Hoe geef je je woonkamer een industriële look?

Al een aantal jaar is de industriële look een heuse trend. Een trend die niemand onopgemerkt aan zichzelf voorbij laat gaan. Maar hoe creëer je deze trend in je eigen woonkamer? Hieronder een paar handige tips.

Kleuren

Waar vroeger de trend zwart en wit was, wordt er door deze trend meer kleur toegevoegd aan de woonkamer. En dan heb ik het niet over kleuren als rood, paars en oranje. Nee: ik heb het over koper, roest, grijs en bruin, eigenlijk alle kleuren die er een beetje ‘ruig’ uitzien. Dit zijn kleuren die je woonkamer al gelijk een industriële uitstraling geven. Probeer daar mee te spelen, kleur een of 2 muren of geef je meubels een kleurtje dan zal je merken dat je woonkamer als steeds meer industrieel wordt.

Hout  en steen

Hout is ook erg belangrijk als het gaat om de industriële look. Verwerk hout bewust in je interieur en sla niet door. Een houten vloer of een ander houten meubel stuk doet al wonderen. Maar zorg wel dat je voor recht kiest in plaats van rond. Daarnaast doet steen ook heel veel met de uitstraling. Heb je een scheur in de muur of is het een beetje afgebrokkeld. Laat het gewoon lekker zitten. Hoe ouder en versletener  het oogt hoe meer industrieel. Uiteraard moet het wel veilig blijven natuurlijk!

Meer tierelantijntjes

Waar bij de moderne zwart/wit trend, er niet meer dan een lampje of een kunstwerk op de tafel of de kastjes stond. Kan dit bij een industriële look wel. Eindelijk kunnen we zelf ook makkelijk meer sfeer creëren. Haal meer groen in huis, vetplantjes, pannenkoekenplanten en cactussen doen het altijd goed. Maar denk ook aan leuke schalen of vazen, beeldjes, kleedjes en ijzer of koper kleurige lampen, maar zorg dat het bij het meubel waar het op staat past.

Meubels
Natuurlijk kan je al heel veel zelf doen, maar wil je de echte industriële look compleet? Kijk dan eens naar je meubilair. Gebruik je op dit moment veel verschillende soorten kleuren in je meubilair, glans of veel soorten hout? Dan moet je een denken aan het vervangen van delen. Vervang de nette houten tafel door een houten tafel met zwarte blok poten. Of het ronde bijzet tafeltje door een houten kratje. Kies een koper kleurige bank in plaats van zwart en hou de lijnen van het meubilair vooral recht. Ronde vormen passen bijna niet thuis in de industriële look. Vintage deuren, zoals van Gewoongers, geven de meest industriële look die je tegenwoordig tegenkomt.

Finishing Touch
Je weet nu bijna alle ins en outs van een industriële look. Een van onze favorieten is toch de stalen deur in uw huis. Ga er eens mee aan de slag en kijk zelf wat jij bij elkaar vindt passen. Wees creatief en je zult zien dat je met deze informatie in je achterhoofd een prachtige industriële look kan creëren.

Voor welke salontafel ga jij?

Voor welke salontafel ga jij

Voor welke salontafel ga jij
Een salontafel is een sprekend object binnen je interieur. Je wilt er dan ook zeker van zijn dat je bij de aanschaf kiest voor het juiste model. Dit kan nog een hele uitdaging zijn, aangezien er een ruime keuze is. Hierdoor kan je soms overweldigd worden en je afvragen wat het beste in je woning zal passen. Een salontafel uitkiezen doe je dan ook zeker niet in een oogwenk, maar het is verstandig om hier geduldig de tijd voor te nemen en je te verdiepen in de mogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke opties die beschikbaar zijnen kun je rustig overwegen welke salontafel het beste in het design van je inrichting past.

Praktische overwegingen

Salontafels vind je in alle soorten en maten,het is handig om vooraf te bepalen hoe groot de salontafel voor je woning kan zijn. De omvang bepaalt voor een groot deel hoe de salontafel zal ogen, wanneer deze eenmaal in de woning is geplaatst. Je wilt immers niet dat alle ruimte  door de tafel wordt ingenomen en je eigenlijk geen kant meer op kunt. De salontafel zal worden afgestemd op de zithoek waar deze bij wordt geplaatst. Je doet er dus verstandig aan om eerst de ruimte op te meten en te bepalen welke omvang de salontafel kan hebben. Uiteraard is hier ook een persoonlijke smaak bij betrokken. De één wil graag een groter model salontafel, om er meer op te kunnen neerzetten. Een ander behoudt echter mogelijk liever meer been- en loopruimte, waardoor een kleiner model beter past bij de gebruikersbehoefte van de koper. Hier kun je vooraf al goed over nadenken.

De vormgeving

Vaak heb je wel al een idee hoe een salontafel eruit moet zien. Ook de vorm is hierin bepalend voor het uiteindelijke beeld en de uitstraling van de woonkamer. Kies je voor een recht model of wil je liever juist rondere vormen terugbrengen in de salontafel? Dit maakt soms een heel verschil tussen een strakke of juist een vrouwelijke vormgeving. Een salontafel kan ook zijn opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij er een ladekast onder het bovenblad hangt. Hierin kun je dan weer spullen kwijt, waardoor dit een handige keuze kan zijn. Ook kun je verschillende kleinere tafels bij elkaar zetten, waardoor er een speels effect ontstaat en je kunt spelen met de lay-out in de woonkamer. Je zit zo niet vast aan één enkele salontafel.

Het materiaal

Naast de omvang en vormgeving van de salontafel, is het belangrijk goed na te denken over het materiaal waaruit deze moet bestaan. De één houdt van strak en modern, waarbij metaal of hardere materialen perfect zullen staan. Een ander wil meer een rustieke uitstraling realiseren, hout bij uitstek geschikt voor is. Wil je meer een open lay-out behouden, dan kun je kiezen voor glazen salontafels, waarbij er nauwelijks contouren zijn.

Vintage aan het plafond en op de grond

Vintage aan het plafond en op de grond

Vintage aan het plafond en op de grond
Vintage is eigenlijk een chique woord voor tweedehands. Toch is vintage momenteel een behoorlijke trend. Of je nu een vintage interieur neemt uit nostalgie of dat je je interieur aanvult met vintage accessoires, ook de interieurmarkt is helemaal op vintage gesprongen. Een onderdeel van een vintage interieur is het immens populair industriële interieur. Hierbij is de woonruimte ingericht naar een look van de oude 19e eeuwse fabrieken, met gebruik van ruwe en onafgewerkte materialen en het gebruik van veel metaal en aluminium voor bijvoorbeeld de lampen. Wil je ook vintage in je interieur dan is het heel goed mogelijk om vintage aan je plafond te hangen, zoals een mooie vintage lamp als op de grond met bijvoorbeeld een vintage vloerkleed.

Aan het plafond

Industriële lampen zijn tegenwoordig helemaal de trend. Je hoeft niet eens een volledig industrieel interieur te hebben om deze lampen op te hangen. Een industriële lamp heeft dan ook bijzondere eigenschappen. Een dergelijk lamp oogt erg stijlvol, maar tegelijkertijd bestaat het uit ruw metaal met een verweerd uiterlijk. Het zal dan ook altijd een eyecatcher in de woonkamer zijn, want je kunt er niet omheen. De meeste van deze lampen bestaan uit een grote metalen kap die je ook veel tegenkwam in de oude fabrieken. In de kap zit dan een grote bolgloeilamp, zodat je er veel licht mee kunt verkrijgen. De lamp zelf hangt aan het plafond met een ketting. Dit kan een mooi glanzende metalen ketting zijn, maar wil je het echt authentiek hebben, dan moet de ketting een beetje afgeleefd zijn met desnoods wat roest eraan. Dit geldt overigens ook voor de lampenkap. Wanneer je een mooie glimmende metalen lampenkap hebt, dan komt het al niet meer vintage over.

Op de vloer

Net zoals de vintage lampen aan het plafond, zo populair zijn momenteel de vintage vloerkleden op de grond. Wil je een echt vintage vloerkleed, die in het verleden ook echt gebruikt is, dan betaal je daar best veel voor. Deze vloerkleden zijn meestal nog van wol en zijn handgeknoopt. De vintage uitstraling wordt bereikt doordat het kleed slijtageplekken bevat. Uiteraard moet je geen vintage vloerkleed nemen die dusdanig versleten is, dat deze echt kapot is. Een vintage vloerkleed van goede kwaliteit in bijna onverwoestbaar en de slijtageplekken geven het vloerkleed karakter. Er zijn ook vloerkleden te koop met enkel een vintage look. Dit zijn nieuwe en moderne vloerkleden, van modern in kwalitatief materiaal die in massa geproduceerd worden. Dit kan een goed alternatief zijn als een echt vintage vloerkleed te duur voor je is.

Hoe creëer ik een rustieke sfeer in huis?


Een rustieke sfeer kan op verschillende manieren gerealiseerd worden in een woning. Het is hierbij belangrijk om goed te weten wat precies een rustieke sfeer is en welke elementen bijdragen aan een dergelijke uitstraling. Hierover zijn de meningen verdeeld, dus mogelijk zijn niet alle mogelijkheden gelijk bij je bekend. Dan is het handig als je hier enkele tips over kunt ontvangen, zodat je een rustieke sfeer in huis kunt krijgen, in een stijl die aansluit bij je verwachtingen en persoonlijke smaak.

1 Ken de belangrijke karakteristieken

Bij een rustieke inrichting denk je gauw aan houten balken aan het plafond, onbewerkte stenen muurpartijen of neutraal gestuukte muren. Voor een warme huiselijke sfeer geeft een rustiek design vaak de indruk van een houten blokhut, vol natuurlijke elementen als eikenhouten meubels, als een boomstamtafel en wollen tapijten. Je kunt veel van dergelijke elementen in het ontwerp van je woning plaatsen om zo een rustiek gevoel te kunnen realiseren. Houten kisten, meubels, aangevuld met knusse kussens, dekens en kaarsen bieden je alle elementen om een rustieke sfeer in huis te creëren.

2 Eigentijdse moderne uitstraling

Een rustieke inrichting is tegenwoordig flink gemoderniseerd. Het is zeker niet meer nodig om een oude woning te betrekken om de karakteristieke kenmerken te kunnen vinden of te realiseren. Je kunt ook in een relatief modern huis rustieke invloeden toevoegen, waardoor je alsnog kunt genieten van een landelijk gevoel. Je kunt de strakke, witte elementen van een moderne woning combineren met elementen als ruw en onbewerkt hout, waardoor je je gelijk in een geheel ander soort inrichting bevindt. Er zijn verschillende elementen die je zo kunt combineren, die je een rustieke look bieden voor je woning. Combineer grote ramen met houten wandpartijen en stijlvolle marmeren vloertegels. Op een geheel eigen wijze valt zo een rustieke sfeer in een moderne inrichting te realiseren.

