de tegelvloer uit handen geeft dan ben je zo goed als verzekerd van een kwalitatief hoogstaand resultaat.

 

Composietvloertegels

Composietvloertegels zijn erg duurzaam en hebben een natuurlijke uitstraling. Daarnaast bestaan ze uit natuurlijke bestanddelen. Ze zijn bestendig tegen elementen als water of hitte en zullen daar niet door veranderen. Dit in tegenstelling tot andere soorten vloertegels die wel kunnen veranderen onder invloed van bepaalde veranderingen in klimaat of het morsen van bepaalde stoffen op de tegel. Composiettegels hebben verder een luxe uitstraling en zijn gepolijst. Bovendien zijn composiettegels gemakkelijk schoon te houden met weinig kunstgrepen. Dankzij de aanwezigheid van een zagerij kan Totaaltegel de producten op maat leveren.

 

Tegels op maat en in een bepaalde kleur

Wil je graag grote of liever kleine tegels? Zou je graag één uniforme kleur hanteren of wil je een schakeringen of zelfs mozaïeken vloertegel? Totaaltegel stelt een groot assortiment tot jouw beschikking waar je rustig doorheen kunt scrollen op zoek naar de tegel van jouw dromen. Bedenk wel dat je de afmetingen van de ruimte die je wilt betegelen weet zodat er uitgerekend kan worden hoeveel tegels van welke maat er nodig zijn om de ruimte in jouw huis te betegelen. Raadpleeg voor meer informatie over bepaalde vloertegels of details van bepaalde materialen Totaaltegel en zij zullen jou zo goed mogelijk proberen te helpen bij al jouw vragen of problemen.

Review: Foto op Glas

Het is belangrijk je interieur persoonlijk te maken. Dit kun je het beste doen door persoonlijke items en foto’s toe te voegen aan je interieur. Ik heb ook vrij veel foto’s in mijn interieur verwerkt. Fotoopglas.nl daagde mij uit om een foto op glas te laten drukken en daar mijn eerlijke mening over te geven. Dat laat ik mij uiteraard geen tweede keer zeggen.

Foto op glas
Je kunt een foto tegenwoordig op allerlei materialen laten drukken. Voorheen waren de foto’s op canvas natuurlijk erg populair. Ook foto’s op hout hebben echt een intrede gedaan en die laatste vind ik dan ook echt tijdloos. Ik heb foto’s op allerlei materialen. Zo heb ik een foto op hout, een foto op aluminium en sinds kort dus ook een foto op plexiglas. Ik was altijd fan van mijn foto op aluminium omdat dit materiaal enorm veel diepte geeft in de foto. Kleuren en contrast komen daarin zo mooi naar voren. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik foto’s alleen in zwart-wit heb omdat ik foto’s met kleur in je interieur simpelweg te druk vind.

Review
Maar dan nu mijn eerlijke mening over dit product. Om heel eerlijk te zijn vind ik de foto op plexiglas echt super mooi geworden. Je kunt de foto op verschillende diktes laten drukken. Ik heb gekozen voor een dikte van 5 mm. Dat is de middelste maat. Je kunt ook kiezen voor een dikte van 3 mm of voor 10 mm). Als je een grote afmeting besteld is het denk ik mooier om de dikte van 10 mm te kiezen. Ik vind de foto echt super scherp op glas en net als bij aluminium komen contrast en kleuren echt super mooi naar voren. Het materiaal glanst natuurlijk ook super mooi waardoor hij een extra luxe uitstraling heeft.

Ik kan het dus zeker iedereen aanbevelen!

 

Review: Zuiver Time Bandit klok

Zoals het klokje thuis tikt… Iedereen heeft ze in huis: een mooie klok. Niet alleen handig om de tijd op af te lezen (want dat doen we tegenwoordig voornamelijk al op onze smartphone), een klok kan ook echt een eyecatcher in je interieur zijn. Er zijn alleen zoveel klokken te koop dat ik jullie een handje help. Ik mocht een klok uitzoeken bij Flinders waar ik graag een review over deel: De Zuiver Time Bandit klok.

Mijn mening
De klok is met zijn diameter van 60 cm echt een eyecatcher in je huis. Vaak zie je klokken van 30cm en dat vind ik persoonlijk net wat te klein. Deze is precies groot genoeg. Hij is 5,5 centimeter dik waardoor je ook diepte krijgt in je klok. Tja, en het mooiste vind ik nog wel de eenvoud van deze klok. Geen schreeuwende cijfers of streepjes maar gewoon een wijzer op een bord.

Verschillende varianten
Ik heb gekozen voor de Zuiver Time Bandit klok all black. Zwart is mijn lievelingskleur en hij past echt letterlijk overal bij. Zo kan ik hem ook eens in een andere kamer hangen. Ik vind het ook zo’n mooi contrast hebben op een witte muur. Hierdoor springt de klok er nog meer uit. Er zijn echter ook meerdere varianten. Zo kun je ook kiezen voor een grijze variant. Die vind ik persoonlijk ook heel mooi voor als je een lichter interieur hebt. Naast de all black kun je ook nog kiezen voor zwart met koper of zwart met messing. Leuk als je meer messing of koper woonaccessoires in je huis hebt want dan past de klok helemaal bij de rest van je interieur. Bekijk ook eens alle andere klokken van zuiver.

Het merk Zuiver
Ik vind het designmerk Zuiver ook echt een mooi interieurmerk. Naast klokken hebben ze ook vele andere productcategorieën. Variërend van lampen tot aan kasten en banken. Het Nederlandse designmerk is nu al niet meer weg te denken. Best knap als je je bedenkt dat het pas in 1998 is opgezet. Gegarandeerd dat jij iemand kent in jouw omgeving die bijvoorbeeld de prachtige Dek hanglampen heeft. Nog een tip:  Flinders heeft de grootste voorraad Zuiver van de Benelux. Mocht je dus op zoek zijn naar iets van dit merk dan kun je het beste even bij hen rondsnuffelen op de webshop.

Nieuwe ontwikkelingen en aandachtspunten op het gebied van zonnepanelen

Wetenschappers zijn gefocust op het vinden van alternatieve manieren om energie op te wekken. Zoals iedereen weet, wordt het milieu op het moment erg vervuild. Door geen of minder fossiele brandstoffen meer te gebruiken, kunnen we het milieu sparen en de klimaatverandering tegenhouden. Het zou natuurlijk prachtig zijn als dé oplossing daarvoor gevonden wordt. Echter zijn er al vele ontwikkelingen die hun steentje bijdragen aan schonere energie. Een van deze manieren is zonne-energie, in de vorm van zonnepanelen. Deze manier om energie op te wekken bestaat al een hele tijd, en zie je op steeds meer plekken terug. Ook ontwikkelingslanden beginnen hier bijvoorbeeld mee te experimenteren.

