Goed verzekerd tegen storm, water, brand en inbraakschade

Wanneer jullie je huis hebben gerestyled naar jullie wens en hieraan wellicht heel wat geld hebben uitgegeven, zit je niet te wachten op schade aan het huis of de inboedel (de spullen in het huis). Toch kan het gebeuren dat een flinke storm behoorlijk wat schade aanricht, of dat jullie het doelwit zijn van inbrekers. Om het huis binnen te komen, veroorzaken zij ook vaak schade aan ramen en deuren. Om nog maar te zwijgen over de schade die ze binnenshuis kunnen veroorzaken. Met een opstal- en inboedelverzekering zijn jullie ervan verzekerd dat de schade vergoed wordt.

Wat is precies een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is verplicht voor huiseigenaren en is van toepassing op het huis zelf en alles wat daar onlosmakelijk aan verbonden is. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel of leidingen. Ook sommige vloeren kunnen tot de opstalverzekering worden gerekend. Door klimaatveranderingen krijgen we ook in Nederland te maken met steeds heftigere stormen, die flinke schade kunnen toebrengen aan de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dakbedekking die loslaat, of een dak dat instort. Water kan ook een hoop schade veroorzaken. Heftige regenbuien met soms vuistgrote hagelstenen komen door het veranderende klimaat steeds vaker voor. Al deze risico’s worden gedekt door een opstalverzekering.

Inboedelverzekering voor de schade aan spullen binnenshuis of in de tuin

Alle spullen die los in het huis staan, vallen onder de inboedel. Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, kan je eigenlijk niet zonder. In een gewoon huis staat al snel voor duizenden euro’s aan inboedel als meubels, lampen, apparatuur, vloerbekleding en andere accessoires. Wanneer er brand uitbreekt, kunnen veel van deze kostbare spullen verloren gaan. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je in elk geval de dagwaarde van de spullen vergoed krijgt. Het is daarom slim dat je aankoopnota’s van grotere spullen goed bewaart, zodat je kunt aantonen bij de verzekering wat de nieuwprijs was en wanneer je de spullen hebt gekocht. Onder inboedel vallen niet persé alleen de spullen binnenshuis. Ook tuinmeubelen en tuingereedschap horen bij inboedel. Sommige verzekeraars rekenen ook bepaalde huisdieren tot de inboedel. Je kan dat allemaal terugvinden in de voorwaarden van de verzekering. Korting verdienen op een inboedelverzekering kan, wanneer je een PKVW, politie-verklaring veilig wonen of een BORG-certificaat kan overleggen. Op die manier weet de verzekeraar dat het huis in elk geval optimaal is beveiligd tegen inbraak en de schade die dat met zich kan meebrengen. Inbrekers slaan een goed beveiligd huis immers liever over.

Premies en voorwaarden online vergelijken loont    

Voor zowel een opstal- als een inboedelverzekering kan het lonend zijn dat je bij verschillende verzekeraars de premie online laat berekenen. De premies kunnen nogal verschillen, net als de voorwaarden. Een goedkope premie lijkt misschien zeer aantrekkelijk, maar als de voorwaarden minimaal zijn ben je nog steeds duur uit. Online kun je gemakkelijk vrijblijvend premies laten bereken door het beantwoorden van enkele vragen. Wanneer je een verzekeraar hebt gevonden die bij jou past, kun je de verzekering ook direct online afsluiten.

Kan ik in het najaar nog buiten schilderen?

Wanneer u in het najaar of de winter buiten wil gaan schilderen hangt het eindresultaat niet alleen af van uw eigen schilderkunst. U kunt nog zo uw best gedaan hebben en uiteindelijk toch een teleurstellend resultaat behalen. Dit komt omdat externe factoren zoals het weer, de luchtvochtigheid en de temperatuur duidelijk invloed kunnen hebben op uw verfwerk. Wanneer u hier goed op let kan het u een hoop irritatie, werk en tijd besparen.

Wat is de ideale temperatuur om buiten te schilderen

De ideale temperatuur om buiten te schilderen ligt tussen de 10 en 20 graden Celsius. Het herfst en winterweer in Nederland nodigt meestal niet echt uit om buiten te schilderen. Kou, regen en wind zijn geen ideale omstandigheden voor uw verfwerk. Vooral de relatieve luchtvochtigheid (RV) en de temperatuur hebben grote invloed op het eindresultaat. Schilderen op een warmere dag met hoge luchtvochtigheid zal een veel minder resultaat tot gevolg hebben dan wanneer u schildert op een koudere droge dag. De meeste verven voor buiten zijn te gebruiken tot een RV van 65%. Sommige professionele verven zoals Sikkens Rubbol XD High Gloss zijn zelfs bruikbaar bij een RV van 85 a 90%. Vooral het aflakken van uw verfwerk bij dauw mist en regen is niet aan te raden. De relatieve luchtvochtigheid is dan 100% en u zult zien dat het verfwerk volledig mat uitslaat. Gronden of overgronden kan wel. Voorwaarde is echter altijd dat het zeker niet mag vriezen. Om uw buitenproject goed te schilderen zult u minimaal drie verflagen moeten aanbrengen op nieuw of kaal hout. 2 lagen grondverf en één aflaklaag.

Kan ik verven op een vochtige ondergrond?

Wanneer het hout dat u wilt gaan schilderen vochtig is geweest doordat bestaande verflagen beschadigd waren of doordat het onbehandeld buiten heeft gestaan, kunt u de twee grondverflagen wel aanbrengen. Met het aflakken wacht u beter tot het voorjaar bij droger weer. Vocht van binnenuit krijgt op deze manier nog de kans om te verdampen. 2 lagen grondlak bieden voldoende bescherming tegen de winterse weersinvloeden. Vindt u de kleur van de grondverf niet mooi genoeg om de hele winter naar te kijken, dan is het een tip om de grondverf te laten mengen met de aflakkleur. Op deze manier ziet uw schilderwerk er direct netjes uit en kan u wachten tot het voorjaar met aflakken.

Optimale bescherming tegen weersinvloeden

Sikkens verven zijn verkrijgbaar in een groot assortiment dat speciaal geschikt is om in het najaar en de winter te verwerken. Zowel primers als lakverven. Ze zijn sneldrogend en gemakkelijk verwerkbaar. Bovendien zijn deze speciale buitenverven extra krasbestendig en bieden uw verfwerk een lange tijd bescherming. Zo komt u het najaar en de winter gemakkelijk door en kunt u tot het voorjaar wachten om het hout af te lakken.

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Een thuis is een fijn plekje met je eigen spulletjes. Het is zo ingericht zoals jij dat graag hebt en je bent gesteld op die inrichting. Vaak kost zo’n eigen plekje best nog wat centen als je alles bij elkaar optelt, niet vreemd dus dat je een verzekering wilt afsluiten om je eigen stekkie opnieuw te kunnen opbouwen als er onverhoopt wat mis gaat. Maar wat heb je nodig een inboedelverzekering of een opstalverzekering, of zelfs beide?

Waarom een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering is je woning verzekerd tegen schade die veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld een brand, storm of inbraak. Een opstalverzekering is in Nederland verplicht voor iedereen die een koophuis heeft op basis van een hypotheek. Woon je in een huurhuis dan is de verhuurder verplicht om zo’n verzekering af te sluiten en heb jij daar zelf niets mee van doen. Het woord “opstal” is een verzamelwoord voor jouw woning en alle onroerende goederen die erbij horen zoals het tuinhuis, de zonnepanelen op het dak, de geïnstalleerde centrale verwarming en bijvoorbeeld het sanitair. Zelfs de bakstenen en het dak zijn verzekerd bij een opstalverzekering. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen wordt ook de glasverzekering hier direct in meegenomen.

Als je niet een woning maar een appartement gekocht hebt, dan is de opstalverzekering vaak al geregeld door de VVE. Het gehele gebouw wordt in één keer verzekerd. Controleer deze verzekering wel even want het kan zijn dat bepaalde zelf aangebrachte dingen, zoals een luxe keuken of een mooi houten vloer niet zijn meeverzekerd. Het is in zo’n geval mogelijk om een eigenaarsbelangverzekering af te sluiten om deze risico’s te dekken.

Waarom een inboedelverzekering?

In tegenstelling tot de opstalverzekering, die verplicht is voor huiseigenaren, is de inboedelverzekering niet verplicht in Nederland. Jij bepaalt dus zelf of jouw spullen de moeite waard zijn om te verzekeren. Meestal is dat wel het geval, want kijk eens wat jouw hele interieur en alle spulletjes die in jouw huis staan gekost hebben. Stel je eens voor dat je dit allemaal in één keer opnieuw moet aanschaffen nadat bijvoorbeeld een brand alles verwoest heeft…!

Bijzondere gevallen en onduidelijkheden

Soms is het verschil van dekking tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering een beetje onduidelijk. In zo’n geval kun je meestal de volgende regel aanhouden: Alles wat echt vastzit aan en in je woning valt onder de opstalverzekering. De dingen die je zelf zou kunnen verplaatsen zonder het los te moeten breken, vallen onder de inboedelverzekering.

De fundamenten van je woning, niet geheel onbelangrijk, worden meestal meeverzekerd in de opstalverzekering als zijnde een extra fundamenten clausule in de opgestelde polis. Let hier dus goed op bij het afsluiten van zo’n dergelijke verzekering. Schade veroorzaakt door een aardbeving, een vulkaan, een atoomkernreactie of een hevige overstroming zijn helaas altijd uitgesloten. Ook een burgeroorlog en het calamiteitenrisico zijn uitgesloten.

Kies de juiste verzekering

Zowel bij de opstalverzekering als bij de inboedelverzekering kun je kiezen uit een aantal vormen. Verdiep je dus eerst in de vraag: wat wil ik precies verzekeren? Maak daarna pas een definitieve keus en vergelijk eventueel verschillende aanbieders.

In drie stappen naar een diervriendelijk huis

Thuis is een plek voor jezelf, een plek om helemaal tot rust te komen en een veilig gevoel te hebben. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. In veel gezinnen in Nederland komen we honden, katten of andere huisdieren tegen. Niet ieder huis is echter helemaal geschikt gemaakt om daar met je huisdier te leven. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om van jouw huis ook een fijn huis voor je huisdier te maken. Je kat of hond brengt waarschijnlijk meer uur in het huis door dan jijzelf, en dus is het van belang om thuis een situatie te creëren waar je huisdier zich ook prettig bij voelt. Wij vertellen je graag meer over drie dingen die jij kunt doen, om van je huis een diervriendelijk huis te maken.