3 Combineer hout met warme verftinten

Hout is een belangrijk en essentieel onderdeel binnen een rustieke uitstraling van je woning. Door deze met warme tinten aan de wanden te combineren, kun je een geheel unieke en moderne sfeer creëren, die even landelijk als stijlvol aandoet. Je kunt hiermee afwisselen tussen strakke muren of gebruik maken van structuurverf voor nog meer inbreng van een natuurlijke look.  Je creëert zo de rust die in een rustieke uitstraling zo kenmerkend is.

4 Voeg stijlvolle elementen toe

Naast de gebruikelijke elementen als hout, wol en dekens zijn er zeker nog andere elementen die aan je woning kunnen worden toegevoegd, die zorgen voor een moderne en stijlvolle inrichting. Denk hierbij aan opvallende kroonluchters, chique lounge stoelen, een openhaard of fraaie bontkleden over meubilair of op de vloer.

5 Zorg voor sfeerverlichting

Een rustieke woning kenmerkt zich door natuurlijk licht. Wanneer je verlichting wilt plaatsen, zorg dan voor type lampen die zorgen voor sfeer en uitstraling. Mooie landelijke lampen, kaarshouders of kroonluchters bieden zowel stijl als een huiselijke sfeer.

Thuiswerken: zo creëer je een eigen werkplek thuis

Thuiswerken zo creëer je een eigen werkplek thuis

Thuiswerken zo creëer je een eigen werkplek thuis
Werken vanuit huis heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Het is natuurlijk belangrijk om de voordelen zoveel als mogelijk te benutten en de nadelen zoveel als mogelijk uit te schakelen. Dat doe je bijvoorbeeld door je aan deze volgende tips te houden. Er is immers weinig belangrijker dan het verzorgen van een eigen werkplek waar je volledig gefocust aan de slag kunt gaan. Let daarom altijd op de volgende zaken om optimaal te kunnen presteren.

Werkoppervlak

Begin altijd met een goed werkoppervlak. Wie zegt dat dit een bureau moet zijn? Een goede stevige en mooi ontworpen tafel kan misschien wel veel meer goeds doen. Dit geldt natuurlijk vooral wanneer er ook weleens klanten ontvangen moeten worden in het thuiskantoor. Het is dan belangrijk dat er wel ook een plek is waar dit kan. Aan een tafel gaat dit nu eenmaal een stuk beter. Zo is het dus ook nog eens zo dat het werkoppervlak meerdere doelen dient. Dit is helemaal perfect als je gemakkelijk vanuit huis aan de slag wilt gaan.

Rust

Zorg dat de plek waar je aan de slag gaat ook echt rust uitstraalt. Dat betekent dat een werkplek om te werken moet zijn en geen verlengde van je woonkamer of hobbykamer. Er moeten geen afleidingen zijn. Alles moet gericht zijn op optimaal presteren wanneer je aan het werk bent. Zorg dus bijvoorbeeld dat je een extra kamer hebt die je volledig beschikbaar maakt voor je werkzaamheden. Dit kan je net dat extra duwtje geven om nog net iets harder te presteren. Alle kleine beetjes kunnen immers helpen. Dat geldt zeker ook voor het nabootsen van een kantoor in je eigen woning.

Opslag en opruimen

Zorg ook voor voldoende kastruimte. Wanneer je je projecten af hebt kan je ze direct archiveren en blijven ze niet in de weg staan. Dit is eigenlijk in het verlengde van het wegnemen van afleidingen te plaatsen. Wel is het natuurlijk belangrijk om op je oude projecten te kunnen teruggrijpen wanneer de situatie hierom vraagt. Om die reden is voldoende kastruimte dus altijd een essentiële factor om optimaal te kunnen presteren.

Met deze 5 ideeën is een ontbijt op bed pas echt een feestje

Met deze 5 ideeën is een ontbijt op bed pas echt een feestje

Met deze 5 ideeën is een ontbijt op bed pas echt een feestje
Niets is zo leuk als ontbijt op bed. Even niet vroeg het bed uit hoeven om een ontbijt te regelen voor jezelf en het gezin, maar zelf eens langer uit kunnen slapen en genieten van al het lekkers dat je krijgt voor geschoteld door iemand anders. Ook als je geen gezin hebt, waarbij jij altijd degene bent die voor iedereen klaar staat, kan een ontbijt op bed een aangename verrassing zijn. Je kunt zo de gezelligheid van de avond ervoor nog wat verder uitstrekken en samen met je partner op bed blijven hangen tot de middaguurtjes. Een romantisch ontbijt is een goed begin van de dag.

1 Heerlijke hapjes

Om een geslaagd ontbijtje te maken, heb je uiteraard goede ingrediënten nodig. Hiervoor kun je denken aan heerlijke versgebakken en knapperige broodjes, belegd met boter, kaas, sla of komkommer, versgeperste jus-d’orange, aardbeien, croissantjes, flensjes en andere fruitsoorten. Zo is er voldoende keuze en zitten er voldoende lekkere producten tussen om van het ontbijt een succes te maken.

2 Champagne

Wil je helemaal uitpakken, dan kun je zelfs glazen champagne op het dienblad plaatsen. Dit spreekt natuurlijk nog meer aan en maakt het geheel nog een stuk romantischer. Je kunt ook kiezen voor een roerei of een omelet, waaraan je tomaat en of paprika toevoegt. Zo wordt het ontbijtje naast een leuke attentie ook nog supergezond.

3 Decoratie

Naast de heerlijke etenswaren is het belangrijk om het ontbijt aan te kleden met verrassende decoratie. Zo kun je je vriendin of vrouw nog meer verrassen en zal ze onder de indruk zijn van je creativiteit en inzet. Je kunt bijvoorbeeld het ontbijtje aankleden met accessoires als mooie bloemen op het dienblad of het toevoegen van een krant om rustig in bed te kunnen lezen. De bloemen maken de verrassing nog lieflijker en tonen de moeite die je hebt gedaan om er een mooie ochtend van te maken.

4 Een kleine attentie

Je kunt uiteraard tevens een klein cadeautje op het dienblad plaatsen, waarvan je zeker weet dat ze hier superblij mee zal zijn. Dit kan iets zijn waarvan ze houdt, een klein sieraad, of iets dat aansluit bij een interesse of hobby van je vriendin. Of je schrijft een klein gedichtje, waarmee je haar emotioneel mee kunt beroeren. Hieruit blijkt persoonlijke betrokkenheid en dit maakt elk ontbijtje tot een slaand succes.

5 Bedtafels

Om het dienblad succesvol boven op bed te krijgen, zonder dat alles ervan af valt zodra jullie beiden weer onder de dekens kruipen, is het verstandig om deze op een bedtafel te plaatsen. Bedtafels zijn ideaal voor ontbijtjes op bed, aangezien het dienblad met al het lekkers hierbij veilig en stabiel staat. Dit voorkomt veel ellende en je ontbijt op bed zal zo niet in de soep lopen.

Ontbijt je toch liever in de keuken? Bekijk hier onze tips voor het kiezen van een prachtkeuken!

Fleur je huis op met deze 7 woonaccessoires

Fleur je huis op met deze 7 woonaccessoires

Fleur je huis op met deze 7 woonaccessoires
Niets is leuker dan je woning een nieuwe uitstraling geven. Spontaan kun je behoefte krijgen om alles over een andere boeg te gooien of om in ieder geval enkele nieuwe details toe te voegen die het geheel weten op te fleuren. Er zijn veel dingen te bedenken die dit mogelijk maken en waardoor je je weer helemaal gelukkig en thuis voelt in je eigen vertrouwde woning. Lifestylewonen.nl biedt je een duidelijk overzicht van wat hierin allemaal in mogelijk is. Zo hoef je niet lang te zoeken en evenmin te twijfelen over hoe je dit precies moet aanpakken. De voorbeelden spreken voor zich en met enkele simpele, doch sprekende woonaccessoires kom je al een heel eind. We zullen er hier 7 opnoemen, zodat je gelijk aan de slag kunt.

1 Wandklokken

Een uitstekend idee voor vernieuwing aan de muur, is het plaatsen van een decoratieve wandklok. Wandklokken kun je in verschillende vormen en uitvoeringen vinden, zodat er altijd wel één exemplaar tussen zit die je zal aanspreken en die perfect past in het design van je woonkamer. De keuze voor wandklokken kan net het verschil maken en het is altijd handig om aan de muur te hebben, zodat je kunt aflezen wat de tijd is.

2 Spiegels

Een ander sprekende accessoire die je aan de muur kunt hangen, zijn spiegels. Hiermee kun je tevens de omvang van de woonkamer vergroten, doordat deze in de spiegel wordt gereflecteerd. Je kunt kiezen voor ronde spiegels of langwerpige spiegels die de gehele omvang van een muur kunnen omvatten, of misschien heb je liever een vierkante spiegel als je een meer modern en strakker interieur aan wilt houden.

3 Wanddecoraties

Naast wandklokken of spiegels zijn er nog tal van andere specifieke wanddecoraties waaruit je kunt kiezen. Elk zal een eigen aanvulling bieden op de uitstraling van je woonkamer. Denk hierbij aan planken, waardoor je spulletjes en planten langs de wand kunt plaatsen of schilderijen, wereldkaarten of tekstborden. Uiteraard kun je ook kiezen voor muurposters of plakplaatjes, waarmee je teksten of spreuken op de wand kunt plaatsen.

4 Textiel

Niets maakt een woonkamer knusser en huiselijker dan het gebruik van textiel. De keuze uit woondekens, kussens voor de bank of vloer, tapijten of decoratieve wandversiersels geven sfeer aan een woonkamer en maken het warm en leefbaar. Dit mag dan ook zeker in geen woning ontbreken. Het mooie is dat je hierin regelmatig kunt variëren.

5 Lampen

In een knusse woonkamer mogen lampen uiteraard niet ontbreken. Je kunt hier vaak heel snel een gewenste sfeer mee creëren en een eigen unieke draai aan het interieur mee geven.

6 Etagères

Om je fruit kwijt te kunnen of om speciale snuisterijtjes op kwijt te kunnen, kun je kiezen voor etagères. Deze zijn in diverse uitvoeringen te krijgen van praktisch tot romantisch en je kunt hier een ware blikvanger van maken.

7 Rotan

In elk interieur kun je wel rotan mandjes of accessoires plaatsen, die de uitstraling wat warmer en rustieker maken. Een verschil in textuur doet soms heel veel en kan net het verschil maken waarnaar je op zoek bent.