Tips bij de aanschaf van zonnepanelen

Er zijn vele zonnepanelen kooptips, maar hieronder zullen de belangrijkste worden genoemd. Het belangrijkste bij de aanschaf is eigenlijk wel dat je ze zelf mooi vindt. Jij bent namelijk degene die ze op je huis monteert, dus jij bent ook degene die er telkens naar moet kijken. Er zijn vele verschillende zonnepanelen, zo heb je bijvoorbeeld blauwe en zwarte zonnepanelen. Ook zijn er tegenwoordig zelfs zonnepanelen die lijken op bakstenen, zodat het minder opvalt dat de zonnepanelen op je huis zijn gemonteerd. Een andere zeer belangrijke tip is om te letten op de capaciteit en de effectiviteit van de zonnepanelen. Je wil namelijk wel dat je het maximale uit de zonnepanelen haalt. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met waar je de panelen plaatst, je wil ze op een plek hebben waar ze zoveel mogelijk zon vangen. Plaats de panelen dus bijvoorbeeld niet net achter de schoorsteen. In de ideale situatie zijn de zonnepanelen gericht op het zuiden, maar een tikje richting het oosten of westen is ook zeker nog rendabel.

Zonnepanelen worden steeds geavanceerder

Doordat veel ondernemers en onderzoekers bezig zijn met alternatieve energie opwekken, worden de middelen waarmee dit bereikt wordt van steeds betere kwaliteit. Zonnepanelen worden dus steeds geavanceerder en kunnen steeds meer energie opwekken. Het kan daarom rendabel zijn om nog een tijdje te wachten met de aanschaf van zonnepanelen, want in de toekomst hebben ze waarschijnlijk een grotere capaciteit en een langere levensduur. Echter kun je op deze manier ook wachten totdat je een ons weegt, want de zonnepanelen van nu zijn ook al van zeer goede kwaliteit. Daarnaast heb je natuurlijk geen garantie dat zonnepanelen in de toekomst van nog betere kwaliteit zijn. Het monteren van zonnepanelen is een investering in jezelf, je kan je er namelijk veel energiekosten mee besparen. Nog los daarvan is het een investering in het milieu en doe je iets goeds voor de wereld om je heen.

Modetips voor de zomer van 2018

Hugo boss polo

De tijd is aangebroken om de warme winterjas en dikke trui weer in de kast te leggen en zomerse kleren aan te doen. Het wordt namelijk weer warmer en dat is vindt iedereen heel fijn.  In dit artikel zullen modetips voor de zomer van 2018 worden gegeven. Zorg ervoor dat je warme kleuren, polo’s en normcore kleren in je kast hebt deze zomer.

Draag warme kleuren

Met de warme tijd van het jaar voor de deur is het deze zomer ook een trend om warme kleuren te dragen. Met name de kleur rood en geel worden enorm hip deze zomer. Deze kleuren kunne terugkomen in alle kleding. Van broek tot zomerjas, van pet tot T-shirt. Val dus lekker op met de warme kleuren.

Kies voor polo’s

Polo’s kunnen eigenlijk niet meer worden gezien als een trend. Elke zomer is het namelijk weer cool om een polo te dragen. Het is wel belangrijk dat je een polo hebt van hoge kwaliteit. Het is zonde als de polo er na een paar wasbeurten er niet meer mooi uitziet. Een Hugo Boss polo kopen raden wij zeker aan. Hugo Boss is namelijk een merk dat is gespecialiseerd in polo’s. Hiervan kun je er vanuit gaan dat de polo’s er goed uitzien en van hoge kwaliteit zijn. Het is leuk om de polo te combineren met de warme kleuren. Zo combineer je twee trends in één en zie je er goed en volgens de laatste mode uit.

Normcore wordt het deze zomer

Naast de trends van warme kleuren en polo’s is het dragen van normcore kleuren ook een trend. Normcore staat voor normale kleuren. Je kan het ook omschrijven als casual kleren. Je kan hierbij denken aan sweaters, jeans, T-shirts of pantalons. Normcore betekent niet dat de casual kleren er saai uit hoeven te zien. Het is een trend om deze casual kleren te combineren met patronen of teksten. Bij broeken kan dit deze zomer gecombineerd worden met gaten in de broeken. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeuren ligt.

Het ultieme bouwmateriaal voor de ultieme woning

Heb je eindelijk genoeg middelen bij elkaar om de woning van je dromen te bouwen? Denk er dan eens goed over na welke materialen je hier eigenlijk voor wilt gaan gebruiken. Misschien denk je nog hel traditioneel, bijvoorbeeld door hout en steen te willen gebruiken. Dit is enerzijds goed te begrijpen, maar anderzijds ook erg zonde. Er is namelijk veel meer mogelijk door wat creatiever met het bouwmateriaal om te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens bij compositesplaza.com. Daar kan je het ultieme bouwmateriaal voor jouw droomhuis vinden.

Welk materiaal is het?

Het ultieme bouwmateriaal is natuurlijk composiet. Het is weliswaar geen natuurlijk materiaal, maar in tegenstelling tot wat je denkt maakt dit het niet minder duurzaam. Sterker nog, in vrijwel alle opzichten is composiet een stuk duurzamer dan de meer traditionele materialen te noemen. Het betreft een zeer stevig materiaal dat bijvoorbeeld in de industrie en in de scheepsbouw allang wordt gezien als het beste materiaal dat er te krijgen is om op een gezonde manier te bouwen. Dit is ook in de woningbouw het geval wanneer je er logisch over denkt.

Wat is maakt het zo goed?

Waarom moet je composiet nu eigenlijk overwegen als je zelf een huis wilt gaan bouwen? Denk allereerst dan eens na over het materiaal. Het is samengesteld uit een vezel en kunsthars. Dat betekent dus dat het zowel sterk als flexibel is. Vergelijk dit maar eens met de gebruikelijke bouwmaterialen. Die dragen altijd maar één van beide eigenschappen. Daarom is composiet ook veel breder inzetbaar. Waar je met hout, steen en ijzer alles met elkaar moet combineren kan je met composiet nagenoeg je hele woning optrekken als je dat wenst.

Welke toepassingen zijn er?

Als je het dan toch voor je hele woning kunt gebruiken, dan wil je natuurlijk wel weten welke toepassingen er allemaal zijn. In de eerste plaats is het vooral belangrijk om te gebruiken voor de constructie van je woning. Het is stevig en sterk en kan veel dragen. Doordat het minder belast wordt door slijtage of door invloed van de omstandigheden gaat het ook nog eens veel langer mee dan andere materialen. Dit is waarom juist de constructie ermee maken zo belangrijk kan zijn voor de duurzaamheid van je woning.

De flexibiliteit

Wat composiet misschien wel nog meer onderscheidt van andere materialen, is de flexibiliteit ervan. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Het is heel buigzaam dus in letterlijke zin is het al heel flexibel. Ook wanneer je het figuurlijk bekijkt is het heel flexibel te noemen. Je kunt er namelijk elke vorm mee maken die je wenst. Wanneer je dus een woning gaat ontwerpen, dan heb je ineens met flink wat minder restricties te maken. Dat maakt het misschien wel het meest ideale materiaal om te gebruiken als je gaat bouwen.

