De voor- en nadelen van kunstgras

Kunstgras

Kunstgras in de tuin zie je tegenwoordig steeds vaker. De een vindt het heel mooi, terwijl de ander liever echt gras ziet. Toch heeft kunstgras wel een aantal voordelen, maar uiteraard ook een aantal nadelen ten opzichte van echt gras. In dit artikel vertellen we je meer!

De voordelen van kunstgras

Kunstgras ziet er het hele jaar door altijd fraai en groen uit. Het maakt dan niet uit of het al weken droog is en de zon elke dag schijnt. Ook wanneer het al weken heel hard regent, ziet kunstgras er nog fris en fruitig uit. In tegenstelling tot echt gras hoef je niet regelmatig te sproeien bij droog weer. En bij nat weer loopt het regenwater gewoon netjes de grond in. Dit is wel zo fijn, want bij tegels gaat het afvoeren van regenwater een stuk moeizamer en heb je sneller last van plassen water in de tuin.

Verder hoef je kunstgras nooit te maaien, verticuteren of bemesten. Ook zijn er geen lelijke randjes die je weg moet knippen of molshopen die je moet camoufleren. Bovendien is nieuw gras inzaaien nooit nodig. Een zwembad kan dus gewoon een langere periode op het kunstgras staan, zonder dat het gras lelijk wordt. En als je last van allergie of hooikoorts hebt, dan is een kunstgrasmat een veel beter alternatief dan echt gras!

De nadelen van kunstgras

Kunstgras is vaak duurder dan gewoon gras als je kijkt naar de kosten voor het aanschaffen van kunstgras. Graszaden zijn namelijk stukken goedkoper dan een rol kunstgras. Verder is kunstgras qua materiaal ook slechter voor het milieu dan natuurgras. Daar tegenover staat wel dat kunstgras beter regenwater doorlaat in vergelijking met tegels en dat is dan wel weer beter voor het milieu. Een goede afvoering van regenwater hangt ook mede af van een goede ondergrond. Heb je normaliter al veel te maken met wateroverlast, dan moet je sowieso ervoor zorgen dat je een goed drainagesysteem hebt. Speciale drainage-tegels zijn dan bijvoorbeeld een goede oplossing.

Kunstgras is daarnaast niet helemaal onkruidvrij, zeker als je niet de juiste ondergrond hebt. Een worteldoek of zand onder het kunstgras zorgt ervoor dat onkruid minder kans krijgt om door te groeien.

Sommige mensen vinden dat kunstgras niet fijn aanvoelt. Dit hangt echter af van de kwaliteit en het type kunstgras. Goedkope types voelen inderdaad erg nep en stijfjes aan, maar kunstgras van goede kwaliteit voelt tegenwoordig juist net zoals echt gras aan.

Wil je barbecueën op het gras? Dan moet je erop letten dat het kunstgras niet te warm wordt. Pas dus op dat er geen vonken, sigarettenpeuken of andere hete voorwerpen op het gras terecht komt. Dit zorgt namelijk voor lelijke plekken in het gras en kan het kunstgras zelfs verbranden.

Tenslotte heb je met kunstgras natuurlijk ook niet de geur van vers gemaaid gras. Dit vinden veel mensen erg jammer. Ook zien sommige grassoorten er overduidelijk nep uit.

Kies wat het beste bij jou past

Kunstgras heeft, net zoals veel andere producten, zo zijn voor- en nadelen. Het is maar net waar jij veel waarde aan hecht. Kunstgras zorgt er in ieder voor dat je gazon er altijd fraai bij ligt!

Spanning op de woonboerderij

spanning op je woonboerderij

Je hebt een mooie woonboerderij gekocht met een flink stuk land, langs een slingerende weg in de polder. Je voelt je al aardig opgenomen in de dorpsgemeenschap en je zit ook in het verenigingsleven. Er staat veel vee in de weilanden in je denkt erover zelf ook paarden te gaan houden. Het toeval wil dat je buurman, Douwe, net bezig is de bestaande omheining te onderhouden. Je trekt je rubber laarzen aan en je gaat eens kijken.

Douwe heeft al zijn vee, stiertjes, naar een ander weiland gebracht waar de afrastering nog compleet is. Je wil niet dat ze de weg op lopen, grinnikt hij als ik hem vragend tegemoet loop. De meeste houten palen zijn nog wel in orde maar hier en daar hebben de jonge stieren de draden volkomen weggetrokken en is het op veel andere plaatsen losgeraakt. Herstellen moet, maar het is niet zo moeilijk en het werk valt wel mee. De losse en vernielde draden oprollen en wegvoeren. Een paar nieuwe palen zetten en dan het nieuwe draad op de goede plaats aanbrengen. Dit draad moet je daarna aan de houten ronde palen bevestigen. Bekijk professionele stroomgeleiders bij BUMA handel.

Zet je draad op spanning

Thuis aan de keukentafel heb je al een rekensommetje gemaakt en het blijkt allemaal wel mee te vallen. Douwe heeft je verteld dat je voor paarden drie geleiders moet plaatsen. Dat wil zeggen dat je het draad op drie verschillende hoogten aan de palen moet bevestigen. De laagste op 65 cm hoogte, de middelste op 100 cm en de bovenste op 135 cm. Je weet alleen niet of er voldoende palen zijn. De oude schuur heb je alleen nog maar even vluchtig bekeken maar na een grondige inspectie blijken er gelukkig ruim genoeg houten palen van 250 cm te liggen. Je moet nog eens even heel goed kijken hoe je buurman die draadspanners nou precies bevestigt en waarom eigenlijk? Hij is druk bezig met juist een draad er doorheen te steken als je aan komt lopen. De draadspanner maak je vast aan de houten paal door middel van een stukje draad aan het buitenste oog en aan de paal te bevestigen. Dan voer je het uiteinde van de draad op de rol door de opening van de draadspanner naar het draaisysteem binnenin de draadspanner. Met een steeksleutel kun je de draad perfect op spanning brengen. Doe dit na verloop van tijd weer een keer. Zo weet je zeker dat de draden te allen tijde goed strak staan en het land optimaal beschermen.

Bescherming

De draadspanners zijn vuurverzinkt. Zo zijn ze beschermd tegen weersinvloeden en gaan ze lang mee. Bovendien weet je dat hierdoor het weiland ook goed beschermd is en dat de paarden er niet zo gemakkelijk af kunnen lopen.

Dit artikel is geschreven door BUMA handel.

Relaxen in je tuin op hete zomerdagen – 5 tips

Parasol

Tip 1: de klassieke parasol

Om maar met een open deur te beginnen: een parasol is natuurlijk dé klassieker om schaduw op hete dagen te creëren. Al is het allang niet meer zo dat je dan zo een suffe parasol in je tuin moet zetten. Zo heb je ze tegenwoordig in allerlei uitvoeringen, van simpel en klassiek tot strak en design. En zowel met de standaard voet als in zweefparasol versie. Simpel, maar oh zo doeltreffend.

Tip 2: schaduw creëren met een tuindoek

Heb je bomen, palen of speeltoestellen staan? Kijk dan eens voor de mogelijkheden van een tuindoek. Door deze tussen een aantal objecten te spannen, creëer je eenvoudig wat extra schaduw. En ook leuk: qua uitvoering kun je er alle kanten mee op. Dus of je nu wat extra kleur aan je tuin wil geven of toch liever gaat voor een strakke uitstraling met een matte kleur, de keuze is helemaal aan jou.

Tip 3: afkoelen in je eigen privé zwembad

Heerlijk chillen in je eigen zwembad. Klinkt heerlijk toch? Maar ook duur. We snappen je helemaal, maar niets is minder waar! Zo heb je voor een paar tientjes al een eigen privé zwembad in je tuin staan. En dan hebben we het niet over zo een halfgaar plastic opblaasbadje. Ideaal om even lekker af te koelen of gewoon lekker rond te drijven. Let wel even op dat water reflecteert en je dus extra snel verbrandt. Zorg hier dus ook voor extra schaduw en creëer je eigen mini paradijs voor die hete zomerdagen.

Tip 4: een (cool) feestje met een partytent

Een andere eenvoudige manier om schaduw te creëren, is door een partytent neer te zetten. Hierdoor heb je altijd een koele(re) plek in je tuin waar je lekker kunt relaxen op je luxe loungeset. Een extra voordeel hierbij is dat je ook onderdak hebt als het weer je opeens trakteert op een stevige nazomerbui. Ideaal voor tijdens feestjes en barbecues zodat de boel niet in het water valt.

Tip 5: schaduw in je tuin voor de kids

Voor kinderen is het extra belangrijk dat ze beschermd worden tegen de zon. Een leuke manier om te zorgen dat de kids ook van die extra schaduw gebruik maken, is door het speels aan te pakken. Maak bijvoorbeeld een wigwam in de tuin met wat doeken, leg een tuinkleed met speelgoed neer of zet een zwembadje of mobiele zandbak onder bijvoorbeeld de parasol, tuindoek of partytent. Zo spelen de kleintjes ook tijdens een hittegolf verantwoord buiten en kijk jij op een afstandje relaxt toe vanuit je comfortabele tuinstoel met een verfrissend drankje (of wijntje/ biertje natuurlijk).

Dé specialist voor genieten in eigen tuin

Tot zover deze tips voor relaxen en afkoelen op hete zomerdagen. Direct aan de slag om jouw eigen relaxplek te creëren? Kijk dan op Tuinmeubelland.nl voor een zeer uitgebreid assortiment aan tuinmeubelen, parasols, partytenten, zwembaden en nog veel meer. Alles om deze zomer nog nét even extra van jouw tuin te genieten!

Tuinmeubellifestyle

 

Persoonlijk paradijs

Wanneer in Nederland de dagen weer langer worden en de kou weer plaatsmaakt voor een warme zonnestraal, ontstaat er in ons land een collectieve kriebel om zo veel en zo lang mogelijk buiten te zijn. Voor de geluksvogels die over een buitenplaatsje beschikken, is het ieder voorjaar weer even inventariseren of alle tuinbenodigdheden aanwezig zijn. Vooral in de grote stad er chronische tuinschaarste, en wordt er zeer creatief omgegaan met de beschikbare buitenruimte. Zo ontstaan er bijzonder mooie balkonnetjes en tuintjes, die veelal de persoonlijkheid van de eigenaar weergeven.

 

Zitten of loungen?