Zo creëer je een cleane badkamer

Zo creëer je een cleane badkamer

Zo creëer je een cleane badkamer
Bij het uitkiezen en samenstellen van de verschillende onderdelen voor een nieuwe badkamer komt nog heel wat kijken. Het is zeker niet iets dat je binnen een uurtje duidelijk hebt of gerealiseerd. Er valt veel in te beslissen en elk onderdeel moet de juiste functionaliteiten en afstellingen hebben zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt. Om een badkamer te krijgen met een cleane uitstraling, zul je veel tijd en aandacht moeten besteden aan het bedenken wat je precies wilt en voor ogen hebt. Enkel zo zul je snel het resultaat kunnen verkrijgen dat je in gedachten hebt. Er zijn 5 tips te noemen die het mogelijk maken om snel een cleane badkamer te creëren.

Tip 1. Kies een stijlvolle wastafel

In een chique badkamer mag uiteraard een wastafel niet ontbreken. Gelukkig zijn hier veel soorten van waaruit je kunt kiezen. Een losstaande wastafel bovenop een houten frame is uitermate stijlvol en geeft gelijk een wat vrijdenkende uitstraling. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ingebouwde wastafel waarbij deze netjes in het meubilair is weggewerkt. Dit kan ook uitermate stijlvol ogen. Laat je gedegen informeren naar de mogelijkheden en bekijk verschillende stijlen, alvorens je een keuze maakt.

Tip 2. Greeploze badkamermeubels

Je kunt naast de bekende badkamermeubels ook kiezen voor badkamermeubels greeploos in ontwerp. Dit zijn meubels als handgrepen, toiletten of wastafels die verder zonder verdere zichtbare verbinding tot de grond. Deze lijken eerder te zweven tegen de muur aan en dit kan er erg stijlvol uitzien. Het geeft met zekerheid een moderne en vooruitstrevende indruk.

Tip 3. Bepaal de stijl voor de doucheruimte

Een doucheruimte is uiteraard een belangrijk onderdeel in een badkamer. Ook deze zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar en het loont de moeite om je goed te laten adviseren, alvorens je er één uitkiest. Je wilt naast esthetica ook verzekerd zijn van praktische gemakken. Het moet prettig voelen om in je nieuwe badkamer te douchen, dus hier mag wel zorgvuldig aandacht aan worden besteed.

Tip 4. Zorg voor voldoende opslagruimte

Om een badkamer een verzorgde indruk te geven, is het belangrijk om voldoende opslagruimte te hebben voor alle bad spullen, handdoeken, washandjes en toiletgerei. Dit voorkomt dat de badkamer ophoopt met onvoorziene benodigdheden en je er nauwelijks nog ontspanning kunt vinden. Voldoende kasten en planken geven een verzorgde uitstraling en maken het mogelijk om alles netjes te houden.

Tip 5. Kunst in badkamer

Voor een meer persoonlijke element in de badkamer kan kunst uitkomst bieden. Door meerdere schilderijen of foto’s te plaatsen aan de wanden van de badkamer, creëer je een geheel eigen sfeer en zal de badkamer nog fijner aanvoelen. Een cleane badkamer is zo gegarandeerd mogelijk.

Inspiratie voor een nieuwe badkamer: badkamerbehang

Inspiratie voor een nieuwe badkamer badkamerbehang

Inspiratie voor een nieuwe badkamer badkamerbehang
Lange tijd werd dit als niet voor mogelijk gehouden. Het gaat dan natuurlijk over behang in de badkamer. Daar was het immers te vaak te vochtig voor zodat het eigenlijk niet mogelijk was om het goed aan de muur te laten plakken en daar te houden. Tegenwoordig is dat wel anders. Sterker nog, het is zelfs een trend om behang in de badkamer aan te brengen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat dit op de juiste manier wordt gedaan. De volgende informatie helpt je hierbij.

Direct uitzoeken

Wanneer je een badkamer gaat verbouwen, dan is het slim om het behang vanaf het eerste moment centraal in de plannen te stellen. Wanneer je allerlei nieuwe spullen voor je opgeknapte badkamer gaat halen, doe je dit aan de hand van de uitstraling die je met het behang wil gaan neerzetten. Het is immers zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamer er mooi strak uitziet. Dit geeft je een nog beter gevoel en zorgt ervoor dat je er met plezier tijd in doorbrengt de komende jaren.

Het soort behang

Het is wel belangrijk om goed op te letten welk soort behang je gebruikt in de badkamer. Vaak zal worden aangeraden om te kiezen voor vliesbehang. Dit is immers een net iets krachtiger soort behang. Alleen al daarom is het natuurlijk goed te begrijpen dat dit beter zal blijven zitten. Alle reden om hier dus eens goed naar te kijken. Er zijn ook wel varianten van papier of vinyl, maar let dus wel op de voordelen en nadelen die aan elke soort zitten. Dit bepaalt je keuze.

Het ontwerp

Badkamerbehang ziet er over het algemeen net even anders uit dan andere soorten behang. Dat komt bijvoorbeeld omdat er andere motieven in zitten of doordat er meer gebruikgemaakt wordt van bijvoorbeeld fotobehang. Alleen al om die reden is er dus veel meer keus en moet je je keuze op een hele andere manier bepalen. Neem de tijd om de vele mogelijkheden door te nemen. Zo zorg je ervoor dat je zeker weet dat je de allerbeste optie neemt. Het is immers de komende jaren het behang waar je tegenaan zal kijken.

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

Een haard vormt een romantische toevoeging voor ieder interieur. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een Scandinavisch, industrieel, landelijk of zelfs modern interieur. Toch kan een haard ook op andere manieren bijdragen aan de woonkamer. Natuurlijk is veel afhankelijk van het type haard. Toch kan je ook zelf creatief aan de slag gaan om die haard optimaal in de woonkamer te verwerken. Onderstaande vijf inspirerende ideeën zullen daar alvast aan bijdragen.

# 1. Synchronie in de woonkamer

De haard kan het orgelpunt zijn van de woonkamer maar kan ook gewoon een onderdeel vormen van het interieur. In designwoningen zien we het wel vaker terugkomen: de open haard vormt een integraal onderdeel van het interieur. Zo verwerkt men de open haard gewoon in het tv-meubel. De inrichting loopt dan synchroon door en de haard vormt een functioneel element, net zoals pakweg de sofa dat ook is. Deze stijl doet het voornamelijk goed bij een lage en verticaal lopende haard, terwijl het tv-meubel dan weer de horizontale proporties inneemt. Uiteraard kan je de stijldoortrekking ook anders verwerken. Bijvoorbeeld door de open haard bovenop een brede houten balk te monteren die eveneens als bankje kan worden gebruikt.

# 2. Leg de focus op symmetrie

Bevindt de haard zich centraal in de woonkamer? Dan kies je voor een symmetrische indeling. Denk bijvoorbeeld aan de montage van de tv boven de haard en ingebouwde kasten die qua diepte mooi aansluiten bij de schouw. Waar de symmetrie vooral het structurele betreft, vinden we het creatieve bij de invulling ervan. Persoonlijke spulletjes geven het bijvoorbeeld een levendige invulling. Toch kan ook een bijzondere toevoeging als een stenen dierenkop hier de levendige asymmetrie introduceren.

# 3. Breng de buitenwereld binnen

Uiteraard zal dit eenvoudiger zijn bij een houtkachel. Hierbij kan het zelfs in meer dan alleen de landelijke stijl gebruikt worden. Zo kan je bijvoorbeeld de overgang naar de volgende kamer opentrekken. Denk aan ronde inkappingen die zich naast de haard bevinden en waarbij je gewoon door de muur heen kan kijken. Die kan je dan vullen met boeken voor een levendige look, maar kan je ook gebruiken als unieke opstalplaats voor jouw houtblokken. Met de houtkachel in de nabijheid combineer je de landelijke en moderne sfeer in een enkel interieur.

# 4. De hangende open haard

Interieurarchitecten kennen het al langer: de hangende open haard. Vaak creëert men een contrast met de omgeving door eronder een vloerinkeping met witte keitjes aan te leggen. Hoger vinden we dan de modern vormgegeven open haard. De haard hangt hierbij centraal in de woonkamer, terwijl het ventilatiesysteem rechtstreeks met het dak verbonden is. Een aanrader voor open woningen.

# 5.  Aanrader: een lange haard

Wil je tot slot jouw woonkamer een ruimer gevoel schenken? Dan bestaan er heel wat hulpmiddelen. Spiegels en lichtinval zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Hiernaast kan ook een langgerekte open haard aan dat gevoel bijdragen. Kies wel voor kleine gasvlammen. Op die manier wordt de woonkamer niet te druk en blijft de rust behouden.

 

Tips om je eetkamer in te richten

Wanneer je denkt aan de eetkamer, denk je vaak terecht als eerst aan een tafel met stoelen. Maar bij de eetkamer kan zoveel meer, welke kleur geef je de muur? Wat voor soort lamp? Wil je ook nog kastjes in de buurt en zoveel meer. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je de eetkamer inricht.

Afmetingen

Denk eerst na wat de afmetingen zijn van de ruimte. Dan weet je waar je plek voor hebt en wat de grootte van de tafel kan zijn die je gaat aanschaffen. Probeer de ruimte precies zo in te vullen dat hij niet leeg lijkt, maar vooral ook dat de ruimte niet krap lijkt. Een kleine eetkamertafel bij een grote eetkamer staat bijvoorbeeld heel leeg. Wanneer je toch een kleine eetkamertafel wil, kijk dan of een mooi dressoir de eetkamer op kan vullen.

Inrichten

Besluit wat voor tafel bij jouw inrichting past. Wanneer je dit hebt besloten kun je de stoelen erbij aanschaffen. Stoelen die vaak overal bij passen zijn bruine leren eetkamerstoelen, je kunt vaak de eetkamer stoelen net iets groter kopen. Het voordeel van leren stoelen is ook dat ze vaak bij allerlei soorten tafels passen en dat ze erg lekker zitten. Daarbij kun je nog extra kiezen voor een kleed of gordijnen wanneer je de kamer wat kleiner wil laten ogen.

Kasten

Wanneer het tijd is om de kamer aan te kleden kun je kijken naar wat er goed past in de ruimte zoals een extra kastje of een fauteuil. Je kunt hier de kamer goed mee aankleden en opvullen wanneer er ruimte is. Heb je weinig ruimte en wil je toch graag een extra kast? Werk de hoogte in en werk bijvoorbeeld met hangende kasten of planken, hierdoor heb je toch de extra ruimte.

Lampen

Wanneer je alle grote meubelen hebt aangeschaft is het tijd voor de kleinere accessoires voor de ruimte. De verlichting is bijvoorbeeld ook erg essentieel, wat voor lamp kies je voor? Hanglamp, vloerlamp, muurlampjes, er zijn vele verschillende opties in verschillende stijlen. Het is fijn als je er dimlicht in de lampen zit zodat je het zo gezellig mogelijk kunt maken. Ook doen op sommige avonden kaarsen juist meer dan lampen.

Extra accessoires

Maak de ruimte af met mooie planten of leuke accessoires zoals een tafelkleed, kaarsen of een leuk vloerkleed. Vul de muren op met mooie schilderijen als je daarvan houdt om de ruimte wat extra opvulling te geven.