Materiaal van het moment

Het is belangrijk om te weten dat composiet als bouwmateriaal heel duurzaam is. De prijs ligt wat hoger, maar je hebt er veel langer plezier van. Wanneer je dus de prijs afzet tegen de levensduur, dan ben je uiteindelijk veel beter af. Dit is ook de reden waarom het flink duurzamer is dan andere materialen. Die hebben immers een veel kortere levensduur en leggen daarom een grotere druk op het milieu. Dit is natuurlijk niet wil in deze tijden. Je wilt ervoor zorgen dat dit voorkomen wordt en met dit materiaal kan dat.

Naar je eigen wil

Het allerleukste van composiet is toch wel dat je het kan vormen naar je eigen wil. Er is eigenlijk geen vorm die niet mogelijk is. Daardoor kan je dus echt iets unieks neerzetten. Dat maakt natuurlijk flink wart verschil in deze tijden waarin hele woonwijken gelijktijdig worden opgetrokken uit prefabblokken en andere kant-en-klaar materialen. Wanneer je hieruit kunt losbreken, dan is dat natuurlijk iets wat je graag doet. Met dit materiaal kan je dat zomaar voor elkaar krijgen op elke gewenste manier.

Meer dan de buitenkant

Eigenlijk is het ook bruikbaar voor alle verschillende onderdelen van een woning. Zoals gezegd is er goed mee aan de constructie te werken. Je kunt het echter ook gebruiken ter afwerking, bijvoorbeeld voor de kozijnen en dergelijke. In huis kan je het gebruiken als materiaal om bijvoorbeeld tegelvloeren en tegelwanden mee te maken. Er zijn zelfs mogelijkheden om het materiaal er ook echt als tegels uit te laten zien. Zo houd je de natuurlijke uitstraling, maar laat je de natuur veel meer intact. Dit is natuurlijk vooral ook erg belangrijk om te weten. Dit is zelfs de reden waarom je het doet.

Trendy in 2018: de visgraat vloer

Niet geheel onverwachts zien we in 2018 een aantal trends terug die we ook al in 2017 zagen. Stoere materialen, veel urban jungle en het gebruik van natuurlijke materialen gaan we in dit jaar veel voorbij zien komen. Natuurlijke kleuren en materialen kun je natuurlijk in je interieur brengen door accessoires maar denk ook eens groter.

De visgraatvloer
De visgraat vloer was in het verre verleden, rond de 15e eeuw erg populair in landen als Italië en Frankrijk. Je ziet ze dan ook terug in vele paleizen en statige gebouwen uit die tijd. Tegenwoordig zie je de visgraatvloer ook steeds meer terug in normale woningen. Een visgraatvloer kan op verschillende manieren worden gelegd. Zo kun je kiezen voor een klassieke visgraatpatroon of voor een Hongaarse punt. Een ding is zeker: een visgraatvloer geeft een warm geheel met een statige, luxe uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit licht- en donkeren eikensoorten. Ook kun je kiezen uit verschillende breedtes en lengtes van de vloerdelen. Deze keuzes hebben allemaal invloed op de uitstraling van je vloer. Zo kun je een strakke vloer creëren of je geeft je vloer juist een verouderde uitstraling.

Zelf leggen of door een professional laten doen? 
Het is natuurlijk mogelijk om zelf je visgraatvloer te leggen. Vergis je alleen niet. Het leggen van een visgraatvloer is vrij lastig en komt erg nauw. Als je zelf een visgraat vloer wilt leggen is het belangrijk van te voren goed informatie te winnen. Kijk filmpjes op youtube, lees ervaringen van anderen of vraag tips en tricks aan een specialist. Wil je er zeker van zijn dat je vloer perfect zal worden gelegd dan is het wellicht verstandiger om dit werkje uit te besteden. Martijn de Wit Vloeren is een partij die je hiervoor kunt inschakelen. Ook kunnen zij advies geven als je de vloer wel zelf wilt leggen.

Inspiratie
Hieronder enkele foto’s om je enthousiast te maken voor een visgraat vloer. Elisah Jacobs van Interiorjunkie.com liet door Martijn de Wit Vloeren een visgraatvloer leggen. Het resultaat zie je hieronder.

Fotocredits: Interiorjunkie

Ben jij net zo enthousiast als ons geworden?

Het wordt weer koud & donker dus tijd voor sfeervol licht!

Je zult merken dat je weer lampen aan moet doen in je huis. Tijd dus om je kennis te laten maken met iGlowbes: sfeervolle handgemaakte hanglampen en lichtslingers.

Lichtslinger
Allereerst willen we graag de lichtslingers laten zien. Wij vinden ze in ieder geval fantastisch. Een lichtsnoer met 20, 30 of 50 lampjes en losse hippe balletjes. Je prikt als het ware de lampjes door de (voor-geperforeerde) katoenen -polyester bollen. Je kunt kiezen uit meer dan 60 kleuren bolletjes. Je kunt ook de hele lichtslinger zelf samenstellen. Je koopt dan de losse bolletjes en de lichtsnoer. Zo kun je zelf de kleuren bij elkaar kiezen. De lichtslingers zijn natuurlijk ook leuk voor het aankleden van een feestgelegenheid.

Grote hanglamp
Zoals gezegd heeft iGlowbes ook hanglampen. Dit is als het ware een grote variant van de lichtslinger: Een grote katoenen -polyester bol. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen: van 26 tot en met 52 cm doorsnede! Ook voor deze lamp kun je weer kiezen uit vele kleuren. Ook hebben ze een aantal specials. Dit zijn 3 verschillende afmetingen en verschillende kleuren bollen tegen een extra scherpe prijs.

hanglampen

 

Ophangen?
Je kunt een lichtslinger natuurlijk ophangen maar om een niet te ‘feestelijke’ sfeer te creëren in je interieur kun je een lichtslinger natuurlijk ook in een mooie vaas doen. Daarnaast kun je hem ook hangen langs of door een decoratieladder. Natuurlijk kun je hem ook gewoonweg leggen op een dienblad of schaal. Je zult zien, de lichtslinger zorgt zelf al voor sfeer dus less is more!

schaal lichtslinger

Leuk voor de feestdagen
Niet alleen in je normale interieur zijn ze leuk, je kunt ze ook nog eens prima toepassen tijdens de feestdagen. Hang een lichtslinger in je kerstboom bijvoorbeeld of verwerk de lichtslinger in een krans. Bekijk onderstaande 2 DIY projecten bijvoorbeeld eens:

Kerstkrans

kerstkrans
Kerstboomtoren
kersttoren

Je kunt ook naar de winkel van iGlowbes gaan in Valkenburg. Het exacte adres is op hun website terug te vinden. Ze onderscheiden zich vooral op de exclusieve stukken die ze aanbieden. Tal van mogelijkheden zijn te bewonderen in de winkel wat er allemaal mogelijk is met de sfeervolle verlichting. En als je daar toch bent kun je genieten van heerlijke Take Away coffee – chocolate met stroopwafellikeur, want die serveren ze daar!