Geef je huisdier de ruimte

Als mens wil je graag bewegingsvrijheid hebben, en bij dieren is dat niet anders. Een huisdier dat de hele dag in een kooi of bench zit opgesloten, wordt daar niet vrolijk van. Maak daarom in huis een ruimte waar je huisdier heerlijk de gang kan gaan. Dit kan in de huiskamer zijn, maar denk ook aan bijvoorbeeld de achtertuin. Honden en katten houden ervan om de benen te strekken, even een stukje te rennen of te spelen. Als je een kat hebt is het erg handig om een kattenluik te maken in de achterdeur, zodat de kat zelf de tuin in kan, en weer terug het huis in. Zo geef je huisdieren de ruimte waar zij behoefte aan hebben.

Veiligheid

Zoals je voor een kind het huis veilig maakt, zo kun je dat voor een huisdier ook doen. Dieren willen namelijk alles graag ontdekken. Klimmen en klauteren aan bepaalde dingen in huis en nieuwe plekjes ontdekken. Voorkom daarom dat er in jouw huis scherpe randen en voorwerpen te vinden zijn, waar het dier zich eventueel aan kan verwonden. Zorg er ook voor dat er geen dingen zijn waar een dier makkelijk schade aan kan toebrengen. Wel kun je met een aansprakelijkheidsverzekering dieren, en de schade die zij veroorzaken, verzekeren. Mochten zij schade in je huis toebrengen, zijn er verzekeringen die dat vergoeden. Hier lees je er meer over aansprakelijkheidsverzekeringen.

Eigen plekje

Dieren vinden het fijn om een eigen plekje te hebben. Een plekje voor zichzelf waar zij altijd terecht kunnen, waar ze hun eigen gang kunnen gaan. Bij een hond kan dat bijvoorbeeld een mand zijn. Een huisdier hecht namelijk veel waarde aan een plek die helemaal van hen is. Het wordt gezien als eigen territorium. Geef je huisdier dan ook altijd de kans om zo’n eigen plekje ergens in huis te creëren.

Het infrezen van je vloerverwarming

Op zoek naar vloerverwarming? Vaak is de enige mogelijkheid die er is het infrezen van vloerverwarming (dit geldt niet voor iedereen). Bij het infrezen wordt de vloerverwarming al in de bestaande dekvloer gelegd. Er wordt met behulp van een diamantzaag gleuven ingesneden. Dit betekent dus dat je deze niet hoeft open te breken en op zoek moet naar een nieuwe dekvloer. Om te achterhalen of het infrezen van de vloerverwarming iets voor jou is zetten we de voor- en nadelen even op een rijtje.

Voordelen van het infrezen van je vloerverwarming:

  • Zoals al eerder al benoemd, hoef je je geen zorgen te maken over je dekvloer. De vloerverwarming wordt hier namelijk ingelegd met behulp van speciale apparatuur. Hiernaast is er dus ook geen extra opbouwhoogte nodig waardoor deuren dus niet ingekort hoeven te worden.
  • De vloer warmt sneller op dan bij een normaal vloerverwarmingssysteem, omdat de buizen echt tegen de vloer aan liggen. Je hoeft dus niet lang te wachten als je het koud hebt!
  • Infrezen van de vloer is een van de goedkopere opties als het aankomt op vloerverwarming, althans relatief gezien. Het leggen van vloerverwarming heeft nou eenmaal een groot kostenplaatje dus ga er niet vanuit dat het bij het infrezen beduidend lager is.
  • Het infrezen is zo gebeurd, meestal duren de werkzaamheden maar een dag. Dit komt door de apparatuur die hiervoor gebruikt wordt. Het is een zeer efficiënt proces.
  • Nadat de vloerverwarming is gelegd kan gelijk de oude (of nieuwe) vloer er weer op. Hoe snel kan het gaan?
  • Er komt amper rotzooi bij kijken. Bij het infrezen wordt gelijk gebruik gemaakt van een stofzuiger die alle afval opzuigt. Maak je dus maar geen zorgen dat je hierna nog moet poetsen.

Nadelen van het infrezen:

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er eigenlijk geen nadelen aan het infrezen van de vloerverwarming. Er zijn wel een aantal randvoorwaarden wil je dit laten doen. De dekvloer moet namelijk van cement of anhydriet gemaakt zijn, anders valt hier niet doorheen te raken met een diamantzaag. Heb je bijvoorbeeld al tegels als vloer gelegd dan is dit helaas ook niet meer mogelijk, tenzij je de tegels wilt uitbreken en daarna opnieuw wilt leggen (wat veel moeite kost). Gelukkig zijn er in dat soort situaties ook nog andere mogelijkheden!

Conclusie, het infrezen van je vloerverwarming is voor sommigen de perfecte oplossing. Raadpleeg wel een expert, zoals bijvoorbeeld Horbach Vloerverwarmingen, om te kijken naar de mogelijkheden en wat er bij jou in huis allemaal moet gebeuren. Het is altijd al mogelijk om een offerte aan te vragen!

4 tips bij het kiezen van een nieuwe keuken

Een keuken is voor veel mensen één van de blikvangers van het huis. Zoals er voor bijvoorbeeld een huiskamer en tuin trends bestaan, is dat voor een keuken ook. Je ziet daarom vaak dat men eens in de paar jaar serieus nadenkt over een nieuwe keuken, en misschien jij ook wel! Wij helpen je graag op weg door een paar tips te benoemen waar je rekening mee kunt houden als je kiest voor een nieuwe keuken.

Teken de beschikbare ruimte uit

Ruimte is bij een keuken essentieel. Je kunt je keuken helemaal vol zetten met apparatuur, kasten en tafels, maar als je geen ruimte meer hebt om er goed en vrij in te bewegen wordt lekker koken erg lastig. Teken daarom van te voren de ruimte van je keuken uit, en ga puzzelen met verschillende manieren van inrichten. Pas als je weet hoe je de keuken ruimtelijk gezien wil indelen, kun je goed aan de slag met de inrichting.

Kies voor efficiënte opbergruimte

In een keuken heb je opbergruimte nodig. Ruimte voor je pannen, servies, keukenapparatuur en nog veel meer. Kies daarom voor efficiënte opbergruimte. Denk aan diepe keukenkasten waar meerdere pannen in kunnen of lades met verschillende plateaus zodat je er veel in kwijt kan.

Laat je inspireren

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken maar weet je niet precies wat je wil? Ga dan op verschillende plekken inspiratie opdoen. Op internet, in folders, in woonmagazines of in showrooms van keukenwinkels. Hoe meer je er ziet, hoe meer inspiratie je op doet. Zo kom je vanzelf tot de stijl en inrichting die goed bij je past.

Denk goed na over de financiering

Een nieuwe keuken is een flinke investering. Bereken van te voren goed hoeveel jouw droomkeuken kost, en of dit binnen je budget past. Het zou zonde zijn als je halverwege de inrichting er achter komt dat het financieel niet haalbaar is. Bepaal van te voren of je kiest voor een aankoop met eigen geld of dat je het wil laten financieren. Kies je voor een financiering, dan kan dat bij geld lenen vergelijken erg interessant zijn. Er zit namelijk bij verschillende geldschieters veel verschil in voorwaarden.

Het onderhouden & schoonmaken van je raambekleding!

Raambekleding schoonmaken

Yes! Je gloednieuwe raamdecoratie hangt sinds een week. Je bent er erg zuinig op, want ieder jaar nieuwe raamdecoratie aanschaffen, daar zit niemand op te wachten. Na een paar dagen spot je ineens een vlek op je gloednieuwe raamdecoratie! Ai! Dat is niet fijn! Krijg je dit er nog uit? Wat moet ik doen? En wat juist niet? In dit artikel geef ik je schoonmaaktips voor verschillende soorten raamdecoraties.

Raambekleding schoonmaken

Jaloezieën onderhouden & schoonmaken

Het is belangrijk om je houten jaloezieën, PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën regelmatig af te stoffen met een plumeau of droge stofdoek. Hierbij wordt het stof op de latjes direct verwijderd. Zorg ervoor dat je jaloezieen gesloten zijn  wanneer je de lamellen gaat afstoffen.  Afnemen van links naar rechts en begin bovenaan! Herhaal dit voor beide kanten van de lamellen.

Is het een hardnekkige vlek? Gebruik dan een klamme doek (vermijd  vochtige doeken!) en neem vervolgens de lamellen af.

Het is ook van belang dat je schoonmaakmiddelen vermijdt bij houten jaloezieën!

Plisségordijnen onderhouden & schoonmaken

Plisségordijnen beschikken over een honingraatstructuur, waardoor het gordijn ook isolerend werkt. In de binnenkant van het plisségordijn kan daardoor stof blijven hangen. Het meest gemakkelijke is om een stofzuiger te gebruiken, met een schone borstelkop. Kies voor een lage zuigkracht en ga langs beide zijkanten van het plisségordijn.

Wanneer het een hardnekkige vlek is, kijk dan eerst naar oplossingen zonder gebruik van een klamme doek. Behandel je plisségordijn voorzichtig en vermijd wrijven op de stof. Vermijd vooral agressieve schoonmaakmiddelen met bijvoorbeeld bleek erin. Na het reinigen hang je je plissegordijnen uit zodat ze goed kunnen drogen.

Gordijnen onderhouden & schoonmaken

Wanneer je je gordijnen goed wil reinigen kun je het beste ze naar de stomerij brengen. Daar wordt goed gekeken naar de stof en zorgen ze ervoor dat de kwaliteit van je gordijnen gewaarborgd wordt. Ben je van plan gordijnen aan te schaffen?  Dan is het handig om te weten dat ze geleverd worden met een wasvoorschrift. Wanneer je al gordijnen van Veneta.com in huis hebt, dan heb je het bijgevoegde wasvoorschrift vast al eens gezien. Daar staat precies in hoe je ze kunt behandelen waardoor je er zo lang mogelijk van kunt genieten!

Hetzelfde geldt voor vouwgordijnen. Let hierbij goed op de stof van je vouwgordijn! Elke stof heeft namelijk een ander wasvoorschrift. Haal het vouwgordijn gemakkelijk van het systeem af, zodat je hem kunt reinigen. Reinig met mate! Zo waarborg je de kwaliteit van je vouwgordijn.

 

Tips voor de huiskamer

Tips huiskamer

In welke kamer brengt men meestal de meeste tijd door? De huiskamer natuurlijk. Het is de kamer van het huis, het woord zegt het al. De plek waar iedereen rustig gaat zitten als ze even willen bijkomen, kletsen, visite ontvangen en tv kijken. Iedereen komt er samen en het is dus een belangrijke kamer. De huiskamer is het centrum van het huis en daarom is het super belangrijk dat het goed ingericht wordt. Wat voor sfeer wil je creëren en wat voor indruk wil je wekken bij je gasten, dat zijn de eerste dingen waar je over na moet denken om te weten wat voor materialen en wat voor kleuren je in je huiskamer wil, want die zijn voor die punten cruciaal.