Bekijk ook onze tips bij het kiezen van een nieuwe keuken.

7 ideeën om jouw woonkamer op zijn scandinavisch in te richten

7 ideeën om jouw woonkamer op zijn scandinavisch in te richten

7 ideeën om jouw woonkamer op zijn scandinavisch in te richten

Een woonkamer op een scandinavische manier inrichten is iets wat vaak gebeurd. Dit komt mede omdat de IKEA vaak de sponsor is van de meubelen bij mensen thuis. IKEA is een goedkoop bedrijf, wat meubels voor het hele huis verkoopt. Naast de IKEA zijn er ook nog vele andere manieren om je huis scandinavisch in te richten.

1. Stoelen en banken

In Scandinavië zijn woonkamer vaak ingericht met speciale stoelen en banken. Dit zijn vaak designerseats, wat inhoud dat ze door een speciale designer zijn gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Rar schommelstoel van Eames. Met behulp van een mooie stoel of bank kun je je woonkamer al snel scandinavisch inrichten.

2. Boeken

Ook boeken kunnen het idee van Scandinavische inrichting bevorderen. Met name de boeken met een zwart-witte kaft worden vaak gekozen voor dit type inrichting. Een boekenkast in een houten kleur met daarin boeken met een zwart-witte kaft is iets wat je veel ziet in scandinavische woonkamers.

3. Kerst in de scandinavische stijl

Ben je toch niet zo van de kerststijl van groen, rood en goud? Dan kun je er voor kiezen om de scandinavische kleuren, wit, zwart en hout aan te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eucalyptus takken te kiezen en daar alleen witte kerstballen in te hangen. Daarnaast passen ook rendieren goed bij de scandinavische inrichting.

4. Planten

Verder zijn er ook planten die passen bij een scandinavische inrichting. Hierbij kun je ook variëren met bloempotten, waardoor de inrichting nog meer past bij het Zweedse leven. Met name dennenbomen komen veel voor in Scandinavië. Je kan er dan dus voor kiezen om een klein dennenboompje in een witte vaas in de woonkamer te plaatsen.

5. Gordijnen, kussentjes en andere accessoires

Ook de gordijnen kun je aanpassen aan de Scandinavische stijl. Hiermee kun je variëren in kleuren en patroontjes, die passen bij de leefstijl. Zo is een statisch, geblokt patroontje iets wat goed past bij de leefstijl. Daarnaast kun je er een bijpassend kleedje bij nemen voor op de grond en leuke bijpassende kussentjes die ervoor zorgen dat je je helemaal in de Zweedse stijl bevindt.

6. Behang en andere muurschilderingen

Behang is er in vele soorten en maten te verkrijgen. Een niet veel voorkomend idee is een behang van bakstenen. Weinig mensen kiezen hiervoor, maar toch is het een leuk idee om hiervoor te gaan. Verder kun je ook met behulp van een likje verf creatieve ontwerpen maken. Een voorbeeld hiervan is de muur eerst helemaal wit verven en vervolgens met schilderstape patroontjes en blokjes maken. Vervolgens verf je de binnenste hiervan in met verschillende Scandinavische kleuren. Als je het tape daarna weer verwijderd, heb je een helemaal eigen gemaakte muur, die je nergens anders weer zult vinden.

7. Steigerhout

Steigerhout is een veel voorkomend soort materiaal wat wordt gebruikt in Scandinavië. Er wordt van alles gemaakt van steigerhout. Zo zijn er tuinstoelen van steigerhout, maar worden er ook tafels van gemaakt. Een tafel van steigerhout zorgt voor een Scandinavische stijl en ziet er erg fris uit in je woonkamer. Met al deze verschillende ideeën krijgt je woonkamer al snel een scandinavische uitstraling.

Een stoere kinderkamer

tienerkamer

Ik wilde graag een stoere kinderkamer voor Jackie. Natuurlijk is ze een meisje dat van roze houdt en mag ze kind zijn (die houden nou eenmaal van veel kleurtjes) toch wil ik de basis van de kinderkamer graag zwart-wit houden zodat deze past bij de rest van ons huis. Ik laat je zien hoe ik Jackies kamer inrichtte.

De muur

Allereerst wil ik zeggen dat ik dit idee heb overgenomen uit de VT-wonen. Ik ga dus niet met de eer lopen strijken. Oké, het mijne ziet er wel iets anders uit maar ik vind het erg tof geworden. Hoe we de muur zo hebben gemaakt? We hebben eerst de zwarte bergen geverfd. Eenmaal droog hebben we de druipers gemaakt. Deze maak je heel eenvoudig door witte verf te verdunnen met wat water. Let op: niet te dun want dan gaan je druipers tot de vloer. Vervolgens duw je een kwast met dit verfmengsel net boven de rand van de berg. Je verft dus als het ware wit op wit. Door het water krijg je een druiper en deze laat je mooi naar beneden glijden. Wissel af met hoe hard je duwt om verschillende diktes en lengtes te maken. Als finishing touch kun je de lijntjes extra inkleuren met een penseel maar dat heb ik niet gedaan. Mocht je de kwastvlekken zien op de witte muur dan kun je deze direct met een klein rollertje uitrollen.

 

kinderkamer

Beddengoed

Zoals in elke slaapkamer is ook bij een kinderkamer het bed en het beddengoed het belangrijkste. Je oog valt hier namelijk direct op. Naast het feit dat dekbedovertrekken er mooi uit moeten zien, moet hij uiteraard ook comfortabel zijn. In samenwerking met Emob koos ik dit zwart-witte cross dekbedovertrek uit voor Jackies kamer. Ik vind hem echt super mooi. Dikke kwaliteit en mooie diepe kleuren. Het leuke is dat je dit dekbedovertrek aan twee zijdes kunt gebruiken. Jackie vindt dit ook super leuk want nu mag ze elke avond voor het slapen gaan kiezen onder welke kleur ze wil gaan liggen.

 

tienerkamer

Accessoires

Natuurlijk maak je de kinderkamer af met de juiste accessoires. Ik maakte zelf de dromenvanger tijdens een workshop en met een ladder waarop je een plaid laat rusten maak je het geheel af. Ook handig zijn plankjes en leren plankdragers. Hier kun je kleine accessoires op zetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kleine de kamer gaat herdecoreren.

Hoe moet ik mijn parketvloer laten leggen?

Je kunt tegenwoordig kiezen uit een enorm aanbod verschillende parketvloeren. Heb je eenmaal je perfecte vloer gevonden dan rest een misschien nog wel moeilijkere keuze: Hoe moet ik mijn parketvloer laten leggen?

Verschillende motieven

Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard verband. Dit zie je in de meeste bestaande woningen terug. Zoals je wellicht ooit al eens gehoord hebt, is de legrichting afhankelijk van de ruimte waarin je de vloer gaat leggen. In principe geldt de vuistregel: leg de vloer altijd richting het licht. Hierdoor lijkt de ruimte groter. Mocht je nou echt een smalle kamer hebben dan is het wellicht toch slimmer om de vloer in een andere richting te leggen zodat je niet de nadruk legt op het feit dat je kamer smal is. Mocht je het nu niet zeker weten dan kun je uiteraard altijd een specialist laten kijken en hem of haar advies laten geven. Al is je eigen smaak en mening uiteraard ook erg belangrijk. Naast een standaard legverband kun je ook kiezen voor een luxere legmethode. Kies dan bijvoorbeeld eens voor een Hongaarse punt of een Visgraat motief.

Het verschil tussen de Hongaarse punt en visgraat parketvloeren

De visgraat vloer is waarschijnlijk al wel bij je bekend maar de hongaarse punt wellicht nog niet. En misschien haal je ze toch nog door elkaar. Vandaar dat we een korte uitleg geven:
Bij een Hongaarse punt parketvloer worden de planken in verstek onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst zodat er een Hongaarse Puntmotief ontstaat. Er ontstaan dus zeg maar V’tjes die doorlopen. Bij een visgraat vloer lopen de V’tjes niet door. Bij een Visgraat parketvloer worden de planken juist loodrecht op elkaar gelegd. Hieronder zie je duidelijk het verschil. Links zie je de visgraat vloer en rechts de hongaarse punt.

De trend van 2018

We schreven er al eens eerder een blogpost over: De visgraat vloer is echt de trend van 2018. Het straalt klasse uit en past perfect in een huis wat karakter heeft (of wat je zelf karakter probeert te geven). En geef nou zelf toe… als je onderstaande foto’s van Interior Junkie ziet dan wil je toch ook meteen zo’n mooie visgraat vloer?

Fotocredits: Interiorjunkie

Nieuwe aanwinst: Ferm Living Plantenbak

Dat ik gek ben op Urban Jungle is een feit. Het groen van de planten is zowat het enige dat een opvallende kleur mag hebben in mijn interieur. Ik ben altijd op zoek naar mooie maar vooral ook gemakkelijke planten (ik heb nou eenmaal niet echt groene vingers) en daarbij natuurlijk ook naar leuke potjes en plantenbakken. Ik heb weer een te gek nieuw item welke ik graag met jullie deel: De Ferm Living Plantenbak.

Ferm Living Plantenbak
Zoals gezegd wil ik jullie graag mijn Ferm Living Plantenbak laten zien. Ik heb hem besteld bij één van mijn favoriete woonwebwinkels: Flinders. Daar kwam ik het assortiment van Ferm Living tegen. Een woonmerk met veel verschillende producten. Van hanglampen tot kledingrekken en dus ook de plantenbakken. Ik had de Ferm Living Plant Box al eens voorbij zien komen op Instagram en ik was meteen verkocht. Het design is strak, modern en toch tijdloos en natuurlijk ook nog eens in mijn favoriete (niet officiële) kleur : Zwart. Al heb je hem overigens in 8 verschillende kleuren.

 

De gekozen plantjes
Toen het pakketje eenmaal aankwam (hoe handig hij zit al meteen in elkaar dus dat scheelt een hoop werk en tijd), kon ik niet wachten om er meteen plantjes voor te kopen. Ik dacht er zelfs aan om de bak even op te meten zodat ik wist hoeveel plantjes er in pasten. Eenmaal aangekomen bij het tuincentrum kwam ik direct deze prachtige Monstera tegen. Ik heb al 3 monstera’s in huis maar dit type had ik nog niet. Vervolgens koos ik ook voor de linkse plantjes. Zoals ik al zei, ik heb geen groene vingers dus vraag me ook niet hoe dit plantje heet, maar ik weet dat hij in ieder geval gaat hangen over de bak. Ook zocht ik nog een wat hoger plantje voor de diversiteit en daarvoor kwam ik uit bij de Lepelplant. Deze heeft een luchtzuiverende werking en goedgelovig als ik ben, vind ik dat heel belangrijk.