Fotocredits: iGlowbes

4 tips om sfeer in huis te brengen tijdens de koude winterdagen

5 manieren om jouw woning helemaal in kerstsfeer te brengen

De winter is nu echt begonnen. Het wordt kouder, regen verandert in sneeuw, en buiten is het voornamelijk grijs en ‘s avonds al vroeg donker. Maar dit betekent niet dat het in huis ook zo uitziet. Integendeel zelfs, een goede reden om over de aankleding van je interieur na te denken, en het huis sfeervol in te richten. Hieronder kun je een aantal tips lezen om de donkere weken door te komen.

Sfeervol licht
In de winter begint het al vroeg in de namiddag te schemeren en een uur later is het helemaal donker. Gordijnen en rolluiken gaan vroeg dicht, en je zou bijna het idee krijgen dat je binnen zit opgesloten. Om toch een aangenaam licht te verzorgen is het belangrijk om sfeervolle lampen aan te maken. Pas op dat je niet teveel licht, en te felle lampen aanschaft. Een dimbare lamp is in de winter echt een super oplossing.

Decoratie
Decoratie is een onderdeel van het interieur wat het hele jaar door eigenlijk niet mag missen. Maar vooral tijdens de koude winterdagen is het echt een must. Denk bijvoorbeeld aan een groot dienblad met veel kaarsen. Wissel af met kleuren, en verschillende groottes en soorten kaarsen. Voeg ook een winterse geurkaars toe. Dit laat je kamer helemaal opgeuren en geeft je een ontspannen gevoel. Een groot voordeel aan een dienblad met kaarsen is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen van bijvoorbeeld de woonkamer naar de eetkamer.

Kussens, dekens en vachtjes
Tijdens de winter is het heerlijk om buiten een wandeling te maken. Vooral als het heeft gesneeuwd is er niks mooiers en fijner dan buiten een frisse neus te halen. Het is natuurlijk wel belangrijk om je goed warm aan te kleden. Ook kan het erg glad zijn dus zorg dat je schoenen met veel grip aantrekt. Als je na een heerlijke wandeling weer thuis komt is het fijn om lekker op te warmen op de bank. Zorg voor heerlijke kussens en dekentjes waar je heerlijk onder kunt liggen. Een groot dierenvachtje voor op de grond geeft ook dat extra winterse sfeertje.

Extra aankleding tijdens de kersttijd
Kerstmis staat ook alweer bijna voor de deur. Tijdens deze feestdagen mag je nog extra alles uit de kast halen om het huis in heuse kerstsfeer te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom en kerstverlichting zowel in huis als buitenshuis. Kleed de tafel mooi aan tijdens het kerstdiner met mooie servetten, kaarsen, kerststerren en bijvoorbeeld mooie kersttakken vanuit buiten.

Industrieel, opvallend, natuurlijk; de woontrends van 2018

We zagen het al aankomen in 2017: er verschenen nieuwe, donkere kleuren in de interieurs. Deze trend zet zich helemaal door in 2018! Okergeel, groen en turquoise blauw doen volop hun intrede. Deze tinten komen uitdagend en ook wel donker over. Het is even wennen aan deze nieuwe look. Gelukkig kiezen we de laatste jaren voor ruime woningen met veel lichtinval. Daardoor ogen deze donkere kleuren minder somber en kan er gecombineerd worden met lichtere kleuren. Het succes van loftwoningen en industriële panden is enorm. Men wil ze gezellig en warm inrichten, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk.

De stoere uitstraling van een industrieel pand

De kamers in een industriële woning zijn enorm. Het is vaak zo dat de verschillende ruimtes in elkaar doorlopen. Er zijn bijvoorbeeld grote raampartijen, opengewerkte trappen en eindeloos doorlopende betonvloeren. In een dergelijk interieur passen enkel grote stoere meubelen. In de industriële stijl wordt heel veel gebruik gemaakt van hout en metaal. Daarom kies je ook best je meubelen in deze robuuste materialen. Stoer hout voor kasten, tafels, bijzetmeubels, TV-kasten en ga zo maar door. Veel meubels worden voorzien van RVS poten of onderstellen. Dit geeft een zeer stoer uiterlijk aan de meubelen. Dergelijke meubelen passen perfect bij ruwe bakstenen muren, oude vloeren en dikke vloerkleden.

Hout past bij alle kleuren

Het hout van stoere meubelen vertoont mooie houttekeningen en heeft daardoor een natuurlijke look. Daardoor passen stoere houten meubelen bij elke kleur. Ga je voor een interieur met veel grijs, wit of en zwart? Of ga je eerder voor pastelkleuren zoals poeder roze, grijsblauw of licht pistache? Ook daar past hout perfect bij. Wil je het meer opvallend en volg je de woontrends van 2018 met de nieuwe kleuren? Ook deze gaan uitstekend met houten meubelen. Hout geeft aan je interieur een stijlvol en luxe cachet.

Groot en opvallend

Meubelen mogen gerust groot en opvallend zijn. Vijf meter is voor een tafel al haast geen uitzondering meer. Veel mensen kiezen voor meubels op maat, en halen zo de meubelen in huis die perfect passen. Denk bijvoorbeeld aan een stoere enorme boekenkast of een reuze lange dressoir.

Kleed je interieur verder aan met grote zitbanken voor drie of zelfs vier personen, waarin je lekker lui kunt wegduiken. Kies ze eveneens in natuurlijke materialen zoals leder of een grove katoenen stof. Heb je nog een hoekje vrij dat je ook wilt aankleden? Denk dan bijvoorbeeld aan een bijzettafeltje, een mooie plantenbak of een sokkel voor je kunstwerk. Zo creëer je een mooi gevulde ruimte met heel wat stijl. Maak een duidelijk statement. Je interieur is een weerspiegeling van wie jij bent!

Wonen in een landelijke stijl

Een interieur past bij je persoonlijkheid. De één wil alles strak en georganiseerd inrichten terwijl een ander ‘s avonds wil thuiskomen in een huis dat warmte, sfeer en gezelligheid uitstraalt. Smaken verschillen, of je nu van een modern, klassiek of landelijke interieur houdt. Als het maar ‘klopt’ en matcht met jouw persoonlijke voorkeur.Ik weet nog dat ik het vroeger als klein meisje altijd heerlijk vond om s ’avonds kaarsjes aan te steken en lekker met een dekentje op de bank te kruipen. Van jongs af aan sprak de landelijke stijl mij erg aan. Tot de dag van vandaag zie ik dat terug in mijn leefruimte.

Comfortabel, natuurlijk, sfeervol, zomaar een aantal woorden waar je aan denkt als je het hebt over een landelijke stijl. Met de juiste ingrediënten waan je je in een heerlijke, cozy omgeving en daar hoef je niet eens voor op het platteland te wonen.

Een mooie klooster- of boomstamtafel kan de landelijke sfeer extra benadrukken. Decoreer deze bijvoorbeeld met een schaal van onbewerkt hout of beton. Geborstelde voorwerpen van ijzer of takken met bessen leg je hier nonchalant in. Wat betreft het decoreren van een landelijk interieur geldt vaak: Less is more!