Wat is nodig in de huiskamer

Over het algemeen zijn we heel vrij in wat we allemaal in de woonkamer willen zetten en weten we het ook allemaal wel. Een bank, bijzettafel en de juiste verlichting. De vraag is vooral hoe vol u de huiskamer inrichten wil en wat voor verlichting de kamer moet verlichten. Verlichting is zeer belangrijk voor de sfeer en is super bepalend voor het gevoel dat u probeert te creëren in de kamer. Een felverlichte woonkamer is vaak minder warm en sfeervol dan gedimde lichten of kaarsverlichting.

Hetzelfde geldt voor hoe vol de kamer is. Een kamer met veel meubels dicht op elkaar zal warmer voelen dan een witte kamer met weinig en strakke meubels. Een tapijt in de huiskamer kan ook veel warmte geven aan een kamer. Wat hang je aan de muur is ook een belangrijke vraag om over na te denken. Hoe druk en welke kleuren gaan de dingen zijn. Passen ze in de stijl van de rest van de meubels? De huiskamer is hartstikke belangrijk, dus probeer er een beetje tijd en aandacht aan te schenken.

Op zoek naar meer woontips? Bekijk ook onze tips voor het kiezen van een nieuwe keuken.

De kerstdecoratie trends van 2018

Nog even en de kerstversiering ligt weer in de winkel, want het warmste feest van het jaar in de koudste periode komt er weer aan. Om je huis kerstproof te maken kun je maar beter op tijd beginnen.

De kerstboom
De kerstboom is het middelpunt van de huiskamer dus die mag natuurlijk niet ontbreken. Een tip, neem gewoon een kunstkerstboom! Daar heb je namelijk levenslang plezier van en levert je een stuk minder rommel op al die dennennaalden overal. Wist je dat ze net echt lijken?

Niet alleen leuk voor aan de boom .

Kerstballen zijn natuurlijk onmisbaar voor in de boom maar je kan ze ook voor andere dingen gebruiken. Leg ze bijvoorbeeld in een schaal met wat leuke takjes en dennenappeltjes en wat glitters of stop ze in een vaas met lichtjes. Of hang ze in een slinger aan de muur of aan een kerstkrans dat kan natuurlijk ook nog. Zo kan je er ieder jaar weer lekker creatief mee bezig zijn, en hou je de variatie er in.

De kerstversiering en decoratie
Ieder jaar willen we de kerstboom toch weer anders versierd hebben helaas is dat wel een dure hobby. Maar wat nu als je het zelf kan maken. Begin met een basis kleur als wit of zilveren ballen. En voeg daar gewoon ieder jaar kleurrijke handgemaakte attributen aan toe. Zoals stoffen engeltjes, kerstkoekjes, andere leuke strikjes of glitterslingers of zuurstokjes.

Kersthuisjes

Om nog meer sfeer in huis te krijgen kunnen de kersthuisjes natuurlijk niet ontbreken. Hoe leuk is het om een klein kerst dorpje in huis te hebben. . Geef jezelf gewoon ieder jaar een onderdeel van het dorp cadeau en bereid je kerstcollectie zo uit. Zo is het voor heel de familie ieder jaar weer spannend wat er aan het dorp toegevoegd is. Ook leuk is het om dit dorpje op te leuken met nepsneeuw en takjes van buiten.

Vergeet jezelf niet..

Vergeet natuurlijk ook jezelf niet. Sinds een paar jaar zijn de kerstruien weer helemaal in. En hoe leuk is het als heel het gezin dezelfde trui aan heeft? Lekker ’s avonds in de bank in de zelfde kersttrui geeft toch wat extra sfeer, vind je niet?  Ook handig voor de kerstkaart, gewoon een foto van jullie in en kerstrui en je kerstkaart steelt dit jaar de show! Wil je echt uitpakken dan zijn er natuurlijk ook nog leuke bijpassende kerstsokken.

Complete kerstbeleving

Nu jullie een aantal tips hebben gekregen kun je vast aan de slag want je kan natuurlijk maar niet vroeg genoeg beginnen. Ga alvast lekker fantaseren hoe jij dit jaar jou huisje kerstproof wil maken. En vergeet niet de kerstmuziek aan te zetten wanneer je begint. Zo krijg je veel meer inspiratie. Wees lekker creatief en geniet vanaf het begin want voor je het weet is kerst alweer voorbij.

Uitblinken met je terras

De zomer is al weer bijna voorbij maar we zijn al begonnen met de voorbereidingen van de zomer van 2019. Nederland telt iedere zomer weer ontzettend veel terrassen en dat maakt het soms moeilijk voor de consument om te kiezen waar ze nou gaan zitten. Hieronder een aantal tips waardoor je echt kan uitblinken.

Het menu

Houd het of bij comfort food, zoals een lekkere tosti of kroketten met brood. Of maak je menu Instagram waardig. Zorg dat het eten netjes geserveerd is en uniek is zodat mensen er een foto van willen maken en delen. Dit zorgt weer voor gratis reclame. Gebruik veel kleuren in je gerechten, dat doet het altijd goed.

Kleuren

Een van de terrastrends van 2018 is het gebruik van natuurlijke tinten en producten. Denk hierbij aan bamboe stoelen of de kleuren zand en leger groen. Deze kleuren geven de consument het gevoel dat ze even heel ergens anders zijn. En vergeet natuurlijk niet je servies hier op aan te passen. Zorg voor een goede match!

Decoratie

Vergeet natuurlijk de decoratie niet, maar houd het wel een beetje in de stijl van de natuurlijke tinten. Een bloem of een nepbloem met veel kleur oogt altijd een beetje rommelig. Probeer een vetplantje of een cactus. Je ze zult zien dat het een stuk netter staat, daarnaast scheelt dit je ook weer geld.

Echt uitblinken?

Maar wil je echt uitblinken tussen al die terrassen? Speel dan in op de beleving en probeer een zitzak terras. Veel mensen kennen het al van hun vakantie, dus waarom niet het vakantie gevoel naar Nederland halen? Door de verschillende kleuren en het feit dat het terras dicht bij de grond ligt valt je terras direct op. Ook zo’n zitzak terras? Een zitzak kopen kan eenvoudig online, waar je ook nog eens veel variatie vindt in het type en kleur zitzak.

Hoe pas je je woning aan voor je oude dag?

Ieder mens wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig zijn. Dit betekent natuurlijk ook zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. In de praktijk gaat dit vaak anders. Veel ouderen verhuizen naar verzorgingstehuizen omdat het niet meer praktisch voor ze is om in hun eigen woning te blijven. Maar met de juiste aanpassingen kun je een stuk langer thuis blijven wonen dan je misschien denkt. In dit artikel lees je een aantal manieren om je woning aan te passen voor je oude dag.

Maak je woning geschikt voor rollators en rolstoelen
Ten eerste wil je zo lang mogelijk goed kunnen voortbewegen in je woning. Overweeg daarom de drempels in je huis weg te halen of ze allemaal te voorzien van drempelhulpen. Op die manier zijn al je doorgangen ook geschikt voor rollators en rolstoelen. Denk er ook aan dat de doorgangen breed genoeg moeten zijn voor deze hulpmiddelen. Bij een verbouwing is dit dus zeker iets om rekening mee te houden.

De trap op met een traplift
Heeft je huis meerdere verdiepingen, dan ben je misschien bang dat je op een bepaalde leeftijd de trap niet meer goed op en af komt. En veilig traplopen is belangrijk, zeker voor ouderen omdat zij relatief vaak van de trap vallen. Een oplossing hiervoor is een traplift. Dit is in feite gewoon een stoel die op de trapleuning is gemonteerd. Met een traplift is ideaal om comfortabel en veilig de bovenverdieping te bereiken als je wat minder mobiel bent.

Aanpassingen in de slaapkamer
Ook in de slaapkamer kun je aanpassingen doen die je als oudere het leven makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een bedbeugel die je helpt om makkelijker uit bed te komen. Hetzelfde geldt voor bedverhogingen. Voor in de woonkamer heeft een sta-op-stoel hetzelfde effect. Hiermee krijg je als het ware een duwtje omhoog als je op wilt staan, waardoor dit veel minder kracht kost.

Sanitaire hulpmiddelen
Douchen of naar het toilet gaan kan lastiger worden vanaf een bepaalde leeftijd. Maar met een paar aanpassingen aan je sanitair kun je jezelf een groot plezier doen. Zo helpen toiletbeugels en toiletverhogers je om makkelijker op en van de toiletpot af te komen. En met een toiletkruk of –stoel kun je zittend douchen, zodat je het risico op uitglijden en vallen verkleint.

Monozorg: voor al je zorghulpmiddelen
Heb je besloten om je huis klaar te gaan maken voor je oude dag? Bij Monozorg vind je een heleboel van de hierboven genoemde hulpmiddelen, zoals drempelhulpen, bedbeugels en toiletverhogers. Want vergeet niet: mensen die langer thuis wonen zijn gelukkiger!

3 redenen om een steiger te gebruiken tijdens het schilderen

3 redenen om een steiger te gebruiken tijdens het schilderen (2)

Tijdens het schilderen loop je vaak tegen een paar kleine probleempjes aan. Zo is het soms een beetje lastig om het plafond te bereiken of de randjes de goede kleur te geven. Een nog groter probleem kan de buitenkant van een pand schilderen zijn. Hier loop je al snel tegen de ellende aan dat het pand te hoog is voor je. Je kan een ladder gebruiken, maar een hele veilige oplossing is dit niet. Een steiger kan dan een betere oplossing zijn. Er zijn dan ook een aantal redenen waarom je het beste een steiger kan gebruiken tijdens het schilderen.

1 De kosten

De kosten van een steiger hoeven niet erg hoog uit te vallen. Daarnaast is het de meeste veilige methode om een steiger te gebruiken. Veiligheid gaat boven alles, dus waarom zou je het niet doen? Je kan ervoor kiezen om een steiger te kopen, maar dat kan een duur grapje worden. Een steiger huren is echter een veel goedkopere optie. Daarom wordt het dan ook erg aangeraden om een steiger te huren in plaats van te kopen. Vaak heb je dan ook nog het voordeel dat ze de steiger voor je in elkaar zetten, waardoor je dit een hoop extra moeite kan schelen.