Review
Wat ik nu precies van de plantenbak vind? Hij is natuurlijk wel erg prijzig, dat geef ik eerlijk toe.  Maar dat zijn planten over het algemeen natuurlijk ook al. Een goede bak waar je planten in staan, is dan zeker een must. Met mijn 2 katten is het belangrijk dat hij stevig staat en niet zomaar om kan vallen. Nou dat lukt bij deze plantenbak niet. Hij is kwalitatief zeer sterk. Je betaalt dus zeker niet alleen voor de merknaam maar ook zeker voor een stukje kwaliteit. Echt een aanrader!

Hoe vinden jullie hem?

6 inspirerende ideeën voor jouw tuininrichting

6 inspirerende ideeën voor jouw tuininrichting

Er zijn vele manieren waarop je jouw tuin in kunt richten. Je kunt een bepaalde stijl hanteren en kopen of je knutselt en klust zelf bijvoorbeeld een tuinhuisje in elkaar. Je tuin inrichten, kun je naar believen doen. Er zijn vele trends of ideeën op het internet hierover te vinden waaruit je inspiratie op kunt doen voor jouw eigen tuin. Hieronder volgen 6 ideeën die jou een eindje op weg kunnen helpen bij het inrichten van jouw tuin.

 

 1. Deel jouw tuin op in delen

Door je tuin op te delen in delen, kun je meerdere inhoeken van jouw tuin, indien aanwezig, benutten en er iets leuks van maken. Hierbij kun je strategisch gebruik maken van de gang van de zon. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een organisch in elkaar over lopende tuin te creëren. De mogelijkheden om jouw tuin in te richten naar jouw wensen en budget, zijn er vele. Ruim plaats in voor bijvoorbeeld een tuinhuisje, zitje, wandelpad, fontijn, vijver of iets dergelijks. Denk goed na over hoe je jouw eigen tuin in zou willen delen. Denk er ook aan dat je niet per se alles in een keer hoeft in te richten, mochten de financiën even niet meezitten.

 

 1. Maak een veranda of terrasoverkapping met een deur naar binnen/buiten

Op jouw veranda of onder jouw terrasoverkapping kun je bijvoorbeeld bij mooi of slecht weer gaan zitten. Ideaal ook als je bezoek wilt ontvangen en hiermee buiten zou willen gaan zitten en chillen. De deur naar de veranda kun je naar believen uitkiezen; zo kun je bijvoorbeeld een glazenschuifdeur nemen of een houten.

 

 1. Maak ergens in de tuin een zitje

Het is altijd fijn als je bezoek in jouw tuin kunt ontvangen. Maak daarvoor plaats door een zitje in te richten eventueel met brocante, huiselijke artikelen. Of je nu kiest voor gietijzeren stoelen, een marmeren tafelblad of bijvoorbeeld voor een houten zitje in Scandinavische stijl; er zijn vele stijlen maar ook combinaties van stijlen of artikelen mogelijk.

 

 1. Zorg voor flora en fauna in jouw tuin

Mooie planten en bloemen in jouw tuin misstaan nooit en kunnen jouw tuin aanzienlijk verfraaien. Ga hiervoor naar het plaatselijk tuincentrum. Richt bijvoorbeeld een tuin in met Japanse bloemen en zwerfkeien. Sla ergens een plant met pot op de kop en zet deze ergens neer in jouw tuin. Eventueel kun je perkjes maken of een klimop aan de muur kwijt. Een mooie rozenkrans of bijvoorbeeld een bepaald type boom in de tuin; laat je goed informeren over het soort plant.

 

 1. Scherm jouw tuin af van eventuele buren

Zorgen de buren voor overlast of wil jij jouw tuin schutten tegen bepaald geluid? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een scherm te laten plaatsen, een schutting neer te zetten of om bomen te planten zodat anderen niet in jouw tuin kunnen kijken en jouw tuin een afgesloten geheel vormt.

 

 1. Schakel eventueel hulp in bij het inrichten of ontwerpen van jouw tuin

Dit kun je doen door tuinontwerpers via het internet bij jou in de buurt te vinden en te raadplegen om hiermee in samenspraak een inventarisatie van de mogelijkheden te doen. Zij kunnen hun materialen en kennis toespitsen op jouw wensen en al naar gelang dit de bedoeling is. Je kunt bijvoorbeeld een traditionele, moderne of wilde tuin creëren. Zolang het maar een tuin is die jou een goed gevoel en voldoening geeft.

Voor ieder wat wils, een groot aanbod tuinmeubelen

Bij het aanschaffen van tuinmeubelen is het heerlijk dat er een groot aanbod is natuurlijk. Toch is het soms ook iets te veel van het goede en daarom willen wij jou graag helpen bij het maken van een keuze op het gebied van tuinmeubelen. In drie stappen kun jij een keuze maken voor tuinmeubelen en kun je heel gemakkelijk achter jouw stijl komen.

Romantisch, industrieel of modern er is een stijl voor iedereen

Iedereen heeft een eigen stijl en het is fijn om dat ook in een tuin te kunnen doorvoeren. Misschien is het voor jou duidelijk welke stijl bij jou past maar soms is het lastig om te achterhalen welke stijl bij jou en jouw tuin past. Je kunt natuurlijk het beste naar jouw interieur kijken om zo de tuin een verlengde te maken van jouw huis. Hierdoor creëer je een hele fijne sfeer die in huis en tuin doorloopt. Bij een romantische stijl worden vaak rustige en lichte kleuren gebruikt en zachte materialen zoals hout. Bij een industriële stijl moet je deden aan veel staal en aluminium in combinatie met strakke en harde lijnen.  Modern is een middenweg tussen romantisch en industrieel, er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen en vormen. Je kunt natuurlijk ook een hele andere stijl in jouw tuin doorvoeren dan in jouw huis. Het is maar net wat jij graag wilt, nadat je een stijl gekozen hebt is het belangrijk welke vormen en materialen jij wilt laten terug komen in jouw tuin.

De vormen in jouw tuin: rond, vierkant, rechthoekig of ovaal

Meestal hebben mensen wel een voorkeur voor een vorm. Rechthoekig wordt vaak gebruikt bij tafels en rond wordt steeds vaker gebruikt bij de vorming van stoelen. Het is dus belangrijk om uit te zoeken welke vormen er bij jou en jouw tuin passen. Vormen geven een speciale sfeer aan een ruimte en ook aan een tuin. Een ronde vorm geeft een romantisch en rustig gevoel en past dus goed bij een romantische tuin. Een ronde tafel straalt vooral gezelligheid uit, je kunt daaraan met zijn alle eten en iedereen kan contact met elkaar hebben. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in de tuin. Een rechthoekige of vierkante tafel zorgt voor strakkere en hardere lijnen en past daarom meer bij een industriële of moderne stijl. Ovaal is een gulle middenweg die steeds vaker gebruikt wordt bij het stijlen van tuinen. Je vindt ook steeds meer tuinmeubelen die ovale vormen hebben. Het is duidelijk, er is genoeg aanbod in tuinmeubelen. Bijvoorbeeld bij de zaak Latour Lith Je kunt tuinmeubelen krijgen in alle soorten, maten, stijlen en materialen.

Materialen stralen allemaal een andere sfeer uit

Na het kiezen van vormen die jouw aanspreken is het belangrijk om een keuze te maken op gebied van materiaal. Er zijn tientallen materialen waar tuinmeubelen van worden gemaakt. Ieder materiaal straalt zijn eigen stijl weer uit in combinatie met een vorm. Rustige materialen zoals hout worden vaak gebruikt in een romantische tuin. Harde materialen zoals staal en aluminium worden meestal gebruikt in een industriële tuin. Maar je kunt ook zelf een stijl creëren door materialen en vormen te combineren. In een moderne tuin worden vaak vormen en materialen gecombineerd en zo wordt een hele unieke stijl gecreëerd. Bij het kiezen van materialen is het natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met de prijs. De prijs tussen verschillende materialen verschilt namelijk behoorlijk.  Tijdens het kopen van tuinmeubelen kun je ziet dat (hard)hout een stuk prijziger is dan bijvoorbeeld RVS of aluminium. Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met jouw eigen budget en de sfeer die het uiteindelijke materiaal geeft in jouw tuin.

Review: Foto op Glas

Het is belangrijk je interieur persoonlijk te maken. Dit kun je het beste doen door persoonlijke items en foto’s toe te voegen aan je interieur. Ik heb ook vrij veel foto’s in mijn interieur verwerkt. Fotoopglas.nl daagde mij uit om een foto op glas te laten drukken en daar mijn eerlijke mening over te geven. Dat laat ik mij uiteraard geen tweede keer zeggen.

Foto op glas
Je kunt een foto tegenwoordig op allerlei materialen laten drukken. Voorheen waren de foto’s op canvas natuurlijk erg populair. Ook foto’s op hout hebben echt een intrede gedaan en die laatste vind ik dan ook echt tijdloos. Ik heb foto’s op allerlei materialen. Zo heb ik een foto op hout, een foto op aluminium en sinds kort dus ook een foto op plexiglas. Ik was altijd fan van mijn foto op aluminium omdat dit materiaal enorm veel diepte geeft in de foto. Kleuren en contrast komen daarin zo mooi naar voren. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik foto’s alleen in zwart-wit heb omdat ik foto’s met kleur in je interieur simpelweg te druk vind.

Review
Maar dan nu mijn eerlijke mening over dit product. Om heel eerlijk te zijn vind ik de foto op plexiglas echt super mooi geworden. Je kunt de foto op verschillende diktes laten drukken. Ik heb gekozen voor een dikte van 5 mm. Dat is de middelste maat. Je kunt ook kiezen voor een dikte van 3 mm of voor 10 mm). Als je een grote afmeting besteld is het denk ik mooier om de dikte van 10 mm te kiezen. Ik vind de foto echt super scherp op glas en net als bij aluminium komen contrast en kleuren echt super mooi naar voren. Het materiaal glanst natuurlijk ook super mooi waardoor hij een extra luxe uitstraling heeft.

Ik kan het dus zeker iedereen aanbevelen!

 

Review: Zuiver Time Bandit klok

Zoals het klokje thuis tikt… Iedereen heeft ze in huis: een mooie klok. Niet alleen handig om de tijd op af te lezen (want dat doen we tegenwoordig voornamelijk al op onze smartphone), een klok kan ook echt een eyecatcher in je interieur zijn. Er zijn alleen zoveel klokken te koop dat ik jullie een handje help. Ik mocht een klok uitzoeken bij Flinders waar ik graag een review over deel: De Zuiver Time Bandit klok.

Mijn mening
De klok is met zijn diameter van 60 cm echt een eyecatcher in je huis. Vaak zie je klokken van 30cm en dat vind ik persoonlijk net wat te klein. Deze is precies groot genoeg. Hij is 5,5 centimeter dik waardoor je ook diepte krijgt in je klok. Tja, en het mooiste vind ik nog wel de eenvoud van deze klok. Geen schreeuwende cijfers of streepjes maar gewoon een wijzer op een bord.