Decoratie in natuurlijke kleuren matchen goed met een landelijk interieur.

Bij de eettafel passen eetkamerfauteuils met gestoffeerde knoopjes die ook nog eens heerlijk zitten. Lang tafelen is dus geen probleem. Leuk in combinatie met de eetkamerbank.
De Toulouse eetkamerfauteuil heeft een gecapitonneerde rugleuning en is ook verkrijgbaar als eetkamerbank.


Wil je het gehele interieur met elkaar laten matchen? Dan kun je bijvoorbeeld je eetkamerfauteuils combineren met een bank of fauteuil met dezelfde bekleding. Is de woonkeuken apart van de woonkamer dan geeft het toch rust als de kleuren doorlopen in je huis.
In landelijke interieurs zie je veel gecapitonneerde banken waar je lekker in weg kunt kruipen. De San Remo is daar een mooi voorbeeld van met een gecapitonneerde rugleuning ,romp en armleuningen. Een plaid zorgt voor warmte en gezelligheid voor de koude avonden. Niet alleen functioneel maar in een contrasterende kleur of stof ook mooi om spanning in je interieur te brengen.


De San Remo heeft een gecapitonneerde romp, armleuning en rugkussens.

De hoezenbank is ook dit seizoen weer helemaal terug! In een lichte linnen stof heel goed te combineren met natuurlijke kleuren en materialen. Wollen vloerkleden, rieten accessoires en onbewerkt hout. Met linnen gordijnen in een zand of een licht grijze kleur is dit altijd een goede combinatie. Een mooi voorbeeld van een bank met losse hoes die perfect in een landelijk interieur past is de Cambridge.


De hoezenbank is dit seizoen weer helemaal terug.

Als de landelijke stijl jouw voorkeur heeft dan zijn er nog vele andere modellen van UrbanSofa die daar perfect bijpassen, van sofa, loungebank tot hoekbank. Keuze genoeg dus!
Voor mij blijft het nog steeds een geluksmomentje als ik ‘s avonds na een dag hard werken, heerlijk op de bank weg kan kruipen onder een plaid. Net als dat kleine meisje, kaarsjes aan en even genieten van mijn landelijke interieur.

Mix & match jouw bed met je slaapkamer!

Je bed is het belangrijkste item in je slaapkamer. Niet alleen neemt deze de meeste ruimte in beslag, natuurlijk heeft hij ook nog eens een belangrijke functie. Een goed en mooi bed is daarom een must in een stijlvolle slaapkamer!

Boxspring bedden
Iedereen weet dat de boxspring het meest comfortabele en luxe bed is dat je kunt kiezen. Het is niet voor niks dat alle grote hotelketens vrijwel alleen maar boxspring bedden hebben. Sinds enkele jaren zien we de bedden dan ook steeds vaker terug in de slaapkamer. Het verschil tussen een bed en een boxspring (mocht je het nog niet weten)? Een boxspring bed bestaat uit 3 lagen: een box, een matras en een topper. Een normaal bed bestaat slechts uit 2 lagen: een lattenbodem en een matras. Juist deze extra lagen van een boxspring zorgen ervoor dat het comfort extra hoog is.

Mix & Match

Ik hoor je zeggen: Mixen en matchen? Hoe dan? Nou dat zal ik eens uitleggen. Als je tegenwoordig een boxspring wil kopen, zijn er winkels waar je hem geheel zelf kan samenstellen naar je eigen wensen. Zo kwam ik erachter dat je bij Swiss Sense gemakkelijk online in slechts 7 stappen je droomboxspring samenstellen met de configurator. Om een inzicht te krijgen in hoeveel mogelijkheden er zijn: Ze hebben 80 verschillende modellen die elk op duizenden manieren te configureren zijn. Naast de maat, kleur en stof kun je ook de bedbodem, het matras, de hardheid, de topper en zelfs de pootjes kiezen (check bijvoorbeeld eens die koperen pootjes hierboven!). Mogelijkheden genoeg dus.

Jouw bed in jouw stijl
De slaapkamer is allang niet meer zo saai als vroeger. Het is één van de belangrijkste kamers in het huis want je brengt er waarschijnlijk de meeste tijd door. Heb je jouw slaapkamer al naar wens ingericht? Dan kun je daar heel eenvoudig je boxspring op aanpassen. Hierboven zie je bijvoorbeeld een prachtig strak en modern bed dat perfect in de strakke en moderne kamer past. Maar je kunt het natuurlijk ook omdraaien: Kies een bed dat je mooi vindt en pas daar vervolgens de gehele kamer op aan.

Wat voor bed zou jij wel willen?

 

Handmade wandhangers, planthangers en bloemhangers van Druiventuintje

Ben jij zo iemand die alle trends bijhoud voor een hedendaags interieur dan heb je haar vast en zeker al voorbij zien komen… Maak kennis met Druiventuintje.

Handgemaakt
Wij zijn groot fan van handgemaakte woonaccessoires. Handmade is op dit moment ook helemaal trendy. Natuurlijk kun je niet overal even goed in zijn dus gelukkig zijn er een flink aantal mensen die hun creativiteit en talent gebruiken voor het maken van de mooiste accessoires voor jouw interieur. Zo ook Druiventuintje. De shop is pas geopend in maart van dit jaar en het is nu al een doorslaand succes. Eigenaresse Lies gaat vol passie aan de slag met de knoopkunst uit de jaren ’60/’70 om ook jouw interieur te voorzien van de mooiste hangers in allerlei prachtige kleuren.

Planthangers
In de Urban Jungle stijl van tegenwoordig kunnen planthangers zeker niet ontbreken. Doordat je ook planten in de hoogte hangt krijgt je interieur een speels effect. Je bestelt een planthanger inclusief potje dus je hoeft alleen nog een plantje te kopen. Je kunt er natuurlijk een hangend plantje in zetten zoals een erwtje maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een korte variant.

Bloemhangers
Naast planthangers zijn er ook bloemhangers. Deze zijn een stuk kleiner en daarmee echt super schattig. Je hebt geen hele bos bloemen nodig maar slechts één enkele mooie bloem of tak. De bloemhangers zijn er ook in verschillende soorten en kleuren. Ze zijn leuk te combineren met elkaar en met de planthangers!

Wandhangers
En dan tot slot onze favoriet: wandhangers. Elk interieur zou er één moeten hebben. Druiventuintje gebruikt verschillende knooptechnieken waardoor geen enkel exemplaar hetzelfde is. Kies je voor een stoere grote of een subtielere kleine? En dan nog de kleur kiezen. Laat je vooral inspireren op het Instagram account van Druiventuintje. Daar vind je de nieuwste creaties van Druiventuintje. Leuk weetje: het hele gezin van Lies zoekt mee naar de mooiste houten stokken voor de wandhangers!

Binnenkort komen er ook tasjes en een speciale lijn voor baby- en kinderkamers. Houd Druiventuintje dus goed in de gaten!