2 Een rolsteiger

Een rolsteiger werkt net iets anders dan andere steigers. Ze zijn dan ook een stuk lichter en kleiner, waardoor ze makkelijk in gebruik zijn. Een rolsteiger bestaat uit meerdere werkvloeren en het geheel staat dan ook op wielen, zodat het geheel makkelijk kan rollen. Hierdoor kun je de steiger snel en makkelijk op een andere plek neerzetten. Het voordeel van een rolsteiger is dat je ze zelf in elkaar mag zetten, in tegenstelling tot andere vaste steigers.

3 Het is makkelijk

Een steiger opbouwen is niet moeilijk. Het gebruik van de steiger is niet moeilijk. En het verven van een huis met een steiger is helemaal een makkelijke manier. Door een steiger te gebruiken, kun je makkelijk in een dag je huis geverfd hebben. Zo voorkom je lange werkdagen en bereik je het gewenste resultaat in een korte periode.

Hoe creëer ik een rustieke sfeer in huis?


Een rustieke sfeer kan op verschillende manieren gerealiseerd worden in een woning. Het is hierbij belangrijk om goed te weten wat precies een rustieke sfeer is en welke elementen bijdragen aan een dergelijke uitstraling. Hierover zijn de meningen verdeeld, dus mogelijk zijn niet alle mogelijkheden gelijk bij je bekend. Dan is het handig als je hier enkele tips over kunt ontvangen, zodat je een rustieke sfeer in huis kunt krijgen, in een stijl die aansluit bij je verwachtingen en persoonlijke smaak.

1 Ken de belangrijke karakteristieken

Bij een rustieke inrichting denk je gauw aan houten balken aan het plafond, onbewerkte stenen muurpartijen of neutraal gestuukte muren. Voor een warme huiselijke sfeer geeft een rustiek design vaak de indruk van een houten blokhut, vol natuurlijke elementen als eikenhouten meubels, als een boomstamtafel en wollen tapijten. Je kunt veel van dergelijke elementen in het ontwerp van je woning plaatsen om zo een rustiek gevoel te kunnen realiseren. Houten kisten, meubels, aangevuld met knusse kussens, dekens en kaarsen bieden je alle elementen om een rustieke sfeer in huis te creëren.

2 Eigentijdse moderne uitstraling

Een rustieke inrichting is tegenwoordig flink gemoderniseerd. Het is zeker niet meer nodig om een oude woning te betrekken om de karakteristieke kenmerken te kunnen vinden of te realiseren. Je kunt ook in een relatief modern huis rustieke invloeden toevoegen, waardoor je alsnog kunt genieten van een landelijk gevoel. Je kunt de strakke, witte elementen van een moderne woning combineren met elementen als ruw en onbewerkt hout, waardoor je je gelijk in een geheel ander soort inrichting bevindt. Er zijn verschillende elementen die je zo kunt combineren, die je een rustieke look bieden voor je woning. Combineer grote ramen met houten wandpartijen en stijlvolle marmeren vloertegels. Op een geheel eigen wijze valt zo een rustieke sfeer in een moderne inrichting te realiseren.

3 Combineer hout met warme verftinten

Hout is een belangrijk en essentieel onderdeel binnen een rustieke uitstraling van je woning. Door deze met warme tinten aan de wanden te combineren, kun je een geheel unieke en moderne sfeer creëren, die even landelijk als stijlvol aandoet. Je kunt hiermee afwisselen tussen strakke muren of gebruik maken van structuurverf voor nog meer inbreng van een natuurlijke look.  Je creëert zo de rust die in een rustieke uitstraling zo kenmerkend is.

4 Voeg stijlvolle elementen toe

Naast de gebruikelijke elementen als hout, wol en dekens zijn er zeker nog andere elementen die aan je woning kunnen worden toegevoegd, die zorgen voor een moderne en stijlvolle inrichting. Denk hierbij aan opvallende kroonluchters, chique lounge stoelen, een openhaard of fraaie bontkleden over meubilair of op de vloer.

5 Zorg voor sfeerverlichting

Een rustieke woning kenmerkt zich door natuurlijk licht. Wanneer je verlichting wilt plaatsen, zorg dan voor type lampen die zorgen voor sfeer en uitstraling. Mooie landelijke lampen, kaarshouders of kroonluchters bieden zowel stijl als een huiselijke sfeer.

Nieuwe badkamer kopen? Let op deze 5 belangrijke dingen!

Nieuwe badkamer kopen Let op deze 5 belangrijke dingen!

Nieuwe badkamer kopen Let op deze 5 belangrijke dingen!
Het is tijd voor een nieuwe badkamer. Alles mag vernieuwd, aangepast of veranderd en dit idee kan overweldigen. Zeker als je nog niet direct weet wat je wilt, kun je met je handen in het haar zitten. Gelukkig is het mogelijk om een complete badkamer uit te kiezen, zodat je zeker weet dat alle afzonderlijke delen bij elkaar passen en op elkaar staan afgesteld.

1 Wat heb je voor ogen?

De verschillende badkamerstijlen zijn reeds voor je samengesteld en dit maakt het een stuk gemakkelijker om te bepalen wat mogelijk is en hoe het in het geheel uit zal gaan zien. Je hoeft zo niet zelf een volledig beeld te hebben van wat je als eindresultaat wilt bewerkstelligen. Toch heb je vaak al een idee van waar je voorkeur naar uit gaat. Laat hierover je gedachten gaan, zodat je de perfecte stijl gelijk kunt herkennen wanneer je deze in de showroom of online voor je ziet. Dit is een belangrijke eerste stap naar het vinden van de ideale complete badkamer.

2 Online bestellen

Veel aankopen verlopen tegenwoordig online. Ook het uitkiezen en uiteindelijk bestellen van een complete badkamer kun je via de online webshop gemakkelijk realiseren. Hierop zijn duidelijke foto’s geplaatst waarop complete badkamers in diverse stijlen staan opgesteld. Zo kun je direct zien hoe de betreffende badkamer er compleet uit zal zien en welke sfeer het zal uitstralen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten materialen, douches, baden, tegels en andere onderdelen die jouw badkamer uniek en persoonlijk maken. Neem contact op voor meer informatie of het plaatsen van een directe bestelling.

3 Sanitair expert

Laat je bij het uitkiezen van een complete badkamer adviseren door de sanitair expert die samen met jou een unieke, op maat gemaakte badkamer kan realiseren. Het assortiment is even rijk als flexibel en kan worden besteld in diverse uitvoeringen en maten, zodat volledig aan de behoeften van het wensenpakket kan worden voldaan. Voor een scherpe prijs krijg je zo een badkamer die van alle gemakken is voorzien en met zekerheid past in de ruimte die hiervoor beschikbaar is in je woning.

4 Maak een begroting

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer, doe je er verstandig aan om eerst een begroting te maken. Zo weet je precies wat je kunt besteden om de diverse wensen op je lijstje te kunnen verwezenlijken. Je komt zo niet voor onaangename verrassingen te staan en weet vooraf al beter wat je kunt verwachten.

5 Veiligheid voorop

Bij het uitkiezen en plaatsen van een nieuwe badkamer, is het belangrijk dat eveneens wordt gekeken naar de veiligheid. Er dient voldoende ruimte rondom bad, douche en toilet te zijn om veilig door de ruimte te bewegen. Zorg voor voldoende stroeve ondergrond, zodat je niet uitglijdt. Besteed aandacht aan dergelijke details en je badkamer wordt een plek om te ontspannen.

Tips voor het vinden van een goedkope huurwoning

Tips voor het vinden van een goedkope huurwoning

Tips voor het vinden van een goedkope huurwoning

Iedereen heeft een dak boven het hoofd nodig. Niet altijd heb je echter veel geld om een hoge huur te betalen. Zeker als je student bent of net uit een scheiding komt, kan het lastig zijn om een geschikte woonsituatie te vinden. Toch zijn er zeker mogelijkheden die je kunnen helpen om snel en gemakkelijk een goedkope huurwoning te vinden. Bekijk hiervoor zeker de website van www.villex.nl. Hier staat voldoende informatie over de verschillende mogelijkheden.

Bepaald duur van huurcontract

Voordat je werkelijk op zoek gaat naar een goedkope huurwoning is het belangrijk te bepalen voor hoelang je hiervan gebruik wilt gaan maken. Is een woning geschikt voor de langere termijn, of kan het volstaan voor een kortere periode? Dit maakt de keuze voor waarmee je genoegen wilt nemen, gemakkelijker en de verwachtingen realistischer.

Hoeveel mag het kosten?

Het is verstandig vooraf voor jezelf vast te stellen hoeveel je te besteden hebt. Dit maakt een heel verschil in welk aandeel van het totaal aan aanbod je kunt accepteren. Door goed bewust te zijn van je budget weet je in welke prijsklasse je kunt zoeken. Zodra je hebt vastgesteld hoeveel er te besteden valt aan een huurwoning, wordt het zoeken naar een geschikte woning een stuk gemakkelijker.

Locatie van wonen

Evenals de prijsklasse zal ook de locatie afhangen van wat haalbaar voor je is. Hoe dichter je bij een stadcentrum gaat wonen, des te meer zul je moeten betalen voor een huurwoning. Vaak kun je meer voor je geld krijgen, wanneer je het meer in de buitenwijken zoekt. Uiteraard wil je wel dichtbij bekenden wonen, dus ook dat zal meespelen in hoeveel je voor de huurwoning wilt neerleggen. Het soort wijk of buurt waarin je komt te wonen, is een andere factor waar je rekening mee zult moeten houden. Er staan ook genoeg goedkopere huurwoningen in goede buurten.

Kraakpand

Wanneer je echt weinig te besteden hebt voor een woonruimte, kun je er ook voor kiezen om een tijdje een kraakpand als woning te kiezen. Hierbij betaal je aanzienlijk minder en kun je snel intrekken. Het nadeel van een kraakpand is echter dat de woongelegenheid plotseling weer kan verdwijnen, wanneer het pand bijvoorbeeld alsnog wordt platgegooid. Wanneer je goed met dergelijke spanningen om kunt gaan en je ervan overtuigd bent dat je alsnog snel weer een andere woonruimte tot je beschikking zult hebben, dan is een kraakpand zeker een reële optie voor een goedkope huurwoning.

Fleur je huis op met deze 7 woonaccessoires

Fleur je huis op met deze 7 woonaccessoires

Fleur je huis op met deze 7 woonaccessoires
Niets is leuker dan je woning een nieuwe uitstraling geven. Spontaan kun je behoefte krijgen om alles over een andere boeg te gooien of om in ieder geval enkele nieuwe details toe te voegen die het geheel weten op te fleuren. Er zijn veel dingen te bedenken die dit mogelijk maken en waardoor je je weer helemaal gelukkig en thuis voelt in je eigen vertrouwde woning. Lifestylewonen.nl biedt je een duidelijk overzicht van wat hierin allemaal in mogelijk is. Zo hoef je niet lang te zoeken en evenmin te twijfelen over hoe je dit precies moet aanpakken. De voorbeelden spreken voor zich en met enkele simpele, doch sprekende woonaccessoires kom je al een heel eind. We zullen er hier 7 opnoemen, zodat je gelijk aan de slag kunt.