Verschillende varianten
Ik heb gekozen voor de Zuiver Time Bandit klok all black. Zwart is mijn lievelingskleur en hij past echt letterlijk overal bij. Zo kan ik hem ook eens in een andere kamer hangen. Ik vind het ook zo’n mooi contrast hebben op een witte muur. Hierdoor springt de klok er nog meer uit. Er zijn echter ook meerdere varianten. Zo kun je ook kiezen voor een grijze variant. Die vind ik persoonlijk ook heel mooi voor als je een lichter interieur hebt. Naast de all black kun je ook nog kiezen voor zwart met koper of zwart met messing. Leuk als je meer messing of koper woonaccessoires in je huis hebt want dan past de klok helemaal bij de rest van je interieur. Bekijk ook eens alle andere klokken van zuiver.

Het merk Zuiver
Ik vind het designmerk Zuiver ook echt een mooi interieurmerk. Naast klokken hebben ze ook vele andere productcategorieën. Variërend van lampen tot aan kasten en banken. Het Nederlandse designmerk is nu al niet meer weg te denken. Best knap als je je bedenkt dat het pas in 1998 is opgezet. Gegarandeerd dat jij iemand kent in jouw omgeving die bijvoorbeeld de prachtige Dek hanglampen heeft. Nog een tip:  Flinders heeft de grootste voorraad Zuiver van de Benelux. Mocht je dus op zoek zijn naar iets van dit merk dan kun je het beste even bij hen rondsnuffelen op de webshop.

Kabels wegwerken in huis

kabels wegwerken in huis

Iedereen herkent het wel, van die lange snoeren en kabels in je huis. Het ligt in het zicht, en je irriteert je er mateloos aan. Het zorgt voor een rommelige uitstraling en je krijgt er chaos van in je hoofd. Helemaal bij bijvoorbeeld een verhuizing is het een enorm gedoe, werkelijk overal kom je weer kabels tegen. In de tijd van nu, met alleen maar elektrische apparaten, is er dan ook geen ontkomen aan. Kabels en snoeren kom je nu eenmaal overal tegen, maar er zijn maatregelen mogelijk die u helpen irritatie aan de kabels in huis te voorkomen.

Op deze manier voorkomt u irritatie aan kabels in huis

Zoals net ook al gezegd, wil iedereen het liefst alle kabels en snoeren in huis vermijden. Je ontkomt hier echter niet helemaal aan, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om een hoop frustratie te voorkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan draadloze apparaten, op die manier heb je helemaal geen kabels nodig. Tegenwoordig gaat een heleboel via onder andere Wifi en Bluetooth, dit scheelt je een hoop gedoe met kabels. Ook is het een goede tip om rekening te houden met waar de stopcontacten in je huis zitten. Als je zorgt dat het stopcontact op een tactische plek zit ten opzichte van het apparaat, scheelt dit een hoop gedoe met snoeren. Als het echt niet anders kan, kun je soms sommige producten ook door professionele mensen laten installeren. Zij kunnen snoeren op een professionele manier wegwerken, en de snoeren soms ook onder de vloer of door de muur laten lopen.

Kabelgoten zijn dé oplossing

Irriteer je je echt al een hele tijd aan die verzameling van snoeren dat bijvoorbeeld uit je tv komt? Een kabelgoot helpt je in dat geval. Wanneer je tv netjes aan de muur hangt en je digitale tv-ontvanger is opgeborgen in een tv-meubel, zie je vaak nog een hoop snoeren dat rommelig langs het tv-meubel hangt. Dit is natuurlijk zonde, want het verstoort het beeld. Met een kabelgoot zorg je ervoor dat er weer symmetrie ontstaat, en de rust in je zicht wederkeert. Een kabelgoot bedekt alle snoeren en neemt ze samen. Er zijn vele verschillende kabelgoten, geschikt voor meerdere doeleinden. Er zijn verschillende groottes, vormen en materialen. Als je op een makkelijke manier zelf je kabels wilt wegwerken, is het dus zeker aan te raden een kabelgoot aan te schaffen. Een kabelgoot is jouw oplossing.

Binnenkijker: Industrieel & Botanisch

urban jungle

We hebben weer een nieuwe binnenkijker voor jullie. Dit keer kijken we binnen bij  Homefreak.nl. Zij heeft een stoer Industrieel interieur met een botanische touch. Wat dat precies betekent? Check het hieronder!

Industrieel

Een industrieel interieur is vooral erg stoer, strak en ook wel een tikkeltje mannelijk. Stoere materialen als staal, leer en robuust hout worden gebruikt. Kenmerkende kleuren zijn vaak zwart, bruin en cognac. Homefreak heeft met name haar woonkamer ingericht in industriële sfeer. Haar eettafel heeft zwarte stalen poten waarbij verschillende zwarte stoelen het geheel af maken. Ook de industriele hanglampen boven de eettafel horen er helemaal bij. In de woonkamer staat een cognackleurige vlinderstoel en haar leren Bodilson bank. Die nodigen beide echt uit om een avondje op neer te ploffen.

Industriele eettafel

Homefreak slaapkamer

Botanisch

Homefreak is ook gek op planten. Dit maakt haar stoere en strakke interieur meteen een stuk zachter en sfeervoller. De grote monstera in de hoek van de woonkamer is een echte eyecatcher. Daarnaast heeft ze vele kleine plantjes door haar hele huis verstopt. Echt groene vingers heeft ze niet, zegt ze zelf. “Je leert er vanzelf van als ze doodgaan, je weet dan dat je het de volgende keer anders moet doen”. Aangezien ze door het hele huis vloerverwarming als enige verwarming heeft, heeft ze haar planten vaak op tafeltjes en krukjes gezet. Wellicht een goede tip als je zelf ook vloerverwarming in huis hebt.

binnenkijker

monstera

De beste kleurencombinatie

Zwart en groen is misschien wel de beste kleurencombinatie ooit. Door het stoere zwarte komt het groen van de planten juist extra naar boven. Andersom werkt het ook: door de groene planten wordt het zwart in je interieur extra stoer. Het is belangrijk een juiste balans te vinden. Zo moet je nooit te veel zwart in huis hebben omdat dat je huis heel somber en donker maakt maar teveel wit maakt het huis ook weer te steriel. Homefreak.nl gebruikt ook veel hout in haar interieur zodat het geheel wat zachter en natuurlijker wordt.

urban jungle

Wil je het hele interieur bekijken? Check dan snel Homefreak.nl

Nog een binnenkijker zien? Check dan snel de volgende Binnenkijkers.

Trendy in 2018: de visgraat vloer

Niet geheel onverwachts zien we in 2018 een aantal trends terug die we ook al in 2017 zagen. Stoere materialen, veel urban jungle en het gebruik van natuurlijke materialen gaan we in dit jaar veel voorbij zien komen. Natuurlijke kleuren en materialen kun je natuurlijk in je interieur brengen door accessoires maar denk ook eens groter.

De visgraatvloer
De visgraat vloer was in het verre verleden, rond de 15e eeuw erg populair in landen als Italië en Frankrijk. Je ziet ze dan ook terug in vele paleizen en statige gebouwen uit die tijd. Tegenwoordig zie je de visgraatvloer ook steeds meer terug in normale woningen. Een visgraatvloer kan op verschillende manieren worden gelegd. Zo kun je kiezen voor een klassieke visgraatpatroon of voor een Hongaarse punt. Een ding is zeker: een visgraatvloer geeft een warm geheel met een statige, luxe uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit licht- en donkeren eikensoorten. Ook kun je kiezen uit verschillende breedtes en lengtes van de vloerdelen. Deze keuzes hebben allemaal invloed op de uitstraling van je vloer. Zo kun je een strakke vloer creëren of je geeft je vloer juist een verouderde uitstraling.

Zelf leggen of door een professional laten doen? 
Het is natuurlijk mogelijk om zelf je visgraatvloer te leggen. Vergis je alleen niet. Het leggen van een visgraatvloer is vrij lastig en komt erg nauw. Als je zelf een visgraat vloer wilt leggen is het belangrijk van te voren goed informatie te winnen. Kijk filmpjes op youtube, lees ervaringen van anderen of vraag tips en tricks aan een specialist. Wil je er zeker van zijn dat je vloer perfect zal worden gelegd dan is het wellicht verstandiger om dit werkje uit te besteden. Martijn de Wit Vloeren is een partij die je hiervoor kunt inschakelen. Ook kunnen zij advies geven als je de vloer wel zelf wilt leggen.

Inspiratie
Hieronder enkele foto’s om je enthousiast te maken voor een visgraat vloer. Elisah Jacobs van Interiorjunkie.com liet door Martijn de Wit Vloeren een visgraatvloer leggen. Het resultaat zie je hieronder.

Fotocredits: Interiorjunkie

Ben jij net zo enthousiast als ons geworden?

Het wordt weer koud & donker dus tijd voor sfeervol licht!

Je zult merken dat je weer lampen aan moet doen in je huis. Tijd dus om je kennis te laten maken met iGlowbes: sfeervolle handgemaakte hanglampen en lichtslingers.

Lichtslinger
Allereerst willen we graag de lichtslingers laten zien. Wij vinden ze in ieder geval fantastisch. Een lichtsnoer met 20, 30 of 50 lampjes en losse hippe balletjes. Je prikt als het ware de lampjes door de (voor-geperforeerde) katoenen -polyester bollen. Je kunt kiezen uit meer dan 60 kleuren bolletjes. Je kunt ook de hele lichtslinger zelf samenstellen. Je koopt dan de losse bolletjes en de lichtsnoer. Zo kun je zelf de kleuren bij elkaar kiezen. De lichtslingers zijn natuurlijk ook leuk voor het aankleden van een feestgelegenheid.

Grote hanglamp
Zoals gezegd heeft iGlowbes ook hanglampen. Dit is als het ware een grote variant van de lichtslinger: Een grote katoenen -polyester bol. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen: van 26 tot en met 52 cm doorsnede! Ook voor deze lamp kun je weer kiezen uit vele kleuren. Ook hebben ze een aantal specials. Dit zijn 3 verschillende afmetingen en verschillende kleuren bollen tegen een extra scherpe prijs.

hanglampen

 

Ophangen?
Je kunt een lichtslinger natuurlijk ophangen maar om een niet te ‘feestelijke’ sfeer te creëren in je interieur kun je een lichtslinger natuurlijk ook in een mooie vaas doen. Daarnaast kun je hem ook hangen langs of door een decoratieladder. Natuurlijk kun je hem ook gewoonweg leggen op een dienblad of schaal. Je zult zien, de lichtslinger zorgt zelf al voor sfeer dus less is more!

schaal lichtslinger

Leuk voor de feestdagen
Niet alleen in je normale interieur zijn ze leuk, je kunt ze ook nog eens prima toepassen tijdens de feestdagen. Hang een lichtslinger in je kerstboom bijvoorbeeld of verwerk de lichtslinger in een krans. Bekijk onderstaande 2 DIY projecten bijvoorbeeld eens:

Kerstkrans

kerstkrans
Kerstboomtoren
kersttoren

Je kunt ook naar de winkel van iGlowbes gaan in Valkenburg. Het exacte adres is op hun website terug te vinden. Ze onderscheiden zich vooral op de exclusieve stukken die ze aanbieden. Tal van mogelijkheden zijn te bewonderen in de winkel wat er allemaal mogelijk is met de sfeervolle verlichting. En als je daar toch bent kun je genieten van heerlijke Take Away coffee – chocolate met stroopwafellikeur, want die serveren ze daar!