Pimp je tuin alsof het je interieur is

Het weer wordt steeds beter. Nog even en we leven weer volledige dagen en avonden in onze tuin. Tijd dus om ervoor te zorgen dat je tuin helemaal ready is voor de zomer. De trend van 2017: maak van buiten een binnen. Hoe je dat doet? Wij sommen het even voor je op.

Leuk adresje
Om te beginnen moet je op zoek naar leuke webadresjes voor het shoppen van al je items. Wij kwamen laatst Merel in Wonderland tegen. Zeker als je van kleurrijk oosters wonen houdt dan is dit zeker een aanrader. Haar producten komen uit diverse werelddelen maar voornamelijk uit India.

Overkapping
Dé musthave voor deze zomer is een terrasoverkapping. Het liefste waterdicht zodat je niet al te veel naar binnen hoeft te halen elke avond voor het slapen gaan. Deze terrasoverkapping is dé plaats waar je helemaal los kunt gaan wat betreft woonaccessoires. Maak hier een tweede interieur van.

Vloerkleden
Vloerkleden maken je interieur een stuk sfeervoller. Waarom dan ook niet buiten. Er zijn speciale plastic vloerkleden die ideaal zijn voor buiten. Deze buitenkleden kun je heel makkelijk schoonspuiten met water. Ze maken een hoekje in je tuin in een handomdraai super gezellig. Verschillende dessins verkrijgbaar. Ook in verschillende vormen zoals rond of rechthoekig. Daarnaast zijn er ook buitenkleden speciaal voor een balkon.

Verlichting
Standaard buitenverlichting is niet meer van deze tijd. Het kan natuurlijk wel je basisverlichting zijn maar om je veranda of terrasoverkapping echt sfeervol te maken moet je voor een binnenlamp gaan. Natuurlijk alleen in de zomermaanden buiten hangen en zorgen dat hij goed beschut is. De Filigrain lampen van Merel in Wonderland zijn echt super gaaf. Deze hebben allerlei kleine gaatjes waardoor je een prachtig effect krijgt op de omgeving. Wij zijn fan van de witte variant.

Stoffen
Stof doet het altijd goed in de tuin. Natuurlijk moet je jouw loungeset aankleden met (in onze ogen) zoveel mogelijk kussentjes. Daarnaast is het ook leuk om een poef of een aantal poefen neer te ploffen in je tuin. Ze zorgen direct voor een relaxte sfeer. Natuurlijk kun je er op zitten maar ze zijn ook heerlijk om je voetjes op te laten rusten. Kies bijvoorbeeld voor deze oosterse poefen uit India.

Houd de vliegen buiten
Natuurlijk wil je geen ongedierte binnen hebben als je de deuren wijd open hebt. In plaats van een standaard hordeur kun je ook gaan voor een kralengordijn. De glaskralen zijn met de hand gemaakt in India. Hoe gaaf is dat?!

Sfeerverlichting
Sfeerverlichting oftewel kaarslicht. Ook dit mag zeker niet ontbreken in jouw tuin. Ga eens voor mooie grote lantaarns. Echte eyecatchers voor je tuin. En in de avonden zorgt het natuurlijk voor een romantisch tafereel.

Ga snel aan de slag!

 

De trend van dit moment: Grof gebreide dekens!

Hij staat al een tijdje op mijn persoonlijke wishlist… zo’n heerlijk groot en warm deken dat grofgebreid is.  Zo eentje van 100% merinowol. Maar waar koop je die? Gewoon bij bolletje wol…offuh WolletjeBol!

WolletjeBol
Allereerst moeten we even kwijt hoe leuk en origineel we de naam vinden. Alleen daar word je al vrolijk van. In 2010 is haar hobby haken een beetje uit de hand gelopen en heeft ze een groot aantal kussens en dekens gemaakt. Toen ze eind 2016 de trend van de grof gebreide dekens tegenkwam heeft ze het roer omgegooid en is ze nu met volle overgave en passie aan het breien geslagen. Naast haar webshop kun je haar creaties ook tegenkomen op diverse fysieke locaties waaronder De Nieuwe Winkel in Breda.

Enorme keuze
Wat ik het leukste aan WolletjeBol vind is dat ze openstaat voor allerlei ideeën. Heb jij dus een specifieke kleur of maat in gedachte die niet op haar webshop staat dan kun je dat gewoon naar haar sturen. Zo wilde ik graag een groen deken (binnenkort zeker te zien op IG!) en ook dat was geen enkel probleem. Sowieso biedt ze al een enorme keuze. Zo kun je kiezen uit verschillende patronen: egaal, blokken of strepen, natuurlijk eindeloos veel kleuren,diverse afmetingen en sinds kort ook zomerdekens. Deze zijn dunner, lichter en luchtiger dan winterdekens. Ideaal dus voor tijdens de zomermaanden die er nu aankomen!

Inspiratie
Je hebt hem waarschijnlijk al op menig IG account voorbij zien komen maar WolletjeBol ligt ook in het interieur van deze Instagrammers:

HomebySoph


Tryféna

En Aylin
(zij bestelde er meteen twee!)


En binnenkort dus ook te zien op ons IG account!

Stijlvolle oude meubels & vintage decoratie

Is de kringloopwinkel jouw tweede huis en struin je wekelijks de leukste rommelmarkten af op zoek naar stijlvolle oude meubels en vintage decoratie? Dan hebben we er voor jou een leuk adresje bij. Check Beautiful Waste!

Beautiful Waste
Alle oude meubels en vintage decoratie die je op Beautiful Waste ziet hebben een eigen verhaal.  Ze zijn gevonden op een plaats waar ze niet de aandacht kregen die het verdiend. In jouw interieur  krijgen de items een tweede leven. Je moet alleen even snuffelen voordat je dé perfecte items hebt gevonden. Maar dat is natuurlijk ook heerlijk om te doen!

Tweede leven
Het is helemaal trendy om items in je interieur te hebben die al een heel leven hebben gehad voordat ze in jouw interieur mochten shinen. Gebruikerssporen horen er op. Dat maakt elk item uniek en speciaal. In combinatie met nieuwe woonaccessoires en meubels komt alles het beste tot zijn recht en krijgt alles een karakter. Zelf ben ik helemaal fan van legeritems. Ik houd nou eenmaal van de kleuren en het is vaak stoer en robuust. Oude kisten, jerrycans, helmen (kan ook prima als item in je pronkkast) en ga zo maar door.

Opgeknapt
Zoals gezegd mag er gezien worden dat het item een tweede leven heeft gehad maar toch moet de functie nog wel kloppen. Een mooie oude lamp hoort natuurlijk licht te geven en een kastje moet ook dicht en open kunnen. Netty, eigenaresse van Beautiful Waste knapt daarom de items voor je op maar wel op zo’n manier dat het karakter te zien blijft. Ze doet dit met volle passie.

Inspiratie
Door de prachtige sfeerbeelden die Netty maakt en plaatst op het Instagram account van Beautiful Waste blijf je op de hoogte van nieuwe items die ze in haar shop heeft. Natuurlijk moet je er wel snel bij zijn want het zijn unieke items. Regelmatig even digitaal snuffelen dus.