1 Wandklokken

Een uitstekend idee voor vernieuwing aan de muur, is het plaatsen van een decoratieve wandklok. Wandklokken kun je in verschillende vormen en uitvoeringen vinden, zodat er altijd wel één exemplaar tussen zit die je zal aanspreken en die perfect past in het design van je woonkamer. De keuze voor wandklokken kan net het verschil maken en het is altijd handig om aan de muur te hebben, zodat je kunt aflezen wat de tijd is.

2 Spiegels

Een ander sprekende accessoire die je aan de muur kunt hangen, zijn spiegels. Hiermee kun je tevens de omvang van de woonkamer vergroten, doordat deze in de spiegel wordt gereflecteerd. Je kunt kiezen voor ronde spiegels of langwerpige spiegels die de gehele omvang van een muur kunnen omvatten, of misschien heb je liever een vierkante spiegel als je een meer modern en strakker interieur aan wilt houden.

3 Wanddecoraties

Naast wandklokken of spiegels zijn er nog tal van andere specifieke wanddecoraties waaruit je kunt kiezen. Elk zal een eigen aanvulling bieden op de uitstraling van je woonkamer. Denk hierbij aan planken, waardoor je spulletjes en planten langs de wand kunt plaatsen of schilderijen, wereldkaarten of tekstborden. Uiteraard kun je ook kiezen voor muurposters of plakplaatjes, waarmee je teksten of spreuken op de wand kunt plaatsen.

4 Textiel

Niets maakt een woonkamer knusser en huiselijker dan het gebruik van textiel. De keuze uit woondekens, kussens voor de bank of vloer, tapijten of decoratieve wandversiersels geven sfeer aan een woonkamer en maken het warm en leefbaar. Dit mag dan ook zeker in geen woning ontbreken. Het mooie is dat je hierin regelmatig kunt variëren.

5 Lampen

In een knusse woonkamer mogen lampen uiteraard niet ontbreken. Je kunt hier vaak heel snel een gewenste sfeer mee creëren en een eigen unieke draai aan het interieur mee geven.

6 Etagères

Om je fruit kwijt te kunnen of om speciale snuisterijtjes op kwijt te kunnen, kun je kiezen voor etagères. Deze zijn in diverse uitvoeringen te krijgen van praktisch tot romantisch en je kunt hier een ware blikvanger van maken.

7 Rotan

In elk interieur kun je wel rotan mandjes of accessoires plaatsen, die de uitstraling wat warmer en rustieker maken. Een verschil in textuur doet soms heel veel en kan net het verschil maken waarnaar je op zoek bent.

Zo creëer je een cleane badkamer

Zo creëer je een cleane badkamer

Zo creëer je een cleane badkamer
Bij het uitkiezen en samenstellen van de verschillende onderdelen voor een nieuwe badkamer komt nog heel wat kijken. Het is zeker niet iets dat je binnen een uurtje duidelijk hebt of gerealiseerd. Er valt veel in te beslissen en elk onderdeel moet de juiste functionaliteiten en afstellingen hebben zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt. Om een badkamer te krijgen met een cleane uitstraling, zul je veel tijd en aandacht moeten besteden aan het bedenken wat je precies wilt en voor ogen hebt. Enkel zo zul je snel het resultaat kunnen verkrijgen dat je in gedachten hebt. Er zijn 5 tips te noemen die het mogelijk maken om snel een cleane badkamer te creëren.

Tip 1. Kies een stijlvolle wastafel

In een chique badkamer mag uiteraard een wastafel niet ontbreken. Gelukkig zijn hier veel soorten van waaruit je kunt kiezen. Een losstaande wastafel bovenop een houten frame is uitermate stijlvol en geeft gelijk een wat vrijdenkende uitstraling. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ingebouwde wastafel waarbij deze netjes in het meubilair is weggewerkt. Dit kan ook uitermate stijlvol ogen. Laat je gedegen informeren naar de mogelijkheden en bekijk verschillende stijlen, alvorens je een keuze maakt.

Tip 2. Greeploze badkamermeubels

Je kunt naast de bekende badkamermeubels ook kiezen voor badkamermeubels greeploos in ontwerp. Dit zijn meubels als handgrepen, toiletten of wastafels die verder zonder verdere zichtbare verbinding tot de grond. Deze lijken eerder te zweven tegen de muur aan en dit kan er erg stijlvol uitzien. Het geeft met zekerheid een moderne en vooruitstrevende indruk.

Tip 3. Bepaal de stijl voor de doucheruimte

Een doucheruimte is uiteraard een belangrijk onderdeel in een badkamer. Ook deze zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar en het loont de moeite om je goed te laten adviseren, alvorens je er één uitkiest. Je wilt naast esthetica ook verzekerd zijn van praktische gemakken. Het moet prettig voelen om in je nieuwe badkamer te douchen, dus hier mag wel zorgvuldig aandacht aan worden besteed.

Tip 4. Zorg voor voldoende opslagruimte

Om een badkamer een verzorgde indruk te geven, is het belangrijk om voldoende opslagruimte te hebben voor alle bad spullen, handdoeken, washandjes en toiletgerei. Dit voorkomt dat de badkamer ophoopt met onvoorziene benodigdheden en je er nauwelijks nog ontspanning kunt vinden. Voldoende kasten en planken geven een verzorgde uitstraling en maken het mogelijk om alles netjes te houden.

Tip 5. Kunst in badkamer

Voor een meer persoonlijke element in de badkamer kan kunst uitkomst bieden. Door meerdere schilderijen of foto’s te plaatsen aan de wanden van de badkamer, creëer je een geheel eigen sfeer en zal de badkamer nog fijner aanvoelen. Een cleane badkamer is zo gegarandeerd mogelijk.

De oplossing voor wanneer (nog) niet alle spullen in het nieuwe huis kunnen

De oplossing voor wanneer (nog) niet alle spullen in het nieuwe huis kunnen

De oplossing voor wanneer (nog) niet alle spullen in het nieuwe huis kunnen

Ga je binnenkort verhuizen, maar moet je het oude huis eerder verlaten dan dat je in het nieuwe huis terecht kunt? Of wil je niet de gehele inboedel meenemen naar de nieuwe woning, maar kun je er eigenlijk ook nog geen afscheid van nemen? De oplossing voor dit probleem is simpel: Huur een opslagruimte!

Een overbrugging tussen de twee huizen in

Niets is zo vervelend als je oude huis moeten verlaten, terwijl je nog niet in het nieuwe huis terecht kunt. Voor jezelf en je familie kun je waarschijnlijk wel een tijdelijke leefruimte vinden, maar waar moet al het meubilair en je persoonlijke spullen naartoe? Het is zonde om alles weg te gooien en weer opnieuw te kopen als je in je nieuwe woning kan intrekken. En het verspreiden van alle spullen over je familieleden en vrienden, om ze later weer allemaal bij elkaar te moeten verzamelen, is ook zo onhandig. Moet jij weer al je spullen bij elkaar verzamelen en je vrienden zitten met al jouw spullen opgescheept. De oplossing voor dit opslagprobleem is een opslagruimte. Zo kun je bijvoorbeeld een goedkope opslagruimte huren in Amsterdam, Rotterdam of waar je dan ook naartoe verhuist. Hierin kun je tijdelijk al je spullen opslaan, en wanneer het zover is om je nieuwe pand te betreden, kun je alles er gemakkelijk weer uitladen.

Samenwonen

Durf je dan eindelijk de stap te zetten om samen te gaan wonen krijg je de bekende discussie over de meubels. Jij wilt jouw meubels mee, je huisgenoot of partner wilt zijn of haar spullen mee. Als jullie allebei nog niet klaar zijn om afstand te nemen van je eigen spullen, is een opslagruimte een uitkomst. En kun je stiekem eens in de zoveel tijd iets van jouw spullen terugzetten in jullie nieuwe huis.

Een deel van je inboedel opslaan

Ga je verhuizen, maar ben je er nog niet zeker van of je al je oude spullen wel weer in je nieuwe woning wilt neerzetten? Ook in dit geval kun je ervoor kiezen om een opslagbox te huren. In deze box kun je voor kortere of langere tijd je spullen kwijt, zodat je op elk moment nog kunt besluiten om ze weer op te halen en toch in het nieuwe huis neer te zetten. Ook is deze optie erg handig als je nog een aantal ruimtes in het huis onder handen moet nemen, en er geen spullen bij in de weg wilt hebben staan. Of als je tijdens de verhuizing een deel van je meubels wilt verkopen, maar ze niet in de kamer wilt laten staan totdat je een koper hebt. Door een opslagbox te huren, kun je op elk moment bij je spullen terecht, zonder dat ze je in de weg staan!

Nieuw bed kopen? Let op deze 5 belangrijke dingen voor slaapcomfort

Nieuw bed kopen Let op deze 5 belangrijke dingen voor slaapcomfort

Nieuw bed kopen Let op deze 5 belangrijke dingen voor slaapcomfort
Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je meer tijd zal doorbrengen dan op bed. Hooguit een bureaustoel op kantoor die deze strijd aandurft. Het is dus net als bij die stoel ook voor je bed van groot belang dat er veel comfort ervaren wordt. Let daarom op deze 5 belangrijke dingen.

1. Het juiste matras

Om te beginnen moet het liggen zelf comfortabel zijn. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je het matras niet te zacht, maar zeker ook niet te hard moet kiezen. Dit voorkomt bijvoorbeeld veel spanningspijnen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende opties te onderscheiden. Elke optie heeft voor- en nadelen.

2. Het juiste kussen

Ook het kussen moet zacht, maar niet te zacht zijn. Een kussen moet immers vooral ondersteuning bieden. Wanneer het te zacht is zak je erin weg, wanneer het te hard is, is er geen steun. Je kussen goed onderhouden door goed op te schudden is bovendien ook zeer belangrijk. Koop een kussen tegelijk met je bed.

3. Stabiliteit

Sommige bedden zijn helemaal niet zo stabiel. Het spreekt bijna voor zich dat dit dus ook niet heel erg lekker zal liggen. Het is altijd belangrijk om er goed op te letten dat een bed goed stevig op de grond staat en dat deze goed bestand is tegen het draaien en keren dat je ’s nachts doet.