Fotocredits: iGlowbes

5 manieren om jouw woning helemaal in kerstsfeer te brengen

5 manieren om jouw woning helemaal in kerstsfeer te brengen

De kerst staat voor de deur. Dat betekent natuurlijk maar één ding. Je kunt helemaal losgaan op het versieren van je woning en een gezellige sfeer creëren. Dit is echter veel makkelijker gezegd dan gedaan. Het hangt immers van veel zaken af of je er ook echt succesvol in zal zijn. Aan de hand van een aantal tips kun je echter nauwelijks nog fouten maken op dit gebied en kom je in een echte kerstsfeer.

1. Er is licht
Als je ergens mee moet beginnen, laat het dan de kerstverlichting zijn. Licht is er in vele vormen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de beroemde kerstlichtjes die in kerstbomen of langs dakgoten kunnen worden gehangen. Daarnaast zijn er allerlei andere zaken, zoals verlichte sterren en dergelijke die sterk sfeer verhogend kunnen zijn. Let wel goed op dat de kleuren van de verlichting goed bij elkaar passen, dit kan namelijk nogal verschillen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Kabeldirect wat goed bij elkaar past.

2. Kersttaferelen
Een vorm van decoratie die de laatste jaren sterk is opgekomen is die van de kersttaferelen. Dit zijn de huisjes en attracties en dergelijke die je misschien wel kent van tuincentra. Zoals ze daar worden opgebouwd tot een echt kerstdorp, dat kun je natuurlijk thuis ook. Vooral de tafereeltjes met licht en beweging zijn leuk. Dit kost wel, net als kerstverlichting, stroom. Zorg dus dat je de zaken goed op orde hebt. Zo kun je een echte kerstsfeer neerzetten.

3. De boom
De sfeer die je neerzet hangt niet alleen van het licht af. Ook de geur is belangrijk. Bedenk eens een geur die echt goed bij kerst past. Dit is natuurlijk de geur van dennenbomen. Het kan dus niet anders of ook je kerstboom is één van de eerste zaken die je op orde brengt wanneer je een kerstsfeer wilt gaan neerzetten. De boom zelf, met daarin de slingers, ballen, lichtjes, piek en al het andere, zijn vaak het middelpunt van de kerstviering. Geen wonder dat de gezelligheid hier sterk mee samenhangt.

4. Binnen en buiten
Wil je gezelligheid uitstralen, houd dan niet alles voor jezelf. Daarmee wordt bedoeld dat je ook na moet denken aan het versieren van de buitenzijde van je woning en ook aan de tuin. Dit maakt het een geheel en dit kan beide kanten op werken. Van buiten is al ver te zien waar het gezellig is terwijl binnen de sfeer alleen maar nog sterker benadrukt wordt door de leuke lampjes die je in het donker buiten kunt zien. Dit werkt natuurlijk extra goed als het ook nog eens wil sneeuwen.

5. Cadeautjes inpakken
Het is goed om zo vroeg als mogelijk de cadeautjes klaar te hebben die elk familielid krijgt. Hoe eerder ze er liggen, hoe beter dit is voor de sfeer. Iedereen vindt het spannend en kijkt vol verwachting uit naar wat er komen gaat. Bovendien staan ze ook gewoon heel leuk onder een mooie boom. Probeer alle familieleden dus aan te sporen om zo vroeg als mogelijk de cadeautjes te kopen en onder de boom te leggen.

Meer ruimte en licht in huis met een dakkapel of dakopbouw

Meer ruimte en licht in huis met een dakkapel of dakopbouw

Eigen haard is goud waard, dat gezegde is zonder meer van toepassing op het grootste gedeelte van de Nederlandse woningbezitter. En juist als je prettig woont is verhuizen juist het laatste waar je aan wilt denken.  Ook als je juist liever meer lichtinval wilt realiseren, of behoefte hebt aan meer ruimte is een verhuizing niet altijd noodzakelijk. Een goede manier om meer ruimte te creëren en te genieten van meer natuurlijke lichtinval is de plaatsing van een dakkapel of een dakopbouw. Zo komt die extra grote slaapkamer zonder grote investering binnen handbereik.

De keuze voor een dakkapel is vaak tweeledig: in de eerste instantie wordt er aanzienlijk meer ruimte gerealiseerd, ten tweede zorgt de keuze voor de plaatsing van een dakkapel of dakopbouw voor meer lichtinval. Met name dat laatste voordeel is belangrijk. Een ruimte met veel (extra) lichtinval oogt ruimer en geeft een positieve indruk. Zo kan die donkere zolderkamer een stuk frisser lijken en ontstaan er meer mogelijkheden voor het gebruik van de nieuwe ruimte, denk bijvoorbeeld aan het realiseren van een extra slaapkamer. Altijd al een studeerkamer willen hebben? Met een dakkapel komt die wens een stuk dichterbij.

Materiaalkeuze en afwerking

De keuze voor een dakkapel is net zo persoonlijk als de woning. Een dakkapel wordt immers het verlengstuk van de woning en dient daarom perfect aan te sluiten op de bestaande situatie. Door de grote verscheidenheid aan materialen is het mogelijk om de uniforme uitstraling van de woning te behouden door te kiezen voor identieke materialen. Zo kan er gekozen worden voor het traditionele houten kozijn voor het dakkapel of dakopbouw, een houtlook of volledige kunststof is echter ook mogelijk. Ook wat betreft de gewenste afwerking is er veel mogelijk. Zo krijgt een kunststof dakkapel een zeer persoonlijke en unieke uitstraling die geheel past bij de woning.

Maatwerk & de bouwvergunning

Voor elke woning is er een perfecte passend dakkapel beschikbaar. Doordat Ruiter Dakkapellen maatwerk kan leveren is een dakkapel of dakopbouw perfect aan te passen aan de uitstraling van de huidige woning. Hierbij kan gedacht worden aan een dakkapel met een verlegde nok, een dakkapel met een schuin front of een dakkapel met een uitzonderlijke breedte, nagenoeg alle wensen zijn mogelijk.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan een bouwvergunning voor de plaatsing van een dakkapel noodzakelijk zijn. In de meeste gevallen is een vergunning niet nodig als het gaat om de plaatsing van een standaard dakkapel aan de achterzijde. In alle andere gevallen is er vaak geen ontkomen aan. Naast de landelijke richtlijnen bepalen veel gemeente ook zelf waar een dakkapel aan dient te voldoen. Het kan daarom zinvol zijn om Ruiter Dakkapellen om advies te vragen.

Geniet van winterse sferen met de winter barbecue

Barbecueën, dat doe je toch alleen maar in de zomer? Welnee! Ook in de winter kun je die BBQ gewoon tevoorschijn halen. Voel jij ook wel iets voor zo een winter barbecue? Bekijk dan onze tips en ga voor een heerlijk sfeervolle winterse barbecue.

Wat is het?

De winterbarbecue is een fenomeen dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Ook in Nederland is deze winterse barbecue echter steeds populairder. En terecht, want zo een BBQ is super sfeervol. Lekker met z’n allen warm ingepakt rond de barbecue onder het genot van een (warm) drankje (en liefst nog een pak sneeuw). Al kun je natuurlijk ook gewoon een strootje trekken wie er in zijn eentje buiten bij de BBQ mag staan.

 

Wat heb je ervoor nodig?

Een barbecue in de winter vraagt om een paar voorzorgsmaatregelen. Onderstaand de belangrijkste op een rij:

 • Een goede barbecue: winterse kou vraagt om een goede barbecue. Dit omdat de kou in de wanden gaat zitten. Bij een BBQ met dunne wandjes wordt temperatuurregulering dus bijna onmogelijk. Kies daarom voor een barbecue met dikkere en/ of keramische wanden. En natuurlijk een model met een deksel
 • Winterse gerechten: het winterseizoen brengt volop heerlijke winterse maaltijdopties met zich mee. Zo biedt wild allerlei opties en mag natuurlijk ook een klassieker zoals erwtensoep niet ontbreken. Doe van tevoren wat research en laat je verrassen door al de winterse lekkernijen
 • Winterse drankjes: ook qua drinken zijn er mooie seizoensgebonden dranken die het goed doen bij de winter barbecue. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale winterbieren die uitstekend bij wildgerechten passen en is ook glühwein een klassieker. Of kies gewoon voor een lekker volle rode wijn. Keuze genoeg!
 • Warme kleding: van kou lijden wordt niemand blij. Zorg daarom dat je warm genoeg bent aangekleed
 • Sfeer(verlichting): een belangrijk onderdeel van de winterbarbecue is de sfeer. Verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Kijk daarom hoe je de boel sfeervol kunt verlichting met bijvoorbeeld lampjes en vuurkorven

 

Ook iets voor jou zo een winterbarbecue?

Is zo een winter BBQ aan huis ook wel iets voor jou, maar wil je er zo min mogelijk omkijken naar hebben? Dan kun je ook een winter BBQ bestellen en volledig uit handen geven. Variërend van enkel BBQ pakketten tot het inhuren van een braadmeester om het eten te bereiden. En die afwas? Die mag je lekker laten staan en komt BBQ Kampioen de volgende dag weer gewoon ophalen. Wel de lusten, niet de lasten. Mooi toch? We wensen je een heerlijk winterse BBQ toe!

De cactusfamilie

De cactus kent iedereen wel. Het eerste waar de meesten aan denken zijn de akelige stekels waar je je flink aan kunt bezeren. Elke cactus beschikt over stekels en dit komt omdat er 1500 tot 1800 soorten cactussen zijn die op hun eigen manier zichzelf moeten beschermen tegen de dieren die op zoek zijn naar een lekker hapje. Het is wel opmerkelijk te noemen dat elke cactus hetzelfde afweermechanisme gebruikt. Verder staat de cactus natuurlijk bekend om het overleven in een droog klimaat. De cactus is een plant die erg veel water op kan nemen door middel van hun bladeren en wortels waardoor de plant prima kan overleven in een droge omgeving zoals een woestijn of steppe. Een cactus kopen kan tegenwoordig ook online in diverse webwinkels.