Een buitenruimte willen we het liefst zien als een oogstrelende plek. Een tuin of balkon dat zichtbaar als opslagruimte wordt gebruikt, is eigenlijk verspilling van een luxegoed. De meesten van ons willen het graag inrichten als plek om rust te vinden en om te genieten. De hamvraag die je je daarbij stelt is; hoe zet ik me neder? Oftewel; waar wordt de ruimte voor gebruikt? Ga je je balkon vooral gebruiken om op te ontbijten of juist te mediteren? Of zie je jezelf middagen lang borrelen bij een ondergaande zon? En dan de tuin; ga je er barbecueën of is het vooral een speelplek voor de kinderen? Of wordt het een combinatie van al het bovenstaande, om een zomer lang te genieten van frisse lucht? Op de 4 Seasons Outdoor store is inspiratie te vinden over hoe creatief om te gaan met jouw droomtuin, maak daar gebruik van.

 

Meubels als uitgangspunt

Met het beantwoorden van de vraag; ‘hoe maak ik gebruik van de buitenruimte’, maak je in principe al optimaal gebruik van die ruimte. Uiteindelijk is de frustratie van een kleine buitenruimte daarmee voor een groot gedeelte opgelost; je kan ervan maken wat je wilt, met de mogelijkheden die je hebt. De volgende stap is het inrichten van de ruimte. Een kort rondje webshoppen maakt al duidelijk dat er oneindige mogelijkheden zijn om een passend tuinmeubel te vinden. Van kleine houten ontbijtsetjes en andere zitjes speciaal voor smalle balkons, tot heerlijke uitgebreide loungesets voor in een tuin; je wilt eigenlijk nooit meer binnen zitten.

 

Maak het persoonlijk

Hoewel een grote tuin natuurlijk meer mogelijkheden biedt omdat je er wellicht een loungemeubel én een barset neer kan zetten, geeft een balkon de mogelijkheid tot het makkelijk verwerken van je eigen persoonlijkheid in de aankleding. Een barbecue past waarschijnlijk niet meer op je stadsbalkonnetje, maar urenlang lezen op een heerlijke loveseat; daar valt ook heel veel voor te zeggen. En wat de grote tuinen betreft; hoe geweldig is het als je meerder gedeeltes in de tuin kan inrichten als op zichzelf staand eilandje. Daar waar de zon schijnt, of juist waar er koele schaduw valt, staat een bankje of een ligstoel die je kan gebruiken voor jouw gewenste functie. En als je het zat bent, schuif je gewoon weer door naar het volgende plekje. Een feestje in de tuin wordt op de manier ook een belevenis; gasten kunnen zich naar behoeven verplaatsen en geeft een natuurlijk dynamische sfeer. Zo krijgt elke buitenruimte die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 

Laat je informeren

Spelen met de omvang van buitenruimtes is niet altijd makkelijk. Maar het scheelt veel gedoe als je je goed voorbereid door je te laten informeren. Tuinmeubelspecialisten hebben hier ruim ervaring mee, en zullen je met plezier vertellen over de mogelijkheden, ongeacht de grootte of budget van jouw beoogde wensen. Waarschijnlijk is jouw buitenruimte er een waar je nog seizoenen lang gebruik van zult maken, en haal je er het meeste uit wanneer je er wat tijd en aandacht aan besteed. Zo maak je van een gewone tuin of klein balkon, een persoonlijk paradijsje.

 

5 ideeën voor het inrichten van je grote tuin

Inrichten grote tuin

Een grote tuin biedt volop ruimte om al je tuindromen waar te maken. Een fijn terras, een hangmat tussen de bomen, een buitenkeuken, moestuin of je eigen hockeyveld; alles is mogelijk. Mits je natuurlijk beschikt over groene vingers, ruimtelijk inzicht en genoeg creativiteit. Het inrichten van een grote tuin is namelijk zo eenvoudig nog niet. Daarom helpen wij je graag op weg met 5 goede ideeën.

1. Creëer meerdere zithoekjes

Als je over een grote tuin beschikt, dan wil je daar natuurlijk ook optimaal van profiteren. Denk bijvoorbeeld aan ’s ochtends ontbijten in de eerste zonnestralen op het terras, een boek lezen in een knus hoekje met prachtig uitzicht en ’s avonds marshmallows roosteren en eindeloos relaxen bij de vuurkorf. Door gebruik te maken van planten en natuurlijke materialen als afscheiding creëer je gezellige zithoekjes zonder dat je tuin te druk wordt.

2. Verras met verschillende looppaden

Die gezellige zithoekjes wil je natuurlijk met elkaar verbinden door middel van looppaden. Denk hier van tevoren goed over na. Je keuze bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van je tuin. Bovendien is bestrating relatief duur in vergelijking tot bijvoorbeeld de beplanting. Niet iets dus wat je achteraf nog even makkelijk aanpast. Je kunt natuurlijk voor strakke rechte paden kiezen, maar vaak is het in een grote tuin spannender om te werken met een boogvorm, een zigzag-pad of een onderbroken pad.

3. Kies een eyecatcher

Geef je tuin je eigen unieke stempel door te kiezen voor een bijzondere eyecatcher zoals een bijzonder kunstwerk, een grote vijver met loopbrug, een mooie waterpartij of een fraai tuinhuis. Zorg er wel voor dat het past bij de rest van je tuinontwerp en de stijl van je tuin. Vind je dit lastig? Schakel dan de hulp in van een tuinarchitect die je kan helpen met het ontwerpen van jouw droomtuin.

4. Realiseer een natuurlijk grasveld

Niets lekkerder dan spelen, liggen en op je blote voeten door het gras rennen. Een natuurlijke grasmat is niet alleen fijn in een kindvriendelijke tuin, ook veel volwassenen zijn er dol op. Een mooi strak gazon laat je tuin namelijk nog groter lijken dan ‘ie al is. Bedenk wel dat het gazon vaak het meest arbeidsintensieve onderdeel van je tuin is. Regelmatig grasmaaien, bemesten, sproeien en het onkruidvrij houden van het gras horen er allemaal bij. Maar dan word je wel beloond met een prachtig groen stukje tuingeluk.

5. Ga voor volume

In een grote tuin mag je best een beetje los gaan met grote beplanting. Kies daarbij voor een goede basis in de vorm van vaste planten die weinig onderhoud nodig hebben. Vul dit aan met seizoensbloeiers en planten in verschillende potten en bakken. Ook bomen kunnen een prachtige toevoeging zijn voor je grote tuin. Ze geven natuurlijke schaduwplekken en extra privacy. Laat je wel altijd goed voorlichten over de groei en het onderhoud van een boom, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Goede voorlichting is sowieso onmisbaar als het gaat om het inrichten van een grote tuin. Een hovenier kan je helpen met slimme tips en trucs en je wijzen op zaken waar je zelf waarschijnlijk nog niet aan gedacht hebt. Zodat jij straks onbezorgd kunt genieten van jouw droomtuin.

Zo maak je van jouw tuin een paradijs deze zomer

Zo maak je van jouw tuin een paradijs deze zomer

De tuin is er voor veel mensen maar voor één ding: het is de plek waar je lekker wilt kunnen zitten wanneer het kwik naar grote hoogten stijgt. Dat betekent echter wel dat het zeer belangrijk is dat je tuin ook zitklaar is. Met deze tips maak je van jouw tuin het perfecte paradijs waar je eigenlijk altijd wel zou willen zijn. Dat gaat bijvoorbeeld over jacuzzi’s, maar ook over een aantal andere zaken.

Bubbels

Je kunt er eigenlijk niet omheen. Wil je echt relaxen in de tuin, dan doe je dat door te kiezen voor veel bubbels door een jacuzzi te kopen. Misschien denk je dat jouw tuin daar niet geschikt voor is, maar dan heb je het toch echt mis. Het is namelijk wel degelijk zo dat er voor elk type tuin een geschikt model te vinden is. Wanneer je dus echt lekker wilt kunnen ontspannen in de zon, dan doe je dat op deze manier. Dit is alvast het belangrijkste begin.

Zithoek

Hoewel je het misschien wel zou wensen, kan je natuurlijk niet dag en nacht in de jacuzzi blijven rondhangen. Het is dus belangrijk om naast de bubbels ook nog een andere plek te hebben waar je lekker kunt ontspannen. Dat doe je door ervoor te zorgen dat er in ieder geval een goede zithoek in je tuin aanwezig is. Die maak je bijvoorbeeld met behulp van een paar mooie tuinmeubels die goed passen in je tuin. Zo kan je dus ook even ontspannen zonder dat er water aan te pas hoeft te komen.

Geur en kleur

Stimuleer je zintuigen. Iedereen weet immers hoe belangrijk dit is voor het juiste gevoel. Daarom zorg je dus dat er mooie bloemen en planten in je tuin staan die de juiste kleur hebben en de juiste geur verspreiden. Je maakt het daarmee een wel erg fijne plek om in te zitten. Bedenk je daarbij ook goed, ons beeld van een paradijs betreft vaak ook exotische oorden vol met mooie geurende bloemen in alle kleuren. Daarmee is dus direct ook aangegeven waarom dit zo belangrijk is.

Tuinmeubels en matraskussens: de vier grootste tuintrends (2018-2019)

Veel mensen kijken uit naar de lente en zomer. Want wat is er meer ontspannen dan, met een lekker drankje, heerlijk in de tuin te zitten en je te laten bruinen door de stralen van de zon? De vraag stellen is hem beantwoorden. Vrijwel niets is namelijk relaxter dan genieten van de rust en de ruimte in jouw tuin

Omdat de tuin zo’n belangrijke plek is om tot rust te komen, is het noodzakelijk dat je je helemaal thuis voelt als je de achterdeur uitloopt. Zorg daarom dat jouw achtertuin een inspirerende plek is en een verlengstuk van je woonkamer. Dit kun je doen door aandacht te besteden aan gras, planten, bloemen en heggen. Maar minstens even belangrijk zijn comfortabele en sterke tuinmeubels en tuinkussens, zodat je heerlijk kunt ontspannen. 

De nieuwste trends qua tuinmeubels en tuinkussens 

Als je een trendy en eigentijdse tuin wilt, is het slim om de laatste trends op het gebied van tuinmeubilair, tuinkussens en accessoires goed in het oog te houden. Wat zijn momenteel de vier meest actuele trends voor het seizoen 2018-2019 op het gebied van tuinspullen? 

Trend 1: moderne, strak ontworpen tuinmeubels

Een van de grote trends in 2018 en 2019 is strak, rechthoekig tuinmeubilair. Tuinbanken, bijzettafels en tuinstoelen die rechte lijnen hebben en ondersteund worden door metalen poten of draagsystemen, zijn momenteel erg in trek. En dat is niet zo vreemd, omdat ze een ontspannen en luchtige uitstraling hebben. Precies: het gevoel dat je in jouw tuin wilt oproepen, want in de achtertuin kom je het liefste tot rust. De meubels voor in de tuin zijn niet alleen strak en degelijk, maar zorgen ook qua kleurstelling voor een relaxte atmosfeer. Populair zijn de natuurlijke kleuren lichtgroen en -bruin, net als de rustige kleuren grijs, gebroken wit en lichtblauw. Een echte trendkleur is denim drift. 