4. Het formaat

Ook het juiste formaat van een bed is van belang. Wanneer je samen slaapt kan het bijvoorbeeld weleens veel handiger zijn om twee eenpersoonsbedden tegen elkaar te schuiven dan om voor één tweepersoonsbed te gaan. Dit kan immers veel onderlinge strijd schelen. Zeker ook wanneer je voor eenpersoonsdekbedden bij de bedden kiest.

5. Functies

Het is wel zo fijn als een bed ook alle kanten op kan. Door de optimale houding te kunnen instellen wordt meer comfort ervaren. Daardoor kan er beter op geslapen worden en zal er meer nachtrust worden ervaren. Alle reden om hier dus veel aandacht aan te besteden. Vooral ondersteuning in de rug is gewenst.

Een fijne plek creëren voor je hond doe je zo

Een fijne plek creëren voor je hond doe je zo

Een fijne plek creëren voor je hond doe je zo
De hond hoort natuurlijk helemaal bij het gezin. Dus als iedereen gezellig bij elkaar kruipt in de woonkamer, dan moet daar ook een plekje voor de hond zijn. Hoe maak je eigenlijk een fijne plek voor de hond? Wat heb je dan in ieder geval nodig? Aan de hand van een aantal tips kan je er zeker van zijn dat de hond zich altijd thuis voelt in de woonkamer en graag bij jullie kruipt wanneer de avond valt. Let daarom hierop.

Speelgoed

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat een hond zich natuurlijk op een andere manier vermaakt dan de mens. Het speelse zal er altijd een beetje in blijven zitten. Zorgen voor hondenspeelgoed waarmee het dier zich kan vermaken is dus in ieder geval een vereiste. Leg dit op het plekje waar de hond een eigen hoekje krijgt en het begin van de fijne plek is gemaakt. Denk vooral aan speeltjes waar de hond zelf mee kan spelen zonder hulp nodig te hebben van mensen. De keuze hierin is zeer ruim te noemen.

Een kussen

Naast spelen moet er ook tijd zijn om te rusten. Dat betekent dus dat er een plekje moet zijn waar de hond kan gaan liggen. Dit is het centrale punt in het hele verhaal. Een groot kussen, bij voorkeur een echt hondenkussen, is het meest geschikt. Er zijn kussens voor allerlei soorten honden. Het is wel belangrijk om de hond snel te leren dat deze plek zijn of haar plek is en dat dit dus ook de plek is waar de hond bij jullie mag kruipen. Zorg voor een lekker comfortabel kussen.

Snoepen

Een echt fijn plekje voor een hond creëer je door de hond de mogelijkheid te geven om er ook te eten. Dat gaat dan natuurlijk niet om het eten uit de bak, maar vooral om snoepen. Hondenkoekjes, botten en meer van dat soort lekkernijen gaan er immers altijd wel in bij de hond. Zorg ervoor dat de plek waar je de hond laat liggen ook geschikt is om lekker te snoepen. Dat laat het dier alleen maar nog meer thuis voelen.

5 tips voor het sfeervol inrichten van een woonkamer

5 tips voor het sfeervol inrichten van een woonkamer

5 tips voor het sfeervol inrichten van een woonkamer
Fijn vertoeven in de woonkamer is het pas echt wanneer er ook de juiste sfeer hangt. Dat betekent dus dat je hier tijd en moeite in moet steken. Je hebt de sfeer immers vooral in eigen hand door de juiste inrichting. Deze 5 tips helpen je bij het vinden van de juiste sfeer. Houd je daar dus aan vast.

1. De juiste tafel

Een tafel is niet alleen maar functioneel. Het is ook gewoon een centraal punt in de kamer. Dat betekent dus ook dat hier veel sfeer mee te creëren is. Een goed voorbeeld van de juiste tafel is het kiezen voor robuuste tafels. Deze passen immers in heel veel verschillende interieurvormen.

2. Rolgordijnen

Een goede manier om een bepaalde sfeer neer te zetten is door te kiezen voor rolgordijnen. De kleuren en de ontwerpen die hierin te vinden zijn maken dat er veel waarde van genoten kan worden. Zeker als het gaat om het neerzetten van een bepaalde sfeer in huis. Er zijn veel moderne, mooie rolgordijnen die overal bij kunnen passen.

3. Accessoires

Maak veel gebruik van accessoires. Het zijn immers juist de details die vaak de beslissende factor zijn in de mate waarin een bepaalde sfeer ervaren wordt. Het aanbod op dit vlak is eindeloos. Bovendien kan je hier ook zelf het een en ander mee doen door spullen te hergebruiken. Dit maakt het ook persoonlijk.

4. Kleuren

Ook kleurgebruik zal natuurlijk nooit onderschat mogen worden. Het verven van de woning, het kiezen van het behang en ook de kleuren van de meubels en dergelijke spelen allemaal mee bij het neerzetten van een bepaalde sfeer. Kies dus kleuren die passen bij wat je voor ogen hebt qua stijl.

5. Laat je adviseren

Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt kan je het best ervoor kiezen om iemand in de arm te nemen die hier wel wat mee kan. Je geeft dan aan wat je precies wenst en laat de expert vervolgens een plan maken. Meestal is dit de beste optie om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk krijgt wat je eigenlijk wenst.

Soorten behang: welk behang is geschikt voor mijn woning?

Soorten behang welk behang is geschikt voor mijn woning

Behang is van belang, zeker wanneer een woning nieuw of opnieuw ingericht gaat worden. De keuze voor behang zal namelijk in grote mate van invloed zijn op de rest van het interieur. Of omgedraaid natuurlijk. Wanneer je een duidelijk idee hebt over de inrichting wil je ook weten welk behang een goed idee is. Deze tips kunnen je hier in grote mate bij helpen. Zo maak je altijd de juiste keuze.

Het materiaal

Begin altijd bij de afweging van welk materiaal het behang wil zijn. Minstens zoveel waarde als de het design en de kleur heeft namelijk ook het materiaal. Dit bepaalt immers in grote mate hoe het er straks daadwerkelijk in de praktijk uit komt te zien. Er is bijvoorbeeld glasweefsel, vinyl, duplex of vliesbehang. Laat je daarom altijd eerst goed informeren over de verschillen en overeenkomsten tussen deze soorten behang. Dit maakt direct al veel duidelijk over de impact die het soort behang op een ruimte kan hebben. Zo is bijvoorbeeld de dikte een belangrijke factor, maar ook de kleurvorming.

Het ontwerp

Behang is allang niet meer strak en effen. Eigenlijk alles wat je kunt bedenken is mogelijk. Of dit ook altijd een goed idee is valt natuurlijk wel te bezien. Het is goed om te weten dat met behulp van fotobehang allerlei eigen unieke ontwerpen gemaakt kunnen worden, maar de vraag is dan natuurlijk wel of er een echte ontwerper in je schuilt. Het kan dus soms ok gewoon beter zijn om voor een gevestigd ontwerp dat door de fabrikant wordt aangeleverd te kiezen. Ook in dit geval is advies van de kenner onontbeerlijk. Neem hier dus ook ruim de tijd voor.

Hergebruik

Het kan ook interessant zijn om naar de duurzaamheid van het behang te kijken. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat de kleur door de jaren heen verschiet door de zon, maar dat het behang zelf nog gewoon van goede kwaliteit is. Door het te schilderen is het dan mogelijk om het behang nieuw leven in te blazen. Het is direct al belangrijk bij de aanschaf om over dit soort zaken na te denken. Dit geeft meer zekerheid voor de lange termijn.

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

5 inspirerende ideeën om een haard in je woonkamer te verwerken

Een haard vormt een romantische toevoeging voor ieder interieur. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een Scandinavisch, industrieel, landelijk of zelfs modern interieur. Toch kan een haard ook op andere manieren bijdragen aan de woonkamer. Natuurlijk is veel afhankelijk van het type haard. Toch kan je ook zelf creatief aan de slag gaan om die haard optimaal in de woonkamer te verwerken. Onderstaande vijf inspirerende ideeën zullen daar alvast aan bijdragen.

# 1. Synchronie in de woonkamer

De haard kan het orgelpunt zijn van de woonkamer maar kan ook gewoon een onderdeel vormen van het interieur. In designwoningen zien we het wel vaker terugkomen: de open haard vormt een integraal onderdeel van het interieur. Zo verwerkt men de open haard gewoon in het tv-meubel. De inrichting loopt dan synchroon door en de haard vormt een functioneel element, net zoals pakweg de sofa dat ook is. Deze stijl doet het voornamelijk goed bij een lage en verticaal lopende haard, terwijl het tv-meubel dan weer de horizontale proporties inneemt. Uiteraard kan je de stijldoortrekking ook anders verwerken. Bijvoorbeeld door de open haard bovenop een brede houten balk te monteren die eveneens als bankje kan worden gebruikt.

# 2. Leg de focus op symmetrie

Bevindt de haard zich centraal in de woonkamer? Dan kies je voor een symmetrische indeling. Denk bijvoorbeeld aan de montage van de tv boven de haard en ingebouwde kasten die qua diepte mooi aansluiten bij de schouw. Waar de symmetrie vooral het structurele betreft, vinden we het creatieve bij de invulling ervan. Persoonlijke spulletjes geven het bijvoorbeeld een levendige invulling. Toch kan ook een bijzondere toevoeging als een stenen dierenkop hier de levendige asymmetrie introduceren.

# 3. Breng de buitenwereld binnen

Uiteraard zal dit eenvoudiger zijn bij een houtkachel. Hierbij kan het zelfs in meer dan alleen de landelijke stijl gebruikt worden. Zo kan je bijvoorbeeld de overgang naar de volgende kamer opentrekken. Denk aan ronde inkappingen die zich naast de haard bevinden en waarbij je gewoon door de muur heen kan kijken. Die kan je dan vullen met boeken voor een levendige look, maar kan je ook gebruiken als unieke opstalplaats voor jouw houtblokken. Met de houtkachel in de nabijheid combineer je de landelijke en moderne sfeer in een enkel interieur.

# 4. De hangende open haard

Interieurarchitecten kennen het al langer: de hangende open haard. Vaak creëert men een contrast met de omgeving door eronder een vloerinkeping met witte keitjes aan te leggen. Hoger vinden we dan de modern vormgegeven open haard. De haard hangt hierbij centraal in de woonkamer, terwijl het ventilatiesysteem rechtstreeks met het dak verbonden is. Een aanrader voor open woningen.