De bloei en bloem van een cactus

De bloem van de cactus is een van de redenen waarom mensen ervoor kiezen om een cactus in huis te nemen. De bloemen ontstaan na een zogenaamde ‘rustperiode’ waarin de cactus aanzienlijk minder water krijgt dan normaal. Vaak vindt dit plaats in de wintermaanden. De cactus zal door de verminderde hoeveelheid water in overlevingsstand gaan en bloemen krijgen. Uit de bloemen ontwikkelingen zich de zaden waardoor de plant zich weer voortplant. Het is in deze periode ook zaak dat de plant op een koel plekje staat. Indien dit niet mogelijk is, is het belangrijk dat de plant een duidelijk verschil merkt door hem bijvoorbeeld een aantal maanden amper tot geen water te geven en de grond droog te houden. De bloemen van de cactus verschillen erg van kleur en stijl. Ze zijn er in bijna alle kleuren, maten en vormen te vinden. Een andere manier hoe de plant zich voortplant is door de bestuiving via nachtdieren en insecten. De cactus zal het niet zo moeilijk krijgen om verder te leven.

 Informatie verkrijgen en aanschaf

Je hebt natuurlijk veel bronnen waar je informatie over de cactus vandaan kunt halen maar als je op zoek bent naar een cactus en bij die specifieke cactus de juiste informatie zoekt dan kun je het best via bepaalde webshops zoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op Fleurdirect.nl. Op webshops als deze vind je een groot assortiment cactussen en bij iedere cactus de juiste informatie. Mis je dan nog informatie? Dan zoek je die uiteraard op via internet want ook de diverse forums kunnen veel informatie bieden over de producten. Het voordeel aan het aanschaffen van een cactus in een webshop is dat je de juiste cactus voor jou kan vinden. In een winkel is het altijd maar de vraag welke cactussen zij op dat moment aanwezig hebben in het assortiment. Wees daarom slim en zoek en bestel online. Bespaar jezelf een hoop moeite met het zoeken. Mocht je verder nog niet weten wat voor cactus het best bij je past? Kijk naar de eigenschappen van de diverse cactussen.

Zo maak je van jouw eetruimte een feestje – 5 tips

De maaltijd is een gezamenlijk gezinsmoment in veel huishoudens. Iedereen komt thuis na een dag op het werk of op school. Je vertelt aan tafel hoe je dag was en wat je hebt meegemaakt. Een moment met het gezin. Maar de maaltijd is ook een moment om samen te beleven met vrienden die je hebt uitgenodigd. Kortom, alle reden om van je eetruimte iets gezelligs te maken. Lees deze tips om inspiratie op te doen

1. Zorg voor comfort
De ruimte waar je eet, of het nu om een aparte kamer gaat of om een deel van de woonkamer, moet gemakkelijk toegankelijk zijn. Zorg dat iedereen ruim kan zitten en dat degene die het eten opdient gemakkelijk van en aan tafel kan om schalen neer te zetten en af te ruimen.

2. Kies een ruime eettafel
Wanneer je een nieuwe eettafel gaat kopen, kies er dan eentje die genoeg ruimte biedt. Niets is zo ergerlijk dan een overvolle eettafel waar je je nauwelijks durft te bewegen uit angst iets om te stoten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tafels van Tabledusud. Dit zijn prachtige tafels, gemaakt van puur natuurlijke materialen die passen in ieder interieur.

3. Denk na over de verlichting
Je kunt boven de eettafel het beste verlichting aanbrengen die in sterkte verstelbaar is. Heb je een gezellig etentje dan kan het licht gedimd worden zodat de sfeer gemoedelijk is. Maar wil je aan de tafel handwerken, lezen of werken, dan heb je meer licht nodig. Door verlichting te kiezen die je kunt bijstellen kun je de eettafel voor verschillende doelen gebruiken.

4. Kies comfortabele stoelen
Ben je toe aan nieuwe eetkamerstoelen dan is dit het moment om daar even wat langer over na te denken. Natuurlijk wil je stoelen die er mooi uitzien en die passen in het interieur van je eet- of woonkamer. Maar denk ook even na over het zitcomfort. Wanneer je een paar uur aan tafel zit voor een gezellig etentje dan wil je immers niet met enorme rugpijn opstaan. Let ook op de hoogte, is die goed ten opzichte van de tafel?

5. Kleed de ruimte aan met mooie accessoires
Wanneer je de eetruimte in je woning echt gezellig en sfeervol wilt maken dan kies je voor mooie accessoires. Een mooi tafelkleed, mooi servies op de tafel. Maar ook de omgeving kun je mooi aankleden met kunst of met zelf genomen foto’s die je op hout laat afdrukken. Zo creëer je een ontspannen sfeer en wordt iedere maaltijd in jouw huis een belevenis.

Bekijk ook onze tips voor het kiezen van een nieuwe keuken.

Combiwarmtepomp

Warmtepomp

Vloerverwarming en luchtverwarming met combi warmtepomp lucht/water lucht/lucht. Klassieke verwarmingssystemen op gas lijken op het eerste gezicht een goedkopere investering dan warmtepompen. Nochtans scoort een heatpump veruit het beste wat betreft de CO2 uitstoot en verbruikt deze minder primaire energie. Dit zijn twee troeven in handen van de warmtepomp die cruciaal zullen zijn in de aangekondigde Europese CO2 –taks.

 

Uw E-peil gaat omlaag

Bovendien halen warmtepompen het E-peil van een woning naar omlaag en dit zonder kunstgrepen uit te halen. Dit lage E-peil zorgt in Vlaanderen o.a. voor een premie die onder bepaalde voorwaarden uitgereikt wordt door de netbeheerder. Indien het E-peil dankzij toepassing van een warmtepomp onder E-peil 60 daalt, kent de overheid een korting van 20% toe op de onroerende voorheffing. Dit voordeel kan 1000 tot 2000 Euro bedragen.

Het absolute voordeel van een warmtepomp is ontegensprekelijk het veel lagere verbruik dan systemen die gas of mazout als energiebron gebruiken.

Een warmtepomp of eco heating systeem combineert 2 types warmtepompen in 1 geheel: namelijk een lucht – lucht warmtepomp en een lucht-water warmtepomp. Deze systemen noemt men dan ook combiwarmtepompen of eco-warmtepompen.

 

Het koelen van uw huis

Naast deze uitzonderlijke voordelen is het ook mogelijk om met het EHS (Eco Heating System) te koelen. Voornamelijk daar waar heel goed geïsoleerd wordt en tegelijkertijd ook veel interne warmtelasten zijn, blijkt deze EHS of live heatpump de voordeligste oplossing te zijn.

 

Wat zijn de prijzen van warmtepompen?

Er is meerdere soorten warmtepompen om de markt. Zo bestaat er lucht-water, water –water, grond-water en lucht lucht warmtepompen. Er zitten grote verschillen tussen deze warmtepompen. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Hierdoor kunt u de offertes vergelijken en de beste kiezen. Er zijn bepaalde websites waar u dit gemakkelijk kunt doen. Een voorbeeld hiervan is warmtepompprijzen.nl. Via deze website kunt u gemakkelijk meerdere offertes aanvragen.

Succes met uw zoektocht naar warmtepompen.

Warmtepomp

 

Vloerkleden inspiratie

Inspiratie wonen

De bladeren vallen langzaam alweer van de bomen, de tempratuur daalt, de kachels gaan weer branden en de mensen trekken naar binnen. Hoe fijn is het als je dan de kamer binnenkomt en op een lekker zacht en warm vloerkleed stapt? Super fijn natuurlijk! Maar wat voor vloerkleed past in jouw woonkamer of zithoek? Ter inspiratie een paar mooie voorbeelden:

Vintage vloerkleden

Laatst kon je op lifestylewonen.nl al lezen hoe je vintage items kunt verwerken in jouw interieur. Hierin stond al dat vintage vloerkleden helemaal hot zijn! We zien ze steeds meer in onze interieurs verschijnen en door de oude en authentieke uitstraling kun je echt een heel gaaf effect creëren. Het zijn echte eye catchers en sfeermakers. In de markt van vintage vloerkleden heb je te maken met vintage look vloerkleden en échte vintage vloerkleden. Echte vintage vloerkleden zijn tussen de 30 en 80 jaar, met de hand gemaakt, uniek en afkomstig uit Oosterse landen. Vintage look vloerkleden zijn machinaal nagemaakt vloerkleden en worden ook wel replica’s genoemd. Ze zijn qua kwaliteit niet te vergelijken met echte vintage vloerkleden. Meer informatie? kijk dan eens hier.

Vintage vloerkleed1

Vintage vloerkleed2

 

 

 

 

 

 

 

 

 Patchwork vloerkleden

Patchwork vloerkleden zijn vloerkleden samengesteld uit verschillende delen en verschillende vloerkleden, zogeheten ‘patches’, vandaar ook de naam patchwork vloerkleed. Het gave aan patchwork kleden is de unieke uitstraling en de oneindige mogelijkheden qua combinaties. Het is zelfs mogelijk om een patchwork kleed op maat te laten maken!

Patchwork vloerkleed2

 Patchwork vloerkleed2

 

 

 

 

 Rozenkelims

Liever meer kleur in je interieur? Dan is een rozenkelim misschien wat voor jou! Deze kleden zijn herkenbaar aan de bloemenmotieven in het kleed. Vaak op een donkere achtergrond en met vele kleuren. Ook bij rozenkelims heb je te maken met échte rozenkelims die vaak afkomstig zijn uit Moldavië, Iran of Afghanistan en replica’s. Waarbij échte rozenkelims uniek zijn, met de hand gemaakt zijn en tussen de 30 en 80 jaar oud zijn. De replica’s zijn machinaal geweven, zijn niet uniek en vaak gemaakt van andere materialen.

Rozenkelims2

 

 

Berber vloerkleed

Ben je fan van wol en houd je van dikke vloerkleden die comfortabel en warm is onder je voeten? Dan is een berber vloerkleed perfect! Deze kleden hebben vaak een witte / ivoor kleurige achtergrond met een patroon. Berber vloerkleden zijn net als de hierboven genoemde kleden van 100% wol en hebben vaak een wat exclusieve uitstraling.

Berber vloerkleed2

 

 

 

 Extra inspiratie:

Heb je het perfecte vloerkleed gezien en wil je de rest van je interieur beter aan laten sluiten? Kijk dan ook eens naar kelim kussens. Hiermee kun je de perfecte overgang van bank of stoel naar het vloerkleed creëren.

Inspiratie wonen

Niet genoeg geïnspireerd?

Ben je nog niet genoeg geïnspireerd en wil je graag meer kleden zien die mogelijk in jouw interieur zouden passen? Een tip is dan om eens te kijken bij Rozenkelim.nl. Rozenkelim verkoopt originele , unieke en authentieke vloerkleden. Rozenkelim heeft zelfs een showroom waar je ruim 500 unieke vloerkleden kun bewonderen. Bekijk het aanbod online of neem een kijkje in de showroom in Hillegom!