Trend 2: tuinmeubels met een industrieel ontwerp

Naast strak en rustgevend, is de praktisch ingerichte industriële tuin een hype. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van metalen en ijzeren materialen en stoere ontwerpen. Trendkleuren die jou industriële tuinstoelen, tafels en terras zowel een modern industriële als meer klassieke look geven zijn lichtgrijs, zwart, houtlook en donkergrijs. Dat zijn dit jaar dé kleuren als het gaat om industrieel ontwerp. 

Trend 3: matraskussens in zachte en strakke kleuren 

Tuinbankjes zijn helemaal hot deze lente en zomer, en ongetwijfeld ook in 2019. Want zonder modieuze en trendy matraskussens is de tuinbank natuurlijk niet af! Tegenwoordig zijn matraskussens voor buiten vooral gewild in zachte en strakke kleuren als lichtgrijs, grijs en denim blauw. Maar ook met chique beige en lichtroze matraskussens kom je dit seizoen modern en relaxed voor de dag! 

Trend 4: tuinmeubels en -kussens in landelijke en natuurlijke stijl 

Als één stijl nooit misstaat in een tuin, is het de altijd populaire landelijk-natuurlijke stijl. De landelijke stijl geldt dan ook als de onverslaanbare evergreen onder de tuinstijlen! Deze stijl creëer je door gebruik te maken van (licht)bruin houten tafeltjes, strakke (rieten) tuinstoelen en bijvoorbeeld mooie bloempoten en plantenbakken, ondersteund door een natuurlijk ogend kleed. Een natuurlijk design van de tuin kun je goed afmaken met lichte groene, grijze of lichtbruine matraskussens.

Tips voor het verbouwen van je tuin

Het verbouwen van je tuin kan veel problemen met zich meebrengen.  Je hebt  wellicht niet de juiste kennis in huis, hebt geen inspiratie voor het verbouwen van je tuin of je beschikt niet over de juiste apparaten. In dit artikel zal een indruk worden gegeven over deze drie gebieden. ‘

Niet de juiste kennis in huis

Dat je zelf niet de juiste kennis in huis hebt voor het verbouwen van je tuin is erg logisch. Een kleine verandering kan je wellicht nog wel zelf, maar bij het verbouwen van je hele tuin is expertise nodig. Het is daarom handig om een hovenier in te schakelen. Een hovenier heeft veel ervaring en kennis van verschillende tuinen. Een hovenier zorgt ervoor dat het verbouwen van je tuin een stuk makkelijker gaat.

Geen inspiratie voor je tuin

Inspiratie voor je tuin is ook nog een ding dat zeer belangrijk is voor het verbouwen van je tuin. Zonder inspiratie heeft het ook geen zin om te beginnen. Een hovenier kan je hier bij helpen. Je kan ook zelf informatie vergaren voor het verbouwen van je tuin. Online kan je veel van de laatste trends in tuinen vinden. Er zal vast wel iets voor je tussen zitten.

Juiste apparaten in huis

Voordat je gaat beginnen met het verbouwen van je tuin is het handig om alvast de juiste apparaten tot je beschikking te hebben. Deze apparaten zijn vaak duur en daarom is het beter om het te huren. Denk bijvoorbeeld aan graafmachines, een verhuislift en desnoods een hoogwerker huren voor hele grote tuinen.  Je kan ook een grondfreesmachine huren. Dit is een machine die ideaal is voor het middelzware en zware freeswerk. Het kan ook zo zijn dat je kleine producten nodig hebt zoals beschermings- of reinigingsmiddelen. Deze kan je ook online kopen.
Met de juiste kennis, inspiratie en apparaten in huis ben je klaar voor het verbouwen van je tuin.

Meer genieten van je tuin? Hoe doe je dat?

Het is weer zomer en dan wil iedereen weer naar buiten. Je wilt lekker in je tuin zitten met een boek of gewoon lekker met je oordopjes in, in de zon liggen om bruin te worden. Toch moet er elk jaar weer een hoop gebeuren voordat je de tuin in kan. Hier een aantal tips om te zorgen dat je meer gaat genieten van je tuin.

Veranda

Een droom van vele mensen, een veranda in de tuin. Doordat je droog kunt zitten kun je vaker naar buiten toe dan op dit moment. Want je gaat niet met regen in je tuin zitten. Door je veranda worden ook je tuinmeubelen beter beschermd en kun je hier langer mee doen en van genieten. Daarnaast zit je beter beschermd tegen de wind en kun je hier lekker genieten van je kopje koffie of ander drankje. Een veranda kun je het best kopen bij een verandaspecialist.

Lounge set

Koop voor onder de veranda een heerlijke lounge set. Ook zonder veranda is de lounge set een goede investering. Doordat je lekker zit zal je sneller geneigd zijn om naar buiten te gaan en hier te gaan zitten. Vaak gaan deze sets vele jaren mee, als je ze natuurlijk goed onderhoudt.

Ook kun je een vuurkorf of een terrasverwarmer aanschaffen zodat je langer buiten kunt zitten zonder dat je het koud krijgt. Door de aangename warmte kun je tot laat in de avond genieten van de gezelligheid met je vrienden en familie zonder dat jij je druk hoeft te maken over iemand die het koud heeft.

Kleuren in je tuin

Je moet je tuin ook aantrekkelijk maken. Ga in het voorjaar naar een tuincentrum en zoek hier leuke bloemen en planten op voor in de tuin. Speel met felle kleuren en laat je tuin weer tot leven komen. Als je dan de tuin in kijkt en je ziet al die kleuren wordt het al veel aantrekkelijker om in je tuin te gaan zitten. Of kiest voor een kunstgras tuin, dan is je tuin altijd groen!

Je terras restylen? Let op deze 5 dingen!

Je terras restylen Let op deze 5 dingen!

In de zomer kiezen veel mensen ervoor om buiten in de zon te zitten. Om buiten te kunnen zitten is een terras een veel gekozen optie. Een terras kan bijvoorbeeld bestaan uit betonnen tegels met daarop een loungeset of een eettafel met stoelen. Maar ook een terras heeft af en toe wat vernieuwing nodig. Dit kan komen omdat de meubelen beginnen te slijten, maar ook omdat je zin hebt in iets anders. Wat de reden voor een terras restylen is, er zijn een aantal dingen waar je op kan letten.

1 Materialen

Het materiaal wat je gebruikt voor een terras kan erg bepalend zijn. Heb je bijvoorbeeld een terras wat in de schaduw ligt en waar de zon nauwelijks komt. Kies dan bijvoorbeeld niet voor rubberen tegels als ondergrond, maar voor bijvoorbeeld stenen of beton. De rubberen tegels zullen niet snel kunnen drogen als het heeft geregend en daardoor kan er algengroei optreden, wat de tegels erg glad maakt. Wees je dus bewust van het materiaal waar je mee werkt.

2 De juiste planten kiezen

Ook het kiezen van de juiste planten kan een moeilijke keuze zijn. Er zijn bijvoorbeeld planten die veel water nodig hebben, maar ook planten die juist heel veel zon nodig hebben. Kies er dan voor om de zonplanten ook in de zon te plaatsen. De waterplanten kunnen dan juist in de buurt van een vijvertje of een regenton, zodat het makkelijk is om ze water te geven.

3 Stoelen en tafels

Een terras is niet af zonder een goede tafel en stoelen. Tafels zijn er in vele maten en materialen te vinden. Het kan dan een moeilijke keuze zijn om de juiste te kiezen. Ook voor de stoelen geldt dat. Een tuinstoel moet natuurlijk vooral lekker zitten, zodat je lang in je stoel kan genieten van de zon.

4 Gras

Kies je er voor om gras bij je terras te nemen, dan is het ook goed om hier de voor- en de nadelen van te bekijken. Gras is goedkoop, maar het kost wel veel tijd en energie. Gras moet bijvoorbeeld gemaaid worden en heeft af en toe kunstmest nodig. Let er daarnaast wel op dat gras de winter wel moet overleven en dat je ook in de winter het gras moet onderhouden. Geen zin en tijd voor onderhoud? Een kunstgras balkon is ook heel mooi!

5 Schoonmaken

Een terras moet natuurlijk ook bijgehouden worden en heeft zo en af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met schoonmaakazijn of een hogedrukspuit. Met een hogedrukspuit kan je makkelijk alle groene aanslag verwijderen. Ook schoonmaakazijn kan hiervoor dienen en is een goedkopere optie dan een hogedrukspuit. Dit kost echter wel meer tijd en energie.

5 manieren om je tuin helemaal af te maken

5 manieren om je tuin helemaal af te maken

Als het eenmaal weer voorjaar is, springt bijna iedereen weer naar buiten om te gaan tuinieren. Het zonnetje komt weer door en dan is het extra lekker om weer buiten te kunnen zijn. Ook al is de regen wel goed voor de tuin. Om je tuin helemaal af te maken zijn er aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

1. Betonbielzen

Beton is niet iets wat je vaak ziet in tuinen en vaak hebben mensen er een beetje een statig beeld over. Beton wordt immers voor veel flats en andere gebouwen gebruikt. Echter kan beton een prima keuze zijn om te gebruiken in de tuin. Betonbielzen worden gebruikt als een soort omheining. Met behulp van betonbielzen kun je bijvoorbeeld een patroon in planten doorbreken en er zo een omrastering bij plaatsen. Op deze manier kan je verschillende ‘perkjes’ maken met planten en zijn ze toch van elkaar gescheiden voor een strakke uitstraling.

2. Planten

Iedere tuin bestaat uit planten. Platen geven een frisse en gezellige sfeer aan een tuin. Je kunt afwisseling in je tuin aanbrengen door een beetje te spelen met het soort planten. Maar voor de planten zijn er ook veel tips. Haal bijvoorbeeld regelmatig de uitgebloeide bloemen weg en vergeet niet om ze water te geven als het een droge periode is. Daarnaast is het ook belangrijk om de aarde goed te blijven schoffelen.

3. Een plekje om uit te rusten

Naast dat tuinen voornamelijk uit natuur bestaan, is een plekje om te zitten ook een must voor de tuin. Met een eigen plekje in de tuin kun je genieten van de vogels en de tuin zelf. Zo is het idee om een terras aan te  leggen en daarbij een loungeset te plaatsen. Ook een eettafel voor buiten is een optie, omdat je op deze manier ook fijn buiten kan ontbijten of kan dineren.