# 5.  Aanrader: een lange haard

Wil je tot slot jouw woonkamer een ruimer gevoel schenken? Dan bestaan er heel wat hulpmiddelen. Spiegels en lichtinval zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Hiernaast kan ook een langgerekte open haard aan dat gevoel bijdragen. Kies wel voor kleine gasvlammen. Op die manier wordt de woonkamer niet te druk en blijft de rust behouden.

 

Zo creëer je meer praktisch comfort in huis

Bij comfort in huis denk je al snel aan een lekkere bank, fijne stoelen en een goed bed. Natuurlijk is dat ook erg belangrijk, maar een ander soort comfort mag ook niet vergeten worden, namelijk praktisch comfort. Dat zijn de kleine dingen in huis die ervoor zorgen dat het er prettig wonen is. Wij geven je graag een aantal tips hoe je het praktisch comfort in huis kunt verhogen.

Houd vervelende insecten buiten de deur

Niets is zo vervelend als een zoemende mug om je oren, die je ook nog eens achterlaat met jeukende bultjes. Of een dikke vlieg die op al je eten gaat zitten… Dat wekt nogal wat frustratie op en dat heb je natuurlijk liever niet in je huis. Je kunt je praktisch comfort in huis verhogen door bijvoorbeeld je ramen en deuren te voorzien van horren. Deze kun je vaak geheel op maat laten maken, dus ook als je ramen of deuren afwijkende maten hebben, is het mogelijk om je woning te voorzien van horren. Ze zijn er in veel verschillende soorten. Heb je gewoon een enkele deur naar buiten, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een plissé hordeur die je makkelijk open en dicht kan schuiven. Maar ook wanneer je van die prachtige openslaande deuren naar je achtertuin hebt, kun je hier horren voor laten plaatsen. Kies dan voor een dubbele plissé hordeur. Deze heeft een sluiting in het midden en zorgt ervoor dat jij je deuren lekker open kan laten staan, zonder dat er vervelende beestjes naar binnen komen.

Zorg voor stopcontacten op handige plaatsen

Wil jij graag je telefoon op kunnen laden terwijl je in bed ligt of op de bank zit, en deze ook nog kunnen gebruiken? Wil je eens in de zoveel tijd je interieur omgooien en bijvoorbeeld je televisie aan de andere kant van de kamer zetten? Dan moet je er wel rekening mee houden dat de stopcontacten op de juiste plekken zitten, zodat ze handig zijn in het gebruik. Niemand heeft wat aan een stopcontact midden op een lege muur! Het is ook goed om hierop te letten wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning.

Let goed op de looproute in huis

De ruimte in huis is heel belangrijk. Mensen hebben vaak de neiging om elke muur en elk hoekje vol te zetten. Meer ruimte in huis kan ook juist rust geven, waardoor je nog meer van je huis kan genieten. Het kan leuk zijn om verschillende soorten decoratie in huis te hebben staan, bijvoorbeeld een hele mooie kast. Maar als deze eigenlijk niet goed past, of in een looproute komt te staan, kan dit heel vervelend zijn. Net als een plankje dat net wat te laag hangt, waardoor je er telkens je hoofd aan stoot. Over plankjes gesproken; een plankje aan de muur bij de hoek van de bank kan ideaal zijn om bijvoorbeeld je glas op te zetten, zodat je niet telkens omhoog hoeft om je drinken te pakken wanneer je op de bank zit! Allemaal dingen die handig en praktisch zijn en daardoor het comfort in huis verhogen.

5 manieren om jouw kledingkamer stijlvol in te richten

5 manieren om jouw kledingkamer stijlvol in te richten

Een eigen kledingkamer is lang niet alleen meer de droom van elke vrouw. Ook mannen houden van het overzicht waarmee ze handig hun favoriete outfit kiezen kunnen. Toch blijkt de inrichting van de kledingkamer lang niet altijd even eenvoudig te zijn. Een familiefoto? Een standbeeld? Of toch maar een grote sierplant? Veel is afhankelijk van de manier waarop je jouw kledingkamer wenst in te richten. Wij geven alvast vijf verschillende manieren om jouw kledingkamer stijlvol in te richten.

Creëer een open gevoel in jouw kledingkamer

Het is een beetje het concept van een kledingkamer: wandelen tussen jouw garderobe. Als een kind in een speelgoedwinkel, zo moet je je voelen. Enkel een open gevoel kan dat garanderen. Kies daarom voor zichtbare kledingrekken waar houten of metalen hangers het beeld sieren. Plastic kledinghangers zijn over het algemeen not done: dat geeft te weinig rust en ziet er eigenlijk niet zo net uit. Om die rustige vormgeving te bekomen, kies je bovendien voor kasten en planken uit één serie. Combineren doe je dus maar beter niet.

Vergeet naast de kledingrekken ook niet te spelen met de planken. Zo kan je bijvoorbeeld aan de linkerkant voldoende ruimte voorzien voor de grotere kledingstukken terwijl je rechts middenin een plankje voorziet waar je jouw handtas en enkele leuke accessoires zichtbaar kan opbergen. Tot slot werk je het geheel af met leuke accessoires, enkele mooie lijsten en een kunstzinnig gevoel. Onthoud wel: less is more. Te veel accessoires botsen vaker wel dan niet met het open gevoel dat we wilden creëren.

Kleine kamer? Kies voor de minimalistische stijl

Het introduceren van de Scandinavische minimalistische stijl is een ideale manier om een kledingkamer met een beperkte ruimte toch groter te laten lijken. Hier kies je in de eerste plaats voor de combinatie met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Wit staat bijvoorbeeld heel goed. Werk persoonlijke spullen weg in deurtjes en laden en zorg ervoor dat ze niet afleiden. Een enkel decoratiestuk kan, maar grote stukken behoren echt wel tot het verleden.

Hang niet al te veel kledingstukken aan de zichtbare kledingrekken, leg een leuk en warm tapijt en kies voor een kleine sierlijke kruk. Een nette minimalistische kledingkamer kan zeker ook een levendig gevoel gebruiken. Plaats misschien enkele boeken haaks op elkaar met een leuke zwarte lamp erbovenop. Zo lijkt ook de minimalistische stijl te leven.

Functionele en stijlvolle inrichting van de kledingkamer

Stijlvol is leuk, maar het moet natuurlijk ook functioneel blijven. Vooral bij de minimalistische stijl zien we dit tegenargument wel vaker ten tonele verschijnen. Naast het beperkt zichtbare van onze garderobe zullen we hier slim met andere ruimtes om moeten springen. Vooral in de verdoken opbergvakken zullen we de ruimte optimaal moeten benutten.

Het gebruik van een op maat gemaakte indeling is dan ook aangeraden. Een idee is om bij een beperkte breedte deurtjes te voorzien waarin zich een fashion trolley bevindt. Na het openen van het deurtje even de trolley uit laten rijden en je krijgt meteen heel wat kledingstukken te zien. Op die manier spring je extra functioneel om met de beschikbare ruimte. Voorzie eventueel een rail als je de trolley extra stevig wenst te bevestigen.

Plaats je een bank in de kamer? Kies dan voor een model met inwendige verborgen opbergruimte. Uiteraard kies je tot slot ook voor verlichting in de verborgen hoekjes, zo blijft de ruimte niet alleen maximaal bruikbaar maar ook gewoon heel praktisch.

Een chique kledingkamer voor heren

Uiteraard kunnen ook heren houden van hun kledingkamer. Vaak wordt het dan gebruikt om hun mooiste pakken, dassen en aktetassen in op te bergen. In de praktijk vergt dat een volledig andere inrichting.

Hier zien we vaak donkere houtsoorten terugkomen. Ook de vloeren en het plafond zijn vaak iets donkerder. Dat kan zeker, maar dan is het wel belangrijk om voldoende verlichting te voorzien. Kies daarom voor kastverlichting en spots middenin de kledingkamer. Vooral daglichtlampen zijn hier aangeraden. In het midden van de kamer plaats je dan weer een witte zitbank en een tafeltje. Een tapijt dat de overgang tussen de witte zitbank en de donkere planken moet bewerkstelligen, is eveneens een aanrader voor een chique en stijlvolle kledingkamer voor heren.

Ruimte voor de sierraden

Tot slot een laatste idee: haal de bank weg en plaats centraal in de kledingkamer een leuke kast met vele laden. Niet alleen kan je hier heel wat spullen in kwijt, leuker wordt het indien de kast ook bovenaan van een glasplaat is voorzien. Zo kan je jouw mooiste sierraden stijlvol etaleren terwijl je rondom de kast op zoek gaat naar de leukste kledingstukken. Voor heren is het ook een goed idee om hun uurwerken en dassen stijlvol tentoon te stellen.

Laat de kast uiteraard komen in dezelfde stijl als de andere kasten en plaats uiteraard een mooie daglichtlamp boven de centrale kast. Deze inrichtingsmethode is ideaal voor de inrichting van de grotere kledingkamers. Leuke plantjes werken het resultaat hierbij helemaal af. Eerder formuleerden we overigens al handige tips om een grote ruimte alsnog sfeervol en knus in te richten.

De puntjes op de i in de slaapkamer met deze 5 tips

De puntjes op de i in de slaapkamer met deze 5 tips

Hoe maak je de slaapkamer de kamer van je dromen? Welke elementen moeten in ieder geval aanwezig zijn? Welke elementen bezorgen je juist slapeloze nachten. Om hier meer inzicht in te krijgen kun je met deze 5 belangrijke tips aan de slag.

1. Kwaliteit

Een goede nachtrust begint bij de kwaliteit van de slaapplaats. Zorg voor een goed bed, maar ook voor lekkere zachte dekbedden en kussen, zoals bijvoorbeeld die van Smuldertextiel.nl. Als je lekker ligt ben je al halverwege een goede nacht slapen. Begin dus altijd hiermee wanneer je een slaapkamer gaat inrichten.

2. Opgeruimd

Goede nachtrust, of eigenlijk alle vormen van rust, hangen onder andere af van een opgeruimd leven. Naast het bed is dus ook een goede kast van groot belang. Vraag je daarbij ook eens af of je eigenlijk wel een kast in je slaapkamer wilt hebben? Heb je nog een plekje over in de kastenkamer, dan heb je daar dus nu een bestemming voor.

3. Verlichting

Wat is de juiste verlichting voor een slaapkamer? Wanneer je daadwerkelijk de ogen sluit, dan wil je natuurlijk het liefst totale verduistering. Wanneer je echter nog wat televisiekijkt of wat leest, dan is het wel zo fijn om daar goed licht bij te hebben. Vergeet echter vooral ook de sfeer niet, er gebeurt immers nog meer in de slaapkamer.