 

 

De leukste woondecoratie voor kleine prijsjes!

We hebben weer een adresje gevonden die je kunt toevoegen aan je bladwijzers. Maak kennis met De Leukste Woondecoratie!

De Leukste Woondecoratie
De naam van de webshop doet het al een beetje vermoeden… ze hebben er ontzettend leuke woondecoratie van dit moment. Denk aan super gave posters, leuke kaartjes om op te hangen en zeker voor de zomerse dagen die er aan zitten te komen, mooie tuinposters. De webshop bestaat nog niet zo heel lang dus ze zijn nog bezig met het inrichten van de webshop maar dat mag de pret niet drukken want er is nu al genoeg om te shoppen. Daarnaast kun je hun producten ook shoppen bij conceptstore The Upperside in Enschede.

Woondecoratie voor kleine prijsjes
We weten niet hoe het met jou zit maar wij kunnen woondecoratie blijven shoppen. En heb je eenmaal te veel dan wissel je gewoon wat af door een deel op te slaan. Des te leuker vind je het dan als je het weer in je interieur plaatst. Op dit moment hebben wij een zwak voor zwart-wit woondecoratie. Dit is echt tijdloos. Maar als je zoveel woonaccessoires koopt is het wel belangrijk dat het een beetje betaalbaar blijft. Bij De Leukste Woondecoratie zijn wij tot nu toe alleen nog maar kleine prijsjes tegengekomen. Volgooien die winkelmand dus!

Onze favorieten
Zoals altijd hebben wij onze favoriete items weer even op een rijtje gezet voor jullie.

Fotolijst dubbel glas wit
Leuk voor veertjes of het zelf drogen van blaadjes en bloemetjes! Prijs: €4,50


Kussen gatenplant
Net zo populair als de Monstera plant zelf! Prijs: €11,95

Here comes te sun
Leuke tuinposter waardoor het prachtige liedje van The Beatles in je kop blijft zitten! Prijs: €17,95

Vaas antraciet Gem
Handig vaasje voor wat losse takken en bloemen! Prijs: €9,50

Woonketting zwart 170 cm
Maar liefst 170 cm lang! Prijs: €12,50

De dokter voor industriële verlichting

Dat ik van stoere items houd in een interieur is geen geheim. En het leuke is dat ik regelmatig nieuwe adresjes tegenkom die een enorm leuk aanbod hebben aan stoere industriële producten. Deze keer laten we je kennismaken met: Dr. Voltage

Dr. Voltage
We kwamen Dr. Voltage op Instagram  tegen en moesten direct een kijkje nemen in hun webshop. Ze hadden namelijk foto’s gedeeld van prachtige industriële lampen. Daar moesten we meer van weten. Eenmaal op de website werden we nog enthousiaster. De naam verteld eigenlijk al wat ze precies zijn: Ze zijn dokter van industriële verlichting. Deze komt voornamelijk uit Oost-Europa. Meestal uit oude mijnen of fabrieken. Dr. Voltage demonteert van top tot teen de lampen en kijkt ze vervolgens goed na zodat deze weer naar behoren werken. Natuurlijk blijft het karakter van de lampen wel behouden.

Statieflampen
Echte eyecatchers zijn de industriële statieflampen. Ben je, net als ik, een echte liefhebben van een industrieel interieur dan moet je deze gewoon hebben in je woning. Natuurlijk kan dat in je woonkamer zodat iedereen hem kan bewonderen maar denk ook eens aan een andere leuke ruimte. Zo zal een authentieke statieflamp direct sfeer geven aan je slaapkamer maar ook aan de kinderkamer (die mogen natuurlijk ook stoer zijn!) Naast statieflampen heeft Dr. Voltage ook wandlampen, bureaulampen, hanglampen en enkele andere stoere items. Check hun IG account om op de hoogte te blijven van het brede assortiment.

Onze favorieten
Zoals altijd hebben wij onze favoriete items weer op een rijtje gezet. Maar let op, Dr. Voltage koopt de lampen kleinschalig in. Voordat je het weet is die ene toffe lamp dus al verkocht aan iemand anders.

115. Theaterspot op landmeterstatief
Hoe stoer is deze theaterspot?! Hij is ongeveer 185 hoog. Echt een eyecatcher dus. Zeker ook een aanrader als je een nieuwbouwhuis hebt. Deze plafonds zijn namelijk vaak wat hoger en hierbij vallen kleinere statieflampen een beetje weg. Prijs: €750,-

118. Zware explosieproof wandlamp met kooi (klein)
Deze industriële wandlamp staat echt super stoer op een lege muur maar je kunt hem natuurlijk ook neerleggen op je dressoir (zie ons IG account voor inspiratie). De combinatie glas en staal is in perfecte balans wat hem super stoer maakt. Prijs: €115,-

032. Bureaulamp Groen
Groen is erg populair op het moment. Houd je niet zo van kleur maar wil je wel een kleur toevoegen aan je interieur om het geheel iets warmer te maken dan is groen daarvoor de ideale kleur. Daarnaast is groen ook een stoere kleur. Deze groene emaille bureaulamp past echt perfect in een industrieel interieur. Prijs: €125,-

Wist je dat
Ook leuk om te weten is dat je de producten van Dr. Voltage ook een fysieke winkel heeft. Samen met Second Life is deze winkel te vinden in Gaanderen. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen!

 

Hip en eigen(wijs) wonen

We hebben weer een super leuk adresje voor jullie: Hippe Tantes. Zoals eigenaresse Cindy zelf zegt is het dé webshop voor hip en eigen(wijs) wonen!

Hippe Tantes
Vol enthousiasme heeft eigenaresse Cindy Hippe Tantes overgenomen. Zelf is ze ook altijd bezig met haar interieur. Ze verandert haar interieur regelmatig, leest daarnaast vele woonbladen en is altijd op zoek naar nieuwe dingen op gebied van wonen. Het assortiment van Hippe Tantes bestaat uit vele toffe merken zoals Bloomingville, Nordal, House Doctor, Krasilnikoff, Wowgoods, Onshus, Winkeltje van Anne en nog veel meer.

De mooiste woonaccessoires
Noem het maar op en Hippe Tantes heeft het. Van kapstokken tot klokken, fotolijsten, vaasjes en potjes maar natuurlijk ook hippe posters en wand stickers. Naast woonaccessoires kun je er ook te gekke lampen kopen en allerlei mooie en handige items voor in je keuken.

Onze favorieten
Natuurlijk hebben wij onze favorieten weer uitgekozen en kunnen we niet wachten deze met jullie te delen. Check ze hieronder:

HOUSE DOCTOR 2 DRAADMANDJES MINT GROEN, €29,95

ET AUSSI STEKKERLAMP SOLEIL CLEAR, €171,80

WINKELTJE VAN ANNE A4 POSTER NAAR BED NA EEN DAG PRET, €4,95


WINKELTJE VAN ANNE TUINPOSTER FRISSE SNUIT WIT, €25,95

Leuk om te weten: 20 en 21 mei staat Hippe Tantes op het Flavourites feest in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Helemaal trendy: Kuipstoeltjes in je interieur!