4. Een barbecue

Een andere optie om te dineren in de tuin is een barbecue. Bij het kleinste zonnestraaltje rent half Nederland naar de slager om vlees en vis in te slaan, om het vervolgens buiten op de barbecue op te bakken.  Een barbecue is dus ook iets wat niet kan ontbreken in je tuin.

5. Een regenton

Waar veel mensen niet aan denken is een regenton. Een regenton vangt de regen op en bewaart dit in de ton, zoals de naam al zegt. Een regenton is makkelijk te gebruiken om de tuin water te geven. Dit is ook nog eens erg duurzaam, omdat het gevallen water zo hergebruikt kan worden, in plaats van water uit de waterleiding te gebruiken. En daarnaast is het ook nog eens gratis.

Zo maak je je tuin klaar voor het nieuwe seizoen

Zo maak je je tuin klaar voor het nieuwe seizoen

Een tuin is een eeuwigdurend project. Dat komt onder andere doordat er van alles groeit en bloeit en je dit altijd moet bijhouden. Daarnaast heb je natuurlijk ook verschillende bloemen en planten die het in verschillende jaargetijden goed doen. Bovendien moet je ook nog eens zorgen dat je je op je gemak voelt in je eigen tuin wanneer het tijd is om erin te zitten. Daarom is het goed om je tuin klaar te maken voor het volgende seizoen. Dat doe je als volgt.

Een plek om te zitten

Wanneer het voorjaar aanbreekt en de momenten om in de tuin te zitten steeds vaker voorkomen en de dagen steeds langer worden, dan is het wel zaak dat je ook echt in je tuin kunt zitten. Dat doe je bijvoorbeeld door te zorgen dat je tuinspullen op orde zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een goede parasol. Zo kan je wat schaduw creëren op warme dagen met een felle zon. Te veel zonlicht is immers ook weer niet zo goed. Een goede bescherming daartegen is dus een essentieel element.

Zorg voor rust

Het is belangrijk dat je tuin rustgevend is. Daarom is het belangrijk om al vroeg aan je tuinwerkzaamheden te beginnen en alles wat uitgegroeid is te snoeien of te verwijderen, zolang je dit wel op het juiste moment doet natuurlijk. Daarnaast is het slim om al snel wat vroegbloeiers te planten. Zo zit je direct al op je gemak in je eigen tuin. Uiteindelijk is dat een zeer belangrijke reden om een tuin te hebben natuurlijk. Zorgen voor rust is een belangrijke factor voor het plezier in je eigen tuin.

Bestrijden

Het groeien en bloeien geldt natuurlijk niet alleen voor de bloemen en planten die je in je tuin hebt staan. Ook het onkruid krijgt alle kans om zich te ontwikkelen. Daar wil je natuurlijk wel zo goed als dat gaat een stukje voor steken. Een slimme stap is vroeg beginnen. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter je het in de hand kunt houden. Het bestrijden doe je bij voorkeur op een natuurlijke manier en niet met allerlei chemische middelen.

Je ideale tuinhuis zetten? Let hier op!

De ideale plek voor je kinderen, maar ook voor de volwassenen om even lekker tot rust te komen of een gezellig avondje met je vrienden of vriendinnen te hebben. Dit is de plek waar 7 dagen per week je kinderen zullen relaxen met hun vrienden en er dus vaak zitten. Daarom wil je dus ook een perfect tuinhuis bouwen en er voor zorgen dat er niks aan mankeert. Om dit te voorkomen geven wij je een paar handige tips.

Fundering

Voordat je begint met nadenken over allerlei zaken rondom je tuinhuis zal je eerst een goede fundering moeten aanleggen. Het is namelijk niet prettig als je tuinhuis al na een paar weken wegzakt. Geef dus ook alles zijn tijd en ga niet gehaast te werk, laat zo bijvoorbeeld het beton dagen lang harden. Uiteindelijk zal je na het lange wachten meer plezier hebben van je tuinhuis.

De basis

De basis van een tuinhuis is een frame van hout waar je de wanden en het dak tegenaan gaat vastzetten. Het frame is gemakkelijk in elkaar te zetten, het enige wat je nodig hebt is genoeg hout. Bedenk in deze fase uiteraard wel waar je de deur en ramen wilt hebben voordat je zomaar begint.

Een dak boven je hoofd

De fundering ligt, de muren staan stevig, nu het dak nog. Allereerst zijn er verschillende daken voor een tuinhuis, zo heb je platte daken, groene daken maar ook daken met een punt.

Wanneer het om dakbedekking gaat is de keuze groot, zo kun je dus kiezen voor een dakbedekking waar je licht door heen wil laten komen maar ook een dakbedekking war helemaal geen licht doorheen komt.

 

Interieur

Wanneer je deze stappen allemaal hebt voltooid en je tuinhuis staat helemaal kun je dus gaan nadenken over het interieur. Wat ga je er allemaal in kwijt kunnen en wat wil je er allemaal in kwijt? Een tuinhuis is meestal niet zo gigantisch groot, denk dus bij het plaatsen van meubels etc. aan de grootte en plaats niet zomaar iets heel groots waardoor je daarna geen ruimte meer over hebt.

Ook heeft een tuinhuis vaak een schuin dak en dit betekent dat je dus moet gaan opletten met bijvoorbeeld telvisies ophangen en andere zaken. Aangezien een tuinhuis toch minder kan lijden dan een huis wil je er ook voor zorgen dat je zo veel mogelijk kan ophangen zonder spijkers of gaten in de muur te gebruiken.

6 inspirerende ideeën voor jouw tuininrichting

6 inspirerende ideeën voor jouw tuininrichting

Er zijn vele manieren waarop je jouw tuin in kunt richten. Je kunt een bepaalde stijl hanteren en kopen of je knutselt en klust zelf bijvoorbeeld een tuinhuisje in elkaar. Je tuin inrichten, kun je naar believen doen. Er zijn vele trends of ideeën op het internet hierover te vinden waaruit je inspiratie op kunt doen voor jouw eigen tuin. Hieronder volgen 6 ideeën die jou een eindje op weg kunnen helpen bij het inrichten van jouw tuin.

 

 1. Deel jouw tuin op in delen

Door je tuin op te delen in delen, kun je meerdere inhoeken van jouw tuin, indien aanwezig, benutten en er iets leuks van maken. Hierbij kun je strategisch gebruik maken van de gang van de zon. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een organisch in elkaar over lopende tuin te creëren. De mogelijkheden om jouw tuin in te richten naar jouw wensen en budget, zijn er vele. Ruim plaats in voor bijvoorbeeld een tuinhuisje, zitje, wandelpad, fontijn, vijver of iets dergelijks. Denk goed na over hoe je jouw eigen tuin in zou willen delen. Denk er ook aan dat je niet per se alles in een keer hoeft in te richten, mochten de financiën even niet meezitten.

 

 1. Maak een veranda of terrasoverkapping met een deur naar binnen/buiten

Op jouw veranda of onder jouw terrasoverkapping kun je bijvoorbeeld bij mooi of slecht weer gaan zitten. Ideaal ook als je bezoek wilt ontvangen en hiermee buiten zou willen gaan zitten en chillen. De deur naar de veranda kun je naar believen uitkiezen; zo kun je bijvoorbeeld een glazenschuifdeur nemen of een houten.

 

 1. Maak ergens in de tuin een zitje

Het is altijd fijn als je bezoek in jouw tuin kunt ontvangen. Maak daarvoor plaats door een zitje in te richten eventueel met brocante, huiselijke artikelen. Of je nu kiest voor gietijzeren stoelen, een marmeren tafelblad of bijvoorbeeld voor een houten zitje in Scandinavische stijl; er zijn vele stijlen maar ook combinaties van stijlen of artikelen mogelijk.

 

 1. Zorg voor flora en fauna in jouw tuin

Mooie planten en bloemen in jouw tuin misstaan nooit en kunnen jouw tuin aanzienlijk verfraaien. Ga hiervoor naar het plaatselijk tuincentrum. Richt bijvoorbeeld een tuin in met Japanse bloemen en zwerfkeien. Sla ergens een plant met pot op de kop en zet deze ergens neer in jouw tuin. Eventueel kun je perkjes maken of een klimop aan de muur kwijt. Een mooie rozenkrans of bijvoorbeeld een bepaald type boom in de tuin; laat je goed informeren over het soort plant.

 

 1. Scherm jouw tuin af van eventuele buren

Zorgen de buren voor overlast of wil jij jouw tuin schutten tegen bepaald geluid? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een scherm te laten plaatsen, een schutting neer te zetten of om bomen te planten zodat anderen niet in jouw tuin kunnen kijken en jouw tuin een afgesloten geheel vormt.

 

 1. Schakel eventueel hulp in bij het inrichten of ontwerpen van jouw tuin

Dit kun je doen door tuinontwerpers via het internet bij jou in de buurt te vinden en te raadplegen om hiermee in samenspraak een inventarisatie van de mogelijkheden te doen. Zij kunnen hun materialen en kennis toespitsen op jouw wensen en al naar gelang dit de bedoeling is. Je kunt bijvoorbeeld een traditionele, moderne of wilde tuin creëren. Zolang het maar een tuin is die jou een goed gevoel en voldoening geeft.

Pimp je woning met deze 5 praktische toepassingen

Pimp je woning met deze 5 praktische toepassingen

Wonen is een lifestyle. Een levensstijl die je helemaal zelf kunt bepalen en inrichten. Je kunt aan allerlei aspecten van jouw woning aandacht besteden tot in de details toe. Hieronder vind je enkele praktische tips om jouw woning te verfraaien. Natuurlijk zijn er nog meer tips en aandachtspunten mogelijk. Je hoeft het internet maar af te struinen om ideeën over trends, stijl en inrichting op het spoor te komen. Doe daar vooral jouw voordeel mee want zo leer je jouw smaak verfijnen wat betreft de inrichting van jouw woning.

 

 1. Hanteer een bepaalde stijl.

Een mens kan allerlei kunstgrepen plegen om de eigen woning precies naar de zin te maken. Dit kan bijvoorbeeld liggen in het hanteren van één bepaalde stijl bijvoorbeeld qua kleur en patroon behang. Kijk maar eens op het internet of weet je misschien al weet welke stijl behang bij jou en jouw gezin past? Wellicht kies je voor een retro-behang of vind je wit voldoende?