4. Kleuren

Of de inrichting van een slaapkamer slaagt valt of staat met de kleurkeuze. Bedenk je bijvoorbeeld dat het sowieso altijd van belang is om voor de wat zachtere kleuren te gaan in de slaapkamer omdat dit nu eenmaal een betere uitwerking op het geheel heeft. Denk wel na over de mate van natuurlijk licht die in de slaapkamer aanwezig is.

5. Verf

Of behang natuurlijk. Dat is de vraag die je jezelf altijd moet blijven stellen. Ga je de kamer verven of ga je iets leuks doen met behang, bijvoorbeeld door voor twee verschillende behangetjes te kiezen en deze met elkaar te combineren? Aan de hand van wat je kiest kan je verschillende voordelen genieten waar het gaat om het krijgen van een goede nachtrust.

Verlaat veilig je huis aankomende zomer met deze tips

Verlaat veilig je huis aankomende zomer met deze tips

Lekker op vakantie gaan betekent even de boel gewoon de boel kunnen laten. Mensen met kwaad in de zin zien dat natuurlijk ook. Hoe zorg je er dus voor dat je veilig op het vliegtuig kunt stappen zonder dat je bij thuiskomst een leeggeroofd huis zal aantreffen? Deze tips zijn in ieder geval alvast een goede hulp daarbij.

1. Houd er het oog op

De mate waarin camerabeelden tegenwoordig te bekijken zijn, is zoveel groter dan enkele jaren geleden. Wanneer je thuis een goed camerasysteem ophangt dan is het heel gemakkelijk mogelijk om hier overal op de wereld mee te werken. Via een app op je tablet of smartphone kan je namelijk heel gemakkelijk in de gaten houden wat er thuis gefilmd wordt.

2. Doe alsof er niets aan de hand is

Een punt waar het vaak op fout gaat, is de wijze waarop mensen hun huis achterlaten. Ze zetten het letterlijk in de vakantiestand, bijvoorbeeld door alles netjes op te ruimen. Dit valt natuurlijk op. Dat kan natuurlijk ook anders. Een paar vuile koffiekopjes op tafel en een opengeslagen boek op de bank doen bijvoorbeeld al wonderen.

3. Het licht

Als het dan toch over het bewoond laten lijken van je huis gaat, denk dan ook eens aan hoe je met licht omgaat. Een gewone tijdsschakelaar met licht dat op dezelfde momenten aan en uit gaat elke dag is niet meer voldoende. Wissel tussen verschillende lampen in de woning. Een app om dit te besturen werkt misschien nog wel het best van allemaal. Zo kan je immers op elk moment alles veranderen en het meer natuurlijk laten lijken.

4. Houd het rustig

Het is ook slim om het gewoon even rustig te houden. Je hoeft niet op sociale media aan te kondigen dat je op vakantie gaat. Je hoeft het ook niet op de sportclub te vertellen. Sterker nog, wanneer je dit niet doet, is de kans ook direct een stuk minder groot dat de verkeerde oren of ogen het opvangen. Waarmee je dus eigenlijk jezelf gewoon een groot plezier doet. Hoe minder je erover zegt, hoe beter het is.

Gave buffetkasten voor in huis

Wie een woning gaat inrichten denkt vaak aan de gebruikelijke meubels en accessoires. Hoe er echter met de buffetkasten moet worden omgegaan, daar is lang niet iedereen het over eens. Een belangrijke reden daarvoor is misschien wel dat zowel het gemak als de uitstraling van de buffetkast onderschat wordt. Er zijn namelijk talloze mooie en stoere buffetkasten die zeer geschikt zijn voor gebruik in elk type woning. Het is alleen wel zaak om erachter te komen welke kast dan het meest geschikt is voor jou. De volgende zaken kunnen je daar in ieder geval mee verder helpen.

De uitstraling

Het leuke aan een buffetkast in huis, is dat je er heel gemakkelijk de sfeer mee kunt bepalen. Deze kasten zijn immers perfect geschikt om een landelijke sfeer mee neer te zetten in je woning. Het kiezen van de juiste kast is dan vooral een zaak van het bepalen van de juiste kleuren. Vervolgens kan je de rest van de woning om je buffetkast heen gaan inrichten, zodat je eenheid krijgt en die landelijke uitstraling die je zocht daadwerkelijk ook gevonden wordt. Dit is natuurlijk precies wat je wenste. Er is echter nog veel meer te doen met een buffetkast.

Kijken naar de ruimte

Het is vooral belangrijk om te kijken naar de ruimte. De mooiste buffetkasten hoeven immers echt niet allemaal gigantisch groot te zijn. Het gaat er juist vooral om dat ze passen bij de plek waar je ze neerzet. Dit kan bijvoorbeeld ook de keuken zijn. Al is het natuurlijk ook goed mogelijk dat je voor de woonkamer kiest. Denk er daarbij vooral ook aan wat je allemaal in de kast kwijt wilt, bijvoorbeeld op het gebied van servies. Zo kan je precies zien welke kast goed past bij jou en jouw woonidee.

Moderne kasten

Wat vooral ook belangrijk om te melden is, is dat de buffetkasten flink met hun tijd zijn meegegaan. Wie tegenwoordig eens kijkt naar het totale aanbod, komt er al snel achter dat er hele mooie, moderne kasten te krijgen zijn die heel goed bij de strakke designs van tegenwoordig passen. Zeker ook omdat ze in mooie, bijpassende kleuren te krijgen zijn. Zo kan je dus modern inrichten en ook gebruikmaken van een buffetkast. Allemaal winst.

5 tips om op je maandlasten te besparen

5 tips om op je maandlasten te besparen

Een hoge rekening aan het einde van de maand is iets waar echt niemand op zit te wachten. Daarnaast heb je de vaste lasten iedere maand, die niet voor niets de vaste lasten heten. Ze zijn vaak aan de hoge kant en eigenlijk wil je er liever helemaal geen geld aan uitgeven. Toch moet iedereen aan het einde van de maand gas, water en licht betalen, terwijl je liever uit eten gaat. Daarom zijn hier een paar tips, waarmee je kan besparen op de maandlasten.

1 Alles in 1 pakketten

Bij veel bedrijven is het mogelijk om te kiezen voor alles in 1 pakketten. Met een alles in 1 pakket heb je, zoals de naam al zegt, zitten meerdere faciliteiten bij elkaar voor een vaste prijs. Zo kun je bijvoorbeeld je internet, telefoon en televisie in een alles in één pakket hebben, waardoor je uiteindelijk minder betaald, dan wanneer je al deze componenten los van elkaar betaald.

2 Kijk naar wat je echt gebruikt

Voor veel opties in huis gelden, dat je er vaak geld aan uitgeeft, terwijl je het eigenlijk helemaal niet gebruikt. Neem bijvoorbeeld het televisieabonnement. Tegenwoordig kijkt het grote deel van de bevolking televisie op internet, op bijvoorbeeld netflix. Is het dan nog echt nodig om veel geld uit te geven aan 200 zenders, of heb je er misschien ook genoeg aan om met 20 zenders televisie te kijken. Op deze manier kun je dan bijvoorbeeld besparen op de televisie kosten.

3 De zorgverzekering

In een groot gezin is de zorgverzekering een grote last in de geldpot. Iedere maand kost de premie voor de zorgverzekering aardig veel geld. Hier zou je op kunnen besparen. Je kan dan bijvoorbeeld kijken naar de goedkoopste aanbieder, maar ook naar wat je allemaal nodig hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om voor het hele gezin bijvoorbeeld een reisverzekering af te sluiten. Hierdoor geniet je allemaal van de verzekering, maar betaal je in principe maar voor 1 persoon.

4 Sparen

Door iedere maand een vast bedrag te sparen, kun je ook besparen. Als je bijvoorbeeld elke maand 50 euro op de spaarrekening zegt, heb je aan het einde van het jaar toch weer 600 euro gespaard. Dit lijkt heel weinig, maar als je dit ieder jaar doet, dan loont het wel.

5 De belastingaangifte

Die blauwe envelop eens in de zoveel tijd op de deurmat is voor veel mensen reden tot paniek. Echter is de belastingdienst af en toe ook wel zo coulant om geld terug te geven. Dit lijkt juist geen reden tot paniek. Door elke keer goed de belastingaangifte te doen, kun je flink besparen en uiteindelijk veel geld terug krijgen.

7 tips bij het inrichten van een kinder- of babykamer

7 tips bij het inrichten van een kinder- of babykamer

Het inrichten van een baby- of kinderkamer is ontzettend leuk, maar alle mogelijke opties kunnen ook erg overweldigend zijn. Het is daarom dus ook goed om wat richtlijnen te hebben. Aan de hand daarvan wordt het gemakkelijker om de juiste keuzes te maken. Deze 7 tips helpen.

1 De ruimte benutten

Het is belangrijk om goed om te gaan met de ruimte die je hebt. Kies daarom altijd voor goede kasten waarin je veel kunt opbergen. Een goede kledingkast voor de kinderkleding bijvoorbeeld is een echte must die niet mag ontbreken.

2 Denk vooruit

In het verlengde van tip 1 is het ook goed om vooruit te denken. Natuurlijk zal de kinderkamer nog wel enkele keren verbouwd moeten worden, maar bij voorkeur doe je dit zo min mogelijk. De babykleding wil je ook ergens kunnen laten wanneer je kind er al uitgegroeid is.

3 Multifunctioneel

Ook niet onbelangrijk, is het nadenken over multifunctionaliteit van de verschillende componenten in de kamer. Kies bijvoorbeeld een bureautje met wat kastruimte erin. Of een bed dat overdag een bank kan zijn.

4 Werk omhoog

Ook handig is het om de volledige ruimte te benutten. Zet dus niet alleen maar alles op de grond, maar benut ook de ruimte inde hoogte. Dat doe je bijvoorbeeld door kastjes en plankjes op te hangen die gemakkelijk in gebruik zijn.

5 Denk na over kleur

Het is belangrijk om goed na te denken over kleur. Het moet er bijvoorbeeld stoer uitzien, maar ook fris. Daarnaast is het belangrijk dat een kinderkamer altijd in voldoende mate licht is. Weeg dit allemaal mee bij de kleurkeuze.

6 Decoratie

Het blijft natuurlijk wel een baby- of een kinderkamer. Je kunt er dus wel een strakke inrichting uit een woonmagazine van maken, maar is dit ook leuk voor het kind zelf? Neem dus ook de tijd om aandacht te besteden aan leuke decoratie.

7 Veiligheid

Naast alle tips die het inrichten leuker moeten maken, is het ook belangrijk om aan een hele andere kant te denken. Het is immers ook altijd essentieel om de veiligheid voor het kind niet uit het oog te verliezen. Let hierop bij bijvoorbeeld de meubelkeuze.