Je ziet ze wekelijks voorbij komen in een nieuwe aflevering van VT wonen weer verliefd op je huis en ook alle woonbladen staan er vol mee. Je kunt er niet meer omheen. Heb jij al kuipstoeltjes in je interieur?

Kuipstoeltjes 
De trend van 2017 is toch wel het gebruik van kuipstoeltjes in je interieur. Natuurlijk aan de eettafel maar je kunt hem natuurlijk ook plaatsen in een hoekje om heerlijk te lezen. Buiten het feit dat ze er natuurlijk enorm stijlvol uit zien, zitten ze ook nog eens uiterst comfortabel. Ze zitten enorm stevig. Een goede houding dus voor je lichaam. Je kunt er gemakkelijk uren heerlijk op zitten door de ronde vormgeving.

Kiezen maar
Wist je dat er vele uitvoeringen zijn van de bekende kuipstoeltjes. De welbekende witte variant heb je natuurlijk maar daarnaast kun je ook kiezen voor vele andere kleuren. Voor een scandinavische look kun je kiezen voor een houten onderstel. Mocht je in plaats van een scandinavische kuipstoel een stoerdere sfeer willen creëren dan kun je kiezen voor een metalen onderstel. Ze zijn natuurlijk ook enorm leuk te combineren met andere stoeltjes.

Betaalbaar design
Misschien nog wel het beste kenmerk van deze kuipstoeltjes is dat ze enorm betaalbaar zijn. Zeker wanneer je een eettafel hebt waaraan 6 stoelen kunnen worden gezet is het kopen van stoelen vrij prijzig. Bij ZASQO.nl bestel je al een kuipstoel vanaf €58,95. Zij hebben overigens een enorm groot assortiment kuipstoelen dus voor ieder wat wils.

Onze favorieten
Hieronder zie je enkele stoelen van ZASQO.nl die wij erg mooi vinden maar bekijk ook gerust de andere kuipstoeltjes.

Design eetkamerstoel Brandy zwart, €69,95


Kick eettafelstoel Daan roze, €68,95

Design kuipstoeltje DAW ABS lichtblauw, €114,95

Scandinavische eettafel stoel Brandy wit, €69,95

Hippe kuipstoel Fay wit, €64,95

Fotocredits: ZASQO.nl

Een musthave item voor je huis en tuin!

We schrijven regelmatig over nieuwe musthaves voor jouw interieur. Dit keer hebben we er weer eentje voor je. Nouja, hij is niet alleen voor je interieur maar hij zal zeker ook shinen in je tuin. Hebben we je al benieuwd gemaakt? Check het hieronder…

Industrieel
We zien steeds vaker leer terug in een industrieel interieur. Dat is natuurlijk ook niet gek. Het stoere materiaal is een echt natuurproduct. Net als hout past het daarom perfect bij strakkere materialen zoals staal. Leren banken zien we tegenwoordig al steeds meer terug in plaats van een stoffen bank maar tegenwoordig kun je zelfs je traptreden laten bekleden met leer.

Stoere leren schorten
Ok, we zullen je niet langer in spanning houden. Een echte musthave voor je interieur is een stoere leren schort. Buiten het feit dat ze natuurlijk enorm functioneel zijn als je een echte keukenprins of keukenprinses bent, zijn ze namelijk gewoon enorm stoer. Zo stoer dat je er gewoon een dikke vette spijker voor in de muur moet slaan en je hem er als eyecatcher kunt ophangen. Kies dan wel voor een handgemaakt leren schort van MR BEEN.

MR BEEN
Niet alleen de handgemaakte schorten van MR BEEN zijn stoer. Eigenaar Sebastiaan Been is ook echt een tough guy die van motorrijden en whiskey houd. De schorten van MR BEEN worden met liefde geknipt, gestikt, genageld en gepoetst. Hij heeft dit geleerd van zijn ouders. Het verwerken van leer zit al generaties lang in de familie.

Enorme keuze
Dan heb je nog de enorme keuze uit verschillende handgemaakte schorten van MR BEEN. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en verschillende soorten. Ga je voor een mooie beige, een bruine of een stoere zwarte? En dan kun je ook nog kiezen voor een krokodillen print. Ga je het leren schort gebruiken tijdens een BBQ dan kun je kiezen voor een schort met een band in de nek. Ben je van plan hem een hele dag te dragen (in de horeca bijvoorbeeld) dan kun je beter kiezen voor een leren schort met kruisbanden. Deze zitten extra comfortabel.

 

Hout in je woning

Er zijn verschillende manieren om je woning van een behaaglijke sfeer te voorzien. Dat gebeurt voor een groot deel door middel van een inrichting. Deze kan strak en modern zijn. Ook kan je kiezen voor de meer industriële look. Daarnaast kan je natuurlijk ook nog altijd voor de klassieke inrichting gaan. Welke inrichting je ook kiest, hout past daar eigenlijk altijd goed bij. Er zijn dan ook veel verschillende manieren waarop hout in je woning kan worden toegepast.

Een vloer van hout
Uiteraard wordt de sfeer in een woning in grote mate bepaald door de vloer die er ligt. Daarom is een vloer van hout ook zo gewild. Er zijn een flink aantal verschillende toepassingen hiervan te bedenken. Er zijn dan ook zeer veel aanbieders waar je vloeren kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan laminaatenparket.nl. Hier kan je bijvoorbeeld parket kopen, maar je kunt er ook bekijken wat de mogelijkheden zijn met een massief houten vloer. Dit is immers de oervorm die bijvoorbeeld heel goed in zowel klassieke, als moderne woningen past. Bovendien kun je bij de verschillende winkels veel advies inwinnen.

De meubels
Het is bijna te voor de hand liggend om te zeggen, maar natuurlijk zijn ook je meubels een belangrijk onderdeel van de hoeveelheid hout die je in je woning hebt. Kasten en tafels zijn daarvan de meest specifieke voorbeelden. Die worden ook meer en meer van echt hout vervaardigd. Bij robuustetafels.nl kun je hier bijvoorbeeld goede voorbeelden van vinden. Grote houten tafelbladen zijn natuurlijk erg mooi. Bovendien is een grote tafel voor veel mensen ook echt een vorm van gezelligheid. Je kunt er met veel mensen aan plaatsnemen en gezellig met elkaar praten. Dit is een belangrijke reden waarom steeds meer mensen hiervoor kiezen.

De soorten hout
Let wel op dat je nadenkt over de soorten hout die je in je woning gebruikt. Die zijn er namelijk in heel veel vormen. Bij voorkeur zorg je dat alles zo veel als mogelijk bij elkaar past. Wanneer je dus een mooie, massief houten eikenvloer neemt, neem dan ook meubels van eiken. Daardoor krijg je een mooi geheel. De moderne meubels die wat robuuster zijn, zijn over het algemeen dan ook van eiken gemaakt. Afwerking is hierbij ook belangrijk. Dit kan namelijk flink effect hebben op de uitstraling van het hout. Laat je hier dus ook goed over adviseren.