 

 1. Volg trends of juist niet

Bekijk eventueel de trends om de inrichting van jouw woning met de tijd mee te laten gaan. Wil je bijvoorbeeld een moderne inrichting met plaats voor metalen voorwerpen, abstracte figuren en een glad, strak interieur? Of zoek je eerder naar de richting van een interieur met houten vloer of meubels met een traditionele uitstraling? Ook dan kun je dan jouw aankopen daarop aanpassen.

 

 1. Vergelijk verschillende aanbieders

Producten, onderdelen of meubels zijn volop aanwezig tegenwoordig en je kunt dus kiezen uit een breed assortiment aangeboden door verschillende bedrijven of winkels. Kies jouw meubels en interieur uit met een verstandig zelfgekozen budget, je zult zien dat dit de mogelijkheden enigszins beperkt. De prijzen voor artikelen die online besteld kunnen worden en binnen no time bezorgd worden bij jou kunnen onderling erg sterk verschillen. Afhankelijk van de leverancier en het merk betaal je meer of minder voor de inrichting van jouw woning.

 

 1. Pas je aan het weer aan

Stem de inrichting van jouw woning af op de wisseling van de jaargetijden, seizoenen of feestvieringen. Dit kan ervoor zorgen dat je een gevoel van warmte binnen jouw woning creëert omdat je bewust bent van wat er speelt in de wereld of wat betreft het weer buitenshuis. Door je inrichting en accessoires uit te kiezen naar bepaalde veranderingen in de omgeving of het weer, kun je jouw woning dat extra vleugje sfeer verlenen waardoor jij en anderen zich thuis kunnen voelen in jouw woonruimte.

 

 1. Laat een carport of bijvoorbeeld een glazen schuifdeur plaatsen

Heb je altijd jouw auto’s al eens willen kunnen stallen onder een carport van bijvoorbeeld metaal of kunststof? Of wil je tussen de veranda en de woonruimte in een glazen schuifdeur? Dan zijn hier vele mogelijkheden toe. De carport zal bepaalde afmetingen en een bepaalde look krijgen. En je kunt kiezen uit verschillende modellen schuifdeuren met twee of meer deuren of klinken.

Voor ieder wat wils, een groot aanbod tuinmeubelen

Bij het aanschaffen van tuinmeubelen is het heerlijk dat er een groot aanbod is natuurlijk. Toch is het soms ook iets te veel van het goede en daarom willen wij jou graag helpen bij het maken van een keuze op het gebied van tuinmeubelen. In drie stappen kun jij een keuze maken voor tuinmeubelen en kun je heel gemakkelijk achter jouw stijl komen.

Romantisch, industrieel of modern er is een stijl voor iedereen

Iedereen heeft een eigen stijl en het is fijn om dat ook in een tuin te kunnen doorvoeren. Misschien is het voor jou duidelijk welke stijl bij jou past maar soms is het lastig om te achterhalen welke stijl bij jou en jouw tuin past. Je kunt natuurlijk het beste naar jouw interieur kijken om zo de tuin een verlengde te maken van jouw huis. Hierdoor creëer je een hele fijne sfeer die in huis en tuin doorloopt. Bij een romantische stijl worden vaak rustige en lichte kleuren gebruikt en zachte materialen zoals hout. Bij een industriële stijl moet je deden aan veel staal en aluminium in combinatie met strakke en harde lijnen.  Modern is een middenweg tussen romantisch en industrieel, er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen en vormen. Je kunt natuurlijk ook een hele andere stijl in jouw tuin doorvoeren dan in jouw huis. Het is maar net wat jij graag wilt, nadat je een stijl gekozen hebt is het belangrijk welke vormen en materialen jij wilt laten terug komen in jouw tuin.

De vormen in jouw tuin: rond, vierkant, rechthoekig of ovaal

Meestal hebben mensen wel een voorkeur voor een vorm. Rechthoekig wordt vaak gebruikt bij tafels en rond wordt steeds vaker gebruikt bij de vorming van stoelen. Het is dus belangrijk om uit te zoeken welke vormen er bij jou en jouw tuin passen. Vormen geven een speciale sfeer aan een ruimte en ook aan een tuin. Een ronde vorm geeft een romantisch en rustig gevoel en past dus goed bij een romantische tuin. Een ronde tafel straalt vooral gezelligheid uit, je kunt daaraan met zijn alle eten en iedereen kan contact met elkaar hebben. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in de tuin. Een rechthoekige of vierkante tafel zorgt voor strakkere en hardere lijnen en past daarom meer bij een industriële of moderne stijl. Ovaal is een gulle middenweg die steeds vaker gebruikt wordt bij het stijlen van tuinen. Je vindt ook steeds meer tuinmeubelen die ovale vormen hebben. Het is duidelijk, er is genoeg aanbod in tuinmeubelen. Bijvoorbeeld bij de zaak Latour Lith Je kunt tuinmeubelen krijgen in alle soorten, maten, stijlen en materialen.

Materialen stralen allemaal een andere sfeer uit

Na het kiezen van vormen die jouw aanspreken is het belangrijk om een keuze te maken op gebied van materiaal. Er zijn tientallen materialen waar tuinmeubelen van worden gemaakt. Ieder materiaal straalt zijn eigen stijl weer uit in combinatie met een vorm. Rustige materialen zoals hout worden vaak gebruikt in een romantische tuin. Harde materialen zoals staal en aluminium worden meestal gebruikt in een industriële tuin. Maar je kunt ook zelf een stijl creëren door materialen en vormen te combineren. In een moderne tuin worden vaak vormen en materialen gecombineerd en zo wordt een hele unieke stijl gecreëerd. Bij het kiezen van materialen is het natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met de prijs. De prijs tussen verschillende materialen verschilt namelijk behoorlijk.  Tijdens het kopen van tuinmeubelen kun je ziet dat (hard)hout een stuk prijziger is dan bijvoorbeeld RVS of aluminium. Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met jouw eigen budget en de sfeer die het uiteindelijke materiaal geeft in jouw tuin.

Comfortabel vertoeven in jouw eigen tuin

Om het voordeel te gaan inzien van jouw tuin is het belangrijk dat er wel comfort aanwezig is. Je kunt niemand een plezier doen met een aantal uur zitten op een harde niet-comfortabele stoel of bank. Om ervoor te zorgen dat iedereen en voornamelijk jijzelf met plezier kan genieten van jouw eigen tuin is comfort zeker een must. Er zijn verschillende manieren waarop je comfort kunt creëren in jouw eigen tuin, de meeste manieren zijn makkelijk uit te voeren.

Kussens op stoelen en loungesets zijn onmisbaar

Het klinkt waarschijnlijk logisch, maar kussens zijn echt een belangrijk onderdeel in de tuin. Zeker bij het uitnodigen van vrienden of familie het niet fijn om iemand urenlang in een harde stoel te laten zitten. Het is dus belangrijk dat je goede kussens hebt die op de tuinstoelen- en banken kunnen. Zo kun je ervoor zorgen dat iedereen zich comfortabel voelt en nog langer kan genieten van de buitenlucht. Kussens kunnen jou ook goed de mogelijkheid geven om jouw tuin een persoonlijke tint te geven. De kleur, vorm en maat van kussens kan in vele gevallen zorgen voor een unieke uitstraling. Ben je de kleur, vorm of maat weer zat? Dan hoef je geen nieuwe bank of stoel te kopen maar kun je heel gemakkelijk de slopen verwisselen of een nieuwe kussentje kopen. Met kussens creëer je niet alleen comfort in jouw tuin maar ook een fijne sfeer.

Zorg voor beschutting met een parasol

We kennen het denk ik allemaal wel, je zit bij iemand in de tuin maar er is geen enkele vorm van beschutting. Het is natuurlijk heerlijk om af en toe lekker in de zon te liggen maar als je aan het eten bent dan is het niet altijd fijn om vol in de zon te zitten. Het is daarom belangrijk om jouw tuin comfortabel te maken met in ieder geval een vorm van beschutting. Je kunt natuurlijk niet zomaar een eikenboom uit de grond toveren en daarom is een parasol te beste oplossing. Een parasol kun je in allerlei soorten, maten en kleuren krijgen dus er is altijd wel een parasol die bij de sfeer in jouw tuin past. Een parasol kun je makkelijk verplaatsen en opbergen en zorgt voor voldoende beschutting. Zorg er wel voor dat je de parasol goed beschermt met een parasolhoes. Met het gezelschap waarmee je op dat moment in de tuin zit, kun je bepalen wie beschut zit en wie niet. Je geeft jouw gasten en jezelf dan de keuze voor zon of schaduw en dat is er comfortabel. Een reden om na een tijdje in de tuin weer naar binnen te gaan is namelijk vaak de hitte. Als je door middel van goede beschutting die hitte kan minimaliseren dan is er eigenlijk geen reden meer om de tuin te verlaten.

Bijzettafels kunnen niet ontbreken voor comfort in de tuin

Een bijzettafel is een tuinmeubel wat in veel tuinen ontbreekt maar toch echt soort voor veel comfort. Dit geldt zeker wanneer er geen eettafel of andere tafel aanwezig of dichtbij is. Je zit lekker met een aantal vrienden op de loungeset te kletsen en iedereen heeft iets te drinken. Het is vervelend om dit constant vast te houden en te zorgen dat het niet omvalt. Een kleine bijzettafel zorgt ervoor datje extra comfortabel kunt genieten van de zon en jouw drinken. Het staat veilig op het bijzettafeltje en er is geen risico dat het over jouw loungeset heen valt. Een bijzettafel is helemaal nodig als jij ook huisdieren hebt die in de tuin lopen. Zo kunnen ze eten & drinken minder makkelijk omstoten of ook een hapje nemen van jouw appeltaart. Een bijzettafel is een kleine toevoeging aan jouw tuin maar zorgt voor zoveel meer comfort. Degelijke bijzettafels van goede kwaliteit zijn bij 4 Seasons Outdoor store te vinden.

5 tips bij het onderhouden van je tuinhuis

De meeste tuinhuisjes tegenwoordig zijn van hout. Een houten tuinhuisje zorgt voor een rustieke uitstraling in de tuin en daarom kiezen veel mensen hiervoor. Om de levensduur van je houten tuinhuis te verlengen, is het belangrijk dat je het goed onderhoudt. Hieronder volgen vijf tips die je hierbij kunnen helpen.

 

 1. Houd de regelmaat erin

Deze tip klinkt erg vanzelfsprekend, maar zo werkt het in praktijk vaak helaas niet. Echter is het wel belangrijk dat je regelmatig checkt of alles nog in goede staat is, want zo kun je tijdig maatregelen treffen wanneer dit niet het geval blijkt te zijn. Het is daarom aan te raden om bijvoorbeeld elk voorjaar een grote check-up te doen. Op deze manier zal je de levensduur van je tuinhuis aanzienlijk kunnen verlengen.

 

 1. Impregneren

Impregneren houdt in dat je het materiaal van het tuinhuisje doordringt met een andere stof, en zo dus zorgt dat het tuinhuisje bijvoorbeeld waterafstotend wordt. Ook kun het hout van je tuinhuisje impregneren met een schimmelcoating. Wanneer je besloten hebt je tuinhuis te impregneren, kun je dit het beste doen voordat het huisje in elkaar staat. Je kunt dan namelijk nog goed bij alle hoekjes en gaatjes.

 

 1. Verven

Een andere manier om de levensduur van je tuinhuis te verlengen, is door hem te verven. Met goede verf kun je hetzelfde effect bereiken als met impregneren. Wel is het zaak dat je dan dus goede verf koopt, die daadwerkelijk water-, schimmel- en insectenafstotend is. Naast het feit dat goede verf de kwaliteit van je tuinhuis verlengt, kan het ook zorgen voor een extra touch.

 

 1. Kies de goede soort hout

De meeste tuinhuisjes zijn van vuren hout. Deze houtsoort is echter gevoelig voor houtrot en gaat daarom onbehandeld maar kort mee. Andere houtsoorten gaan langer mee, dus het is het overwegen waard om voor een andere soort te kiezen. Ook zou je eventueel zelfs voor heel andere materiaal kunnen kiezen, zoals bijvoorbeeld kunststof. Het is bij de aanschaf in ieder geval belangrijk dat je je erin verdiept. Mocht je hierin vastlopen, kun je altijd advies inwinnen van een professioneel bedrijf. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Blokhutwereld.

 

 1. Vergunning

De laatste tip bestaat uit het aanvragen van de juiste vergunning. Bij de bouw van sommige tuinhuisjes heb je een vergunning nodig van de gemeente. Denk hier dus aan en zorg dat je dit tijdig uitzoekt. Het zou immers zonde zijn als de bouw van je tuinhuisje niet door kan gaan, omdat je vergeten was de juiste vergunning aan te vragen. Ook moet je in sommige gevallen de duur van de vergunning verlengen.

Als je alle bovenstaande tips hebt opgevolgd, dan wordt het onderhoud van jouw tuinhuis appeltje eitje.

Speeltoestellen en schommels in de tuin

grootplezier speeltoestel

Menig ouder zou zijn kind er een enorm plezier mee doen, een speeltoestel in de tuin. Kinderen zeuren er vaak tijden over; een trampoline, een glijbaan of een schommel. Ouders twijfelen vaak over de aanschaf van een speeltoestel, het neemt namelijk nogal wat ruimte van je tuin in beslag en daarnaast zit er een behoorlijk prijskaartje aan. Echter kan een speeltoestel wel bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Door middel van speeltoestellen kunnen kinderen bijvoorbeeld hun coördinatie en evenwicht verbeteren. Daarnaast ontwikkelen kinderen kracht door lekker actief bezig te zijn. Los van de fysieke voordelen, is een speeltoestel ook een stimulans om kinderen naar buiten te krijgen. Kinderen vinden het vaak hartstikke leuk om op een speeltoestel te spelen, en kiezen misschien wel sneller voor de schommel dan voor de Playstation.

Waar moet je op letten bij de aanschaf

Wanneer je dan eenmaal, tot groot geluk van je kinderen, besloten hebt een speeltoestel aan te schaffen, dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Het belangrijkste is de veiligheid van het toestel dat je koopt. Je kinderen zijn je dierbaarste bezit, en je wil natuurlijk absoluut voorkomen dat hen iets overkomt. Let er daarom op dat het speeltoestel gecertificeerd is en voldoet aan alle actuele veiligheidsnormen. Ook is het belangrijk dat je bij zo’n investering erop let dat het speeltoestel lang meegaat. Let dan ook op de kwaliteit van het materiaal. Kijk bijvoorbeeld naar reviews van eerdere ervaringen, zo weet je beter waar je aan begint bij de koop van het speeltoestel. Om zeker te zijn van deze zaken, kun je contact opnemen met een speciaalzaak als bijvoorbeeld Grootplezier. Zij kunnen je advies geven en helpen bij de installatie van het toestel.

Welk speeltoestel moet je kiezen

Eenmaal verdiept in de wereld van speeltoestellen, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Je hebt keus uit trampolines, schommels, zandbakken, glijbanen en ga zo maar door. Vaak worden deze dingen gecombineerd in één groot speeltoestel. Let bij de aanschaf dan ook op welke attributen bij het toestel geleverd worden en luister naar de wensen van je kinderen om teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast zijn de goede afmetingen ook cruciaal, het zou zonde zijn als blijkt dat de glijbaan net te ver uitsteekt en dus niet in de tuin past. Ook wil je dat de vorm van het speeltoestel een beetje past bij je tuin, dus dit is ook iets om op te letten. Mocht de aanschaf van een speeltoestel leiden tot stress bij jou als ouder, onthoud dan in ieder geval één ding: je doet je kinderen een heel groot plezier.

Geef uw tuin een make-over

Geef uw tuin een make-over

De tuin is een plek om lekker in tot rust te komen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat uw tuin er ook rustgevend uitziet. Wanneer er te veel dingen niet op orde zijn, dan wordt u er eerder onrustig van. Dat begint natuurlijk al met het kiezen van goede tuinmeubelen, bijvoorbeeld in de tuinmeubelshop. Lekker kunnen zitten is alvast een goede stap. Dat neemt niet weg dat uw tuin mogelijk nog beter wordt van een goede make-over. Dat kan met de volgende stappen worden gedaan.

Onkruidvrij maken

De eerste stap is het wegnemen van de grootste doorn in het oog. Dit is eigenlijk altijd het onkruid. Dit groeit en groeit en is nu eenmaal niet te voorkomen. Het is echter wel belangrijk om dit goed bij te houden. Wanneer u hier altijd snel bij bent, dan kan er ook geen wildgroei ontstaan. Zo blijft de tuin er mooi en netjes uitzien en is het een stuk fijner om erin rond te dwalen wanneer het lekker zomers weer is. Er zijn veel verschillende manieren om de tuin van onkruid te ontdoen.

Plant leuke bloemen en planten

Een tuin vol met gras of tegels is vaak voor velen gemakkelijk. Het is echter niet direct de meest aantrekkelijke vorm van tuinarchitectuur. Daarom is het altijd aan te raden om er een aantal leuke planten en bloemen in te planten. U kunt dit op veel manieren aanpakken. U kunt bijvoorbeeld hoekjes inrichten. U kunt echter ook potten op de tegels zetten. Zo kan u er ook nog in variëren wanneer u hier behoefte aan heeft. Dit houdt de tuin ook aantrekkelijk.

Maak zithoekjes

Wanneer u dan toch nieuwe tuinmeubelen koopt, zorg dan ook direct voor een leuke plek om ze neer te zetten. Maak dus specifieke zithoekjes waar u uw meubels kan plaatsen. Door dit leuk in te richten nodigt het uit om er ook echt plaats te nemen. Zorg bijvoorbeeld voor ruimte voor een parasol, zet er een goede tafel bij en zorg dat u veel te zien heeft in de tuin. Dit zorgt voor het ultieme gevoel van ontspanning in de eigen tuin. Dit is misschien wel de belangrijkste reden voor een make-over.

Verticaal tuinieren

tuinieren groenten

Woon je in de stad, maar wil je toch je eigen groenten- of kruidentuintje? Of wil je gewoon wat meer bloemen in je buurt? Dit kan perfect op een kleine oppervlakte op je balkon of je terrasje. Met wat handigheid en een minimum aan materialen kun jij een groene stadswoning creëren waar je heel wat plezier aan beleeft!

De verticale tuin: een bron van vitamientjes!

Elke klusjesman of -vrouw kan zijn of haar eigen stadstuintje creëren. Eigenlijk hoef je geen professionele klusjesman zijn om toch een groen plekje in de stad te scheppen. Kweek vanaf nu je eigen kruiden en groenten! Wij geven jou graag wat tips een inspiratie voor jouw eigen groene hoekje!

Paletten en houten bakjes

Een pallet is ideaal om een verticale tuin te maken. Zet ze op zijn kant tegen een muur. Haal, waar nodig, een paar dwarslatten er af en maak hiermee bakjes waarin je je planten kunt zetten. Een tweede manier is om houten bakjes op elkaar te stapelen. Denk bijvoorbeeld aan oude bierkratten of fruitkistjes. Stapel ze geschranst op elkaar doat je planten voldoende ruimte hebben om te groeien. Ook een opbergrek kan dienen om een heel aantal bloempotten met groenten of kruiden in kwijt te kunnen. Laat hangende planten mooi over de rand komen zodat ze je hele muur vullen.

Plantzakken, flessen, jerrycans, etc…

In de handel kun je plantzakken kopen. Zij zijn geschikt om bijvoorbeeld tomaten, paprika of zelfs aardappelen te kweken. Ze laten lucht door, zijn stevig en gaan een aantal jaren mee. Wil je je budget beperkt houden, ga dan op zoek naar plastiek flessen of jerrycans. Leg ze dwars, maak er een grote gleuf in en vul ze met aarde. Hang ze aan touwen op en je hebt een verticale tuin.

Laat je inspiratie de vrije loop

Voor je groene stadswoning is niets te gek. Zowel je voorgevel, je achtergevel als je balkon mogen eraan geloven. Het is niet alleen een bron van lekker voedsel, het is bovendien decoratief! Wissel groenten, kruiden en bloemen met elkaar af en maak er een kleurrijk geheel van. Wedden dat je van buren en vrienden heel wat positieve reacties krijgt? En wie weet krijg je navolging zodat op lange termijn je hele buurt groener wordt!

Dit zijn de voordelen van kunstgras

Er is de laatste tijd veel te doen over kunstgras. De korreltjes zouden een kankerverwekkende stof bevatten. Maar na onderzoek door verschillende erkende instanties is hiervan echter tot nu  toe geen bewijs gebleken. Je kunt kunstgras dus veilig en met een gerust hart gebruiken. En het heeft de nodige voordelen boven gewoon gras.

Nooit meer gras maaien
Het belangrijkste voordeel van kunstgras is ongetwijfeld dat je nooit meer hoeft te maaien. Veel mensen hebben een hekel aan deze klus, zeker als het om een flink grasveld gaat. Maar doe je het niet met enige regelmaat dan wordt het gras snel te hoog en komt er bovendien allerlei onkruid en wilde bloemen in te staan. Dan is maaien vaak niet meer mogelijk en moet je met de hand gaan knippen. En dat kost nog meer tijd dan met de grasmaaier aan de gang.

Ook groen gras als de zon niet schijnt
Als je “echt” gras wilt dan is het vaak een probleem om dat ook groen te houden in die hoeken van de tuin waar vrijwel geen zon komt. Als je daar kunstgras van Kunstgras-grastapijt.nl neerlegt dan los je het probleem meteen op. En als het eens een natte zomer is met veel buien en weinig zon hoef je ook niet bang te zijn dat het gras zal verrotten. Een echte grasmat houdt meestal niet zo van te veel nattigheid. De kans is dan  groot dat je de graszoden uiteindelijk moet vervangen omdat het gras niet meer wil groeien. Bij kunstgras speelt dit probleem uiteraard geen rol.

Ook geschikt voor op het balkon of dakterras
Wil je graag een fris groen tapijtje op je balkon? Dan is een kunststof grasmat ideaal. Het is ook een prima oplossing om je baby of peuter veilig buiten te laten spelen. Je kunt er ook zonder problemen een speeltoestel of een zwembadje op plaatsen. De ondergrond van kunstgras voorkomt dat je kind zich ernstig bezeert als het eens valt en het staat bovendien nog fleurig ook. Kunstgras is geschikt voor vele toepassingen en situaties, daarom vind je het ook in veel particuliere tuinen en niet alleen op de sportvelden.

Hoe maak ik mijn tuin gezellig?

loungeset

De tuin vormt voor veel mensen een plek om heerlijk te kunnen ontspannen na een lange werkdag. Zeker in de zomer staan veel tuin in bloei, wat de tuin tot een sfeervol en kleurrijk geheel maakt. Naast een combinatie van verschillende planten, struiken en bomen zijn er tal van andere mogelijkheden om je tuin gezelliger te maken. In dit artikel bespreken we een aantal elementen die je aan je tuin kunt toevoegen om hier een gezellige plek van te maken. Hoe zorg jij er momenteel voor dat je tuin gezellig is?

 

Maak gebruik van een mooie loungeset

Een van de mogelijkheden die je hebt om van je tuin een gezellige plek te maken, is het gebruik van een loungeset. Kijk bijvoorbeeld eens naar een loungeset van Fonteyn.nl! Deze aanbieder biedt een groot aantal verschillende tuinmeubelen aan, uiteenlopend van een complete loungeset tot losse fauteuils en tuinbanken. Met een loungeset kun je het terras opvullen, waardoor lege plekken worden tegengegaan. Heb je toch nog een lege plek op je terras? Kies dan voor een vuurtafel, een aantal bloempotten, of soortgelijke accessoires voor op je terras en balkon.

 

Combinatie van planten en struiken

Om je tuin van voldoende kleur te voorzien is het raadzaam om een combinatie te maken van verschillende planten, struiken en boompjes. Op internet vind je meer informatie over de bloeitijd en –periode van verschillende planten. Probeer deze combinatie zo samen te stellen dat er het gehele jaar iets in bloei staat! Daarbij is het in het geval van struiken leuk om te kijken naar de insecten die zij aantrekken. Plaats bijvoorbeeld een vlinderstruik in je tuin om in de zomer verzekerd te zijn van vrolijk fladderende vlinders! Dit is ook voor je kinderen een leuke toevoeging aan de gezellige sfeer in de tuin.

Natuurlijke omheiningen: welke opties zijn er?

Sfeervol wonen houdt niet op; ook buitenshuis wordt er volop moeite gedaan om de woonomgeving zo sfeervol mogelijk in te richten. Vooral in de zomer kun je genieten van de rust die je in je eigen tuin kunt vinden. Maar wat nou als je tuin grenst aan die van je buren, of als je een drukke weg langs je tuin hebt liggen? Een goede omheining is dan belangrijk om jezelf wat privacy en rust te gunnen. Er zijn ontzettend veel opties op het gebied van omheiningen. Zo kun je je tuin afbakenen met een betonnen muur of schutting van steen, maar je hebt ook de mogelijkheid om voor een natuurlijke omheining te gaan die bij de rest van je tuin inrichting past.

Omringd door groen

Er is niets zo groen als een omheining gemaakt van prachtige klimplanten. Vaak groeien dit soort planten ontzettend snel, waardoor je gauw genoeg een raster vol kunt laten groeien met deze natuurlijke afbakening. Om een omheining te maken van klimplanten kun je het beste een ijzeren raster rondom je tuin zetten. Door te kiezen voor klimplanten die het goed doen in het Nederlandse klimaat en ook in de winter groen blijven, kun je het hele jaar door genieten van al het groen. Planten zoals de klimop en kamperfoelie zijn bijvoorbeeld ideaal voor een natuurlijke omheining.

Natuurlijk hout

Wie zoekt naar echt puur natuur kan ervoor kiezen om een omheining te maken die helemaal uit hout gevormd is. Je kent misschien wel een gebruikelijke schutting gemaakt van hout, maar deze heeft niet de natuurlijke uitstraling die veel mensen zoeken. Een takkenwal heeft dit wel. Deze soort afbakening bestaat uit opgestapelde takken die tussen enkele houten palen op hun plek worden gehouden. Het maken van deze omheining is ontzettend simpel, en je hebt een eindresultaat dat erg natuurlijk oogt. Vooral met veel groen in je tuin is dit houtaccent een mooie toevoeging.

Stijlvolle stenen

Stenen komen in allerlei kleuren en maten voor. Dat betekent dat je altijd een steen uit kunt zoeken die perfect bij de rest van je tuin past. Wanneer je een omheining wilt maken van deze natuurlijke stenen, kun je ervoor kiezen om platte exemplaren te nemen en deze op te stapelen. Een andere manier is het vullen van een lege ruimte tussen twee wanden van gaas. Door het gaas kun je de stenen heel goed zien. Deze methode oogt modern maar tegelijkertijd ook natuurlijk. Zo combineer je het beste van twee werelden.

5 Tips voor een romantische herfsttuin

De herfst is één van de mooiste seizoenen in de natuur. Alleen in de herfst laten bomen en struiken hun mooiste kleuren zien. Veel mensen besteden niet zoveel aandacht aan hun tuin in de herfst en dat is best jammer. Buiten zitten wordt minder omdat de temperatuur lager wordt. Dus och, laat die tuin maar zitten, dat zien we volgend voorjaar wel weer. Terwijl juist in de herfst je tuin er prachtig bij kan liggen. Met deze tips geniet je ook in de herfst van een mooie tuin.

1. Mooie bloeiende planten voor de herfst

Behalve de bekende herfstasters zijn er nog meer planten die in de herfst of tot in de herfst hun bloemenpracht laten zien. Laat je door een vakman adviseren welke struiken en planten je in je tuin kunt zetten als je ook in de herfst van bloemen wilt genieten.

2. Gebruik een terrasverwarmer

Wil je toch buiten zitten terwijl het qua temperatuur eigenlijk niet aangenaam meer is? Je kunt gebruik maken van een gezellige terrasverwarmer. Hierin kun je hout maar ook andere materialen verbranden om een lekker warm vuurtje te stoken. Veel van deze terrrashaarden zijn veilig omdat ze gebruik maken van een gesloten verbranding. Direct contact met het vuur is dan niet mogelijk tenzij de deur wordt geopend om nieuw hout op het vuur te leggen.

3. Maak het gezellig met tuinmeubelen

Wil je ook in de herfst nog lekker buiten zitten, maak het dan gezellig en comfortabel met mooie banken en stoelen van Tuinmeubelen.nl. Hier vind je een ruime keuze aan meubels voor in je tuin in diverse uitvoeringen. Kies een heerlijk comfortabele loungeset, een mooie tuintafel of gezellige stoelen voor op het terras. En vergeet ook zeker de terrasverwarming niet meteen mee te bestellen voor extra comfort als het ’s avonds snel afkoelt.

4. Maak de tuin alvast klaar voor de winter

De herfst is ook de tijd om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen. Wil je in het voorjaar genieten van sneeuwklokjes en krokusjes die de lente aankondigen? Dan is het nu de tijd om de bollen in de grond te stoppen. Dat geldt ook voor tulpen in allerlei kleuren. Narcisbollen kun je in principe in de grond laten zitten, deze zijn winterhard. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid kun je het blad laten afsterven waarna de bol het jaar daarna weer uit zal lopen.

5. Mooie tuinverlichting verhoogt de sfeer

Je kunt je tuin extra gezellig maken met sfeervolle tuinverlichting Deze is in vele uitvoeringen te koop. Door een timer te plaatsen of een detector voor invallende duisternis kun je ervoor zorgen dat de verlichting automatisch in- en uitschakelt op momenten dat jij dat wilt.

De handige toepassingen van Douglas hout

Douglas hout is hout van topkwaliteit dat voor veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Dit hout wordt het meest gebruikt voor het maken van tuinafscheidingen. Je kunt daarbij denken aan een schutting, maar bijvoorbeeld ook aan een afscheiding voor op het terras zodat je wat meer beschut zit. Het hout is in verschillende afmetingen verkrijgbaar zodat je het eenvoudig kunt toepassen voor je project in de tuin.

Ontwerp je eigen schutting

Bij iedere bouwmarkt kun je kant en klare schuttingpanelen kopen. Maar het gevolg is wel dat je dan een schutting krijgt die wellicht de halve straat ook heeft. Wil jij wat anders en wil je de schutting rond je tuin zelf ontwerpen? Dan is Douglas hout een heel goede keuze. Je kunt kiezen uit verschillende maten panelen en palen. Door dit slim uit te kienen hoef je nauwelijks te zagen en treedt er dus ook geen verlies van materiaal op. Het is dan ook aan te raden vooraf een plan te maken. Maak een bouwtekening van wat je precies wilt en zorg dat je alle maten goed op papier zet. Dan is het een stuk gemakkelijker om in één keer al het Douglas hout te bestellen dat je nodig hebt.  En vergeet de schroeven niet direct mee te bestellen. Niets is immers zo irritant dan aan de slag gaan om je nieuwe schutting te maken en dan halverwege tot de conclusie te komen dat je materiaal tekort komt. Bijbestellen kan natuurlijk altijd, maar het liefst werk je natuurlijk door zonder vertragingen.

De herkomst van Douglas hout

Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar die groeit in het Duitse Zwarte Woud. Het Douglas hout wordt in zowel Duitsland als Oostenrijk al vele jaren graag gebruikt voor de tuin. Niet alleen voor een fraaie tuinafscheiding, maar onder andere ook voor een mooie pergola om de rozen tegenaan te laten groeien of een comfortabele overkapping voor het terras. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Omdat Douglas hout hardhout is gaat het jarenlang mee. Je bouwt dus niet alleen iets moois maar ook iets duurzaams met de producten van Douglas hout.

Pimp je tuin alsof het je interieur is

Het weer wordt steeds beter. Nog even en we leven weer volledige dagen en avonden in onze tuin. Tijd dus om ervoor te zorgen dat je tuin helemaal ready is voor de zomer. De trend van 2017: maak van buiten een binnen. Hoe je dat doet? Wij sommen het even voor je op.

Leuk adresje
Om te beginnen moet je op zoek naar leuke webadresjes voor het shoppen van al je items. Wij kwamen laatst Merel in Wonderland tegen. Zeker als je van kleurrijk oosters wonen houdt dan is dit zeker een aanrader. Haar producten komen uit diverse werelddelen maar voornamelijk uit India.

Overkapping
Dé musthave voor deze zomer is een terrasoverkapping. Het liefste waterdicht zodat je niet al te veel naar binnen hoeft te halen elke avond voor het slapen gaan. Deze terrasoverkapping is dé plaats waar je helemaal los kunt gaan wat betreft woonaccessoires. Maak hier een tweede interieur van.

Vloerkleden
Vloerkleden maken je interieur een stuk sfeervoller. Waarom dan ook niet buiten. Er zijn speciale plastic vloerkleden die ideaal zijn voor buiten. Deze buitenkleden kun je heel makkelijk schoonspuiten met water. Ze maken een hoekje in je tuin in een handomdraai super gezellig. Verschillende dessins verkrijgbaar. Ook in verschillende vormen zoals rond of rechthoekig. Daarnaast zijn er ook buitenkleden speciaal voor een balkon.

Verlichting
Standaard buitenverlichting is niet meer van deze tijd. Het kan natuurlijk wel je basisverlichting zijn maar om je veranda of terrasoverkapping echt sfeervol te maken moet je voor een binnenlamp gaan. Natuurlijk alleen in de zomermaanden buiten hangen en zorgen dat hij goed beschut is. De Filigrain lampen van Merel in Wonderland zijn echt super gaaf. Deze hebben allerlei kleine gaatjes waardoor je een prachtig effect krijgt op de omgeving. Wij zijn fan van de witte variant.

Stoffen
Stof doet het altijd goed in de tuin. Natuurlijk moet je jouw loungeset aankleden met (in onze ogen) zoveel mogelijk kussentjes. Daarnaast is het ook leuk om een poef of een aantal poefen neer te ploffen in je tuin. Ze zorgen direct voor een relaxte sfeer. Natuurlijk kun je er op zitten maar ze zijn ook heerlijk om je voetjes op te laten rusten. Kies bijvoorbeeld voor deze oosterse poefen uit India.

Houd de vliegen buiten
Natuurlijk wil je geen ongedierte binnen hebben als je de deuren wijd open hebt. In plaats van een standaard hordeur kun je ook gaan voor een kralengordijn. De glaskralen zijn met de hand gemaakt in India. Hoe gaaf is dat?!

Sfeerverlichting
Sfeerverlichting oftewel kaarslicht. Ook dit mag zeker niet ontbreken in jouw tuin. Ga eens voor mooie grote lantaarns. Echte eyecatchers voor je tuin. En in de avonden zorgt het natuurlijk voor een romantisch tafereel.

Ga snel aan de slag!

 

Een musthave item voor je huis en tuin!

We schrijven regelmatig over nieuwe musthaves voor jouw interieur. Dit keer hebben we er weer eentje voor je. Nouja, hij is niet alleen voor je interieur maar hij zal zeker ook shinen in je tuin. Hebben we je al benieuwd gemaakt? Check het hieronder…

Industrieel
We zien steeds vaker leer terug in een industrieel interieur. Dat is natuurlijk ook niet gek. Het stoere materiaal is een echt natuurproduct. Net als hout past het daarom perfect bij strakkere materialen zoals staal. Leren banken zien we tegenwoordig al steeds meer terug in plaats van een stoffen bank maar tegenwoordig kun je zelfs je traptreden laten bekleden met leer.

Stoere leren schorten
Ok, we zullen je niet langer in spanning houden. Een echte musthave voor je interieur is een stoere leren schort. Buiten het feit dat ze natuurlijk enorm functioneel zijn als je een echte keukenprins of keukenprinses bent, zijn ze namelijk gewoon enorm stoer. Zo stoer dat je er gewoon een dikke vette spijker voor in de muur moet slaan en je hem er als eyecatcher kunt ophangen. Kies dan wel voor een handgemaakt leren schort van MR BEEN.

MR BEEN
Niet alleen de handgemaakte schorten van MR BEEN zijn stoer. Eigenaar Sebastiaan Been is ook echt een tough guy die van motorrijden en whiskey houd. De schorten van MR BEEN worden met liefde geknipt, gestikt, genageld en gepoetst. Hij heeft dit geleerd van zijn ouders. Het verwerken van leer zit al generaties lang in de familie.

Enorme keuze
Dan heb je nog de enorme keuze uit verschillende handgemaakte schorten van MR BEEN. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en verschillende soorten. Ga je voor een mooie beige, een bruine of een stoere zwarte? En dan kun je ook nog kiezen voor een krokodillen print. Ga je het leren schort gebruiken tijdens een BBQ dan kun je kiezen voor een schort met een band in de nek. Ben je van plan hem een hele dag te dragen (in de horeca bijvoorbeeld) dan kun je beter kiezen voor een leren schort met kruisbanden. Deze zitten extra comfortabel.

 

Rijke bloei met vaste planten in je tuin

vaste planten

vaste planten

Rijke bloei, bloemen in alle kleuren, bijzondere bladvormen en aantrekkingskracht in meerdere seizoenen…

Dat wil elke tuinliefhebber toch?

Met de enorme keuze in vaste planten is dat ook mogelijk in jouw tuin!

Wat zijn vaste planten?

Vaste planten zijn kruidachtige planten, die (in ons klimaat) bovengronds afsterven in de winter en nauwelijks of geen verhoute stengels vormen.

Binnen ongeveer 3 jaar bereiken vaste planten hun volwassen afmetingen.

Bekende soorten vaste planten zijn bijvoorbeeld: salie, geranium, ridderspoor, klokjesbloem, aster, phlox, hosta…

Combineer met heesters of siergrassen

Vaste planten zijn geweldig om te combineren met heesters of siergrassen. Door af te wisselen in kleur, bladvorm en /of hoogte, ontstaat al snel een interessante border. Om een mooi beeld te creëren, kan je beter niet teveel soorten combineren binnen je border. Herhaal bijvoorbeeld een aantal soorten op verschillende plekken in je border. Met een beetje planning, realiseer je eenvoudig een prachtige border waarvan je elk seizoen kunt genieten.

Twijfel je nog over de juiste combinatie? Probeer dan één van onze borderpakketten. Dan weet je zeker dat de planten bij elkaar passen en dat de border het hele jaar interessant is om te zien.

Waar moet je rekening mee houden?

Voor eigenlijk alle planten geldt dat een beetje vooronderzoek handig is, zodat je zeker weet dat je nieuwe vaste planten het naar de zin zullen hebben. Denk hierbij aan de eisen en wensen met betrekking tot de bodemgesteldheid, het aantal uren zonlicht, drainage, beschutting, etc.

Maak de plantplek geschikt voor de planten die je wilt. Gebruik bijvoorbeeld een bodemverbeteraar, of verbeter de drainage. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor tuinplanten die houden van de omstandigheden in jouw tuin. Dat scheelt een hoop onderhoud en de planten zullen prachtig bloeien.

Vaste planten koop je vaak als ze nog vrij klein zijn. Ze groeien snel, dus op deze manier kan je relatief goedkoop een border vullen. Wel is het belangrijk om jonge planten goed van water te (blijven) voorzien. Planten die hoog worden, kunnen wel wat steun gebruiken.

Zo geniet je van de mooiste vaste planten in jouw eigen tuin.

Welke vaste planten kies jij?

De mogelijkheden met douglashout in je tuin

daalder-blokhutten

Een tuin moet een plek van ontspanning zijn. Om een tuin mooi af te werken kun je mooi hout gebruiken. Dat kun je bijvoorbeeld doen met douglas hout. Deze houtsoort is breed inzetbaar voor allerlei onderdelen in de tuin. Je koopt het vaak in de vorm van palen, planken of platen en gebruikt het vervolgens om er zelf mee te bouwen. Daardoor kun je het ook op zo veel verschillende manieren toepassen in je tuin.

Voor een schutting of afscheiding
De toepassing die misschien wel het meest voor de hand ligt, is het gebruik voor een schutting of afscheiding. Er zijn dan ook specifieke schuttingplanken en schuttingpalen leverbaar. Deze hebben dan afgeronde hoeken zodat zij er mooi uitzien en direct te gebruiken zijn. Daarmee kan je een goede en stevige schutting voor buiten neerzetten. Deze kan met groot gemak enkele jaren blijven meegaan nadat je hem plaatst. Het tuinhout is immers goed bestand tegen de buitenomstandigheden. Daarnaast is er nog een groot voordeel. De schuttingpalen zijn namelijk ook zeer geschikt voor andere doeleinden.

Overkappingen en andere bouwwerken
De schuttingpalen zijn ook zeer geschikt om te gebruiken voor het geraamte van een overkapping of een ander bouwwerk. In dat geval kunnen bijvoorbeeld ook terras- of vloerdelen van douglashout goed van pas komen. Daarmee kun je dan bijvoorbeeld een mooie veranda maken in je tuin. Maak je alleen een overkapping? Dan is deze bijvoorbeeld geschikt om een motor droog onder weg te zetten. Met zwaardere balken en planken voor de dakdelen kun je zo dus een heel gebouw optrekken waaronder je veilig allerlei spullen kunt bewaren of zelf lekker kunt gaan zitten om te ontspannen.

Een blokhut
Er is ook douglashout beschikbaar met een blokhutprofiel daarin. Dit betekent dus automatisch ook dat je er mooie blokhutten mee kunt bouwen. Of andere gebouwen natuurlijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schuur. De houtdelen hebben een zogenaamd mannetjes en vrouwtjesdeel waardoor ze gemakkelijk in elkaar te schuiven zijn. Bovendien is het daardoor extra stabiel. Zo maak je met het hout dus een bouwwerk dat goed geïsoleerd kan worden en goed afsluitend werkt. Je trekt op deze manier hele wanden op. Die kunnen zo lang en zo hoog zijn als je zelf wenst. Je kunt dus hele bewoonbare gebouwen maken.